Ministry of Information & Broadcasting
Renowned Lyricist and Communication Expert Shri Prasoon Joshi Appointed Chairman, Prasar Bharati
Shri Prasoon Joshi’s Appointment to Bring “Renewed Energy and Creative Voice”: Shri Ashwini Vaishnaw
02 MAY 2026 5:12PM by PIB Delhi
The Ministry of Information & Broadcasting has appointed noted lyricist, writer and communications expert Shri Prasoon Joshi as the Chairman of Prasar Bharati, India’s public service broadcaster.
Shri Joshi is a distinguished creative professional with wide-ranging contributions across literature, advertising, cinema, and public communication. Known for his impactful writing and deep cultural sensibility, he has played a significant role in shaping contemporary Indian media narratives. His body of work spans acclaimed film lyrics, advertising campaigns, and socially resonant storytelling that connects with diverse audiences across the country.
On his appointment, Union Minister of Information & Broadcasting Shri Ashwini Vaishnaw said, “My heartfelt congratulations to Shri Prasoon Joshi ji on his appointment as Chairman of the Prasar Bharati Board. Prasoon ji is a rare creative spirit celebrated across the world in advertising, literature, art and cinema, yet his heart beats unmistakably for India. His words carry the fragrance of our soil, and his vision reflects the timeless essence of our culture. Under his stewardship, Prasar Bharati will discover renewed energy, deeper purpose, and a fresh creative voice. My very best wishes to him for a memorable and meaningful tenure ahead.”
Before this appointment, Shri Joshi has served as Chairperson, Central Board of Film Certification (CBFC), Mumbai since August 2017 where he contributed to strengthening film certification processes while engaging with stakeholders across the film industry. His tenure at CBFC reflected a balanced approach towards creative expression and regulatory responsibility. Earlier, he had also served as CEO, McCann World Group India and Chairman, McCann World Group Asia Pacific (a subsidiary of McCann Erickson). He is also one of the Trustees of Indira Gandhi National Centre for Arts since 2016.
With his extensive experience in creative industries and public communication, Shri Joshi is expected to bring a unique perspective to the leadership of Prasar Bharati at a time when public broadcasting is navigating rapid technological transformation and evolving audience expectations.
About Prasar Bharati
Established under the Prasar Bharati (Broadcasting Corporation of India) Act, 1990, and operational since 1997, Prasar Bharati is India’s statutory autonomous public service broadcaster. It comprises two major divisions:
• All India Radio (AIR) – one of the largest radio networks in the world, reaching millions across urban and rural India in multiple languages and dialects.
• Doordarshan (DD) – India’s national television broadcaster, offering a wide range of programming including news, education, entertainment, and cultural content.
Prasar Bharati has also launched Waves OTT platform for strengthening free-to-air OTT services in the spirit of public broad casting.
Prasar Bharati plays a vital role in disseminating information, promoting national integration, preserving cultural heritage, and ensuring access to credible public broadcasting services across the country. With a vast terrestrial and digital footprint, it continues to expand its reach through digital platforms, DTH services, and archival initiatives.

