Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of President of the Socialist Republic of Vietnam to India
06 MAY 2026 3:44PM by PIB Delhi
MoU / Agreement
SI No. Title Brief description
1. MoU on Mutual Cooperation between IREL (India) Ltd. and Institute for Technology of Radioactive and Rare Elements (ITRRE) of Vietnam MoU formalizes the long-standing commitment on both sides to expand bilateral cooperation in the areas of rare earth elements, among other new-age technologies.
2. Cultural Exchange Programme between Ministry of Culture, India and the Ministry of Culture, Sports and Tourism of Vietnam for 2026-30 A Cultural Agreement was signed between India and Vietnam in 1976. The specific activities and exchanges to be carried out under this agreement are agreed upon within the framework of a Cultural Exchange Programme (CEP) valid for a period of five years (2026-2030).
3. MOU between Reserve Bank of India (RBI) and State Bank of Vietnam (SBV) on Cooperation in the area of Payment Systems and Innovation in Digital Payments The MoU aims to establish a framework for cooperation in the area of financial innovation and digital payments.
4. MoU between Central Drugs Standard Control Organization (CDSCO), Ministry of Health and Family Welfare of India and Drug Administration of Vietnam (DAV), Ministry of Health of Vietnam on Cooperation in the field of Medical Products Regulation The MoU seeks to establish a framework for cooperation in the field of medical products regulation, including pharmaceuticals, biological products, medical devices, and cosmetics.
5. MoU on Establishment of Friendship and Cooperation between Brihanmumbai Municipal Corporation, Mumbai and Ho Chi Minh City People’s Committee The Agreement aims to establish a formal framework for enabling both megacities to share expertise in urban management and economic development.
6. MoU between ICCR and Univesity of Science and Education – The Da Nang University on the Establishment of the ICCR Chair of India Studies The MoU establishes an ICCR Chair in the University of Da Nang in Vietnam.
7. MoU between Nalanda University, Rajgir, and Ho Chi Minh National Academy of Politics (HCMA), Hanoi This MoU strengthens the longstanding initiatives of India to facilitate capacity building & training to Vietnam.
8. MoU between the Ministry of Electronics and Information Technology of India and the Ministry of Science and Technology of Vietnam on Cooperation in the Field of Digital Technologies This MoU deepens bilateral commitment to strengthen cooperation in Digital Technologies and IT domain.
9. MoU between NPCI International Payments Limited (NIPL) and National Payment Corporation of Vietnam (NAPAS) This MoU establishes institutional linkages between India’s NIPL and Vietnam’s NAPAS on Cross Border QR code interoperability to enable payments.
10. MOU between the Office of the Comptroller and Auditor General of India and the State Audit Office of Vietnam in the field of Public Sector Audit This MoU renews the 2010 MoU between the two Audit institutions of India and Vietnam and makes it more flexible and dynamic.
11. MOU between Ministry of Tourism of India and Ministry of Sports, Culture and Tourism of Vietnam on Cooperation in the field of Tourism. This MoU promotes people-to-people linkages between the two countries.
12. MoU between ICCR and University of Social Sciences and Humanities on the establishment of the ICCR Chair of Indian Studies The MoU establishes an ICCR Chair in the University of Social Sciences and Humanities.
13. MoU between Gyan Bharatam, Ministry of Culture & University of Social Sciences and Humanities, Vietnam National University, Ho Chi Minh City (USSH, VNUHCM) on Digitization of Cham Manuscripts The MoU establishes institutional linkages between NMM, Indira Gandhi National Centre for Arts and USSH, VNUHCM for survey, documentation, conservation, digitisation and online dissemination of Cham manuscripts of Indian origin currently preserved in Vietnam.
Announcements
SI No. Title
1. Elevation of bilateral ties to Enhanced Comprehensive Strategic Partnership
2. New trade goal of USD 25 billion by 2030
3. Vietnam joining the Indo Pacific Oceans Initiative (IPOI)
4. Announcement of export of Indian grapes to Vietnam and Vietnamese Durian to India
5. Establishment of the Site Interpretation Centre at UNESCO World Heritage Site at My Son

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফলাফলৰ তালিকাঃ ভিয়েটনামৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ভাৰত ভ্ৰমণ
06 MAY 2026 3:44PM by PIB Guwahati
বুজাবুজি চুক্তি/চুক্তি
ক্ৰমিক নং
শিৰোনাম
সংক্ষিপ্ত বিৱৰণ
১.
আই আৰ ই এল (ইণ্ডিয়া) লিমিটেড আৰু ভিয়েটনামৰ ইনষ্টিটিউট ফৰ টেকন’লজি অৱ ৰেডিঅ’ এক্টিভ এণ্ড ৰেয়াৰ এলিমেণ্টছ (আই টি আৰ আৰ ই)ৰ মাজত পাৰস্পৰিক সহযোগিতাৰ বুজাবুজি চুক্তি
এই বুজাবুজিৰ চুক্তিয়ে বিভিন্ন নতুন প্ৰযুক্তিৰ লগতে বিৰল পৃথিৱীৰ উপাদানৰ ক্ষেত্ৰত দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতা সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে দুয়োপক্ষৰ দীৰ্ঘদিনীয়া প্ৰতিশ্ৰুতিক আনুষ্ঠানিক ৰূপ দিব।
২.
