Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi Inaugurates 594-km long Access-Controlled Greenfield Ganga Expressway in Hardoi, Uttar Pradesh
This transformative infrastructure project will boost connectivity and drive progress across Uttar Pradesh: PM
Just as Maa Ganga has been the lifeline of UP and this country for thousands of years, similarly, in this era of modern progress, this expressway passing near her, will become the new lifeline of UP's development: PM
Recently, I had the opportunity to dedicate the Delhi-Dehradun Expressway to the nation.
I had then remarked that these emerging expressways are the lifelines shaping the destiny of a developing India, and these modern pathways are today heralding India's bright future: PM
Ganga Expressway will not only connect one end of UP to the other, it will also bring limitless possibilities of the NCR closer: PM
29 APR 2026 3:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today inaugurated 594-km long Access-Controlled Greenfield Ganga Expressway in Hardoi, Uttar Pradesh. Commencing his address by reverencing the sacred land of Lord Narasimha and the divine presence of Maa Ganga flowing just kilometers away, the Prime Minister stressed that the entire region stands as a pilgrimage site blessed by the river's spiritual and nurturing grace. "The boon of expressways to Uttar Pradesh is also a blessing from Maa Ganga herself," Shri Modi asserted, highlighting how the expressway will transform travel to sacred destinations within hours.
Drawing a parallel between the timeless significance of Maa Ganga and modern infrastructure, the Prime Minister emphasized the expressway's transformative role in the state's development journey. Noting that these newly constructed highways represent the lifelines of a developing India, Shri Modi remarked, "These modern lifelines are today proclaiming the bright future of India."
Reflecting on his recent spiritual engagements, the Prime Minister observed that his presence near Maa Ganga over the preceding days, from Bengal on April 24 to Kashi yesterday and again this morning, constituted a remarkable convergence of faith and infrastructure development. Expressing his delight at the state government's decision to name the expressway after Maa Ganga, Shri Modi noted, "This reflects our vision of development and offers glimpses of our heritage."
Emphasizing the government's accelerated pace of infrastructure construction, the Prime Minister noted the completion of the Ganga Expressway, the country's longest green corridor expressway, in less than five years. Asserting his vision for rapid modernization, he remarked, "This is the speed of the current government's work! This is the way the current government works!"
Elaborating on the expressway's strategic significance, the Prime Minister outlined its 600-kilometer span connecting western UP's commercial centers through central UP's agricultural heartland to eastern UP's cultural sites, directly impacting crores of citizens across twelve districts. "The Ganga Expressway is not merely a high-speed road. It is a gateway to new possibilities, new dreams, and new opportunities," asserted Shri Modi.
Addressing the chronic challenges faced by agricultural communities, the Prime Minister observed that farmers in these fertile regions historically struggled to access major markets due to inadequate logistics infrastructure and cold storage facilities. Affirming the transformative potential of improved connectivity, he asserted, "This will increase our farmers' income."
Highlighting the expressway's connectivity benefits, the Prime Minister noted, “while it connects one end of UP to the other, it will also bring closer the immense possibilities of the National Capital Region, with new industrial opportunities developing along its sides as vehicles run on it.”
Highlighting the emergence of industrial opportunities alongside the expressway, the Prime Minister noted that industrial corridors are being strategically developed in districts like Hardoi to attract manufacturing clusters across pharmaceuticals, textiles, handlooms, leather goods, and handicrafts, and create new employment opportunities for youth. Praising the entrepreneurial spirit of the state's youth empowered by schemes like Mudra Yojana and ODOP (One District One Product), the Prime Minister noted that small industries and MSMEs are getting a boost, and better connectivity will open new paths for them. "All these will reach domestic and international markets on a large scale. This will increase the income of millions of families," observed Shri Modi.
Highlighting the remarkable transformation of Uttar Pradesh, the Prime Minister recalled that the state once labeled backward and BIMARU is today moving forward to become a 1 trillion dollar economy, a very big goal backed by equally big preparation owing to the state's immense capacity and the potential of the country's large young population. Outlining the strategy to harness this demographic dividend, PM Modi explained that this strength is being used to make UP a manufacturing hub, where new industries and factories will be established, large-scale investment will arrive, economic progress will accelerate, and employment opportunities will be created for youth. Highlighting India's achievement as the world's second-largest mobile manufacturer with half of production occurring in UP, Shri Modi remarked, "UP has made a significant contribution to this."
