Prime Minister's Office
Prime Minister expresses delight over the inauguration of the ‘Sacred Exposition of the Holy Relics of the Tathagata’ in Leh
02 MAY 2026 6:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today expressed immense delight over the inauguration of the ‘Sacred Exposition of the Holy Relics of the Tathagata’ in Leh, which took place yesterday on the occasion of Buddha Purnima.
The Prime Minister noted that these revered relics, which are linked to the Piprahwa Stupa in Kapilavastu and were excavated in the closing years of the nineteenth century, embody the enduring teachings of Lord Buddha.
Highlighting that the exposition will continue until May 14 and will also travel to Zanskar in the coming days, Shri Modi stated that it offers a valuable opportunity for people from across Ladakh to pay their respects. He further noted that this will also boost spiritual and cultural tourism in Ladakh.
The Prime Minister posted on X:
"It is a matter of immense delight that yesterday, on the occasion of Buddha Purnima, the ‘Sacred Exposition of the Holy Relics of the Tathagata’ was inaugurated in Leh. These revered relics are linked to the Piprahwa Stupa in Kapilavastu and were excavated in the closing years of the nineteenth century. They embody the enduring teachings of Lord Buddha.
The exposition will continue until 14th May. In the coming days, it will also travel to Zanskar. It offers a valuable opportunity for people from across Ladakh to pay their respects. It will also boost spiritual and cultural tourism in Ladakh"

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা লেহদা “তথাগতাগী হোলী রেলিকশিংগী শেংলবা এক্সপোজিসন” হৌদোকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
02 MAY 2026 6:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোসীনা ঙসি লেহদা ‘তথাগতাগী হোলী রেলিকশিংগী শেংলবা এক্সপোজিসন’গী হৌদোকপদা য়াম্না নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে, থৌরম অসি ঙরাং বুদ্ধা পুর্নিমাগী থৌরমদা পাংথোকখিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কপিলাবস্তুদা লৈবা পিপ্রহৱা স্তুপাগা মরী লৈনবা অমসুং তরামাপলশুবা চহিচাগী অরোইবা শরুক্তা এক্সকাভেত তৌখিবা অসিগুম্লবা ময়াম্না লাৎনরিবা রিলিক্সশিং অসিনা ভগবান বুদ্ধগী লিশাং শিৎনা লৈহৌরগদবা তম্বীরোলশিং অদুবু ময়েক শেংনা উৎলি।
এক্সপোজিসন অসি মে ১৪ ফাওবা মখা চত্থখিগনি অমসুং লাক্কদৌরিবা নুমিৎ খরনি অসিদা জান্সকরদা চৎকনি হায়না পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মসিনা লদাখ পুম্নমক্কী মীয়ামদা মখোয়না ইকায়খুম্নবা উৎনবগী মমল য়াম্লবা খুদোংচাবা অমা পীরি। মসিনা লদাখতা স্পিরিচুৱল অমসুং কলচরেল তুরিজমসু হেনগৎহনগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসু্ম্না পোস্ত তৌখি:
“মসি য়াম্না নুংঙাইবা অমনি মদুদি ঙরাং, বুদ্ধ পুর্নিমাগী থৌরমদা, লেহদা 'তথাগতাগী হোলী রেলিক্সশিংগী শেংলবা এক্সপোজিসন' হৌদোকখি। মসিগী শেংলবা রেলিক্সশিং অসি কপিলাবস্তুদা লৈবা পিপ্রহৱা স্তুপাগা মরী লৈনৈ অমসুং মখোয় অসি তরামাপলশুবা চহিচাগী অরোইবা শরুক্তা এক্সকাভেত তৌখি। মখোয়না ভগবান বুদ্ধগী লিশাং শিৎনা লৈহৌরগদবা তম্বীরোলশিং অদুবু মশক তাক্লি।
এক্সপোজিসন অসি মে ১৪ ফাওবা মখা চত্থখিগনি। লাক্কদৌরিবা নুমিৎ খরনি অসিদা, মসি জান্সকরদসু চৎকনি। মসিনা লদাখকী মফম পুম্নমক্তগী লাকপা মীয়ামগীদমক্তা মখোয়না ইকায়খুম্নবা উৎনবগী মমল য়াম্লবা খুদোংচাবা অমা পীরি। মসিনা লদাখতা স্পিরিচুৱল অমসুং কলচরেল তুরিজমসু হেনগৎহনগনি”।