Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of President of the Socialist Republic of Vietnam to India
06 MAY 2026 3:44PM by PIB Delhi
MoU / Agreement
SI No. Title Brief description
1. MoU on Mutual Cooperation between IREL (India) Ltd. and Institute for Technology of Radioactive and Rare Elements (ITRRE) of Vietnam MoU formalizes the long-standing commitment on both sides to expand bilateral cooperation in the areas of rare earth elements, among other new-age technologies.
2. Cultural Exchange Programme between Ministry of Culture, India and the Ministry of Culture, Sports and Tourism of Vietnam for 2026-30 A Cultural Agreement was signed between India and Vietnam in 1976. The specific activities and exchanges to be carried out under this agreement are agreed upon within the framework of a Cultural Exchange Programme (CEP) valid for a period of five years (2026-2030).
3. MOU between Reserve Bank of India (RBI) and State Bank of Vietnam (SBV) on Cooperation in the area of Payment Systems and Innovation in Digital Payments The MoU aims to establish a framework for cooperation in the area of financial innovation and digital payments.
4. MoU between Central Drugs Standard Control Organization (CDSCO), Ministry of Health and Family Welfare of India and Drug Administration of Vietnam (DAV), Ministry of Health of Vietnam on Cooperation in the field of Medical Products Regulation The MoU seeks to establish a framework for cooperation in the field of medical products regulation, including pharmaceuticals, biological products, medical devices, and cosmetics.
5. MoU on Establishment of Friendship and Cooperation between Brihanmumbai Municipal Corporation, Mumbai and Ho Chi Minh City People’s Committee The Agreement aims to establish a formal framework for enabling both megacities to share expertise in urban management and economic development.
6. MoU between ICCR and Univesity of Science and Education – The Da Nang University on the Establishment of the ICCR Chair of India Studies The MoU establishes an ICCR Chair in the University of Da Nang in Vietnam.
7. MoU between Nalanda University, Rajgir, and Ho Chi Minh National Academy of Politics (HCMA), Hanoi This MoU strengthens the longstanding initiatives of India to facilitate capacity building & training to Vietnam.
8. MoU between the Ministry of Electronics and Information Technology of India and the Ministry of Science and Technology of Vietnam on Cooperation in the Field of Digital Technologies This MoU deepens bilateral commitment to strengthen cooperation in Digital Technologies and IT domain.
9. MoU between NPCI International Payments Limited (NIPL) and National Payment Corporation of Vietnam (NAPAS) This MoU establishes institutional linkages between India’s NIPL and Vietnam’s NAPAS on Cross Border QR code interoperability to enable payments.
10. MOU between the Office of the Comptroller and Auditor General of India and the State Audit Office of Vietnam in the field of Public Sector Audit This MoU renews the 2010 MoU between the two Audit institutions of India and Vietnam and makes it more flexible and dynamic.
11. MOU between Ministry of Tourism of India and Ministry of Sports, Culture and Tourism of Vietnam on Cooperation in the field of Tourism. This MoU promotes people-to-people linkages between the two countries.
12. MoU between ICCR and University of Social Sciences and Humanities on the establishment of the ICCR Chair of Indian Studies The MoU establishes an ICCR Chair in the University of Social Sciences and Humanities.
13. MoU between Gyan Bharatam, Ministry of Culture & University of Social Sciences and Humanities, Vietnam National University, Ho Chi Minh City (USSH, VNUHCM) on Digitization of Cham Manuscripts The MoU establishes institutional linkages between NMM, Indira Gandhi National Centre for Arts and USSH, VNUHCM for survey, documentation, conservation, digitisation and online dissemination of Cham manuscripts of Indian origin currently preserved in Vietnam.
