Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how modernisation of railway tracks is powering a faster and more dependable network
23 APR 2026 2:19PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today, shared an article written by Union Minister, Shri Ashwini Vaishnaw, on how modernisation of railway tracks is powering a faster and more dependable network. Shri Modi noted that the track renewal, advanced testing and mechanised maintenance have improved ride quality and ensured higher speeds. “These changes are reducing delays, supporting smoother journeys and helping railways meet growing passenger and freight demand across the country”, Shri Modi remarked.
Shri Modi posted on X:
“Modernisation of railway tracks is powering a faster and more dependable network.
Track renewal, advanced testing and mechanised maintenance have improved ride quality and ensured higher speeds. These changes are reducing delays, supporting smoother journeys and helping railways meet growing passenger and freight demand across the country.
A must-read by Union Minister Shri @AshwiniVaishnaw.”
indianexpress.com/article/opinio…
via NaMo App

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ରେଳ ଟ୍ରାକର ଆଧୁନିକୀକରଣ କିପରି ଏକ ଦ୍ରୁତ ଏବଂ ଅଧିକ ନିର୍ଭରଯୋଗ୍ୟ ନେଟୱାର୍କକୁ ଶକ୍ତି ଦେଉଛି ସେ ବିଷୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି
23 APR 2026 2:19PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ଲେଖା ସେୟାର କରିଛନ୍ତି , ଯେଉଁଥିରେ ରେଳ ଟ୍ରାକର ଆଧୁନିକୀକରଣ କିପରି ଏକ ଦ୍ରୁତ ଏବଂ ଅଧିକ ନିର୍ଭରଯୋଗ୍ୟ ନେଟୱାର୍କକୁ ଶକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରୁଛି ତାହା ଉଲ୍ଲେଖ ହୋଇଛି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଟ୍ରାକ ନବୀକରଣ, ଉନ୍ନତ ପରୀକ୍ଷଣ ଏବଂ ଯାନ୍ତ୍ରିକ ରକ୍ଷଣାବେକ୍ଷଣ ଦ୍ୱାରା ଯାତ୍ରାର ଗୁଣବତ୍ତା ଉନ୍ନତ ହୋଇଛି ଏବଂ ଉଚ୍ଚ ଗତି ସୁନିଶ୍ଚିତ ହୋଇଛି। "ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନଗୁଡ଼ିକ ବିଳମ୍ବ ହ୍ରାସ କରୁଛି, ସୁଗମ ଯାତ୍ରାକୁ ସମର୍ଥନ କରୁଛି ଏବଂ ସାରା ଦେଶରେ ବର୍ଦ୍ଧିତ ଯାତ୍ରୀ ଏବଂ ମାଲ ପରିବହନ ଚାହିଦା ପୂରଣ କରିବାରେ ରେଳବାଇକୁ ସାହାଯ୍ୟ କରୁଛି" ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏକ୍ସ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି :
“ରେଳୱେ ଟ୍ରାକର ଆଧୁନିକୀକରଣ ଏକ ଦ୍ରୁତ ଏବଂ ଅଧିକ ନିର୍ଭରଯୋଗ୍ୟ ନେଟୱାର୍କକୁ ଶକ୍ତି ଦେଉଛି।
ଟ୍ରାକ ନବୀକରଣ, ଉନ୍ନତ ପରୀକ୍ଷଣ ଏବଂ ଯାନ୍ତ୍ରିକ ରକ୍ଷଣାବେକ୍ଷଣ ଯୋଗୁଁ ଯାତ୍ରାର ଗୁଣବତ୍ତା ଉନ୍ନତ ହୋଇଛି ଏବଂ ଉଚ୍ଚ ଗତି ସୁନିଶ୍ଚିତ ହୋଇଛି। ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନଗୁଡ଼ିକ ବିଳମ୍ବ ହ୍ରାସ କରୁଛି, ସୁଗମ ଯାତ୍ରାକୁ ସମର୍ଥନ କରୁଛି ଏବଂ ସାରା ଦେଶରେ ବର୍ଦ୍ଧିତ ଯାତ୍ରୀ ଏବଂ ମାଲ ପରିବହନ ଚାହିଦା ପୂରଣ କରିବାରେ ରେଳବାଇକୁ ସାହାଯ୍ୟ କରୁଛି।