ভাৰতৰ সংস্কৃতি মন্ত্ৰালয় আৰু ভিয়েটনামৰ সংস্কৃতি, ক্ৰীড়া আৰু পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত ২০২৬-৩০ বৰ্ষৰ বাবে সাংস্কৃতিক বিনিময় কাৰ্যসূচী
১৯৭৬ চনত ভাৰত আৰু ভিয়েটনামৰ মাজত এক সাংস্কৃতিক চুক্তি স্বাক্ষৰিত হৈছিল। এই চুক্তিৰ অধীনৰ নিৰ্দিষ্ট কাৰ্যকলাপ আৰু বিনিময় পাঁচ বছৰৰ বাবে বৈধ সাংস্কৃতিক বিনিময় কাৰ্যসূচী (চিইপি)ৰ পৰিকাঠামোৰ ভিতৰত ৰূপায়ণৰ বাবে সন্মতি প্ৰকাশ কৰা হৈছে।
৩.
ভাৰতীয় ৰিজাৰ্ভ বেংক (আৰ বি আই) আৰু ষ্টেট বেংক অব ভিয়েটনাম (এছ বি ভি)ৰ মাজত ধনাদায় ব্যৱস্থা আৰু ডিজিটেল ধনাদায়ৰ উদ্ভাৱনৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বাবে বুজাবুজি চুক্তি
এই বুজাবুজি চুক্তিৰ লক্ষ্য হৈছে বিত্তীয় উদ্ভাৱন আৰু ডিজিটেল ধনাদায়ৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বাবে এক পৰিকাঠামো স্থাপন কৰা।
৪.
ভাৰতৰ স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ কেন্দ্ৰীয় ঔষধ মানক নিয়ন্ত্ৰণ সংস্থা (চিডিএছচিঅ’) আৰু ভিয়েটনামৰ স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ৰ ড্ৰাগ এডমিনিষ্ট্ৰেচন অব ভিয়েটনামৰ মাজত চিকিৎসা সামগ্ৰী নিয়ন্ত্ৰণৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বাবে বুজাবুজি চুক্তি
এই বুজাবুজিৰ চুক্তিয়ে ঔষধ, জৈৱিক সামগ্ৰী, চিকিৎসা সঁজুলি আৰু প্ৰসাধন সামগ্রীকে ধৰি চিকিৎসা সামগ্ৰী নিয়ন্ত্ৰণৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বাবে এক পৰিকাঠামো স্থাপন কৰিব।
৫.
মুম্বাইৰ বৃহন মুম্বাই পৌৰ নিগম আৰু হো চি মিন চিটি পিপলছ কমিটিৰ মাজত বন্ধুত্ব আৰু সহযোগিতা স্থাপনৰ বুজাবুজি চুক্তি
এই চুক্তিৰ লক্ষ্য হৈছে দুয়োখন মহানগৰক নগৰ ব্যৱস্থাপনা আৰু অৰ্থনৈতিক উন্নয়নৰ ক্ষেত্ৰত দক্ষতা শ্বেয়াৰ কৰিবলৈ সক্ষম কৰাৰ বাবে আনুষ্ঠানিক পৰিকাঠামো স্থাপন কৰা।
৬.
আই চি চি আৰ আৰু ইউনিভাৰছিটি অৱ ছায়েন্স এণ্ড এডুকেচন-দা নাং বিশ্ববিদ্যালয়ৰ মাজত ভাৰতীয় অধ্যয়নৰ আই চি চি আৰ আসনৰ বাবে বুজাবুজি চুক্তি
এই বুজাবুজিৰ চুক্তিয়ে ভিয়েটনামৰ দা নাং বিশ্ববিদ্যালয়ত আই চি চি আৰ আসন সৃষ্টি কৰিব।
৭.
ৰাজগীৰৰ নালন্দা বিশ্ববিদ্যালয় আৰু হানইৰ হো চি মিন নেচনেল একাডেমী অব পলিটিক্স (এইচচিএমএ)ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
এই বুজাবুজি চুক্তিয়ে ভিয়েটনামক ক্ষমতা বিকাশ আৰু প্ৰশিক্ষণৰ সুবিধা প্ৰদানৰ বাবে ভাৰতৰ দীৰ্ঘদিনীয়া পদক্ষেপসমূহক শক্তিশালী কৰিব।
৮.
