Ministry of Communications
TRAI Releases Consultation Paper on “Proliferation of Public Wi-Fi Networks in India"
27 APR 2026 12:28PM by PIB Delhi
The Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) has today released a Consultation Paper on the "Proliferation of Public Wi-Fi Networks in India".
This Consultation Paper reviews the existing regulatory framework, identifies challenges affecting the proliferation of public Wi-Fi networks, and invites comments from stakeholders on measures to accelerate the growth of public Wi-Fi infrastructure across the country. The Consultation Paper covers the following key areas:
• Overview of the Public Wi-Fi ecosystem in other countries and key takeaways from international experiences and global best practices.
• Assessment of the current status of Public Wi-Fi in India, including deployment trends and demand patterns.
• Identification of key issues and challenges affecting Public Wi-Fi proliferation in the country.
• Examining the roles of key stakeholders such as Central and State Governments, local bodies, TSPs/ISPs, and private entities for developing viable Public Wi-Fi models across rural areas, urban centres, and high-footfall locations.
• Examination of issues relating to authorisation, authentication, roaming, and billing systems within the Indian Public Wi-Fi ecosystem.
• Analysis of potential direct and indirect revenue models suitable for ensuring the sustainability of Public Wi-Fi in the Indian context.
The Consultation Paper has been placed on TRAI’s Website www.trai.gov.in. Written comments on the consultation paper are invited from stakeholders by 25th May 2026 and counter-comments, if any, by 8th June 2026.
The comments may be sent in electronic form at advbbpa@trai.gov.in with a copy to jtadvbbpa-1@trai.gov.in. For any clarification/information, Dr. Abdul Kayum, Advisor (Broadband and Policy Analysis), TRAI may be contacted at Telephone Number Tel. No. +91-11 20907757.

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
ত্রাইনা “ভারত্তা পব্লিক ৱাই-ফাই নেতৱার্কশিং হেনগৎলকপ”গী মতাংদা কন্সল্তেসন পেপর ফোঙখ্রে
27 APR 2026 12:28PM by PIB Imphal
তেলিকোম রেগুলেতরি ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা ঙসি "ভারত্তা পব্লিক ৱাই-ফাই নেতৱারকশিং হেনগৎলকপ"গী মতাংদা কন্সল্তেসন পেপর অমা ফোঙখ্রে।
কন্সল্তেসন পেপর অসিনা হৌজিক লৈরিবা রেগুলেতরী ফ্রেমৱার্ক অসি য়েংশিল্লি, মীয়ামগী ৱাই-ফাই নেতৱার্কশিং হেনগৎহনবদা শোকহল্লিবা শিংনবশিং খঙদোক্লি, অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা পব্লিক ৱাই-ফাই ইনফ্রাস্ত্রকচরগী চাওখৎপা হেনগৎহন্নবা থৌরাংশিংগী মতাংদা স্তেকহোলদরশিংদগী কমেন্তশিং কৌরি। কন্সল্তেসন পেপর অসিনা মখাদা পিরিবা মরুওইবা লমশিং অসি কোনশিল্লি:
• অতোপ্পা লৈবাকশিংদা পব্লিক ৱাই-ফাই ইকোশিস্তেমগী মতাংদা য়েংশিনবা অমসুং ইন্তর্নেস্নেল এক্সপরিয়েন্সশিং অমসুং মালেমগী খ্বাইদগী ফবা থবকশিংদগী মরুওইবা লৌশিং।
• দিপ্লোইমেন্ত ত্রেন্দশিং অমসুং দিমান্দা পেতর্নশিং য়াওনা ভারত্তা পব্লিক ৱাই-ফাইগী হৌজিক ওইরিবা ফিভমগী এসেসমেন্ত তৌবা।
• লৈবাক অসিদাা পব্লিক ৱাই-ফাই প্রোলিফেরেসনদা শোকহল্লিবা মরুওইবা ইশুশিং অমসুং শিংনবশিং খঙদোকপা।
• খুঙ্গংগী মফমশিং, অরবান সেন্তরশিং, অমসুং খোঙজেল য়াংনা চৎপা মফমশিংদা চৎনবা য়াবা পব্লিক ৱাই-ফাই মোদেলশিং শেমগৎনবা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিং, লোকেল বোদিশিং, তি.এস.পি.শিং/আই.এস.পি.শিং, অমসুং প্রাইবেৎ এন্তিতীশিংগুম্বা মরুওইবা স্তেকহোল্দরশিংগী থৌদাংশিং য়েংশিনবা।
• ইন্দিয়ন পব্লিক ৱাই-ফাই ইকোসিস্তেমগী মনুংদা ওথোরাইজেসন, ওথেন্তিকেসন, রোমিং, অমসুং বিলিং সিস্তেমশিংগা মরি লৈনবা ৱাফমশিং য়েংশিনবা।
• ভারতকি কন্তেক্সতা পব্লিক ৱাই-ফাইগী সস্তেনেবিলিতি শোয়দনা লৈহন্নবা চুনবা পোতেন্সিয়েল হকথেংননা অমসুং নাকোইননা রেভিন্যু মোদেলশিংগী এনালাইসিস তৌবা।
কন্সল্তেসন পেপর অসি ত্রাইগী ৱেবসাইত www.trai.gov.in দা থমখ্রে। কন্সল্তেসন পেপরদা অইবা কমেন্তশিং অসি ২০২৬কি মে ২৫ ফাওবগী মনুংদা স্তেকহোল্দরশিংদগী অমসুং করিগুম্বা লৈরবদি ২০২৬কি জুন ৮ ফাওবগী মনুংদা কাওন্তর-কমেন্তশিং কৌরি।
কমেন্তশিং অসি ইলেক্ত্রোনিক ওইনা advbbpa@trai.gov.in দা থারকপা য়াগনি অমসুং মসিগী কোপি অমা jtadvbbpa-1@trai.gov.in দা থাবিরকপা য়াগনি। ক্লেরিফিকেসন/ইনফোরমেসন অমহেক্তগীদমক, দোক্তর আব্দুল কায়ুম, এদভাইজর (ব্রোদবেন্দ অমসুং পোলিসি এনালাইসিস), ত্রাইগী তেলিফোন নম্বর তেল. নং +৯১-১১ ২০৯০৭৭৫৭দা ফোন তৌবিয়ু।