Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage to Jagadguru Basaveshwara on Basava Jayanthi
20 APR 2026 8:38AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, paid homage to Jagadguru Basaveshwara on the occasion of Basava Jayanthi.
Shri Modi said that on the special occasion of Basava Jayanthi, he is paying homage to Jagadguru Basaveshwara and his enduring teachings. He noted that Basaveshwara’s vision of a just society, along with his unwavering efforts to empower the people, will always motivate us.
The Prime Minister posted on X;
“On the special occasion of Basava Jayanthi, paying homage to Jagadguru Basaveshwara and his enduring teachings. His vision of a just society, along with his unwavering efforts to empower the people, will always motivate us.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বসৱ জয়ন্তীদা জগদগুরু বসৱেশ্বরবু ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে
20 APR 2026 8:38AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বসৱ জয়ন্তীগী থৌরমদা জগদগুরু বসৱেশ্বরবু ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি বসৱ জয়েন্তীগী অখন্নবা থৌরম অসিদা মহাক্না জগদগুরু বসৱেশ্বর অমসুং মতম চুপ্পগী ওইনা লৈহৌরগদবা মহাক্কী পাউতাকশিংবু ইকায় খুম্নবা উৎচরি। অচুম্বা খুন্নাই অমগীদমক বসৱেশ্বরগী ৱাখল্লোন, লোইন-লোইননা মীয়ামদা শক্তি পীনবগীদমক নিংহন্নবা লৈতনা হোৎনখিবশিং অদুনা ঐখোয়বু মতম পুম্নমক্তা পুক্নিং থৌগৎলগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না পোস্ত তৌখি;
“বসৱ জয়ন্তীগী অখন্নবা থৌরমদা, জগদগুরু বসাভেশ্বর অমসুং মহাক্কী মতম চুপ্পগী ওইবা পাউতাকশিংবু ইকায় খুম্নবা উৎচরি। অচুম্বা খুন্নাই অমগীদমক মহাক্কী ৱাখল্লোন, মীয়ামদা শক্তি পীনবা মহাক্কী নিংহন্নবা লৈতনা হোৎনখিবশিং অসিনা ঐখোয়দা মতম পুম্নমক্তা পুক্নিং থৌগৎপীরগনি।