Underscoring the state's emerging role in cutting-edge technology sectors, the Prime Minister observed UP's advancement in semiconductor manufacturing following the recent groundbreaking in Noida. "Vast areas full of unlimited opportunities are opening for UP's people in the future," Shri Modi noted, positioning the state as a leader in the AI-driven economy.
Positioning UP's industrial development as a strategic asset for national security, the Prime Minister observed that one of India's two defense corridors operates within the state, with major defense manufacturers establishing operations there. Noting the manufacture of globally-respected systems like BrahMos missiles in UP, Shri Modi remarked, "UP's industrial development is today becoming a strategic strength for India."
Emphasizing the comprehensive modernization of UP's connectivity infrastructure, the Prime Minister noted the expansion of the airport network from minimal presence to 21 operational airports, including 5 international facilities, with the newly inaugurated Noida International Airport positioned just hours from the Ganga Expressway corridor.
Juxtaposing UP's current trajectory with its troubled past, the Prime Minister observed the stark contrast between an earlier era when the state was associated with crime and lawlessness, and today's reality where law and order have become exemplary. "Now, UP's law and order is cited as an example throughout the country," remarked Shri Modi.
Positioning UP's development within India's broader civilizational and economic ambitions, the Prime Minister asserted that the state's transformation embodies the nation's core resolve. "Today, the entire country is moving forward with one resolve,the resolve for a Viksit Bharat! UP has a major role to play in fulfilling this resolve," stated Shri Modi.
Acknowledging global instability and external opposition to India's ascendancy, the Prime Minister affirmed the nation's unwavering commitment to development despite external threats. " We are not only secure but are also creating new milestones of development. We are advancing the Atmanirbhar Bharat campaign. We are constructing the most modern infrastructure," asserted Shri Modi.