Announcements
SI No. Title
1. Elevation of bilateral ties to Enhanced Comprehensive Strategic Partnership
2. New trade goal of USD 25 billion by 2030
3. Vietnam joining the Indo Pacific Oceans Initiative (IPOI)
4. Announcement of export of Indian grapes to Vietnam and Vietnamese Durian to India
5. Establishment of the Site Interpretation Centre at UNESCO World Heritage Site at My Son

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତ ଗସ୍ତରେ ଆସିଥିବା ଭିଏତନାମ ସମାଜବାଦୀ ଗଣରାଜ୍ୟର ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସରକାରୀ ଗସ୍ତର ଫଳାଫଳ ତାଲିକା
06 MAY 2026 3:44PM by PIB Bhubaneswar
ବୁଝାମଣାପତ୍ର / ଚୁକ୍ତିନାମା
କ୍ରମିକ ସଂଖ୍ୟା-
ଶୀର୍ଷକ
ସଂକ୍ଷିପ୍ତ ବିବରଣୀ
IREL (ଇଣ୍ଡିଆ) ଲିମିଟେଡ୍ ଏବଂ ଭିଏତନାମର ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ୍ ଫର ଟେକ୍ନୋଲୋଜି ଅଫ୍ ରେଡିଓଆକ୍ଟିଭ୍ ଆଣ୍ଡ୍ ରେଅର ଏଲିମେଣ୍ଟସ୍ (ITRRE) ମଧ୍ୟରେ ପାରସ୍ପରିକ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର ଉଭୟ ପକ୍ଷର ଦୀର୍ଘକାଳୀନ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଆନୁଷ୍ଠାନିକ କରିଥାଏ |
ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ନୂତନ ଯୁଗର ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ମଧ୍ୟରେ ବିରଳ ପୃଥିବୀ ଉପାଦାନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗକୁ ବିସ୍ତାର କରିଥାଏ |
ଭାରତର ସଂସ୍କୃତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ଭିଏତନାମ ସଂସ୍କୃତି, କ୍ରୀଡା ଏବଂ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ମଧ୍ୟରେ ୨୦୨୬-୩୦ ପାଇଁ ସାଂସ୍କୃତିକ ଆଦାନପ୍ରଦାନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ | ଭାରତ ଏବଂ ଭିଏତନାମ ମଧ୍ୟରେ ୧୯୭୬ ମସିହାରେ ଏକ ସାଂସ୍କୃତିକ ଚୁକ୍ତିନାମା ସ୍ୱାକ୍ଷରିତ ହୋଇଥିଲା।
ଏହି ଚୁକ୍ତିନାମା ଅନୁଯାୟୀ କରାଯିବାକୁ ଥିବା ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ଏବଂ ଆଦାନପ୍ରଦାନ ପାଞ୍ଚ ବର୍ଷ(୨୦୨୬-୨୦୩୦)ପାଇଁ ବୈଧ ସାଂସ୍କୃତିକ ଆଦାନପ୍ରଦାନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ (CEP) ଢାଞ୍ଚାରେ ସହମତ ହୋଇଛି।
ଡିଜିଟାଲ ପେମେଣ୍ଟରେ ପେମେଣ୍ଟ ସିଷ୍ଟମ ଏବଂ ନବସୃଜନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଭାରତୀୟ ରିଜର୍ଭ ବ୍ୟାଙ୍କ (RBI) ଏବଂ ଷ୍ଟେଟ ବ୍ୟାଙ୍କ ଅଫ୍ ଭିଏତନାମ (SBV) ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ରର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହେଉଛି ଆର୍ଥିକ ନବସୃଜନ ଏବଂ ଡିଜିଟାଲ ପେମେଣ୍ଟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଏକ ଢାଞ୍ଚା ସ୍ଥାପନ କରିବା।
