Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates Sri Guru Bhairavaikya Mandira at Sri Kshetra Adichunchanagiri in Mandya, Karnataka
India is a vibrant civilization that has been thriving for thousands of years : PM
There are very few examples in the world where traditions remain continuously intact for such a long period: PM
In our society, from time to time, such great personalities have continued to emerge, who have not remained confined merely to spiritual guidance : PM
They have lived among the people, understood their joys and sorrows, felt their struggles, and shown the way to lead society out of sorrow, suffering, and hardship: PM
My first appeal is that we all resolve to save water and manage it better: PM
My second appeal is related to trees and nature, Under the ‘Ek Ped Maa Ke Naam’ campaign, millions of people have planted trees in the name of their mothers; Let us also plant trees in honor of our mother and resolve to protect Mother Earth: PM
My third appeal is regarding cleanliness; Be it a religious site, a public place, a village or a city, maintaining cleanliness everywhere is our responsibility: PM
My fourth appeal is related to Swadeshi and self-reliance; Let us adopt Indian products, strengthen Indian manufacturers and industries: PM
My fifth appeal is related to appreciating the beauty of our country; Let us know our country, travel within it and promote domestic tourism: PM
My sixth appeal to the farmers is that they move towards natural farming: PM
My seventh appeal is related to healthy eating; Obesity is becoming a major challenge in our country. To address this, make an effort to reduce the amount of oil in your food by 10%: PM
My eighth appeal is related to yoga, sports, and fitness. We must all make these an integral part of our lives: PM
My ninth appeal is related to the spirit of service: PM
15 APR 2026 2:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, today inaugurated Sri Guru Bhairavaikya Mandira at Sri Kshetra Adichunchanagiri in Mandya, Karnataka. Highlighting the deep spiritual resonance of the event, the Prime Minister expressed his profound gratitude for the opportunity to witness the grand inauguration of the Sri Guru Bhairavaikya Temple and interact with highly elevated saints. He noted that spending time at the historic Jwala Peetha and addressing the massive gathering of devotees evoked powerful emotions that were beyond words. "These divine experiences will forever remain etched in my memory," remarked PM Modi.
Addressing the gathering, the Prime Minister underscored the unique blend of 'Tattvagyan' (philosophy) and 'Tantragyan' (technology) that defines Karnataka, drawing special attention to the welcoming nature of the people in the 'Sakkare Nagara' (Sugar City) of Mandya. He observed that institutions like the Sri Adichunchanagiri Mahasamsthana Math serve as a moral and spiritual compass for the region. "Karnataka is a land where the depth of philosophy perfectly meets the power of modern technology," stated Shri Modi.
Reflecting on India's vibrant, millennia-old civilization, the Prime Minister emphasized the rare and unbroken continuity of traditions embodied by the 2000-year-old history of the Sri Adichunchanagiri Math. He commended the profound spiritual guidance of past luminaries like Dr. Balagangadharanatha Mahaswamiji and praised the current leadership for advancing this legacy with renewed vigor. "This sacred institution has enriched our land with its tradition of service for generations," noted PM Modi.
Detailing the transformative role of great saints in society, the Prime Minister pointed out that Dr. Balagangadharanatha Mahaswamiji's spiritual prowess was deeply connected to resolving the struggles of the common man and rural youth. He elaborated on how the divine personality viewed devotion not as an escape, but as an active responsibility to uplift the masses. "True devotion is stepping forward to take responsibility for the welfare of society," affirmed Shri Modi.
Highlighting the wide-ranging philanthropic initiatives of the Mahaswamiji, the Prime Minister noted the establishment of numerous educational institutions offering everything from primary schooling to professional degrees for underprivileged children. He added that the Math's visionary approach to healthcare ensured that quality medical services reached everyone without discrimination. "Quality healthcare must be an accessible right for every citizen, not a privilege for a select few," asserted Shri Modi.
Drawing parallels between the Math's humanitarian efforts and the government's welfare policies, the Prime Minister highlighted the success of the Ayushman Bharat scheme in providing free hospital treatments to crores of poor citizens. He further elaborated on the recent expansion of the scheme to cover all senior citizens above the age of 70. "We are ensuring that our elderly receive vital healthcare facilities with dignity," said Shri Modi.
Reflecting on Mahaswamiji's boundless compassion for all living beings, the Prime Minister commended his dedicated social movement to protect peacocks, linking it to both environmental conservation and India's cultural heritage. Drawing from his personal observations at his Delhi residence, he shared his fond interactions with the national bird. "The peacock is not only our national pride but a profoundly beautiful and peaceful creature," remarked Shri Modi.
Praising the current Jagadguru, Dr. Nirmalanandanatha Mahaswamiji, the Prime Minister highlighted his dedication to bringing positive changes to people's lives by faithfully following in his Guru's footsteps. He articulated that the newly constructed Sri Guru Bhairavaikya Temple transcends a mere physical structure to become a true realization of deep spiritual devotion. "This temple will undoubtedly serve as a lasting beacon of service and inspiration," affirmed Shri Modi.
Outlining the nine foundational principles of the Sri Adichunchanagiri Math,spanning food, education, health, spirituality, and compassion, the Prime Minister drew inspiration to propose a collective national resolution. He urged the citizens to embrace these values by focusing on nine specific areas of societal interest. "I place nine crucial requests before you today to strengthen our collective resolve," noted Shri Modi.
Detailing the first five requests, the Prime Minister urged the people of Mandya to champion water conservation, plant trees under the 'Ek Ped Maa Ke Naam' campaign, and maintain rigorous cleanliness across all public and religious spaces. He also called for a renewed focus on self-reliance by adopting Indian products and promoting domestic tourism to explore the nation's immense beauty. "We must protect Mother Earth and actively strengthen our domestic industries," asserted Shri Modi.
Highlighting the importance of health and agriculture, the Prime Minister encouraged farmers to adopt natural farming and urged the younger generation to embrace millets and 'Ragi Mudde', a regional staple championed by Shri H.D. Deve Gowda. He also advocated for reducing cooking oil by 10 percent to combat obesity, integrating fitness into daily life, and upholding a lifelong spirit of service. "Making yoga and healthy eating a priority is essential for our daily lives," observed Shri Modi.
Concluding his address, the Prime Minister emphasized that serving the needy infuses life with a grand purpose and profoundly strengthens the social fabric. He expressed immense confidence that adherence to these nine requests would accelerate the shared journey towards a developed Karnataka and a developed India. "With honest resolve, we will rapidly advance towards the vision of a Viksit Bharat," emphasized Shri Modi.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কৰ্ণাটকৰ মাণ্ডিয়াৰ শ্ৰী ক্ষেত্ৰ আদিকুঞ্চনগিৰিস্থিত শ্ৰী গুৰু ভৈৰৱৈক্য মন্দিৰ উদ্বোধন প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ
ভাৰত হ'ল সহস্ৰাধিক বছৰ ধৰি বিকশিত হৈ থকা এক জীৱন্ত সভ্যতা: প্ৰধানমন্ত্ৰী
বিশ্বত এনে কেইটামান উদাহৰণ আছে য'ত পৰম্পৰা ইমান দীৰ্ঘকাল ধৰি অটুট আছে: প্ৰধানমন্ত্ৰী
আমাৰ সমাজত সময়ে সময়ে এনে মহান ব্যক্তিত্বৰ সৃষ্টি হৈ আহিছে, যি কেৱল আধ্যাত্মিক দিশ নিৰ্দেশনাত সীমাবদ্ধ হৈ থকা নাই
তেওঁলোকে জনসাধাৰণৰ মাজত বাস কৰিছে, তেওঁলোকৰ সুখ-দুখ বুজি পাইছে, তেওঁলোকৰ সংগ্ৰাম অনুভৱ কৰিছে আৰু সমাজক দুখ, যন্ত্ৰণা আৰু কষ্টৰ পৰা মুক্ত কৰাৰ পথ প্ৰদৰ্শন কৰিছে: প্ৰধানমন্ত্ৰী
মোৰ প্ৰথম আহ্বান হ'ল আমি সকলোৱে পানী সংৰক্ষণ আৰু ইয়াক ভালদৰে পৰিচালনা কৰাৰ বাবে সংকল্প লওঁঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
মোৰ দ্বিতীয় আহ্বান গছ আৰু প্ৰকৃতিৰ সৈতে জড়িত, 'এক পেড় মা কে নাম' অভিযানৰ অধীনত, লাখ লাখ লোকে তেওঁলোকৰ মাতৃৰ নামত গছপুলি ৰোপণ কৰিছে; আহক আমি আমাৰ মাতৃৰ সন্মানত গছপুলি ৰোপণ কৰো আৰু মাতৃভূমিৰ সুৰক্ষাৰ বাবে সংকল্প লওঁ: প্ৰধানমন্ত্ৰী
মোৰ তৃতীয় আহ্বান হৈছে স্বচ্ছতা; সেয়া ধৰ্মীয় স্থান, ৰাজহুৱা স্থান, গাঁও বা চহৰ হওক, সকলো ঠাইতে স্বচ্ছতা ৰক্ষা কৰাটো আমাৰ দায়িত্ব: প্ৰধানমন্ত্ৰী
মোৰ চতুৰ্থ আহ্বান স্বদেশী আৰু আত্মনিৰ্ভৰশীলতাৰ সৈতে জড়িত; আহক আমি ভাৰতীয় সামগ্ৰীসমূহ গ্ৰহণ কৰো, ভাৰতীয় নিৰ্মাণ আৰু উদ্যোগসমূহক শক্তিশালী কৰো: প্ৰধানমন্ত্ৰী
মোৰ পঞ্চম আহ্বান হৈছে আমাৰ দেশৰ সৌন্দৰ্যক প্ৰশংসা কৰা, দেশখনক চিনি পোৱা, দেশখনৰ ভিতৰত ভ্ৰমণ কৰা আৰু দেশীয় পৰ্যটনৰ প্ৰসাৰ কৰা: প্ৰধানমন্ত্ৰী
কৃষকসকলক মোৰ ষষ্ঠ আহ্বান হ'ল তেওঁলোকে প্ৰাকৃতিক কৃষিৰ প্ৰতি ধাৱিত হওক: প্ৰধানমন্ত্ৰী
মোৰ সপ্তম আহ্বান স্বাস্থ্যকৰ আহাৰৰ সৈতে জড়িত; আমাৰ দেশত মেদবহুলতা এক ডাঙৰ প্ৰত্যাহ্বান হৈ পৰিছে। এই সমস্যাৰ সমাধানৰ বাবে, আপোনাৰ খাদ্যত তেলৰ পৰিমাণ ১০% হ্ৰাস কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক: প্ৰধানমন্ত্ৰী
মোৰ অষ্টম আহ্বান যোগ, ক্ৰীড়া আৰু ফিটনেছৰ সৈতে জড়িত। আমি সকলোৱে ইয়াক আমাৰ জীৱনৰ এক অবিচ্ছেদ্য অংগ কৰি তুলিব লাগিব: প্ৰধানমন্ত্ৰী
