Ministry of Commerce & Industry
Invest India Facilitates 60 Projects Worth Over USD 6.1 Billion in FY 2025–26, Generating Over 31,000 Jobs
Europe Leads with 42% Share as Global Investors from US, Japan, and Emerging Markets Deepen Confidence in India’s Manufacturing Ecosystem
Investments Spread Across States in FY26 as Emerging Regions Gain Ground; Madhya Pradesh Leads in Job Creation
30 APR 2026 3:36PM by PIB Delhi
Invest India, the National Investment Promotion and Facilitation Agency under the Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT), Ministry of Commerce and Industry, has facilitated the grounding of 60 projects worth over USD 6.1 billion during Financial Year 2025–26. These investments span 14 states and are estimated to generate more than 31,000 potential jobs, reflecting sustained and deepening global confidence in India as a preferred investment destination.
Approximately 42 per cent of the total grounded investment value originates from European nations, reinforcing strengthening India-Europe economic linkages. Continued participation from the United States, Japan, South Korea, Australia, and other key source markets affirms broad-based international confidence in India’s regulatory environment and manufacturing capabilities. Emerging source nations such as Brazil, New Zealand, and Canada indicate diversification in the country’s investment base.
Commenting on India’s policy environment, Secretary, DPIIT, Shri Amardeep Singh Bhatia said, “India’s investment momentum is a direct outcome of policy clarity, institutional commitment, and the trust global investors place in our systems. The USD 6.1 billion grounded by Invest India in FY 2025–26 reflects the strength of India’s regulatory environment and the depth of its economic transformation. DPIIT remains committed to further simplifying processes and ensuring that investments translate into jobs, innovation, and long-term value.”
Invest India has strengthened end-to-end facilitation across the investment lifecycle, from early-stage advisory to post-investment aftercare. It has adopted a network-led ecosystem approach by engaging with investors’ suppliers, buyers, and extended value chains to build integrated industrial ecosystems. The agency is also supporting foreign companies exploring alternate entry routes such as joint ventures by facilitating partnerships with credible domestic players.
These interventions have resulted in improved investment conversion and scale. Grounded investments have registered nearly threefold growth over FY 2024–25, while the average deal size has increased by 1.8 times, indicating a shift towards higher-value investments.
MD & CEO, Invest India, Ms. Nivruti Rai said, “These outcomes reflect a shift in Invest India’s role towards becoming a strategic investment partner. The threefold growth in grounded investments and the creation of over 31,000 jobs demonstrate the impact of coordinated policy support, institutional agility, and investor confidence. Invest India remains committed to sustaining this momentum as India progresses towards Viksit Bharat 2047.”
Chemicals, Pharmaceuticals & Biotechnology, and Food Processing sectors account for approximately 65 per cent of grounded investments, driven by high-value projects aligned with India’s manufacturing and value-addition priorities. Emerging sectors such as Electronics System Design and Manufacturing (ESDM), Aerospace & Defence, and Auto/EV also recorded significant activity.
FY 2025–26 witnessed continued geographic diversification of investments across states. Gujarat, Madhya Pradesh, Maharashtra, and Andhra Pradesh emerged as key hubs driven by high-value projects, while Rajasthan and Uttar Pradesh recorded strong grounding activity. Established destinations such as Tamil Nadu, Karnataka, Haryana, and Delhi continued to anchor major investment inflows. The grounding of projects in Assam, Bihar, and Sikkim indicates the broadening of the investment landscape. In terms of employment generation, Madhya Pradesh emerged as the leading state, followed by Andhra Pradesh, Rajasthan, Telangana, and Maharashtra.
These trends reflect the cumulative impact of India’s landmark policy initiatives, including Make in India, Production Linked Incentive (PLI) Schemes across 14 key sectors, and sustained infrastructure development programmes, which have strengthened India’s position as a globally competitive and reliable manufacturing destination.
