Cabinet
Cabinet approves Continuation of Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana-III (PMGSY-III) beyond March 2025 upto March 2028
18 APR 2026 3:15PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has given its approval for the continuation of Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana-III (PMGSY-III) beyond March 2025 upto March 2028. It involves consolidation of Through Routes and Major Rural Links connecting habitations to Gramin Agricultural Markets (GrAMs), Higher Secondary Schools and Hospitals. The revised outlay of the scheme will be Rs.83,977 crore.
The Cabinet further, amongst other things, approved the following:
1. Extension of timeline till March 2028 for completion of roads and bridges in plain areas and roads in hilly areas.
2. Extension of timeline till March 2029 for completion of bridges in hilly areas.
3. Works sanctioned before 31.03.2025 but un-awarded till now may be taken up for tender/award.
4. Long Span Bridges (LSBs) (161 Nos. with estimated cost of Rs.961 crore) pending for sanction but lying on the alignment of already sanctioned roads may be sanctioned and tendered/awarded.
5. Revision of outlay to Rs. 83,977 crore from original outlay of Rs.80,250 crore.
Benefits:
The extension of the timeline of PMGSY-III will enable the full realization of its intended socio-economic benefits by ensuring completion of targeted upgradation of rural roads. It will significantly boost the rural economy and trade by enhancing market access for agricultural and non-farm products, reducing transportation time and costs, and thereby improving rural incomes. Improved connectivity will facilitate better access to education and healthcare institutions, ensuring timely delivery of essential services, particularly in remote and underserved areas.
The continued implementation will also generate substantial employment opportunities, both directly through construction activities and indirectly by promoting rural enterprises and services. Overall, the extension will contribute to inclusive and sustainable development by bridging the rural-urban divide and advancing the vision of Viksit Bharat 2047.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী মন্দলনা প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক যোজনা-III মার্চ ২০২৫ গী ৱাংমদা মার্চ ২০২৮ ফাওবা মখা চত্থনবা অয়াবা পীখ্রে
18 APR 2026 3:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা ঙসি প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক যোজনা-III (PMGSY-III) মার্চ ২০২৫ গী ৱাংমদা মার্চ ২০২৮ ফাওবা মখা চত্থনবা অয়াবা পীখ্রে। মসিদা গ্রামিণ এগ্রিকলচরেল মার্কেতশিং (GrAMs), হায়র সেকেন্দরী স্কুলশিং অমসুং হোস্পিতালশিংগা খুঙ্গঙগী লমদমশিংগা শম্নহনগদবা থ্রু রুতশিং অমসুং মরুওইবা খুঙ্গঙগী লম্বীশিং শেমগৎপা য়াওরি। স্কীম অসিগী নৌনা লেপথোক্লবা অপুনবা শেনফম অসি লুপা করোর ৮৩,৯৭৭ ওইগনি।
মন্ত্রী মন্দলনা মখা তানা অতৈ ৱাফম কয়াগা লোয়ননা মখাগীশিং অসিসু অয়াবা পীখি:
তম্পাক লমদমগী লম্বী-থোংশিং অমসুং চীংগী লমদমগী লম্বীশিং শেমবা লোইশিনবগী মতম মার্চ ২০২৮ ফাওবা শাংদোকপা।
চীংগী লমদমগী থোংশিং শেমবা লোইশিনবগী মতম মার্চ ২০২৯ ফাওবা শাংদোকপা।
৩১.০৩.২০২৫ গী মমাঙদা অয়াবা পীখ্রবা অমসুং হৌজিক ফাওবা পীথোক্ত্রিবা থবকশিং অসি তেন্দর নত্ত্রগা থবক পীথোকপগী থৌরম লৌখৎপা য়াগনি।
অয়াবা পীগদবা ৱাৎলিবা অমসুং হান্ননা অয়াবা পীরবা লম্বীশিংগী পরিংদা লৈরিবা লোং স্পান থোংশিং (LSBs) (লুপা করোর ৯৬১ রোম ওইগনি হায়না পারিবা মশীং ১৬১) অয়াবা পীবা অমসুং তেন্দর নত্ত্রগা থবক পীথোকপা য়াগনি।
স্কিম অসিগী অহানবা শেনফম লুপা করোর ৮০,২৫০ দগী লুপা করোর ৮৩,৯৭৭ দা হেনগৎহনবা।
কান্নবশিং:
PMGSY-III গী মতম শাংদোকপা অসিনা পান্দম থম্লিবা খুঙ্গঙগী লম্বীশিং শেমগৎপা লোইশিন্দুনা মসিগী মথৌ তাবা খুন্নাই-শেন্মিৎলোনগী কান্নবশিং মপুং ফানা ফংহনগনি। মসিনা লৌউ-শিংউ অমসুং লৌউ-শিংউ নত্তবা পোত্থোকশিংগী কৈথেল ফংহনবদা মতেং পাংদুনা, চত্থোক-চৎশিনগী মতম অমসুং শেঞ্জং হন্থহন্দুনা খুঙ্গঙগী শেন্মিৎলোন অমসুং ললোন-ইতিক চাওখৎহনগনি অমসুং মসিনা খুঙ্গঙগী শেন্থোক হেনগৎহনগনি। লম্বী-থোং ফগৎলকপা অসিনা অৱাংবা থাক্কী মহৈ-তম্ফম অমসুং হকশেলগী ইনস্তিত্যুসনশিংদা হেন্না লায়না চত্থোক-চৎশিন তৌবা য়াহনগনি, মসিনা মরুওইনা মনুং হঞ্জিনবা অমসুং য়ৌশিনবা ঙমদবা মফমশিংদা তঙাইফদবা সর্ভিসশিং মতম চানা ফংহনগনি।
মখা চত্থনা থবক পায়খৎপা অসিনা লম্বী শেম্বগী থবকশিংদগী হকথেংননা অমসুং খুঙ্গঙগী এন্তরপ্রাইজশিং অমসুং সর্ভিসশিং য়োকখৎপগী খুত্থাঙদা নাকোয়ননা থবক পীবগী খুদোংচাবা চাউনা ফংহনগনি। মপুং ওইনা, মতম শাংদোকপা অসিনা খুঙ্গঙ অমসুং ময়োল্লমগী মরক্তা লৈরিবা অহোবা অসি মেনশিন্দুনা অমসুং বিকসিৎ ভারত 2047 গী মঙলান অসি মাঙলোমদা পুখত্তুনা পুম্নমক কোনশিনবা অমসুং তুং কোইগদবা চাওখৎপা পুরকপদা মতেং পাংগনি।