মোৰ নৱম আহ্বান সেৱা মনোভাৱৰ সৈতে জড়িত: প্ৰধানমন্ত্ৰী
15 APR 2026 2:25PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কৰ্ণাটকৰ মাণ্ডিয়াৰ শ্ৰী আদিকুঞ্চনগিৰিস্থিত শ্ৰী গুৰু ভৈৰৱৈক্য মন্দিৰ ক্ষেত্ৰ উদ্বোধন কৰে। এই অনুষ্ঠানৰ গভীৰ আধ্যাত্মিক প্ৰভাৱৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰী গুৰু ভৈৰৱৈক্য মন্দিৰৰ উন্মোচন আৰু উচ্চ স্তৰৰ সাধুসকলৰ সৈতে মত-বিনিময়ৰ সুযোগ লাভ কৰাৰ বাবে গভীৰ কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰে। ঐতিহাসিক জৱলা পীঠত সময় অতিবাহিত কৰা আৰু ভক্তসকলৰ বিশাল সমাগমক সম্বোধন কৰা কাৰ্যই তেওঁৰ মনত এনে এক শক্তিশালী আবেগ জগাই তোলে যি ভাষাৰে প্ৰকাশ কৰিব নোৱাৰি। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয়, "এই ঐশ্বৰিক অভিজ্ঞতা মোৰ স্মৃতিত চিৰদিনৰ বাবে সজীৱ হৈ থাকিব।
অনুষ্ঠানত ভাষণ প্ৰদান কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৰ্ণাটকৰ 'তত্বজ্ঞান' (দৰ্শন) আৰু 'তন্ত্ৰজ্ঞান' (প্ৰযুক্তি) ৰ অনন্য সংমিশ্ৰণৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। তেওঁ বিশেষভাৱে মনযোগ দিয়ে মাণ্ডিয়াৰ 'সাকাৰে নগৰ' (চুকাৰ চিটি)ৰ জনসাধাৰণৰ আদৰণীয় প্ৰকৃতিৰ প্ৰতি। তেওঁ কয় যে শ্ৰী আদিকুঞ্চনগিৰি মহাসমস্তান মঠৰ দৰে প্ৰতিষ্ঠানসমূহে অঞ্চলটোৰ নৈতিক আৰু আধ্যাত্মিক দিশ নিৰ্ণয় কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "কৰ্ণাটক এনে এখন ভূমি য'ত দৰ্শনৰ গভীৰতাই আধুনিক প্ৰযুক্তিৰ শক্তিৰ সৈতে মিলিত হৈছে।
ভাৰতৰ সহস্ৰাব্দ পুৰণি সভ্যতাৰ বিষয়ে আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰী আদিকুঞ্চনগিৰি মঠৰ ২,০০০ বছৰীয়া ইতিহাসৰ দ্বাৰা প্ৰদৰ্শিত পৰম্পৰাৰ বিৰল আৰু অবিচ্ছিন্ন ধাৰাবাহিকতাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। তেওঁ আদিকুঞ্চনগিৰি সমস্থান মঠৰ দৰে অতীতৰ জ্যোতিষীসকলৰ গভীৰ আধ্যাত্মিক নিৰ্দেশনাৰ শলাগ লয়। তেওঁ এই ঐতিহ্যক নতুন শক্তিৰে আগুৱাই নিয়াৰ বাবে বৰ্তমানৰ নেতৃত্বক প্ৰশংসা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয়, "এই পৱিত্ৰ প্ৰতিষ্ঠানে আমাৰ দেশক সেৱা কৰাৰ পৰম্পৰাৰে প্ৰজন্মৰ পিছত প্ৰজন্ম ধৰি সমৃদ্ধ কৰিছে"।
সমাজত মহান সাধুসকলৰ পৰিৱৰ্তনকাৰী ভূমিকাৰ বিষয়ে বিশদভাৱে উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ড০ বালাংগধৰনাথ মহাস্বমীজীয়ে সমাজৰ পৰিৱৰ্তন সাধন কৰাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকৰ অৱদানৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। বালাংগধৰনাথ মহাস্বমীজীৰ আধ্যাত্মিক শক্তি সাধাৰণ মানুহ আৰু গ্ৰাম্য যুৱক-যুৱতীসকলৰ সংগ্ৰামৰ সমাধানৰ সৈতে গভীৰভাৱে জড়িত আছিল। তেওঁ ব্যাখ্যা কৰিছিল যে ঈশ্বৰীয় ব্যক্তিত্বৰ দৃষ্টিত ভক্তি কোনো পলায়ন নহয়, বৰং জনসাধাৰণক উন্নীত কৰাৰ এক সক্ৰিয় দায়িত্ব। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "প্ৰকৃত ভক্তি হৈছে সমাজৰ কল্যাণৰ বাবে দায়িত্ব ল'বলৈ আগবাঢ়ি অহা"।