ডিজিটেল প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বাবে ভাৰতৰ ইলেক্ট্ৰনিকছ আৰু তথ্য প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰালয় আৰু ভিয়েটনামৰ বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
এই বুজাবুজি চুক্তিয়ে ডিজিটেল প্ৰযুক্তি আৰু তথ্য প্ৰযুক্তি ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ বাবে দ্বিপাক্ষিক দায়বদ্ধতাক শক্তিশালী কৰি তুলিব।
৯.
এন পি চি আই ইণ্টাৰনেচনেল পেমেণ্টছ লিমিটেড (এন আই পি এল) আৰু নেচনেল পেমেণ্টছ কৰ্পোৰেচন অব ভিয়েটনাম (এন এ পি এ এছ)ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
এই বুজাবুজি চুক্তিয়ে ভাৰতৰ এন আই পি এল আৰু ভিয়েটনামৰ এন এ পি এ এছৰ মাজত ক্ৰছ ব’ৰ্ডাৰ কিউ আৰ ক’ড আন্তঃব্যৱহাৰযোগ্যতাৰ ওপৰত প্ৰাতিষ্ঠানিক সংযোগ স্থাপন কৰিব, যাতে ধনাদায় সম্ভৱ হয়।
১০.
ৰাজহুৱা খণ্ডৰ অডিটৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ নিয়ন্ত্ৰক আৰু মহালেখাগাৰ কাৰ্যালয় আৰু ভিয়েটনামৰ ৰাজ্যিক অডিট কাৰ্যালয়ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
এই বুজাবুজি চুক্তিয়ে ভাৰত আৰু ভিয়েটনামৰ দুটা অডিট প্ৰতিষ্ঠানৰ মাজত ২০১০ চনৰ বুজাবুজি চুক্তিক নৱীকৰণ কৰে আৰু ইয়াক অধিক সৰল আৰু গতিশীল কৰি তুলিব।
১১.
পৰ্যটনৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বাবে ভাৰতৰ পৰ্যটন মন্ত্ৰালয় আৰু ভিয়েটনামৰ ক্ৰীড়া, সংস্কৃতি আৰু পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
এই বুজাবুজি চুক্তিয়ে দুয়োখন দেশৰ জনসাধাৰণৰ মাজৰ সম্পৰ্কক অধিক উৎসাহিত কৰিব।
১২.
ভাৰতীয় অধ্যয়নৰ আই চি চি আৰ আসন সৃষ্টিৰ বাবে আই চি চি আৰ আৰু ইউনিভাৰছিটি অব ছ’চিয়েল ছায়েন্সেছ এণ্ড হিউমেনিটিজৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
এই বুজাবুজি চুক্তিয়ে ইউনিভাৰছিটি অব ছ’চিয়েল ছায়েন্সেছ এণ্ড হিউমেনিটিজত আই চি চি আৰৰ এখন আসন সৃষ্টি কৰিব।
১৩.
চাম পাণ্ডুলিপিৰ ডিজিটাইজেচনৰ বাবে সংস্কৃতি মন্ত্ৰালয়ৰ জ্ঞান ভাৰতম আৰু ইউনিভাৰছিটি অব ছ’চিয়েল ছায়েন্সেছ এণ্ড হিউমেনিটিজ, ভিয়েটনাম নেচনেল ইউনিভাৰছিটি, হো চি মিন চিটি (ইউএছএছএইচ, ভিএনইউএইচচিএম)ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
এই বুজাবুজি চুক্তিয়ে বৰ্তমান ভিয়েটনামত সংৰক্ষিত ভাৰতীয় মূলৰ চাম পাণ্ডুলিপিৰ জৰীপ, নথিপত্ৰ, সংৰক্ষণ, ডিজিটেলাইজেচন আৰু অনলাইন প্ৰচাৰৰ বাবে এনএমএম, ইন্দিৰা গান্ধী নেচনেল চেণ্টাৰ ফৰ আৰ্টছ আৰু ইউএছএছএইচ, ভিএনইউএইচচিএমৰ মাজত প্ৰাতিষ্ঠানিক সংযোগ স্থাপন কৰিব।
ঘোষণাসমূহ
ক্ৰমিক নং
শিৰোনাম
১.
কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক উন্নতকৰণ
২.
২০৩০ চনৰ ভিতৰত ২৫ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰৰ নতুন বাণিজ্যৰ লক্ষ্য
৩.
ইণ্ডো পেচিফিক অ’চেন ইনিচিয়েটিভ (আই পি অ’ আই)ত ভিয়েটনামৰ যোগদান
৪.
ভাৰতীয় আঙুৰ ভিয়েটনামলৈ আৰু ভিয়েটনামৰ ডুৰিয়ান ভাৰতলৈ ৰপ্তানিৰ ঘোষণা
৫.
মাই ছনত ইউনেস্কোৰ বিশ্ব ঐতিহ্য ক্ষেত্ৰত ছাইট ইণ্টাৰপ্ৰেটেচন চেণ্টাৰ স্থাপন