Concluding his remarks by positioning the Ganga Expressway as emblematic of this broader development paradigm, the Prime Minister affirmed his confidence in the people of UP to transform emerging opportunities into tangible prosperity. "I am confident that the possibilities the Ganga Expressway will bring to our doorstep, the people of UP will realize through their hard work and talent," remarked Shri Modi.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ উত্তৰ প্ৰদেশৰ হাৰদোইত ৫৯৪ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ প্ৰৱেশ-নিয়ন্ত্ৰিত গ্ৰীণফিল্ড গংগা এক্সপ্ৰেছৱে উদ্বোধন
এই পৰিৱৰ্তনশীল আন্তঃগাঁথনি প্ৰকল্পই সমগ্ৰ উত্তৰ প্ৰদেশত সংযোগ বৃদ্ধি কৰিব আৰু প্ৰগতি ত্বৰান্বিত কৰিবঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
যেনেকৈ মা গংগা হাজাৰ হাজাৰ বছৰ ধৰি উত্তৰ প্ৰদেশ আৰু এই দেশৰ জীৱনৰেখা হৈ আহিছে, একেদৰে, আধুনিক প্ৰগতিৰ এই যুগত, তেওঁৰ ওচৰলৈ যোৱা এই এক্সপ্ৰেছৱে উত্তৰ প্ৰদেশৰ উন্নয়নৰ নতুন জীৱনৰেখা হৈ পৰিবঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
শেহতীয়াকৈ, মই দিল্লী-ডেৰাডুন এক্সপ্ৰেছৱে' দেশলৈ উৎসৰ্গা কৰাৰ সুযোগ পাইছিলো।
মই তেতিয়া মন্তব্য কৰিছিলোঁ যে এই শেহতীয়া এক্সপ্ৰেছৱে হৈছে উন্নয়নশীল ভাৰতৰ ভাগ্য নিৰ্ধাৰণ কৰা জীৱনৰেখা আৰু এই আধুনিক পথসমূহে আজি ভাৰতৰ উজ্জ্বল ভৱিষ্যতৰ সূচনা কৰিছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
গংগা এক্সপ্ৰেছৱে কেৱল উত্তৰ প্ৰদেশৰ এটা প্ৰান্তৰ পৰা আনটো প্ৰান্তলৈ সংযোগ কৰাই নহয়, ই এনচিআৰৰ সীমাহীন সম্ভাৱনাকো ওচৰ চপাই আনিবঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
29 APR 2026 3:10PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি উত্তৰ প্ৰদেশৰ হাৰদোইত ৫৯৪ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ প্ৰৱেশ-নিয়ন্ত্ৰিত গ্ৰীণফিল্ড গংগা এক্সপ্ৰেছৱে উদ্বোধন কৰে। ভগৱান নৰসিংহৰ পৱিত্ৰ ভূমি হিচাপে আৰু মাত্ৰ কেইকিলোমিটাৰমান দূৰেৰে বৈ যোৱা মা গংগাৰ ঐশ্বৰিক উপস্থিতিক সন্মান জনাই ভাষণ আৰম্ভ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে গুৰুত্ব আৰোপ কৰি কয় যে সমগ্ৰ অঞ্চলটো নদীখনৰ আধ্যাত্মিকতা আৰু উৰ্বৰতাৰ দ্বাৰা আশীৰ্বাদপ্ৰাপ্ত এক তীৰ্থস্থান হিচাপে পৰিগণিত হৈছে। "উত্তৰ প্ৰদেশত এই এক্সপ্ৰেছৱে’ৰ অৱস্থিতি স্বয়ং মা গংগাৰ পৰাও এক আশীৰ্বাদ", এই এক্সপ্ৰেছৱে’ই কেনেদৰে ঘণ্টাৰ ভিতৰত পৱিত্ৰ গন্তব্যস্থানলৈ যাত্ৰা কৰাটো সম্ভৱ কৰি তুলিব সেই বিষয়ে আলোকপাত কৰি শ্ৰী মোদীয়ে দৃঢ়তাৰে কয়।
মা গংগাৰ কালজয়ী গুৰুত্ব আৰু আধুনিক আন্তঃগাঁথনিৰ মাজত সমান্তৰালভাৱে, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ৰাজ্যখনৰ উন্নয়ন যাত্ৰাত এক্সপ্ৰেছৱে'ৰ পৰিৱৰ্তনশীল ভূমিকাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। এই নৱনিৰ্মিত ঘাইপথসমূহে উন্নয়নশীল ভাৰতৰ জীৱনপথক প্ৰতিনিধিত্ব কৰে বুলি উল্লেখ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে, "এই আধুনিক জীৱনপথসমূহে আজি ভাৰতৰ উজ্জ্বল ভৱিষ্যত ঘোষণা কৰিছে।"