About Invest India
Invest India is the National Investment Promotion and Facilitation Agency of the Government of India, established in 2009 as a not-for-profit company under DPIIT, Ministry of Commerce & Industry. Supported by a unique partnership between the Central and State Governments and industry associations, Invest India serves as the first point of contact for global and domestic investors, providing comprehensive end-to-end support across the investment lifecycle — from pre-investment advisory and project facilitation to aftercare and expansion support. The agency focuses on high-impact sectors, including Electronics & Semiconductors, Renewable Energy, Electric Vehicles, Capital Goods, Textiles, Food & Agriculture, Pharmaceuticals, Chemicals & Critical Minerals, and Infrastructure. For further information, please visit: www.investindia.gov.in

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ইনভেস্ত ইন্দিয়ানা এফ.ৱাই.২০২৫–২৬তা দোলর বিলিয়ন ৬.১ হেনবগী প্রোজেক্ত ৬০গী খুদোংচাবা পিদুনা থবক ৩১,০০০ হেন্না ফংহল্লি
য়ু.এস., জপান, অমসুং ইমর্জিং মার্কেৎশিংদগী গ্লোবেল ইনভেস্তরশিংনা ভারতকি মেন্যুফেকচরিং ইকোসিস্তেমদা থাজবা হেনগৎলকপদগী য়ুরোপনা চাদা ৪২গী সেয়রগা লোয়ননা মাংজিল থারি
ইমর্জিং রিজনশিংনা গ্রাওন্দ হেনগৎলকপগা লোয়ননা এফ.ৱাই.২৬তা রাজ্য শিনবা থুংনা শেল থাদবশিং শন্দোকখি; থবক পিবদা মধ্য প্রদেশনা মাংজিল থারি
30 APR 2026 3:36PM by PIB Imphal
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ফোর প্রমোসন ওফ ইনদস্ত্রী অমসুং ইন্তর্নেল ত্রেদ (দি.পি.আই.আই.তি.)গী মখাদা লৈবা নেস্নেল ইনভেস্তমেন্ত প্রমোসন অমসুং ফেসিলিতেসন এজেন্সি ইনভেস্ত ইন্দিয়ানা শেনবা চহি ২০২৫–২৬কি মনুংদা য়ু.এস.দি. হায়রিবা ইনভেস্তমেন্তশিং অসি রাজ্য ১৪দা শন্দোক্লি অমসুং পোতেন্সিএল ওইবা থবক ৩১,০০০ হেন্না পিগনি হায়না পানরি, মসিনা ভারত্তা শেল থাদবগী খ্বাইদগী পাম্নবা মফম অমা ওইনা মালেমগী ওইনা থাজবা লেপ্তনা অমসুং হেন্না চেৎশিলহল্লিবা অদু উৎলি।
অপুনবা গ্রাওন্দ ইনভেস্তমেন্ত ভেল্যুগী চাওরাক্না চাদা ৪২দি য়ুরোপিয়ন লৈবাকশিংদগী লাকই, মসিনা ভারত-য়ুরোপকি শেন্মীৎলোনগী মরি হেন্না চেৎশিলহল্লি। য়ুনাইতেদ স্তেতস, জপান, খা কোরিয়া, অস্ত্রেলিয়া, অমসুং অতোপ্পা মরুওইবা সোর্স মার্কেৎশিংদগী মখা তানা শরুক য়াবা অসিনা ভারতকি রেগুলেতরি এনভাইরনমেন্ত অমসুং মেন্যুফেকচরিং কেপেবিলিতিশিংদা পাক চাওরবা ইন্তর্নেস্নেল থাজবা অদু চেৎশিলহল্লি। ব্রাজিল, ন্যু জিলেন্দ, অমসুং কনাদাগুম্বাা থোরক্লিবা সোর্স নেসনশিংনা লৈবাক অসিগী ইনভেস্তমেন্ত বেজদা মখল কয়া থোকহনবগী মওং তাক্লি।