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
প্ৰখ্যাত গীতিকাৰ তথা যোগাযোগ বিশেষজ্ঞ শ্ৰী প্ৰসুন যোশীক প্ৰসাৰ ভাৰতীৰ অধ্যক্ষ হিচাপে নিযুক্তি প্ৰদান
শ্ৰী প্ৰসুন যোশীৰ এই নিযুক্তিয়ে “নবীকৃত শক্তি আৰু সৃষ্টিশীল কণ্ঠ” প্ৰদান কৰিব: শ্ৰী অশ্বিনী বৈষ্ণৱ
02 MAY 2026 5:12PM by PIB Guwahati
তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ে ভাৰতৰ জনসেৱা সম্প্ৰচাৰক প্ৰসাৰ ভাৰতীৰ অধ্যক্ষ হিচাপে প্ৰখ্যাত গীতিকাৰ, লেখক আৰু যোগাযোগ বিশেষজ্ঞ শ্ৰী প্ৰসুন যোশীক নিযুক্তি প্ৰদান কৰিছে।
শ্ৰী যোশী এজন অতি বিশিষ্ট সৃষ্টিশীল পেছাদাৰী, যিয়ে সাহিত্য, বিজ্ঞাপন, চিনেমা আৰু জনসংযোগৰ ক্ষেত্ৰত ব্যাপক আৰু গভীৰ অৱদান আগবঢ়াইছে। প্ৰভাৱশালী লেখনী আৰু সুগভীৰ সাংস্কৃতিক সংবেদনশীলতাৰ বাবে পৰিচিত তেওঁ সমসাময়িক ভাৰতীয় সংবাদ মাধ্যমৰ আখ্যান গঢ় দিয়াত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ আৰু দীৰ্ঘস্থায়ী ভূমিকা পালন কৰিছে। তেওঁৰ কৰ্মৰ পৰিসৰে প্ৰশংসিত চলচ্চিত্ৰৰ কাহিনী, সৃষ্টিশীল বিজ্ঞাপন অভিযান আৰু সমগ্ৰ দেশৰ বিভিন্ন শ্ৰেণীৰ দৰ্শকৰ সৈতে গভীৰ সংযোগ স্থাপন কৰা সামাজিকভাৱে অনুৰণনশীল কাহিনী কোৱাৰ এক বিস্তৃত আৰু বৈচিত্ৰ্যময় পৰিসৰ সামৰি লৈছে।
এই নিযুক্তিৰ সন্দৰ্ভত কেন্দ্ৰীয় তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অশ্বিনী বৈষ্ণৱে উল্লেখ কৰে যে, “শ্ৰী প্ৰসুন যোশী জীক প্ৰসাৰ ভাৰতী ব’ৰ্ডৰ অধ্যক্ষ হিচাপে নিযুক্তি পোৱাৰ বাবে মোৰ আন্তৰিক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰিছোঁ। বিজ্ঞাপন, সাহিত্য, শিল্প আৰু চিনেমাৰ ক্ষেত্ৰত বিশ্বজুৰি সমাদৃত প্ৰসুন জী এক বিৰল সৃষ্টিশীল চিন্তাধাৰাৰ অধিকাৰী, আৰু একে সময়তে ভাৰতৰ প্ৰতি তেওঁৰ গভীৰ আবেগ আৰু অটুট সম্পৃক্ততা স্পষ্টভাৱে প্ৰতিফলিত হয়। তেওঁৰ দৃষ্টিভংগীয়ে আমাৰ সংস্কৃতিৰ কালজয়ী সাৰমৰ্ম আৰু মাটিৰ সুগন্ধিক সুনিপুণভাৱে প্ৰতিফলিত কৰে, আৰু তেওঁৰ নেতৃত্বত প্ৰসাৰ ভাৰতীয়ে নিশ্চয়কৈ নৱীকৃত শক্তি, গভীৰ উদ্দেশ্যবোধ আৰু এক সতেজ সৃষ্টিশীল কণ্ঠ লাভ কৰিব।”
এই নিযুক্তিৰ পূৰ্বে শ্ৰী যোশীয়ে ২০১৭ চনৰ আগষ্ট মাহৰ পৰা মুম্বাইস্থিত কেন্দ্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ প্ৰমাণীকৰণ ব’ৰ্ড (চিবিএফচি)ৰ অধ্যক্ষ হিচাপে সফলভাৱে কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰি আহিছে, য’ত তেওঁ চলচ্চিত্ৰ উদ্যোগৰ বিভিন্ন অংশীদাৰৰ সৈতে ঘনিষ্ঠভাৱে সম্পৰ্ক স্থাপন কৰাৰ লগতে চলচ্চিত্ৰ প্ৰমাণীকৰণ প্ৰক্ৰিয়াক অধিক শক্তিশালী আৰু স্বচ্ছ কৰি তোলাত উল্লেখযোগ্য অৱদান আগবঢ়াইছে। চিবিএফচিত তেওঁৰ কাৰ্যকালত সৃষ্টিশীল প্ৰকাশ আৰু নিয়ন্ত্ৰণমূলক দায়বদ্ধতাৰ মাজত এক সুসমন্বিত আৰু সুষম দৃষ্টিভংগী স্পষ্টভাৱে প্ৰতিফলিত হৈছিল। ইয়াৰ পূৰ্বে তেওঁ মেককেন ৱৰ্ল্ড গ্ৰুপ ইণ্ডিয়াৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া (চিইঅ’) আৰু মেককেন ৱৰ্ল্ড গ্ৰুপ এছিয়া পেচিফিকৰ অধ্যক্ষ হিচাপেও সফলভাৱে দায়িত্ব পালন কৰিছিল। ২০১৬ চনৰ পৰা তেওঁ ইন্দিৰা গান্ধী নেচনেল চেণ্টাৰ ফৰ আৰ্টছৰ অন্যতম ট্ৰাষ্টী হিচাপেও জড়িত হৈ আছে।
সৃষ্টিশীল উদ্যোগ আৰু জনসংযোগ ক্ষেত্ৰত তেওঁৰ বিস্তৃত আৰু গভীৰ অভিজ্ঞতাৰে শ্ৰী যোশীয়ে এনে এক সময়ত প্ৰসাৰ ভাৰতীৰ নেতৃত্ব গ্ৰহণ কৰিছে, যেতিয়া ৰাজহুৱা সম্প্ৰচাৰ ব্যৱস্থাই দ্ৰুত প্ৰযুক্তিগত পৰিৱৰ্তন আৰু দৰ্শকৰ পৰিৱৰ্তিত আশা-আকাংক্ষাৰ সৈতে খাপ খুৱাই আগবাঢ়ি আছে, আৰু এই পৰিপ্ৰেক্ষিতত তেওঁ এক অনন্য আৰু দূৰদৰ্শী দৃষ্টিভংগী আগবঢ়াব বুলি আশা কৰা হৈছে।
প্ৰসাৰ ভাৰতীৰ বিষয়ে:
প্ৰসাৰ ভাৰতী (ভাৰতীয় সম্প্ৰচাৰ নিগম) আইন, ১৯৯০ৰ অধীনত স্থাপিত আৰু ১৯৯৭ চনৰ পৰা কাৰ্যক্ষম প্ৰসাৰ ভাৰতী হৈছে ভাৰতৰ এক বিধিগতভাৱে স্বায়ত্তশাসিত জনসেৱা সম্প্ৰচাৰক প্ৰতিষ্ঠান। ইয়াৰ অধীনত দুটা প্ৰধান বিভাগ অন্তৰ্ভুক্ত:
• অল ইণ্ডিয়া ৰেডিঅ’ (আকাশবাণী) – বিশ্বৰ অন্যতম বৃহৎ ৰেডিঅ’ নেটৱৰ্ক হিচাপে পৰিগণিত, যিয়ে সমগ্ৰ ভাৰতৰ নগৰ আৰু গ্ৰাম্য অঞ্চলসমূহত একাধিক ভাষা আৰু উপভাষাৰ জৰিয়তে কোটি কোটি শ্ৰোতাৰ কাষ চাপিছে।
• দূৰদৰ্শন (ডিডি) – ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰীয় টেলিভিছন সম্প্ৰচাৰক, যিয়ে বাতৰি, শিক্ষা, মনোৰঞ্জন আৰু সাংস্কৃতিক বিষয়বস্তুকে ধৰি বিভিন্ন ধৰণৰ অনুষ্ঠান প্ৰচাৰ কৰে।
ৰাজহুৱা সম্প্ৰচাৰৰ দৃষ্টিভংগী আগবঢ়াই ফ্ৰী-টু-এয়াৰ অ’টিটি সেৱা শক্তিশালী কৰাৰ উদ্দেশ্যে প্ৰসাৰ ভাৰতীয়ে ‘ৱেভছ’ নামৰ অ’টিটি প্লেটফৰ্মো মুকলি কৰিছে।
তথ্য প্ৰচাৰ, ৰাষ্ট্ৰীয় সংহতিৰ বিকাশ, সাংস্কৃতিক ঐতিহ্য সংৰক্ষণ আৰু সমগ্ৰ দেশতে বিশ্বাসযোগ্য ৰাজহুৱা সম্প্ৰচাৰ সেৱা নিশ্চিত কৰাৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰসাৰ ভাৰতীয়ে এক অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ আৰু প্ৰভাৱশালী ভূমিকা পালন কৰি আহিছে। বিস্তৃত স্থলজ আৰু ডিজিটেল উপস্থিতিৰ জৰিয়তে এই প্ৰতিষ্ঠানটোৱে ডিজিটেল প্লেটফৰ্ম, ডিটিএইচ সেৱা আৰু আৰ্কাইভ উদ্যোগসমূহৰ মাধ্যমেৰে নিজৰ প্ৰসাৰতা আৰু প্ৰভাৱ বৃদ্ধি কৰি আহিছে।