তেওঁৰ শেহতীয়া আধ্যাত্মিক সংযোগৰ কথা উল্লেখ কৰি, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উল্লেখ কৰে যে দুদিন পূৰ্বে মা গংগাৰ ওচৰত তেওঁৰ উপস্থিতি, কালি আৰু পুনৰ আজি ৰাতিপুৱা বংগৰ পৰা কাশীলৈ, বিশ্বাস আৰু আন্তঃগাঁথনি উন্নয়নৰ এক উল্লেখযোগ্য সংমিশ্ৰণ প্ৰতিফলিত কৰিছে। ৰাজ্য চৰকাৰে এক্সপ্ৰেছৱে'টোৰ নাম মা গংগাৰ নামেৰে ৰখাৰ সিদ্ধান্তত আনন্দ প্ৰকাশ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে, "ই আমাৰ উন্নয়নৰ দৃষ্টিভংগীক প্ৰতিফলিত কৰাৰ লগতে আমাৰ ঐতিহ্যৰ আভাস দিয়ে।"
আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰত চৰকাৰৰ দ্ৰুত গতিৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পাঁচ বছৰতকৈও কম সময়ৰ ভিতৰত দেশৰ দীৰ্ঘতম সেউজ কৰিডৰ এক্সপ্ৰেছৱে 'গংগা এক্সপ্ৰেছৱে'ৰ কাম সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ কথা উল্লেখ কৰে। দ্ৰুত আধুনিকীকৰণৰ পোষকতা কৰা তেওঁৰ দৃষ্টিভংগীৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি তেওঁ মন্তব্য কৰে, "এয়া হৈছে বৰ্তমান চৰকাৰৰ কামৰ গতি! বৰ্তমানৰ চৰকাৰে এনেদৰেই কাম কৰে! "
এক্সপ্ৰেছৱে'ৰ কৌশলগত গুৰুত্বৰ বিষয়ে বিশদভাৱে উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মধ্য উত্তৰ প্ৰদেশৰ কৃষিক্ষেত্ৰৰ জৰিয়তে পশ্চিম উত্তৰ প্ৰদেশৰ বাণিজ্যিক কেন্দ্ৰসমূহক পূব উত্তৰ প্ৰদেশৰ সাংস্কৃতিক স্থানসমূহৰ সৈতে সংযোগ কৰা ইয়াৰ ৬০০ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ কথা উল্লেখ কৰি ইয়াৰ জৰিয়তে বাৰখন জিলাৰ কোটি কোটি নাগৰিক প্ৰত্যক্ষভাৱে প্ৰভাৱিত হব বুলি প্ৰকাশ কৰে। "গংগা এক্সপ্ৰেছৱে কেৱল উচ্চ গতিৰ পথ নহয়। ই হৈছে নতুন সম্ভাৱনা, নতুন সপোন আৰু নতুন সুযোগৰ প্ৰৱেশদ্বাৰ", শ্ৰী মোদীয়ে দৃঢ়তাৰে কয়।
কৃষি সম্প্ৰদায়সমূহে সন্মুখীন হোৱা দীৰ্ঘদিনীয়া প্ৰত্যাহ্বানসমূহক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লক্ষ্য কৰে যে এই উৰ্বৰ অঞ্চলসমূহৰ কৃষকসকলে ঐতিহাসিকভাৱে অপৰ্যাপ্ত ৰছদপতি আন্তঃগাঁথনি আৰু শীতল ভাণ্ডাৰৰ সুবিধাৰ বাবে মুখ্য বজাৰসমূহত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ সংগ্ৰাম কৰিছিল। উন্নত সংযোগৰ পৰিৱৰ্তনশীল সম্ভাৱনাৰ কথা উল্লেখ কৰি তেওঁ দৃঢ়তাৰে কয়, "ই আমাৰ কৃষকসকলৰ উপাৰ্জন বৃদ্ধি কৰিব।"
এক্সপ্ৰেছৱে'ৰ সংযোগৰ সুবিধাসমূহৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে, "যদিও ই উত্তৰ প্ৰদেশৰ এটা প্ৰান্তৰ সৈতে আনটো প্ৰান্তৰ সংযোগ স্থাপন কৰে, ই ৰাষ্ট্ৰীয় ৰাজধানী অঞ্চলৰ অপৰিসীম সম্ভাৱনাসমূ ওচৰ চপাই অনাৰ লগতে ইয়াৰ কাষত নতুন ঔদ্যোগিক সুযোগ বিকশিত হ'ব তথা ইয়াৰ ওপৰেৰে বাহন চলাচল কৰিব।"
