Ministry of Home Affairs
Nominations for Padma Awards-2027 open till 31st July, 2026
27 APR 2026 3:00PM by PIB Delhi
Nominations/recommendations for the Padma Awards 2027 to be announced on the occasion of Republic Day, 2027 have started on 15th March, 2026. The last date for nominations for Padma Awards is 31st July, 2026. The nominations/recommendations for Padma Awards will only be received online on the Rashtriya Puraskar Portal (https://awards.gov.in ).
The Padma Awards, namely, Padma Vibhushan, Padma Bhushan and Padma Shri, are amongst the highest civilian awards of the country. Instituted in 1954, these Awards are announced on the occasion of the Republic Day every year. The Award seeks to recognize ‘work of distinction’ and is given for distinguished and exceptional achievements/service in all fields/disciplines, such as, Art, Literature and Education, Sports, Medicine, Social Work, Science and Engineering, Public Affairs, Civil Service, Trade and Industry etc. All persons without distinction of race, occupation, position or sex are eligible for these Awards. Government servants including those working with PSUs, except Doctors and Scientists, are not eligible for Padma Awards.
The Government is committed to transform Padma Awards into “People’s Padma”. All citizens are, therefore, requested to make nominations/recommendations, including self nomination. Concerted efforts may be made to identify talented persons whose excellence and achievements really deserve to be recognized from amongst women, weaker sections of the society, SCs & STs, divyang persons and who are doing selfless service to the society.
The nominations/recommendations should contain all relevant details specified in the format available on the above said Portal, including a citation in narrative form (maximum 800 words), clearly bringing out the distinguished and exceptional achievements/service of the person recommended in her/his respective field/discipline.
Details in this regard are also available under the heading 'Awards and Medals' on the website of Ministry of Home Affairs (https://mha.gov.in) and on the Padma Awards Portal (https://padmaawards.gov.in ). The statutes and rules relating to these awards are available on the website with the link https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx .

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
পদ্ম এৱার্দ-২০২৭ গী নোমিনেসন অসি জুলাই ৩১, ২০২৬ ফাওবা হাংদোক্কনি
27 APR 2026 3:00PM by PIB Imphal
রিপব্লিক দে, ২০২৭কি থৌরমদা লাওথোক্কদৌরিবা পদ্ম এৱার্দ ২০২৭কি নোমিনেসন/রিকমেন্দেসনসিং অসি মারচ ১৫, ২০২৬তগী হৌখ্রে, পদ্ম এৱারদকিদমক নোমিনেসন তৌবগী অরোয়বা তাং অসি জুলাই ৩১, ২০২৬নি, পদ্ম এৱারদকি নোমিনেসন/রিকমেন্দেসনশিং অসি রাস্ত্রিয় পুরাশ্কর পোর্তেলদা ওনলাইন খক্তদা ফংগনি। (https://awards.gov.in)দা ফোঙদোক্লি।
পদ্ম এৱার্দশিং হায়বদি পদ্ম বিভুসন, পদ্ম ভুসন অমসুং পদ্মশ্রী অসি লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী ৱাংবা সিভিলিয়ন এৱার্দশিংগী মনুংদা অমনি। ১৯৫৪দা লিংখৎখিবা মনাশিং অসি চহি খুদিংগী রিপব্লিক দেগী থৌরমদা লাওথোকই। এৱার্দ অসিনা ‘ৱার্ক ওফ দিস্তিংসন’বু শকখঙনবা হোৎনৈ অমসুং মসি লম/দিসিপ্লিন খুদিংমক্তা মশক থোকপা অমসুং অখন্নবা এচিভমেন্তশিং/সর্ভিসকিদমক্তা পিরি, মদুদি, আর্ত, লিতরেচর অমসুং এজুকেসন, শান্ন-খোৎনবা, মেদিসিন, সোসিএল ৱার্ক, সাইন্স অমসুং ইঞ্জিনিয়রিং, পব্লিক এফেয়র্স, সিভিল সর্ভিস, ত্রেদ অমসুং ইনদস্ত্রি অসিনচিংবা জাতি, থবক, পোজিসন নত্রগা সেক্সকি খেৎনবা লৈতবা মীওই পুম্নমক অসি এৱার্দশিং অসিগীদমক্তা ইলিজিবল ওই। দোক্তর অমসুং সাইন্তিস্তশিং নত্তনা পি.এস.য়ু.শিংগা থবক তৌমিন্নরিবশিং য়াওনা সরকারগী সেবকশিংনা পদ্ম এৱার্দ ফংবগী ইলিজিবল্ওইদে।
পদ্ম এৱার্দসিং অসি “মিয়ামগী পদ্ম” ওইনা ওন্থোক্নবা সরকারনা ৱাশক্লি। মরম অদুনা নাগরিক খুদিংমক্তা সেলফ নোমিনেসন য়াওনা নোমিনেসন/রিকমেন্দেসনশিং পিনবা হায়জরি। নুপীশিং, খুন্নাইগী শোত্থরবা কাংলুপশিং, এস.সি.শিং& এস.তি.শিং, মীৎ উদ্রবা মীওইশিংগী মরক্তা অমসুং খুন্নাইদা মশাগী ওইজবা থিদনা সেবা তৌরিবা তেলেন্ত লৈবা মিওইশিং খঙদোক্নবা পুন্না হোৎনমিন্নবা য়াই।
নোমিনেসনশিং/ রিকমেন্দেসনশিং অদুদা মথক্তা পনখ্রিবা পোর্তেল অসিদা ফংলিবা ফোরমেত্তা পনখ্রিবা মরি লৈনবা অকুপ্পা মরোল পুম্নমক য়াওগদবনি, মসিদা নেরেতিব মওংদা সাইতেসন অমা (খ্বাইদগী য়াম্না ৱাহৈ ৮০০) য়াওগদবনি, মসিনা মহাক্কি মশাগী ওইবা লম/দিসিপ্লিন্দা রিকমেন্দ তৌরবা মীওই অদুগী মশক থোকপা অমসুং অখন্নবা এচিবমেন্তশিং/সর্ভিসশিং অদু ময়েক শেঙনা ফোঙদোক্কদবনি।
মসিগী মতাংদা অকুপ্পা মরোলশিং অসি হোম এফেয়র্স মন্ত্রালয়গী ৱেবশাইত (https://mha.gov.in) অমসুং পদ্ম এৱার্দ পোর্তেল (https://padmaawards.gov.in)দা ‘এৱার্দ অমসুং মেদল’ হায়বা হীরম অসিগী মখাদা ফংগনি। মনাশিং অসিগা মরি লৈনবা চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চৎন-কাংলোনশিং অসি ৱেবশাইত https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx .