Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, extends greetings on the Prakash Purb of ninth Guru of Sikhism, 'Hind di Chadar' Guru Teg Bahadur Ji
By standing firm against the injustice and tyranny of cruel rulers, Guru Teg Bahadur Ji set an example of compassion and empathy
Guru Teg Bahadur Ji, who made the supreme sacrifice to protect Indian culture and humanity, deemed it appropriate to give up his life rather than renounce his faith
Recalling the life story of Guru Sahib fills the heart with pride
07 APR 2026 1:09PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, has extended greetings on the Prakash Purb of the ninth Guru of Sikhism, 'Hind di Chadar' Guru Teg Bahadur Ji.
In a post on X, Union Home Minister Shri Amit Shah said, “Heartfelt congratulations on the Prakash Purb of the ninth Guru of Sikhism, 'Hind di Chadar' Guru Teg Bahadur Ji. Guru Teg Bahadur Ji, who made the supreme sacrifice to protect Indian culture and humanity, deemed it appropriate to give up his life rather than renounce his faith. By standing firm against the injustice and tyranny of cruel rulers, he set an example of compassion and empathy. Recalling the life story of Guru Sahib fills the heart with pride.”

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা সিখ ধর্মগী মপালশুবা গুরু, ‘হিন্দ দী চদর’ গুরু তেগ বহাদুরজীগী প্রকাশ পুর্বনা লাকপদা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে
মীনুংশি লৈতবা লৈঙাকপশিংগী অরানবা অমসুং মীওৎ-মীনৈগী মায়োক্তা খোঙফম চেৎনা লেপতুনা গুরু তেগ বহাদুরজীনা মীনুংশি অমসুং অৱাবা খঙবা ঙম্বগী খুদম অমা ওইরি
ভারতকী নাৎ অমসুং মীওইবা খুন্নাই ঙাকশেন্নবা চাউনা কত্থোকখিবা গুরু তেগ বহাদুরজীনা মহাক্কী থাজবা অদু থাদোকপগী মহুৎ মহাক্কী পুন্সি কত্থোকপনা মতিক চাই হায়না লৌখি
গুরু সাহিবগী পুন্সি ৱারী নীংশিংবনা থম্মোয়দা চাউথোকচবনা থল্লি
07 APR 2026 1:09PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা শিখ ধর্মগী মাপলশুবা গুরু, 'হিন্দ দী চাদর' গুরু তেগ বহাদুরজীগী প্রকাশ পুর্বকী থৌরমদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা ঙসি তৌখিবা পোস্ত অমদা হায়খি, “শিখ ধর্মগী ৯শুবা গুরু, 'হিন্দ দী চাদর' গুরু তেগ বাহাদুরজীগী প্রকাস পুর্বকী থৌরমদা থম্মোয় শেংনা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি। ভারতকী নাৎ অমসুং মীওইবা খুন্নাই ঙাকশেন্নবা চাউনা কত্থোকখিবা গুরু তেগ বহাদুরজীনা মহাক্কী থাজবা অদু থাদোকপগী মহুৎ মহাক্কী পুন্সি কত্থোকপনা মতিক চাই হায়না লৌখিমীনুংশি লৈতবা লৈঙাকপশিংগী অরানবা অমসুং মীওৎ-মীনৈগী মায়োক্তা খোঙফম চেৎনা লেপতুনা গুরু তেগ বহাদুরজীনা মীনুংশি অমসুং অৱাবা খঙবা ঙম্বগী খুদম অমা ওইরি। গুরু সাহিবকী পুন্সি ৱারী নীংশিংবনা ঐখোয়গী থম্মোয়দা চাউথোকচবনা থল্লি।”