Ministry of Development of North-East Region
Global launch of 'Padma Doree'
A Cross-Regional Textile Initiative Linking Northeast India and Madhya Pradesh
Blends Eri Silk and Chanderi Traditions to Promote a Sustainable, Artisan-Centric Textile Ecosystem
01 MAY 2026 8:43PM by PIB Delhi
The North Eastern Handicrafts and Handlooms Development Corporation (NEHHDC), a CPSE under the Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER), today formally unveiled Padma Doree, a unique cross-cultural textile initiative that brings together the Eri (Ahimsa) silk traditions of Northeast India with the rich Chanderi weaving heritage of Madhya Pradesh.
The initiative was officially launched by Secretary, MDoNER, Sanjay Jaju, followed by a captivating fashion show that showcased the fusion of Eri silk—renowned for its ethical and sustainable production—with the intricate motifs and finesse of Chanderi textiles.
Speaking on the occasion Shri Sanjay Jaju said It is Hon’rable Prime Minister Narendra Modi`s vision of Ek Bharat Shresth Bharat that Padma Doree is come into being. He said that under the visionary leadership of Union Minister of Development of North Eastern Region Shri Jyotiraditya Scindia this new initiative as realised today .
He stated Padma Doree is distinct because it is coming from two different textile traditions – Chanderi from Madhya Pradesh and Eri Silk from the North East India. Shri Jaju said Padma Doree is not just bringing heritage, but also brining innovation.
The launch event featured curated exhibition walkthroughs, offering insights into the development of the textiles and the collaborative processes behind them. Positioned within the broader discourse on Indian textiles, indigenous knowledge systems, and sustainable luxury, the initiative underscores the relevance of traditional crafts in contemporary markets.
The three-day exhibition, commencing today, has been designed as an interactive and evolving platform, allowing visitors to engage directly with artisans, understand textile processes, and experience the journey from fibre to fabric.
Artisans from Northeast India and Madhya Pradesh are actively participating in the showcase, offering live demonstrations and sharing insights into their craft traditions. The event also integrates regional culinary experiences, reflecting the cultural richness of the participating regions.
Speaking at launching programme NEHHDC Managing DirectoMara Kocho said, “Padma Doree brings together the fibre traditions of the North East and the handloom heritage of Chanderi, creating an integrated and sustainable textile ecosystem.
The unveiling event was graced by film Director Muzaffar Ali, Senior officials of MDoNER, officials from Madhya Pradesh Handloom along with other dignitaries, designers, and artisans associated with the initiative.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
মালেম শীনবা থুংনা ‘পদ্ম দোরী’ হৌদোকখ্রে
ভারতকী অৱাং-নোংপোক অমসুং মধ্য প্রদেস শম্নবা লমদম অনিগী অপুনবা তেক্সতাইলগী থবক অমনি
তুংকোইনা চৎনবা য়াবা, খুৎহৈবদা য়ুম্ফম ওইবা তেক্সতাইগী থবক অমা য়োখৎনবা ইরি মুগা অমসুং চান্দেরিগী চৎনবীশিং পুনশিল্লে
01 MAY 2026 8:43PM by PIB Imphal
দোনর মিনিষ্ট্রিগী মখাদা লৈবা সি.পি.এস.ই অমা ওইরিবা নোর্থ ইষ্টর্ন হেন্দিক্রাফস এন্দ হেন্দলুমস দিবলপমেন্ত কোরপোরেসনগী মখাদা ঙসি অৱাং নোংপোক্কী ইরি মুগা (অহিমসা) অমসুং মধ্য প্রদেসকী চেন্দেরি ফি শাবগা পুনশিনবা তোপ-তোপ্পা নাৎশিং পুনশিনবা তেক্সতাইলগী থবক অমা হৌদোকখ্রে।
থবক অদু দোনর মিনিষ্ট্রিগী সেক্রেতরিনা ওফিসিএল ওইনা হৌদোকখি, তুংদা ইরি মুগা অমসুং চান্দেরি তেক্সতাইলশিংগী অপুনবা ফেসন শো অমা পাংথোকখি অমসুং মীয়ামগী পুক্নিং চিংশিনখি।
থৌরম অদুদা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, শ্রী সঞ্জয় জাজুনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী পান্দম পদ্ম দোরীদা উবা ফংলে। দোনরগী য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী জয়তিরাদিত্য সিন্দিয়াগী লমজিং মখাদা অনৌবা থবক অসি ঙসি পাংথোকপা ঙম্বনি।
মহাক্না হায়খি মদুদি মধ্য প্রদেসকী চান্দেরি অমসুং অৱাং নোংপোক্কী ইরি মুগাগী তোঙান তোঙানবা তেক্সাতাইলগী চৎনবীশিংদগী পদ্ম দোরী লাকপনি। দোরী অসি হেরিতেচ অমা হৌরকপা খক নত্তনা, মসিনা অনৌবা থবক অমসু পাংথোকহল্লে।
হৌদোকপগী থৌরম অদুদা একজিবিসন পাংথোক্তুনা তেক্সতাইলশিং হৌরকপা অমসুং মখোয়গী তুংদা লৈরবা অপুনবা থবকশিং উৎখি। ভারতকী তেক্সতাইলশিং, লৌশিংগী থবকশিং অমসুং তুংকোইনা চৎনবা য়াবা অকে-অমৌ অমসুং হৌজিক্কী কৈথেলশিংদা মমাংঙৈগী ক্রাফশিংগী শীজিন্নফমগী মতাংদা উৎখি।
নুমিৎ ৩ গী একজিবিসন অদু মীয়ামগা খুৎহৈবশিংগা হকথেংননা উন্নবা, তেক্সতাইলগী থবকশিং খঙনবা অমসুং লংদগী হৌরগা ফি পুথোকপা ফাওবগী খোৎচৎ খঙনবা পাংথোকপনি।
লাইভ ওইনা দোমোন্সত্রেসনশিং উৎতুনা অমসুং মখোয়গী ক্রাফকী চৎনবীশিংগী লৌশিং শরুক য়াদুনা থৌরম অদুদা অৱাং-নোংপোক ভারত অমসুং মধ্য প্রদেসকী খুৎহৈবশিং শরুক য়াখি। থৌরম অদুদা লমদমশিং অসিগী ইন্সাং মথেলশিংউ উৎখি অমসুং শরুক য়ারিবা লমদমশিংগী নাৎ অমসুং চৎনবীশিংগী ইনাকখুনবগী মমি তাখি।
থৌরম অদুদা নোর্থ ইষ্টর্ন হেন্দিক্রাফস এন্দ হেন্দলুমস দিবলপমেন্ত কোরপোরেসনগী মেনেজিং দিরেক্তর মারা কোচোনা হায়খি মদুদি পদ্ম দোরীনা অৱাং নোংপোক অমসুং চান্দেরিগী হেন্দলুমগী চৎনবী অমতা ওইহল্লে অমসুং অপুনবা অমসুং তুংকোইনা চৎনবা য়ারবা তেক্সতাইলগী থবক অমা পায়খৎলে।
হৌদোকপগী থৌরম অদুদা ফিল্ম দিরেক্তর মুজাফর অলি, দোনর মিনিষ্ট্রিগী সেনিয়র ওফিসিএলশিং, মধ্য প্রদেস হেন্দলুমগী ওফিসিএলশিং, অতোপ্পা শক্নাইরবশিং, খুৎহৈবশিং শরুক য়াখি।