মহাস্বামীজীৰ ব্যাপক মানৱীয় পদক্ষেপৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বহু সংখ্যক শিক্ষানুষ্ঠান স্থাপন কৰা হৈছে, য'ত বঞ্চিত শিশুৰ বাবে প্ৰাথমিক শিক্ষাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি বৃত্তিমূলক ডিগ্ৰী প্ৰদান কৰা হৈছে। তেওঁ লগতে কয় যে স্বাস্থ্য সেৱাৰ ক্ষেত্ৰত মঠৰ দূৰদৰ্শী দৃষ্টিভংগীয়ে নিশ্চিত কৰিছে যে গুণগত চিকিৎসা সেৱা বিনা বৈষম্যতাৰে সকলোকে প্ৰদান কৰা হৈছে। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "মানসম্পন্ন স্বাস্থ্যসেৱা প্ৰতিজন নাগৰিকৰ বাবে এক প্ৰাপ্য অধিকাৰ হ'ব লাগে, নিৰ্বাচিত কেইজনমানৰ বাবে এক বিশেষাধিকাৰ হ'ব নালাগে"।
এই মঠৰ মানৱীয় প্ৰচেষ্টাৰ সৈতে চৰকাৰৰ কল্যাণমূলক নীতিৰ তুলনা কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কোটি কোটি দৰিদ্ৰ নাগৰিকক বিনামূলীয়া চিকিৎসাৰ সুবিধা প্ৰদান কৰা আয়ুষ্মান ভাৰতৰ সফলতাৰ কথা উল্লেখ কৰে। শেহতীয়াকৈ এই আঁচনিৰ অধীনত ৭০ বছৰৰ ঊৰ্ধৰ সকলো জ্যেষ্ঠ নাগৰিকক সামৰি লোৱা হৈছে। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "আমি আমাৰ বয়োজ্যেষ্ঠ লোকসকলে যাতে সন্মান সহকাৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ স্বাস্থ্যসেৱা সুবিধা লাভ কৰে সেয়া নিশ্চিত কৰিছো"।
সকলো জীৱ-জন্তুৰ প্ৰতি মহাস্বামীজীৰ অসীম কৰুণা সন্দৰ্ভত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পখিলাসকলৰ সংৰক্ষণৰ অৰ্থে তেওঁৰ সমৰ্পিত সামাজিক আন্দোলনৰ প্ৰশংসা কৰে, যিটো পৰিৱেশ সংৰক্ষণ আৰু ভাৰতৰ সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যৰ সৈতে জড়িত। দিল্লীস্থিত তেওঁৰ বাসভৱনত তেওঁ কৰা ব্যক্তিগত পৰ্যবেক্ষণৰ ভিত্তিত তেওঁ ৰাষ্ট্ৰীয় পক্ষীৰ সৈতে তেওঁৰ আকৰ্ষণীয় মত-বিনিময়ৰ বিষয়ে অৱগত কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "পৌৰ পক্ষী কেৱল আমাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গৌৰৱেই নহয়, বৰঞ্চ ই অতি সুন্দৰ আৰু শান্তিপূৰ্ণ প্ৰাণী।
বৰ্তমানৰ জগদগুৰু ড০ নিৰ্মলানন্দনাথ মহাস্বামীজীৰ প্ৰশংসা কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নিৰ্মলানন্দনাথ মহাসৱমীজীক তেওঁৰ গুৰুজনাৰ পদাংক অনুসৰণ কৰি জনসাধাৰণৰ জীৱনত ইতিবাচক পৰিৱৰ্তন অনাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁৰ সমৰ্পণৰ বিষয়ে আলোকপাত কৰে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে সদ্য নিৰ্মিত শ্ৰী গুৰু ভৈৰৱৈক্য মন্দিৰটো কেৱল এক ভৌতিক গাঁথনিৰ বাহিৰেও এক গভীৰ আধ্যাত্মিক ভক্তিৰ প্ৰকৃত উপলব্ধি। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "এই মন্দিৰটো নিঃসন্দেহে সেৱা আৰু প্ৰেৰণাৰ এক স্থায়ী প্ৰতীক হিচাপে কাম কৰিব।
খাদ্য, শিক্ষা, স্বাস্থ্য, আধ্যাত্মিকতা আৰু সহানুভূতিৰে শ্ৰী আদিকুঞ্চনগিৰি মঠৰ নটা মৌলিক নীতিৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক সামূহিক ৰাষ্ট্ৰীয় সংকল্পৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়োৱাৰ বাবে অনুপ্ৰেৰণা লাভ কৰে। তেওঁ নাগৰিকসকলক সমাজৰ স্বাৰ্থৰ নটা বিশেষ ক্ষেত্ৰৰ ওপৰত গুৰুত্ব প্ৰদান কৰি এই মূল্যবোধসমূহক গ্ৰহণ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "আজি মই আপোনালোকৰ সন্মুখত আমাৰ সামূহিক সংকল্পক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে ৯টা গুৰুত্বপূৰ্ণ অনুৰোধ উত্থাপন কৰিছো।
প্ৰথম পাঁচটা অনুৰোধৰ বিষয়ে বিশদভাৱে উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মাণ্ডিয়াৰ জনসাধাৰণক জল সংৰক্ষণ, 'এক পেড় মা কে নাম' অভিযানৰ অধীনত গছপুলি ৰোপণ আৰু সকলো ৰাজহুৱা আৰু ধৰ্মীয় স্থানত কঠোৰ পৰিষ্কাৰ-পৰিচ্ছন্নতা বজাই ৰাখিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ ভাৰতীয় সামগ্ৰীসমূহ গ্ৰহণ কৰি আত্মনিৰ্ভৰশীলতা আৰু দেশখনৰ অপৰিসীম সৌন্দৰ্য্য অন্বেষণৰ বাবে ঘৰুৱা পৰ্যটনৰ প্ৰসাৰৰ ওপৰত নৱীকৃত মনোযোগ দিয়াৰ আহ্বান জনায়। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "আমি মাতৃভূমিক সুৰক্ষা দিব লাগিব আৰু আমাৰ ঘৰুৱা উদ্যোগসমূহক সক্ৰিয়ভাৱে শক্তিশালী কৰিব লাগিব।
স্বাস্থ্য আৰু কৃষিৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৃষকসকলক প্ৰাকৃতিক খেতি কৰিবলৈ উৎসাহিত কৰে আৰু যুৱ প্ৰজন্মক মিলেট আৰু 'ৰাগি মুডে' গ্ৰহণ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। এই খাদ্যবিধৰ মুখ্য পৃষ্ঠপোষক আছিল শ্ৰী এইচ.ডি. দেৱগৌড়া। তেওঁ মেদবহুলতাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ ৰন্ধন তেল ১০ শতাংশ হ্ৰাস কৰা, দৈনন্দিন জীৱনত ফিটনেছ অন্তৰ্ভুক্ত কৰা আৰু জীৱনজোৰা সেৱাৰ মনোভাৱ বজাই ৰখাৰ পোষকতা কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "যোগ আৰু স্বাস্থ্যকৰ আহাৰ গ্ৰহণ কৰাটো আমাৰ দৈনন্দিন জীৱনৰ বাবে অগ্ৰাধিকাৰ দিয়াটো প্ৰয়োজনীয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ ভাষণৰ শেষত কয় যে অভাৱী লোকসকলক সেৱা কৰাটো এক মহৎ উদ্দেশ্যৰ সৈতে জীৱনক পৰিপূৰ্ণ কৰে আৰু সামাজিক গাঁথনিৰ গভীৰতাক শক্তিশালী কৰে। এই ৯টা অনুৰোধক সন্মান জনোৱাৰ ফলত এখন উন্নত কৰ্ণাটক আৰু এখন উন্নত ভাৰতৰ দিশত আমাৰ যাত্ৰা ত্বৰান্বিত হ'ব বুলি তেওঁ দৃঢ় বিশ্বাস ব্যক্ত কৰে। সততাৰে সংকল্পবদ্ধ হৈ আমি বিকাশী ভাৰত গঢ়াৰ লক্ষ্যৰ দিশে দ্ৰুতগতিত অগ্ৰসৰ হ'ম।