ভারতকি পোলিসি এনভাইরনমেন্তকি মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা দি.পি.আই.আই.তি.গী সেক্রেতরী শ্রী অমরদিপ শিংহ ভাতিয়ানা হায়খি, “ভারতকি ইনভেস্তমেন্ত মোমেন্তম অসি পোলিসিগী ময়েক শেংবা, ইন্সতিত্যুস্নেল কমীৎমেন্ত, অমসুং মালেমগী ইনভেস্তরশিংনা ঐখোয়গী সিস্তেমশিংদা থম্লিবা থাজবা অসিগী হকথেংনবা মহৈনি, এফ.ৱাই.২০২৫–২৬তা ইনভেস্ত ইন্দিয়ানা য়ুম্ফম ওইবা য়ু.এস.দি. দি.পি.আই.আই.তি.না থৌওংশিং মখা তানা লাইথোকহন্নবা অমসুং “ইনভেস্তমেন্তশিং অসি থবক, অনৌবা পুথোকপা, অমসুং লোং-তর্ম ভেল্যুদা হন্দোকপা” শোয়দনা ওইহন্নবা ৱাশক্লি।
ইনভেস্তমেন্ত ইন্দিয়ানা ইনভেস্তমেন্ত লাইফসাইকল পুম্নমক্তা, অহানবা তাঙ্কক্কী এদভাইজরিদগী হৌরগা পোস্ত-ইনভেস্তমেন্ত আফতরকেয়র ফাওবা, এন্দ-তু-এন্দ ফেসিলিতেসন মপাঙ্গল কনখৎহল্লে। মসিনা ইনভেস্তরশিংগী সপ্লাইয়রশিং, য়োনবশিং, অমসুং এক্সতেন্দ তৌরবা ভেল্যু চেনশিংগা লোয়ননা ইন্তিগ্রেতেদ ইন্দস্ত্রীয়েল ইকোসিস্তেমশিং শেমগৎনবা নেতৱর্কনা লুচিংবা ইকোসিস্তেমগী এপ্রোচ অমা লৌখৎলে। এজেন্সি অসিনা থাজবা য়াবা দোমেস্তিক প্লেয়রশিংগা পার্ত্নরসিপ তৌবদা লাইথোকহন্দুনা জোইন্ত ভেঞ্চরগুম্বাা অতোপ্পা এন্ত্রি রুৎশিং থিজিল্লিবা মপান লৈবাক্কি কম্পেনিশিংদশু মতেং পাংলি।
হায়রিবা ইন্তরভেন্সনশিং অসিনা ইনভেস্তমেন্ত কনবর্জন অমসুং স্কেল ফগৎহনখ্রে। গ্রাওন্দ ইনভেস্তমেন্তশিংনা এফ.ৱাই.২০২৪–২৫গী মথক্তা চাওরাক্না শরুক অহুম থোকপগী অমা গ্রোথ রেজিস্তর তৌখ্রে, অদুগা চাংচত্তা দীল সাইজ অসি শরুক ১.৮ হেনগৎলে, মসিনা হেন্না ৱাংবা ভেল্যু ইনভেস্তমেন্তশিংগী মায়কৈদা অহোঙবা অমা লাক্লি হায়বা তাক্লি।
এম.দি.এন্দ সি.ই.ও., ইনভেস্ত ইন্দিয়া, শ্রীমতি নিভরুতি রাইনা হায়খি, “মসিগী ফলশিং অসিনা ইনভেস্তমেন্তা ইন্দিয়াগী থৌদাং অসি স্ত্রেতিজিক ইনভেস্তমেন্ত পার্ত্নর অমা ওইবগী মায়কৈদা অহোঙবা অমা পুরকপগী মমি তারি। গ্রাওন্দ ইনভেস্তমেন্তশিংদা শরুক অহুম থোকপগী অমা হেনগৎলকপা অমসুং থবক ৩১,০০০ হেন্না শেমগৎপা অসিনা কোওর্দিনেতেদ পোলিসি সপোর্ত, ইন্সতিত্যুস্নেল এজিলিতি, অমসুং ইনভেস্তর কন্ফিদেন্শকি ইম্পেক্ত অদু উৎলি। ইনভেস্ত ইন্দিয়ানা ভারত ওইনা মোমেন্তম অসি লেংদনা থম্নবা ৱাশক্লি। বিকসিৎ ভারত ২০৪৭ কি মায়কৈদা খুমাং চাউশিল্লি।”
কেমিকেল, ফার্মাস্যুতিকেল্স & বাইওতেক্নোলোজি অমসুং ফুদ প্রোসেশিং সেক্তরশিংনা গ্রাওন্দ ইনভেস্তমেন্তশিংগী চাওরাক্না চাদা ৬৫ রোম ওইরি, মসি ভারতকি মেন্যুফেকচরিং অমসুং ভেল্যু-এদিসনগী মরুওইবশিংগা মান্নবা হায়-ভেল্যু প্রোজেক্তশিংনা থৌগৎলি। ইলেক্ত্রোনিক্স সিস্তেম দিজাইন অমসুং মেনুফেকচরিং (ই.এস.দি.এম.), এরোস্পেস অমসুং দিফেন্স, অমসুং ওতো/ই.ভি.গুম্বা থোরক্লিবা সেক্তরশিংনসু মশক থোকপা থবক থৌরমশিং রেকোর্দ তৌখি।
