Prime Minister's Office
Prime Minister extends best wishes on reconstitution of NITI Aayog
25 APR 2026 10:46PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, expressed his best wishes on reconstitution of NITI Aayog. He noted that NITI Aayog has emerged as a vital pillar in India’s policy-making architecture, fostering cooperative federalism, driving key reforms, and enhancing the ‘Ease of Living’ for citizens. The institution continues to serve as a dynamic platform for innovation and long-term strategic thinking across sectors.
On the reconstitution of NITI Aayog, the Prime Minister extended his best wishes to Shri Ashok Kumar Lahiri Ji on his appointment as Vice Chairman. He also conveyed his congratulations to Shri Rajiv Gauba Ji, Prof. K. V. Raju Ji, Prof. Gobardhan Das Ji, Prof. Abhay Karandikar Ji, and Dr. M. Srinivas Ji on being appointed as Full-Time Members.
The Prime Minister posted on X:
"NITI Aayog has emerged as a vital pillar in India’s policy-making architecture, fostering cooperative federalism, furthering reforms and boosting ‘Ease of Living.’ It serves as a dynamic platform for innovation and long-term strategic thinking across sectors.
The Government has reconstituted the NITI Aayog. My best wishes to Shri Ashok Kumar Lahiri Ji on becoming the Vice Chairman. My best wishes also to Shri Rajiv Gauba Ji, Prof. K. V. Raju Ji, Prof. Gobardhan Das Ji, Prof. Abhay Karandikar Ji and Dr. M. Srinivas Ji on becoming Full Time Members of NITI Aayog.
Wishing all of them a productive and impactful tenure ahead."
@NITIAayog

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নীতি আয়োগ অমুক হন্না শেমখিবদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
25 APR 2026 10:46PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নীতি আয়োগ অমুক হন্না শেমখিবদা মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি নীতি আয়োগ অসি ভারতকী পোলিসী মেকিং আর্কিতেকচরদা মরুওইবা য়ুম্বী অমা ওইরক্লি। মসিনা কোওপরেতিব ফেদরেলিজম, মরুওইবা রিফোর্মশিং অমসুং নাগরিকশিংগীদমক ইজ ওফ লিভিং হেনগৎহল্লি। ইন্সতিত্যুসন অসিনা সেক্তরশিংগী মরক্তা ইন্নোবেসন অমসুং মতম শাংনা স্ত্রেতেজিক ওইবা ৱাখল্লোনগীদমক দাইনামিক ওইবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইনা মখা তানা মথৌ তৌরি।
নীতি আয়োগ অমুক হন্না শেমগৎপগী মতাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী অশোক কুমার লাহিরিজীবু ভাইস চেয়রমেন ওইনা খনখিবদা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখি। মহাক্না শ্রী রাজীব গৌবা জী, প্রোফেসর কে. ভি. রাজু জী, প্রোফেসর গোবর্ধন দাস জী, প্রোফেসর অভে কারান্দিকর জী, অমসুং দোক্তর. এম. শ্রীনিবাসজীবু ফুল-তাইম মেম্বর ওইনা খল্লকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি।
এক্সতা প্রধান মন্ত্রীনা পোস্ত তৌখি:
“নীতি আয়োগ অসি ভারতকী পোলিসী মেকিং আর্কিতেকচরদা মরুওইবা য়ুম্বী অমা ওইনা থোরক্লি, মসিনা কোওপরেতিব ফেদরেলিজম, রিফোর্মশিং অমসুং ইজ ওফ লিভিংবু হেন্না খুমাং চাউশিলহল্লি। মসিনা সেক্তরশিংগী মরক্তা ইন্নোবেসন অমসুং অশাংবা মতমগী স্ত্রেতেজিক থিঙ্কিংগী দাইনামিক ওইবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইনা মথৌ তৌই।
সরকারনা নীতি আয়োগপু অমুক হন্না শেমখ্রে। শ্রী অশোক কুমার লাহিরিজীবু ভাইস চেয়রমেন ওইরকপদা ঐহাক্না য়াইফ-পাউজেল পীজরি। ঐহাক্না শ্রী রাজীব গৌবাজী, প্রো. কে. ভি. রাজু জী, প্রোফেসর গোবর্ধন দাস জী, প্রো. অভে কারান্দিকর জী অমসুং দা. এম. শ্রীনিবাসজী নীতি আয়োগকী ফুল তাইম মেম্বর ওইরকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি।
মখোয় পুম্নমকপু কান্নবা অমসুং মহৈ ফংগদবা থবক তৌবা ঙম্বা তেনর ওইনবা য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
@NITIAayog