Ministry of Information & Broadcasting
BECIL Signs MoU with C-DAC to Strengthen Collaboration in Advanced Technologies and Digital Transformation
Collaboration Aimed to Push Joint Projects, Tech Solutions and Skill Development in AI, 5G, Cyber Security and Emerging Technologies
18 APR 2026 1:00PM by PIB Delhi
Broadcast Engineering Consultants India Limited (BECIL) has entered into a Memorandum of Understanding (MoU) with the Centre for Development of Advanced Computing (C-DAC) to collaborate in the areas of advanced technologies, digital transformation and capacity building.
The collaboration will focus on joint project implementation, consultancy and technical support, and development of solutions in emerging technologies such as Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML), Internet of Things (IoT), Cyber security, 5G, and Cloud Computing. It will also enable the development of turnkey solutions across sectors and facilitate technology transfer and commercialization of innovative products. The partnership further emphasizes capacity building, workforce upskilling and skill development initiatives to strengthen technical capabilities.
The MoU was signed by Director (O&M), BECIL, Capt. (IN) Saurav Chauhan (Retd), and Registrar, C-DAC, Mr.Niranjan Vaishnav, in the presence of senior officials.
Speaking at the event, CMD, BECIL, Cmde D.K. Murali (Retd.) said that this collaboration with C-DAC would further strengthen BECIL’s capabilities in advanced technologies and digital transformation. He added that by leveraging the complementary strengths of both organisations, the partnership aims to deliver impactful solutions and contribute to India’s digital growth.
The partnership is expected to promote innovation, accelerate the adoption of advanced technologies, and contribute to building a robust and future-ready digital ecosystem in line with the Government of India’s vision of Digital India.
About BECIL
Broadcast Engineering Consultants India Limited (BECIL) is a Mini Ratna Category-I Public Sector Enterprise under the Ministry of Information and Broadcasting, Government of India. Established in 1995, the company provides consultancy services and turnkey solutions in the fields of broadcasting, information technology and telecommunications. BECIL has also expanded its operations to areas such as e-governance, smart cities, healthcare and manpower services, catering to both government and private sector organisations.
About C-DAC
The Centre for Development of Advanced Computing (C-DAC) is a research and development organisation under the Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY), Government of India. It works in areas such as advanced computing, high performance computing, artificial intelligence, cyber security and software technologies. C-DAC supports national initiatives through development of technologies, products and capacity building programmes.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
BECIL না এদভান্স তেক্নোলোজী অমসুং দিজিতেল ত্রানন্সফোর্মেসনগী লমদা পুন্না চৎমিন্ননবা C-DAC গা MoU খুৎয়েক পীনখ্রে
AI, 5G, সাইবর সিক্যুরিতী অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজীশিংগী লমদা পুন্না প্রোজেক্তশিং, তেক্নিকেল ওইবা পাম্বৈশিং অমসুং স্কিল দিভেলপমেন্ততা ইনোৎ হাপ্নবা পান্দম থম্লি
18 APR 2026 1:00PM by PIB Imphal
ব্রোদকাস্ত ইঞ্জিনীয়রিং কন্সলতেন্তস ইন্দিয়া লিমিতেদ (BECIL) না এদভান্স তেক্নোলোজী, দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসন অমসুং কেপাসিতী দিভেলপমেন্তকী লমদা তেংবাংননবা সেন্তর ফোর দিবলপমেন্ত ওফ এদভান্স কম্প্যুটিং (C-DAC) গা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (MoU) অমদা খুৎয়েক পীনখ্রে।
তেংবাংনবা অসিনা পুন্না প্রোজেক্তশিং থবক ওইনা পায়খৎপা, কন্সলতেন্সী অমসুং তেক্নিকেল সপোর্ত পীবদা অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজীশিং ওইরিবা অর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স (AI), মেছিন লর্নিং (ML), ইন্তর্নেত অফ থিংস (IoT), সাইবর সিক্যুরিতী, 5G অমসুং ক্লাউদ কম্প্যুটিংগী লমদা পাম্বৈশিং পুথোকপদা মীৎয়েং থমগনি। মসিনা তোঙান তোঙানবা লমশিংদা তর্নকী সোল্যুসনশিং শেমগৎপা য়াহনগনি অমসুং তেক্নোলোজী মফম হোংদোকপা অমদি অনৌবা পোত্থোকশিং করবারগী লমদা পুথোকপদা মতেং ওইগনি। থৌরাং অসিনা তেক্নিকেল ওইবা মতিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক কেপাসিতী বিল্দিং, থবক তৌরিবা মীশিংগী স্কিল হেনগৎহনবা অমসুং স্কিল দিবলপমেন্তগী থৌরাংশিংদা হেন্না মীৎয়েং থম্লি।
MoU অসি দাইরেক্তর (O&M), BECIL, কেপ্তেন (IN) সৌরভ চৌহান (রিতাইয়র্দ), অমসুং রেজিস্ত্রার, C-DAC, মিস্তর নিরঞ্জন বৈষ্ণবনা সেনিয়র ওফিসিএলশিংগী মমাঙদা খুৎয়েক পীনখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা CMD, BECIL, কমোদোর দি.কে. মুরালী (রিতাইয়র্দ.) না হায়খি মদুদি C-DAC কা লোয়ননা তেংবাংনবা অসিনা এদভান্স তেক্নোলোজী অমসুং দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসনগী লমদা BECIL গী মতিং হেনগৎহনগনি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি লুপ অনিমক্কী লৈরিবা মপাঙ্গলশিং অদু শীজিন্নদুনা, পার্তনরশিপ অসিনা শাফু লৈবা পাম্বৈশিং পীনবা অমসুং ভারতকী দিজিতেলগী লমদা চাওখৎপদা পুরকপদা শরুক য়ানবা পান্দম থম্লি।
পার্তনরশিপ অসিনা অনৌবা পোৎলমশিং পুথোকপদা পুক্নিং থৌগৎকনি, এদভান্স তেক্নোলোজীশিং শীজিন্নবা হেনগৎহনগনি অমসুং লৈঙাক্কী দিজিতেল ইন্দিয়াগী মঙলানগা মরী লৈননা তুংগীদমক শেম-শাবা দিজিতেল ইকোসিস্তেম অসি মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মতেং ওইগনি হায়না থাজবা থম্লি।
BECIL গী মরমদা
ব্রোদকাস্ত ইঞ্জিনীয়রিং কন্সলতেন্তস ইন্দিয়া লিমিতেদ (BECIL) অসি ভারত লৈঙাক্কী মিনিস্ত্রী ওফ ইনফোর্মেসন এন্দ ব্রোদকাস্তিংগী মখাদা লৈবা মিনি রত্ন কেতেগোরী-I পাব্লিক সেক্তর এন্তর্প্রাইজ অমনি। ১৯৯৫ দা লিংখৎখিবা কম্পনী অসিনা ব্রোদকাস্তিং, ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং তেলিকম্ম্যুনিকেসনগী লমদা কন্সততেন্তসী সার্ভিসশিং অমসুং তর্নকী সোল্যুসনশিং পীরি। BECIL না মাগী থবকশিং অদু ই-গভর্নেন্স, স্মার্ট সিতী, হেল্থকেয়র অমসুং মেনপাৱর সার্ভিসগুম্বা লমশিংদসু লৈঙাক অমসুং লন্নাই সেক্তরগী লুপ অনিমক্তা শন্দোক্তুনা লাক্লি।
C-DAC কী মরমদা
সেন্তর ফোর দিবলপমেন্ত ওফ এদভান্স কম্প্যুটিং (C-DAC) অসি ভারত লৈঙাক্কী মিনিস্ত্রী অফ ইলেক্ত্রোনিক্স এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী (MeitY) গী মখাদা লৈবা রিছর্চ এন্দ দিবলপমেন্ত লুপ অমনি। মসিনা এদভান্স কম্প্যুটিং, হায় পরফোর্মেন্স কম্প্যুতিং, অর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স, সাইবর সিক্যুরিতী অমসুং সোফ্তৱেয়র তেক্নোলোজীগুম্বা লমশিংদা থবক তৌই। C-DAC না তেক্নোলোজীশিং, পোত্থোকশিং অমসুং কেপাসিতী বিল্দিংগী প্রোগ্রামশিং শেমগৎপগী খুত্থাঙদা লৈবাক অসিগী থৌরাংশিংদা মতেং পীরি।