Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting the transformative impact of Pradhan Mantri Ujjwala Yojana
01 MAY 2026 12:26PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article by Union Minister Shri Dharmendra Pradhan highlighting the transformative impact of the Pradhan Mantri Ujjwala Yojana in empowering women and ensuring clean cooking energy.
The Prime Minister noted that the article outlines a major shift, where women are no longer seen merely as beneficiaries of policy, but as its starting point.
The Prime Minister posted on X:
"Union Minister Shri @dpradhanbjp writes that the Pradhan Mantri Ujjwala Yojana marks a major shift, where women are not seen as beneficiaries of policy, but as its starting point.
The programme expanded LPG coverage and enabled targeted subsidy transfer reaching over 10 crore women. The transition to clean cooking has reduced household air pollution and improved well-being. The focus now is on sustained use, affordability and ensuring energy justice.
Do read this insightful article!"

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী উজ্জ্বলা যোজনাৰ পৰিৱৰ্তনশীল প্ৰভাৱৰ বিষয়ে আলোকপাত কৰি লিখা এটা প্ৰবন্ধ আগবঢ়ালে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
01 MAY 2026 12:26PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী ধৰ্মেন্দ্ৰ প্ৰধানে প্ৰধানমন্ত্ৰী উজ্জ্বলা যোজনাই মহিলা সবলীকৰণ আৰু স্বচ্ছ ৰন্ধন শক্তি নিশ্চিত কৰাৰ ক্ষেত্ৰত পৰিৱৰ্তনশীল প্ৰভাৱৰ বিষয়ত আলোকপাত কৰি লিখা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে প্ৰবন্ধটোত এক ডাঙৰ পৰিৱৰ্তনৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰা হৈছে, য’ত মহিলাসকলক এতিয়া কেৱল হিতাধিকাৰী হিচাপে চোৱা নহয়, বৰঞ্চ পৰিৱৰ্তনৰ আৰম্ভণিৰ কেন্দ্ৰবিন্দু হিচাপেহে গণ্য কৰা হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত এনেদৰে পোষ্ট কৰিছে:
"কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী ধৰ্মেন্দ্ৰ প্ৰধানে লিখিছে যে প্ৰধানমন্ত্ৰী উজ্জ্বলা যোজনাই এক বৃহৎ পৰিৱৰ্তন চিহ্নিত কৰিছে, য'ত মহিলাক হিতাধিকাৰী হিচাপে চোৱা নহয়, বৰঞ্চ ইয়াৰ আৰম্ভণিৰ বিন্দু হিচাপেহে চোৱা হয়।"
এই কাৰ্যসূচীয়ে এল পি জিৰ সামৰি লোৱা লোকৰ সংখ্যা সম্প্ৰসাৰিত কৰি ১০ কোটিৰো অধিক মহিলাৰ ওচৰলৈ লৈ যোৱাৰ লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰিছে আৰু ৰাজসাহায্যৰ হস্তান্তৰ সক্ষম কৰি তুলিছে। নিকা ৰন্ধন প্ৰণালীলৈ পৰিৱৰ্তনে ঘৰুৱা বায়ু প্ৰদূষণ হ্ৰাস কৰাৰ লগতে কল্যাণ সাধন কৰিছে। এতিয়া বহনক্ষম ব্যৱহাৰ, ব্যয়সাধ্যতা আৰু শক্তিৰ ন্যায় নিশ্চিত কৰাত গুৰুত্ব দিয়া হৈছে।
এই অন্তৰ্দৃষ্টিসম্পন্ন লেখাটো পঢ়িব পাৰে!"