Prime Minister's Office
PM to address ‘Nari Shakti Vandan Sammelan’ on 13th April
Sammelan to witness participation of eminent personalities and women achievers from diverse fields
Sammelan to highlight the government’s commitment towards women-led development in the journey towards Viksit Bharat 2047
Sammelan underscores the importance of enhanced representation of women in decision-making processes
12 APR 2026 4:43PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will attend a national level ‘Nari Shakti Vandan Sammelan’ on 13th April 2026 at Vigyan Bhawan, New Delhi at around 11 AM. He will also address the gathering on the occasion.
The programme will witness participation of eminent personalities and women achievers from diverse fields. It will bring together representatives from different sectors such as government, academia, science, sports, entrepreneurship, media, social work and culture.
In September 2023, Parliament passed the ‘Nari Shakti Vandan Adhiniyam’ marking a significant step towards enhancing women’s representation in legislative bodies. The Act provided for reservation of one-third of seats for women in Lok Sabha and State Legislative Assemblies. Now, with a focus on implementation of women’s reservation across the country, a Parliament session is being convened on 16th April.
The Sammelan is being organised to reinforce the commitment towards greater participation of women in shaping India’s development trajectory. It will also highlight the increasing role of women in governance and leadership across all levels, from Panchayats to Parliament. The programme will underscore the importance of enhanced representation of women in decision-making processes.
The Sammelan will highlight the role of women in the journey towards Viksit Bharat 2047. It will reflect the government’s continued commitment towards women-led development as a central pillar of the vision for Viksit Bharat 2047.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা এপ্রিল ১৩ দা ‘নারী শক্তি বন্দন সম্মেলন’ দা ৱা ঙাংগনি
সম্মেলন্দা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা শক্নাইরবা মীওইশিং অমসুং মাইপাক্লবী নুপীশিং শরুক য়াগনি
বিকসিত ভারত ২০৪৭ গী মাইকৈদা চংশিল্লিবা খোঙচত্ত নুপীশিংনা মাংজিল থাবা চাউখৎপগী মাইকৈদা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং সম্মেলন্দা উৎকনি
ৱারেপ লৌবগী থবকশিংদা নুপীশিংগী মীহুৎশিং মশিং হেনগৎহনবগী মরুওইবা অদুনা সম্মেলন অসিনা পান্দম থম্লি
12 APR 2026 4:43PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এপ্রিল ১৩, ২০২৬ গী অয়ুক পুং ১১ রোম তাবদা ন্যু দিল্লিগী বিজ্ঞান ভবন্দা জাতি থাক্কী ‘নারী শক্তি বন্দন সম্মেলন’ অমা শরুক য়াগনি। মহাক্না থৌরম অদুদা মীয়ামদসু ৱা ঙাংগনি।
থৌরম অদুদা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা শক্নাইরবা মীওইশিং অমসুং মাইপাক্লবী নুপীশিং শরুক য়াগনি। মীফম অদুদা সরকার, লাইরিক-লাইশু, সাইন্স, শান্নবা, ওন্ত্রেপ্রেন্যুরসিপ, মেদিয়া, মীয়ামগী থবক তৌবা অমসুং নাৎগুম্বা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংগী মীহুৎশিং পুনগনি।
সেপ্তেম্বর ২০২৩ দা, সংসদনা ‘নারী শক্তি বন্দন অধিনিয়ম’ পাস তৌখিবা অসি লেজিসলেতিপ বোদিশিংদা নুপী মীহুৎশিং মশিং হেনগৎহন্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাং অমনি। এক্ত অসিনা লোক সভা অমসুং রাজ্যগী লেজিসলেতিপ এশেমব্লিশিংদা নুপীশিংগী সিত শরুক অহুমথোকপগী শরুক অমা খাক্তুনা থম্লি। হৌজিক, লৈবাক শীনবা থুংনা নুপীশিং সিত খাকপা থবক ওইনা পায়খৎনবা অকনবা মীৎয়েং অমা থম্লদুনা, এপ্রিলন ১৬ দা সংসদকী মীফম অমা পাংথোক্লগনি।
ভারতকী চাউখৎপগী খোঙচত্ত নুপীশিং হেন্না শরুক য়াবা অমুক্ক হেনগৎহন্নবা মীফম অসি পাংথোক্কদবনি। মীফম অসিদা, পঞ্চয়তশিংদগী হৌরগা সংসদ ফাওবদা, লৈবাক ঙাকপা অমসুং লুচিংবা ওইবদা নুপীশিংগী থৌদাং হেনগৎলক্লিবা অসি ফোংদোক্কনি। ৱারেপ লৌবগী থবকশিংদা নুপীশিংগী মীহুৎশিং মশিং হেনগৎহনবগী মরুওইবা অদুনা সম্মেলন অসিনা পান্দম থম্লি।
বিকসিত ভারত ২০৪৭ গী মাইকৈদা নুপীশিংগী থৌদাং মীফম অসিদা ফোঙদোক্কনি। বিকসিত ভারত ২০৪৭ গী মঙলানগী মরুওইবা য়ুম্বী অমা ওইনা নুপীশিংনা মাংজিল থাবা চাউখৎপগী মাইকৈদা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং সম্মেলন্দা উৎকনি।