ଚିକିତ୍ସା ଉତ୍ପାଦ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଭାରତର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଔଷଧ ମାନକ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ସଂଗଠନ (CDSCO) ଏବଂ ଭିଏତନାମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଔଷଧ ପ୍ରଶାସନ (DAV) ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ଔଷଧ, ଜୈବିକ ଉତ୍ପାଦ, ଚିକିତ୍ସା ଉପକରଣ ଏବଂ ପ୍ରସାଧନ ସାମଗ୍ରୀ ସମେତ ଚିକିତ୍ସା ଉତ୍ପାଦ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଏକ ଢାଞ୍ଚା ସ୍ଥାପନ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛି।
ମୁମ୍ବାଇର ବ୍ରିହାନମୁମ୍ବାଇ ମ୍ୟୁନିସିପାଲ କର୍ପୋରେସନ ଏବଂ ହୋ ଚି ମିନ୍ ସିଟି ପିପୁଲ୍ସ କମିଟି ମଧ୍ୟରେ ବନ୍ଧୁତା ଏବଂ ସହଯୋଗ ସ୍ଥାପନ ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ଏହି ଚୁକ୍ତିନାମାଟି ଉଭୟ ମେଗାସିଟିକୁ ସହରାଞ୍ଚଳ ପରିଚାଳନା ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ବିକାଶରେ ବିଶେଷଜ୍ଞତା ବାଣ୍ଟିବା ପାଇଁ ସକ୍ଷମ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ଆନୁଷ୍ଠାନିକ ଢାଞ୍ଚା ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିବାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖିଛି।
ICCR ଏବଂ ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ଶିକ୍ଷା ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର - ଭାରତୀୟ ଅଧ୍ୟୟନର ICCR ଚେୟାର ପ୍ରତିଷ୍ଠା ପାଇଁ ଡା ନାଙ୍ଗ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ
ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ଭିଏତନାମର ଡା ନାଙ୍ଗ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟରେ ଏକ ICCR ଚେୟାର ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରେ।
ରାଜଗିରର ନାଳନ୍ଦା ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ଏବଂ ହାନୋଇର ହୋ ଚି ମିନ୍ ନ୍ୟାସନାଲ୍ ଏକାଡେମୀ ଅଫ୍ ପଲିଟିକ୍ସ (HCMA) ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ଭିଏତନାମକୁ ଦକ୍ଷତା ନିର୍ମାଣ ଏବଂ ତାଲିମ ପ୍ରଦାନ କରିବା ପାଇଁ ଭାରତର ଦୀର୍ଘକାଳୀନ ପଦକ୍ଷେପକୁ ସୁଦୃଢ଼ ​​କରେ।
ଡିଜିଟାଲ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଭାରତର ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଏବଂ ସୂଚନା ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ଭିଏତନାମର ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ଡିଜିଟାଲ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ ଆଇଟି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗକୁ ସୁଦୃଢ଼ ​​କରିବା ପାଇଁ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଆହୁରି ଘନିଷ୍ଠ କରିଛି।
NPCI ଇଣ୍ଟରନ୍ୟାସନାଲ ପେମେଣ୍ଟସ୍ ଲିମିଟେଡ୍ (NIPL) ଏବଂ ଭିଏତନାମର ନ୍ୟାସନାଲ୍ ପେମେଣ୍ଟ କର୍ପୋରେସନ୍ (NAPAS) ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ଭାରତର NIPL ଏବଂ ଭିଏତନାମର NAPAS ମଧ୍ୟରେ କ୍ରସ୍ ବର୍ଡର QR କୋଡ୍ ଇଣ୍ଟରଅପରେବିଲିଟି ଉପରେ ସଂସ୍ଥାଗତ ସଂଯୋଗ ସ୍ଥାପନ କରେ ଯାହା ଦ୍ୱାରା ପେମେଣ୍ଟ ସକ୍ଷମ ହୋଇପାରିବ।