এফ.ৱাই.২০২৫–২৬তা রাজ্য শিনবা থুংনা ইনভেস্তমেন্তশিংগী জিওগ্রাফিক দাইবর্সিফিকেসন মখা তানা উবা ফংখি। গুজরাত, মধ্য প্রদেশ, মহাস্ত্র, অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ অসি অৱাংবা থাক্কী প্রোজেক্তশিংনা থৌগৎপা মরুওইবা হবশিং ওইনা থোরকখি, অদুগা রাজস্থান অমসুং উত্তর প্রদেশনা অকনবা গ্রাওন্দিং এক্তিবিতি রেকোর্দ তৌখি। তামিল নাদু, কর্নাতকা, হরিয়ানা, অমসুং দিল্লীগুম্বা চাউখৎলক্লিবা মফমশিংনা অচৌবা ইনভেস্তমেন্ত ইনফ্লোশিং মখা তানা এঙ্কর তৌখি। অসাম, বিহার, অমসুং সিক্কিমদা প্রোজেক্তশিং অসি গ্রাওন্দদা তৌবা অসিনা ইনভেস্তমেন্ত লেন্দস্কেপ অসি পাকথোক-চাওথোকহনবগী মমি তারি। থবক পিবগী মতাংদা মধ্য প্রদেশনা মাংজিল থারিবা রাজ্য অমা ওইনা থোরকখি, মদুগী মতুংদা অন্ধ্র প্রদেশ, রাজস্থান, তেলঙ্গানা, অমসুং মহারাস্ত্রনা মথং-মথং লাকখি।
ত্রেন্দশিং অসিনা ভারতকি লেন্দমার্ক পোলিসি ইনিসিয়েতিবশিংগী ক্যুমুলেতিব ইম্পেক্ত অদু উৎলি, মসিদা মেক ইন ইন্দিয়া, মরুওইবা সেক্তর ১৪গী মনুংদা প্রদক্সন লিঙ্ক তৌরবা ইন্সেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কীমশিং, অমসুং সস্তেনেবল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রামশিং য়াওরি, মদুনা মালেমগী ওইনা কম্পিতিতিব ওইবা অমসুং থাজবা য়াবা মেন্যুফেকচরিং দেস্তিনেসন অমা ওইনা ভারতকি পোজিসন অসি মপাঙ্গল কনখৎহল্লে।
ইনভেস্ত ইন্দিয়াগী মতাংদা
ইনভেস্ত ইন্দিয়া অসি ভারত সরকারগী নেস্নেল ইনভেস্তমেন্ত প্রমোসন অমসুং ফেসিলিতেসন এজেন্সিনি, মসি ২০০৯দা দি.পি.আই.আই.তি., কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়গী মখাদা নোত-ফোর-প্রোফিত কম্পেনি অমা ওইনা লিংখৎখিবনি। কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিং অমসুং ইন্দস্ত্রী এসোসিএসনশিংগী মরক্তা অখন্নবা পার্ত্নরসিপ অমনা মতেং পাংদুনা ইনভেস্তমেন্ত ইন্দিয়ানা মালেমগী অমসুং দোমেস্তিক ইনভেস্তরশিংগীদমক্তা অহানবা কন্তেক্ত পোইন্ত ওইনা থবক তৌরি, ইনভেস্তমেন্ত লাইফসাইকল পুম্নমক্তা অপুনবা এন্দ-তু-এন্দ সপোর্ত পিরি — প্রী-ইনভেস্তমেন্ত এদভাইজরি অমসুং প্রোজেক্ত ফেসিলিতেসন্দগী হৌরগা আফতরকেয়র অমসুং এক্সপান্সন সপোর্ত ফাওবা। এজেন্সি অসিনা ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং সেমিকন্দক্তরশিং, রিন্যুএবল ইনর্জি, ইলেক্ত্রিক গারীশিং, কেপিতেল গুদশিং, তেক্সতাাইল, চিঞ্জাক অমসুং এগ্রিকলচর, ফার্মাস্যুতিকেলশিং, কেমিকেলশিং অমসুং ক্রিতিকেল মিনরেলশিং, অমসুং ইনফ্রাস্তরকচর য়াওনা হায়-ইম্পেক্ত সেক্তরশিংদা মীৎয়েং থম্লি। মখা তাবা ইনফোর্মেসনগীদমক্তা চানবিদুনা ভিজিৎ তৌবিয়ু: www.investindia.gov.in