Cabinet
Cabinet approves proposal for creation of ‘Bharat Maritime Insurance Pool’ (BMI pool) with a sovereign guarantee of Rs 12,980 crore to facilitate continuous maritime insurance coverages
The Domestic Insurance Pool addresses global volatility, geopolitical instability and reduces external Insurance dependency of Indian vessels
The pool covers all maritime risks like Hull and Machinery, Cargo, P&I and War risk, Covers vessels carrying cargo from any international origin to Indian ports and vice-versa, even when transiting volatile maritime corridors
18 APR 2026 3:10PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today has approved the proposal for creation of a domestic insurance pool, namely ‘Bharat Maritime Insurance Pool’ (BMI pool) with a sovereign guarantee of Rs.12,980 crores to facilitate continuous maritime insurance coverages. The pool ensures that Indian trade continues to have access to affordable insurance for vessels carrying cargo from any international origin to Indian ports and vice-versa, even when transiting volatile maritime corridors.
With increased global volatility and geopolitical instability, maritime trade has been impacted with increased risk of losses for cargo and vessels resulting in increased insurance costs and uncertainty in continuous availability of insurance. Further, there is high dependence of Indian vessels on International Group of Protection and Indemnity (IGP&I) Club for P&I insurance covering third-party liabilities like Oil pollution liability, Wreck removal, Cargo damage, Crew injury and repatriation, Collision liabilities and so on. Accordingly, there was a need for a domestic maritime risk covering pool to maintain sovereignty and continuity of trade in face of withdrawal of coverage due to sanctions or due to geopolitical tensions.
In the above backdrop, the Government has approved formation of ‘Bharat Maritime Insurance Pool’ (BMI pool) for Indian flagged or controlled vessels or vessels destined to or starting from India, backed by a sovereign guarantee. The pool would cover all maritime risks like Hull and Machinery, Cargo, P&I and War risk. The policies will be issued by insurers that are Pool members, using the combined underwriting capacity of the Pool, which would be around Rs.950 crore. The Pool will help to manage liability insurance locally, tailored to Indian Shipping conditions and regulatory requirements, develop specialized Marine underwriting, claims management and legal expertise within India.
Further, a Governing Body Constituted for this pool would oversee the formation and functioning of the pool. The rationale for providing a sovereign guarantee to the proposed domestic insurance entity is rooted in the objectives of strengthening self-reliance, sanctions resilience and ensuring greater sovereign control.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা লুপা করোর ১২,৯৮০গী সোভরেন গরেন্তীগা লোয়ননা লেপ্পা লৈতবা মেরিতাইম ইন্সুরেন্স কোভরেজশিং ফংহনবদা মতেং পাংনবা ‘ভারত মেরিতাইম ইন্সুরেন্স পুল’ (বি.এম.আই. পুল) শেমগৎপগী প্রপোজেলদা অয়াবা পীখ্রে
দোমেস্তিক ইন্সুরেন্স পুল অসিনা মালেমগী ভোলেতিলিতী, জিওপোলিতিকেলগী তংদু লৈতাদবা অদু কোকহল্লি অমসুং ভারতকী জহাজশিংনা এক্সতর্নেল ইন্সুরেন্সকী মখা পোনবা হন্থহল্লি
পুল অসিনা হুল অমসুং মেছিনরী, কার্গো, পি.এন্দ.আই. অমসুং ৱার রিস্ককুম্বা মেরিতাইম রিস্ক পুম্নমক কোনশিল্লি, মসিনা ইন্তর্নেস্নেল ওরিজিন অমা হেক্তদগী ইন্দিয়ন পোর্তশিংদা কার্গো পুদুনা চৎলিবা জহাজশিং কোনশিল্লি
18 APR 2026 3:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলগী মীফমনা লেপ্পা লৈতবা মেরিতাইম ইন্সুরেন্স কোভরেজশিংদা মতেং পাংনবা লুপা করোর ১২,৯৮০গী সোভরেন গরেন্তীগা লোয়ননা ‘ভারত মেরিতাইম ইন্সুরেন্স পুল’ (বি.এম.আই. পুল) কৌবা দোমেস্তিক ইন্সুরেন্স পুল অমা শেম্নবা পুখৎলকখিবা ৱাফম অমা অয়াবা পীখ্রে। পুল অসিনা ভারতকী ললোন-ইতিক্না ইন্তর্নেস্নেল পোর্ত অমা হেক্তদগী ইন্দিয়ন পোর্তশিংদা অমসুং ভাইস-ভর্সাদা, ভোলেতাই। মেরিতাইম কোরিদোরশিং ফাওদুনা চৎপা মতমদসু কার্গো পুদুনা চৎলিবা জহাজশিংগীদমক শেল চংদবা ইন্সুরেন্সকী খুদোংচাবা ফংহন্নবা হোৎনরি।
মালেমগী ওইনা অহোংবা হেনগৎলকপা অমসুং জিওপোলিতিকেলগী তংদু লৈতাদবা ফিভম লৈরকপনা মরম ওইদুনা, ইনস্যুরেন্সকী মমল হেনগৎলকপা অমসুং ইনস্যুরেন্স লেপ্পা লৈতনা ফংহনবদা তম্বা ঙমদবা ওইহন্দুনা কার্গো অমসুং জহাজশিংদা মাং-তাকপগী রিস্ক হেনগৎলকপগা লোয়ননা সমুদ্রগী ওইবা ললোন-ইতিক্তা শাফু পীরি। মখা তানা, ওইল পোলুসন লাইএবিলিতী, অতেক-অকাই লৌথোকপা, কার্গোদা অমাং-অতা থোকপ, ক্রিয়ু শোকপ অমসুং শাফনা য়ুমদা অমুক পুরকপা, থেংজিন্নবগী লাইএবিলিতীশিংগুম্বা থর্দ-পার্তী লাইএবিলিতীশিং কোনশিল্লিবা পি এন্দ আই ইন্সুরেন্সকীদমক ইন্তর্নেস্নেল গ্রুপ ওফ প্রোতেক্সন এন্দ ইন্দেমন্নিতি (আই.জি.পি.এন্দ আই.) ক্লবতা ভারতকী জহাজশিংনা চাউনা মপাল তাংলি। মসিগী মতুং ইন্না, সেঙ্কসনশিং নৎত্রগা জিওপোলিতিকেল তেন্সনশিংনা মরম ওইদুনা কোভরেজ লৌথোকপদা, ললোন-ইতিক্কী সোভরেন্তী অমসুং কন্তিন্যুতি ঙাক্নবা দোমেস্তিক মেরিতাইম রিস্ক কোভর পুল অমা মথৌ তাই।
মথক্তা পনখ্রিবা ফিভম অসিদা, সরকারনা ভারত মেরিতাইম ইন্সুরেন্স পুল (বি.এম.আই. পুল) শেমগৎপদা অয়াবা পীখ্রে, মসিদা ভারতকী ফিরাল য়াওবা নৎত্রগা কন্ত্রোল তৌরিবা জহাজশিং নৎত্রগা ভারত্তা চৎপা নৎত্রগা ভারত্তগী চৎপা জহাজশিং অসি সোভরেন গরেন্তীনা শৌগৎলগনি। পুল অসিনা হুল অমসুং মেছিনরী, কার্গো, পি অমসুং আই অমসুং ৱার রিস্ককুম্বা মেরিতাইম রিস্ক পুম্নমক কোনশিনগনি। পোলিসীশিং অসি পুলগী মেম্বর ওইরিবা ইন্স্যুররশিংনা পুন্না লুপা করোর ৯৫০ রোমগী অন্দররাইতিং কেপাসিতী শীজিন্নদুনা ইসু তৌগনি। পুল অসিনা ভারতকী শিপ্পিংগী ফিভমশিং অমসুং রেগুলেতরীগী মথৌ তাবশিংগা চান্নবা, লোকেল ওইনা শেম্বা ইন্সুরেন্স মেনেজমেন্ত তৌবদা মতেং পাংগনি। ভারতকী মনুংদা স্পেসিএলাইজ মেরিন অন্দররাইতিং, ক্লেম মেনেজমেন্ত অমসুং লিগেল এক্সপর্সিতী শেমগৎকনি।
মসিগী মথক্তা, পুল অসিগী শেমগৎ-শাগৎপা অমসুং মথৌ পাংথোকপদা য়েংশিন্নবা পুল অসিগীদমক গভর্নিং বোদী অমা শেমগনি। প্রোপোজ তৌরিবা লৈবাক অসিগী ইন্সুরেন্স ইন্তিতীদা সোভরেন গরেন্তী অমা পীনবগী মরমদি মশা-মরোমদোম লেপচবা, সেঙ্কসন রেসিলিয়েন্স অমসুং সোভরেন কন্ত্রোল হেনগৎহন্নবগী পান্দমদা য়ুম্ফম ওইরি।