Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Ship Repair Facility at Vadinar, Gujarat
05 MAY 2026 6:50PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved the development of a state‑of‑the‑art Ship Repair Facility at Vadinar, Gujarat, marking a major expansion of the national ship repair ecosystem. The project will be jointly implemented by Deendayal Port Authority (DPA) and Cochin Shipyard Limited (CSL), with a combined investment of Rs.1,570 crore.
The project is planned as a brownfield facility with a 650 metres jetty, two large floating dry docks, workshops and associated marine infrastructure. Vadinar’s natural deep draft, connectivity to major shipping routes, and proximity to key ports such as Mundra and Kandla make it an optimal location for repair operations, particularly for large commercial and foreign‑flagged vessels.
The project will also create opportunities for skill development and generate direct and indirect employment, while enabling the growth of maritime ancillary services and MSMEs in the surrounding region.
Impact:
The Vadinar Ship Repair Facility will directly address a critical gap in India’s ship repair infrastructure, as the country currently lacks adequate domestic capacity to repair large vessels exceeding 230 m in length. By enabling repair of vessels up to 300 m, the facility will allow high‑value repairs of large vessels within India. This will significantly reduce dependence on foreign shipyards and curb foreign exchange outflow.
Enhanced turnaround times and strengthened repair capability on the western coast will improve the overall competitiveness of Indian ports. The project is expected to create sustainable employment, generating approximately 290 direct and around 1,100 indirect jobs across ship repair, logistics, and ancillary industries, while catalysing a broader maritime industrial ecosystem.
The initiative will contribute to regional economic growth and support India’s long‑term maritime objectives under Maritime India Vision 2030 and Maritime Amrit Kaal Vision 2047.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
গুজরাতকী ভাদিনারদা জহাজ শেমজিন-শাজিনফম অমা লিংখৎপদা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
05 MAY 2026 6:50PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্সনা গুজরাতকী ভাদিনারদা জহাজ শেমজিন-শাজিনফম অমা লিংখৎপদা অয়াবা পীরে, লৈবাক অসিগী জহাজ শেমজিন-শাজিনবগী থবক য়াম্না চাউনা ফগৎলগনি। লুপা করোর ১,৫৭০ গী অপুনবা শেনফম অমা থাদুনা, প্রোজেক অসি দিনদয়াল পোর্ত ওথোরিতি অমসুং কোচিন সিপয়ার্দ লিমিতেদনা পুন্না পায়খৎকদবনি।
প্রোজেক অসিদা মিতর ৬৫০ শাংবা জেত্তি অমা, অচৌবা অতাওবা কংফালগী দোগ অনি, ৱার্কশোপশিং অমসুং মরী লৈনবা মেরিন ইনফ্রাষ্ট্রকচর লৈগনি। ভাদিনারগী মহৌশাদগী অরুবা সমুদ্রগী শরুক লৈবা, মরুওইবা জহাজগী লম্বীশিংগা শম্নবা অমসুং মুন্দ্রা অমসুং কান্দলাগুম্বা মরুওইবা হিথাংফমশিংগা নক্নবা অসিনা জহাজ শেমজিন-শাজিনবগী চপ চারবা মফম অমা ওইরে, মরুওইনা মসিনা অচৌবা ললোন-ইতিক অমসুং মপান লৈবাক্কী জহাজশিংদা কান্নবা পীগনি।
প্রোজেক অসিনা স্কিল হেনগৎহনবা অমসুং হকথেংননা অমসুং নাকোইননা থবক পীনবা খুদোংচাবশিং পীগনি অমসুং অকোয়বগী মফমশিংদা মেরিতাইম এন্সিলারি সর্বিস অমসুং এম.এস.এম.ইশিং চাউখৎহনগনি।
কান্নবা:
লৈবাক অসিদা মিতর ২৩০ দগী হেন্না শাংবা অচৌবা জহাজশিং শেমজিন-শাজিন্নবা হৌজিক লৈবাক অসিদা অৱাৎপা লৈবগা লোয়ননা, ভাদিনারগী জহাজ শেমজিন-শাজিনবগী খুদোংচাবা অসিনা ভারতকী জহাজ শেমজিন-শাজিনবগী ইনফ্রাষ্ট্রকচরদা চাউনা অহোবা অমা লৈরিবা অসি মেনখৎকনি। মিতর ৩০০ ফাওবগী জহাজ শেমজিন-শাজিনবা ঙমদুনা, মসিনা ভারত মনুংদা অচৌবা জহাজশিং শেমজিন শাজিনগনি। মসিনা মপান লৈবাকশিংগী সিপয়ার্দশিংগী মখা পোনবা হন্থহনগনি অমসুং মপান লৈবাক্ত শেন চৎখিবা থিংবা ঙমগনি।
নোংচুপ থংবা সমুদ্র মপান্দা জহাজশিং চৎথোক-চৎশিনগী মতম হেনগৎহনবা অমসুং মখোয় শেমজিন-শাজিনবগী থবক ফগৎহনবা অসিনা ভারতকী হিথাংফমশিং হিরম খুদিংমক্ত চাংদম্নবা শরুক য়াবা হেনগৎহনগনি। জহাজ শেমজিন-শাজিনবা, পুথোক-পুশিন অমসুং এন্সিলিয়ারি ইন্দষ্ট্রিশিং শীনবা হকথেংনবা থবক ২৯০ অমসুং নাকোইনবা থবক ১,১০০ রোম প্রোজেক অসিনা পীগনি হায়না পানরি অমসুং মেরিতাইম ইন্দষ্ট্রিগী থবক ফগৎহনগনি।
থবক অসিনা লমদম অসিগী শেন-থুম চাউখৎহনবদা মতেং পাংগনি অমসুং মেরিতাইম ইন্দিয়া ভিজন ২০৩০ অমসুং মেরিতাইম অমৃত কাল ভিজন ২০৪৭ গী মখাদা ভারতকী মেরিতাইমগী পান্দমশিং ফংবদা মতেং ওইগনি।