এক্সপ্ৰেছৱে'ৰ কাষত ঔদ্যোগিক সুযোগৰ উত্থানৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে ভেষজ, বস্ত্ৰ, হস্ততাঁত, চামৰা সামগ্ৰী আৰু হস্তশিল্পৰ উৎপাদন গোটসমূহক আকৰ্ষিত কৰিবলৈ আৰু যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে নতুন নিযুক্তিৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰিবলৈ হাৰদোইৰ দৰে জিলাসমূহত ঔদ্যোগিক কৰিডৰবোৰ কৌশলগতভাৱে বিকশিত কৰা হৈছে। মুদ্ৰা যোজনা আৰু অ’ ডি অ’ পি (এক জিলা এক সামগ্ৰী)ৰ দৰে আঁচনিৰ জৰিয়তে শক্তিশালী হোৱা ৰাজ্যখনৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ উদ্যোগশীলতাৰ প্ৰশংসা কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে ক্ষুদ্ৰ উদ্যোগ আৰু এমএছএমইসমূহে উৎসাহ লাভ কৰাৰ লগতে উন্নত সংযোগে তেওঁলোকৰ বাবে নতুন পথ মুকলি কৰিব। "এই সকলোবোৰ বৃহৎ পৰিমাণে ঘৰুৱা আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বজাৰত স্পৰ্শ কৰিব। ই লাখ লাখ পৰিয়ালৰ উপাৰ্জন বৃদ্ধি কৰিব", শ্ৰী মোদীয়ে কয়।
উত্তৰ প্ৰদেশৰ উল্লেখযোগ্য পৰিৱৰ্তনৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্মৰণ কৰে যে এসময়ত পিছপৰা আৰু ৰুগীয়া বুলি পৰিচিত ৰাজ্যখন আজি ১ ট্ৰিলিয়ন ডলাৰ অৰ্থনীতিত পৰিণত হোৱাৰ দিশত আগবাঢ়ি আছে, যিটো ৰাজ্যখনৰ অপৰিসীম ক্ষমতা আৰু দেশৰ বৃহৎ যুৱ জনসংখ্যাৰ সম্ভাৱনাৰ বাবে সমানে বৃহৎ প্ৰস্তুতিৰ দ্বাৰা সমৰ্থিত এক অতি ডাঙৰ লক্ষ্য। এই জনগাঁথনিগত লভ্যাংশৰ ব্যৱহাৰৰ কৌশলৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ব্যাখ্যা কৰে যে এই শক্তি উত্তৰ প্ৰদেশক এক উৎপাদন কেন্দ্ৰ হিচাপে গঢ়ি তুলিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে আৰু ইয়াৰ জৰিয়তে নতুন উদ্যোগ তথা কাৰখানা স্থাপন কৰা হ’ব, বৃহৎ পৰিমাণৰ বিনিয়োগ আহিব, অৰ্থনৈতিক প্ৰগতি ত্বৰান্বিত হ’ব আৰু যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে নিযুক্তিৰ সুযোগ সৃষ্টি হ’ব। উত্তৰ প্ৰদেশত আধা উৎপাদনৰ সৈতে বিশ্বৰ দ্বিতীয় সৰ্ববৃহৎ মোবাইল নিৰ্মাতা হিচাপে ভাৰতৰ কৃতিত্বৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে, "উত্তৰ প্ৰদেশে ইয়াত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অৱদান আগবঢ়াইছে"।
অত্যাধুনিক প্ৰযুক্তি খণ্ডত ৰাজ্যখনৰ উদীয়মান ভূমিকাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নয়ডাত শেহতীয়াকৈ ভূমিপূজনৰ পাছত ছেমিকণ্ডাক্টৰ নিৰ্মাণত উত্তৰ প্ৰদেশৰ অগ্ৰগতি পৰ্যবেক্ষণ কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে এআই-চালিত অৰ্থনীতিত ৰাজ্যখনক অগ্ৰণী হিচাপে স্থান দি কয়, "ভৱিষ্যতে উত্তৰ প্ৰদেশৰ জনসাধাৰণৰ বাবে সীমাহীন সুযোগৰে ভৰপূৰ বিশাল অঞ্চল মুকলি হব"
উত্তৰ প্ৰদেশৰ ঔদ্যোগিক উন্নয়নক ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তাৰ বাবে এক কৌশলগত সম্পদ হিচাপে উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লক্ষ্য কৰে যে ভাৰতৰ দুটা প্ৰতিৰক্ষা কৰিডৰৰ ভিতৰত এটা উত্তৰ প্ৰদেশত, য'ত প্ৰতিৰক্ষা খণ্ডৰ মুখ্য কৰ্ণধাৰসকলে কাম-কাজ চলায়। উত্তৰ প্ৰদেশত ব্ৰহ্ম'ছ মিছাইলৰ দৰে আন্তৰ্জাতিকভাৱে স্বীকৃত প্ৰণালী নিৰ্মাণৰ কথা উল্লেখ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে, "উত্তৰ প্ৰদেশৰ ঔদ্যোগিক বিকাশ আজি ভাৰতৰ বাবে এক কৌশলগত শক্তি হৈ পৰিছে।"
উত্তৰ প্ৰদেশৰ সংযোগ আন্তঃগাঁথনিৰ ব্যাপক আধুনিকীকৰণৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিমানবন্দৰ নেটৱৰ্কৰ ক্ষেত্ৰত পূৰ্বৰ ন্যূনতম সংখ্যকৰ পৰা ৫টা আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সুবিধাকে ধৰি ২১টা কাৰ্য্যকৰী বিমানবন্দৰলৈ সম্প্ৰসাৰণৰ কথা উল্লেখ কৰে, য’ত নতুনকৈ উদ্বোধন কৰা নয়ডা আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিমানবন্দৰটো গংগা এক্সপ্ৰেছৱে কৰিডৰৰ পৰা মাত্ৰ কিছু ঘণ্টাৰ দূৰত্বত অৱস্থিত।
উত্তৰ প্ৰদেশৰ বৰ্তমানৰ গতিপথক ইয়াৰ সমস্যাপূৰ্ণ অতীতৰ সৈতে তুলনা কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাজ্যখন অপৰাধ আৰু অৰাজকতাৰ সৈতে জড়িত হোৱাৰ পূৰ্বৰ যুগ আৰু আইন-শৃংখলা অনুকৰণীয় হৈ পৰা আজিৰ বাস্তৱিকতাৰ মাজত সম্পূৰ্ণ পাৰ্থক্য লক্ষ্য কৰে। "এতিয়া, উত্তৰ প্ৰদেশৰ আইন-শৃংখলা সমগ্ৰ দেশতে এক উদাহৰণ হিচাপে উল্লেখ কৰা হৈছে", শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে।
উত্তৰ প্ৰদেশৰ উন্নয়নক ভাৰতৰ বিস্তৃত সভ্যতা আৰু অৰ্থনৈতিক উচ্চাকাংক্ষাৰ ভিতৰত উপস্থাপন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দৃঢ়তাৰে কয় যে ৰাজ্যখনৰ পৰিৱৰ্তনে ৰাষ্ট্ৰৰ মূল সংকল্পক প্ৰতিফলিত কৰে। "আজি সমগ্ৰ দেশে এক সংকল্প লৈ আগবাঢ়ি আছে, এক বিকশিত ভাৰতৰ সংকল্প! এই সংকল্প পূৰণ কৰাত উত্তৰ প্ৰদেশৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা আছে", শ্ৰী মোদীয়ে কয়। আন্তৰ্জাতিক অস্থিৰতা আৰু ভাৰতৰ উত্থানৰ প্ৰতি বাহ্যিক বিৰোধিতা স্বীকাৰ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে বাহ্যিক ভাবুকি সত্বেও উন্নয়নৰ প্ৰতি ৰাষ্ট্ৰৰ অটল দায়বদ্ধতাক দৃঢ়তাৰে প্ৰকাশ কৰে। “আমি কেৱল সুৰক্ষিত নহয় বৰঞ্চ উন্নয়নৰ নতুন মাইলৰ খুঁটিও সৃষ্টি কৰি আছো। আমি আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত অভিযানক আগুৱাই লৈ গৈছো। আমি আটাইতকৈ আধুনিক আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণ কৰি আছো", শ্ৰী মোদীয়ে দৃঢ়তাৰে কয়।
গংগা এক্সপ্ৰেছৱে'ক এই বিস্তৃত উন্নয়নৰ দৃষ্টান্তৰ প্ৰতীক হিচাপে উল্লেখ কৰি তেওঁৰ মন্তব্যৰ সামৰণি মাৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উত্তৰ প্ৰদেশৰ জনসাধাৰণে শেহতীয়া সুযোগসমূহক স্পষ্ট সমৃদ্ধিলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব বুলি তেওঁৰ বিশ্বাস দৃঢ়তাৰে প্ৰকাশ কৰে। "মই আত্মবিশ্বাসী যে গংগা এক্সপ্ৰেছৱেই আমাৰ দুৱাৰমুখলৈ অনা সম্ভাৱনাবোৰ, উত্তৰ প্ৰদেশৰ জনসাধাৰণে তেওঁলোকৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰম আৰু প্ৰতিভাৰ জৰিয়তে সদ্ব্যৱহাৰ কৰিব", শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে।