Ministry of Electronics & IT
100 Entities Onboard to use Aadhaar-Based Offline Verification
These entities are from diverse fields including govt departments, fintechs, and hospitality sectors
20 APR 2026 3:58PM by PIB Delhi
In a unique achievement for the Unique Identification Authority of India (UIDAI), at least 100 entities have successfully onboarded as Offline Verification Seeking Entities (OVSEs) within three months of roll out. This milestone marks a major advancement in enabling secure, consent-based, and paperless verification through Aadhaar offline mechanism -- empowering both service providers and people, alike.
These entities are from diverse fields – government departments at both centre and states, fintech players, event management and hospitality organisations, education and exam related entities, identity verification, background verification organisations, workforce validation companies among others.
Their integration into the Aadhaar Offline Verification ecosystem is expected to significantly improve service delivery timelines, reduce operational friction, and lower costs associated with physical document handling and manual verification processes.
The onboarding of these OVSE partners reflects growing confidence in Aadhaar-enabled, privacy-first digital verification frameworks that prioritize user control while ensuring ease of access.
By leveraging Aadhaar Offline Verification methods such as QR code-based verification and secure digitally signed documents, these entities will now be able to “Show, Share, and Verify” identity information without requiring real-time connectivity to UIDAI’s central database.
This approach brings a strong resident-centric focus, ensuring that Aadhaar number holders can share only the minimum necessary data, thereby enhancing privacy. This simplified verification journey reduces complexity and builds trust through transparent and consent-driven interactions.
This distributed model ensures resilience, scalability, and security, aligning with India’s broader vision of building inclusive and future-ready Digital Public Infrastructure and empowering people to have control over their own information and with whom and how much they wish to share voluntarily.
The initiative also complements UIDAI’s ongoing efforts to enhance “Ease of Living” by simplifying people’s interactions with service providers. Aadhaar holders will benefit from faster onboarding, reduced paperwork, and greater control over their personal information.

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
আধারদা য়ুম্ফম ওইবা ওফলাইন ভেরিফিকেসন শিজিন্ননবা এন্তিতি ১০০ ওনবোর্দ তৌখ্রে
হায়রিবা এন্তিতিশিং অসি সরকারগী বিভাগশিং, ফিন্তেক্সিং, অমসুং হোসপিতেলিতি সেক্তরশিং য়াওনা তোঙান তোঙানবা লমশিংদগীনি
20 APR 2026 3:58PM by PIB Imphal
য়ুনিক আইদেন্তিতিফিকেসন ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া (য়ু.আই.দি.এ.আই.)গীদমক্তা অখন্নবা মায়পাকপা অমা ওইনা, য়ামদ্রবদা এন্তিতি ১০০না ওফলাইন ভেরিফিকেসন সিকিং এন্তিতিশিং (ও.ভি.এস.ই.শিং) ওইনা রোল আউত তৌরবা মতুং থা অহুমগী মনুংদাা মায় পাকনা ওনবোর্দ তৌখ্রে। মসিগী মায়লস্তোন অসিনা আধার ওফলাইন মেকানিজমগী খুত্থাংদা সেক্যুর ওইবা, অয়াবা পিবদা য়ুমফম ওইবা, অমসুং পেপরলেস ভেরিফিকেসন তৌবা ঙমহনবদা অচৌবা অহোঙবা অমা পুরক্লি -- সর্ভিস প্রোভাইদরশিং অমসুং মীওইশিং অনিমক অমত্তা ওইনা শক্তি পিবা।
হায়রিবা এন্তিতিশিং অসি তোঙান তোঙানবা লমশিংদগীনি – কেন্দ্র অমসুং রাজ্য অনীমক্তা লৈবা সরকারগী দিপারতমেন্তশিং, ফিন্তেক প্লেয়রশিং, ইভেন্ত মেনেজমেন্ত অমসুং হোসপিতেলিতি ওর্গনাইজেসনশিং, এজুকেসন অমসুং একজামগা মরি লৈনবা এন্তিতিশিং, আইদেন্তিতিতি ভেরিফিকেসন, বেকগ্রাওন্দা ভেরিফিকেসন ওর্গনাইজেসনশিং, ৱার্কফোর্স ভেলিদেসন কম্পেনিশিং অসিনচিংবা।
আধার ওফলাইন্ ভেরিফিকেসন ইকোসিস্তেমদা মখোয়গী ইন্তিগ্রেসন অসিনা সর্ভিস দেলিবরিগী মতম চাওনা ফগৎহনগনি, ওপরেস্নেল ফ্রিক্সন হন্থহনগনি, অমসুং ফিজিকেল দোকয়ুমেন্ত হেন্দল তৌবা অমসুং মেনুএল ভেরিফিকেসনগী থৌওংশিংগা মরি লৈনবা মমল হন্থহনগনি হায়না পানরি।
ও.ভি.এস.ই.গী পার্ত্নরশিং অসিগী ওনবোর্দিং অসিনা আধার-ইনেবল, প্রাইবেসি-ফর্স্ত দিজিতেল ভেরিফিকেসন ফ্রেমৱার্কশিংদা থাজবা হেনগৎলকপগী মমি তারি, মখোয়না য়ুজর কন্ত্রোলদা লুম্না লৌবগা লোয়ননা ইজ ওফ এক্সেস শোয়দনা ফংহল্লি।
QR কোদতা য়ুমফম ওইবা ভেরিফিকেসন অমসুং দিজিতেল ওইনা শাইন তৌরবা দোকুমেন্তশিং অসিনচিংবা আধার ওফলাইন ভেরিফিকেসনগী মেথদশিং শিজিন্নদুনা, এন্তিতিশিং অসিনা হৌজিক্তি উইদাইগী সেন্ত্রেল দেতাবেজদা রিএল-তাইম কনেক্তিবিতিগী মথৌ তাদনা আইদেন্তিতিতি ইনফোর্মেসন “য়েংবা, সেয়র তৌবা, অমসুং ভেরিফাই তৌবা” ঙম্লগনি।
মসিগী এপ্রোচ অসিনা অচেৎপা রেসিদেন্ত-সেন্ত্রিক ফোকস অমা পুরকই, মসিনা আধার নম্বর হোলদরশিংনা খ্বাইদাগী নেম্বা মথৌ তাবা দেতা খক্তামক সেয়র তৌবা ঙমহল্লি, মদুনা প্রাইবেশি হেনগৎহল্লি। মসিগী লাইথোকহল্লবা ভেরিফিকেশনগী খোঙচৎ অসিনা কম্প্লেক্সিতি হন্থহল্লি অমসুং ত্রান্সপরেন্ত অমসুং কন্সেন্তিব-দ্রাইভন ইন্তরেক্সনশিংগী খুত্থাংদা থাজবা হেনগৎহল্লি।
মসিগী দিস্ত্রিব্যুত তৌরবা মোদেল অসিনা রেজিলিয়েন্স, স্কেলেবিলিতি, অমসুং সেক্যুরিতি শোয়দনা ফংহল্লি, মসিনা ইনক্লুসিব অমসুং তুংদা শেম-শাবা য়াবা দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপগী ভারতকি পাক-চাওরবা মীৎয়েংগা মান্নহল্লি অমসুং মীয়ামদা মখোয় মশাগী ইনফোরমেসন অমসুং কনাগা অমসুং কয়া য়াম্না মখোয়না ভোলুন্তরী ওইনা সেয়র তৌবা পাম্লিবগে হায়বদুদা কন্ত্রোল তৌবা ঙমহল্লি।
থৌরাং অসিনা সর্ভিস প্রোভাইদরশিংগা মীয়ামগী মরক্তা লৈনরিবা মরি অসি লাইথোকহন্দুনা “ইজ ওফ লিভিং” হেনগৎহন্নবা য়ু.আই.দি.এ.আই.না হৌজিক চত্থরিবা হোৎনরিবশিং অসিসু মপূঙ ফাহল্লি। আধার হোলদরশিংনা য়াম্না থুনা ওনবোর্দিং তৌবা, পেপরৱার্ক হন্থহনবা, অমসুং মখোয়গী পর্সোনেল ইনফোর্মেসনশিংদা হেন্না কন্ত্রোল তৌবদগী কান্নবা ফংগনি।