୧୦
ସାର୍ବଜନୀନ କ୍ଷେତ୍ର ଅଡିଟ୍ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତର ନିୟନ୍ତ୍ରକ ଏବଂ ମହାଲେଖା ପରୀକ୍ଷକଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ଏବଂ ଭିଏତନାମ ରାଜ୍ୟ ଅଡିଟ୍ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ଭାରତ ଏବଂ ଭିଏତନାମ ଦୁଇଟି ଅଡିଟ୍ ସଂସ୍ଥା ମଧ୍ୟରେ 2010 ମସିହାର ବୁଝାମଣାପତ୍ରକୁ ନବୀକରଣ କରେ ଏବଂ ଏହାକୁ ଅଧିକ ନମନୀୟ ଏବଂ ଗତିଶୀଳ କରିଥାଏ।
୧୧
ପର୍ଯ୍ୟଟନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଭାରତର ପର୍ଯ୍ୟଟନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ଭିଏତନାମର କ୍ରୀଡା, ସଂସ୍କୃତି ଏବଂ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ମଧ୍ୟରେ ଏମଓୟୁ।
ଏହି ଏମଓୟୁ ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ଲୋକ-ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସମ୍ପର୍କକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରେ।
୧୨
ICCR ଏବଂ ସାମାଜିକ ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ମାନବିକତା ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ମଧ୍ୟରେ ଭାରତୀୟ ଅଧ୍ୟୟନର ICCR ଚେୟାର ପ୍ରତିଷ୍ଠା ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ସାମାଜିକ ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ମାନବିକ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟରେ ଏକ ICCR ଚେୟାର ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରେ।
୧୩
ଚାମ୍ ପାଣ୍ଡୁଲିପିର ଡିଜିଟାଇଜେସନ୍ ପାଇଁ ଜ୍ଞାନ ଭାରତମ୍, ସଂସ୍କୃତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ସାମାଜିକ ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ମାନବିକତା ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ, ଭିଏତନାମ ଜାତୀୟ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ, ହୋ ଚି ମିନ୍ ସିଟି (USSH, VNUHCM) ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ର NMM, ଇନ୍ଦିରା ଗାନ୍ଧୀ ଜାତୀୟ କଳା କେନ୍ଦ୍ର ଏବଂ USSH, VNUHCM ମଧ୍ୟରେ ଭିଏତନାମରେ ସଂରକ୍ଷିତ ଭାରତୀୟ ବଂଶୋଦ୍ଭବ ଚାମ୍ ପାଣ୍ଡୁଲିପିର ସର୍ଭେ, ଡକ୍ୟୁମେଣ୍ଟେସନ୍, ସଂରକ୍ଷଣ, ଡିଜିଟାଇଜେସନ୍ ଏବଂ ଅନଲାଇନ୍ ପ୍ରସାର ପାଇଁ ସାଂସ୍ଥାଗତିକ ସଂଯୋଗ ସ୍ଥାପନ କରେ।
ଘୋଷଣାଗୁଡିକ
କ୍ରମିକ ସଂଖ୍ୟା-
ଶୀର୍ଷକ
ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ଉନ୍ନତ ବ୍ୟାପକ ରଣନୈତିକ ସହଭାଗୀତାକୁ ବୃଦ୍ଧି
୨୦୩୦ ସୁଦ୍ଧା ୨୫ ବିଲିୟନ ଆମେରିକୀୟ ଡଲାରର ନୂତନ ବାଣିଜ୍ୟ ଲକ୍ଷ୍ୟ
ଭିଏତନାମ ଇଣ୍ଡୋ ପ୍ରଶାନ୍ତ ମହାସାଗର ପଦକ୍ଷେପ (IPOI)ରେ ଯୋଗଦାନ
ଭିଏତନାମକୁ ଭାରତୀୟ ଅଙ୍ଗୁର ଏବଂ ଭାରତରେ ଭିଏତନାମୀୟ ଡୁରିଆନ ରପ୍ତାନି ଘୋଷଣା
ମାଇ ସନ୍ ଠାରେ ୟୁନେସ୍କୋ ବିଶ୍ୱ ଐତିହ୍ୟ ସ୍ଥଳରେ ସାଇଟ୍ ବ୍ୟାଖ୍ୟାନ କେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରତିଷ୍ଠା