Prime Minister's Office
Prime Minister praises Sikkim’s extraordinary biodiversity during visit to Gangtok Orchidarium
28 APR 2026 3:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi visited the Orchidarium in Gangtok, Sikkim today and expressed his profound admiration for its beauty and the state's extraordinary biodiversity.
The Prime Minister described his visit to the Orchidarium as a mesmerizing experience. Shri Modi observed that such dedicated conservation efforts perfectly reflect our deep-rooted harmony with the natural world. He further noted that these initiatives serve as a vital inspiration for citizens to embrace conservation and sustainable living.
The Prime Minister wrote on X:
"Visited the Orchidarium in Gangtok and was mesmerised by its beauty. Sikkim’s rich biodiversity is truly extraordinary. Such efforts reflect our deep harmony with nature. They also inspire us towards conservation and sustainable living."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
গেংতোক ওর্কিদরিয়ম খোঙচৎ মনুংদা প্রধান মন্ত্রীনা সিক্কিমগী তোপ-তোপ্পা মখল কয়াগী থৱায় পানবশিংগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
28 APR 2026 3:15PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী সিক্কিমগী গেংতোক্ত ওর্কিদরিয়ম য়েংখ্রে অমসুং মসিগী ফজবা অমসুং রাজ্য অসিগী তোপ-তোপ্পা মখল কয়াগী থৱায় পানবশিংদা মহাক্না ঙাওজবা অদু ফোঙদোকখ্রে।
মহাক্না ওর্কিদরিয়ম য়েংখিবা অসি অঙকপা মহাও অমনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি অসিগুম্বা অখন্নবা ঙাক-শেনবগী থবকশিং অসিদা মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবমগী তাইবংগা ঐখোয়গা অচেৎপা মরী লৈনবগী মমি তারে। ঙাক-শেনবা অমসুং তুংকোইনা হিংনবা হায়রিবা থবকশিং অসিনা মীয়ামদা ইথিল পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“গেংতোক্ত ওর্কিদরিয়ম য়েংখ্রে অমসুং মসিগী ফজবদা ঙাওখি। সিক্কিমগী ইনাকখুল্লবা মখল কয়াগী থৱায় পানবশিং অসি তশেংনা তোপ-তোপ্পনি। অসিগুম্বা থবকশিংদা ঐখোয়গা মহৌশাগী অকোয়বা ফিবমগা অচেৎপা মরী লৈনবা অদু মমি তারে। ঙাক-শেনবা অমসুং তুংকোইনা হিংনবা থবকশিংদা মখোয়না ঐখোয়দা ইথিল পীরে”।