Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of President of the Socialist Republic of Vietnam to India
06 MAY 2026 3:44PM by PIB Delhi
MoU / Agreement
SI No. Title Brief description
1. MoU on Mutual Cooperation between IREL (India) Ltd. and Institute for Technology of Radioactive and Rare Elements (ITRRE) of Vietnam MoU formalizes the long-standing commitment on both sides to expand bilateral cooperation in the areas of rare earth elements, among other new-age technologies.
2. Cultural Exchange Programme between Ministry of Culture, India and the Ministry of Culture, Sports and Tourism of Vietnam for 2026-30 A Cultural Agreement was signed between India and Vietnam in 1976. The specific activities and exchanges to be carried out under this agreement are agreed upon within the framework of a Cultural Exchange Programme (CEP) valid for a period of five years (2026-2030).
3. MOU between Reserve Bank of India (RBI) and State Bank of Vietnam (SBV) on Cooperation in the area of Payment Systems and Innovation in Digital Payments The MoU aims to establish a framework for cooperation in the area of financial innovation and digital payments.
4. MoU between Central Drugs Standard Control Organization (CDSCO), Ministry of Health and Family Welfare of India and Drug Administration of Vietnam (DAV), Ministry of Health of Vietnam on Cooperation in the field of Medical Products Regulation The MoU seeks to establish a framework for cooperation in the field of medical products regulation, including pharmaceuticals, biological products, medical devices, and cosmetics.
5. MoU on Establishment of Friendship and Cooperation between Brihanmumbai Municipal Corporation, Mumbai and Ho Chi Minh City People’s Committee The Agreement aims to establish a formal framework for enabling both megacities to share expertise in urban management and economic development.
6. MoU between ICCR and Univesity of Science and Education – The Da Nang University on the Establishment of the ICCR Chair of India Studies The MoU establishes an ICCR Chair in the University of Da Nang in Vietnam.
7. MoU between Nalanda University, Rajgir, and Ho Chi Minh National Academy of Politics (HCMA), Hanoi This MoU strengthens the longstanding initiatives of India to facilitate capacity building & training to Vietnam.
8. MoU between the Ministry of Electronics and Information Technology of India and the Ministry of Science and Technology of Vietnam on Cooperation in the Field of Digital Technologies This MoU deepens bilateral commitment to strengthen cooperation in Digital Technologies and IT domain.
9. MoU between NPCI International Payments Limited (NIPL) and National Payment Corporation of Vietnam (NAPAS) This MoU establishes institutional linkages between India’s NIPL and Vietnam’s NAPAS on Cross Border QR code interoperability to enable payments.
10. MOU between the Office of the Comptroller and Auditor General of India and the State Audit Office of Vietnam in the field of Public Sector Audit This MoU renews the 2010 MoU between the two Audit institutions of India and Vietnam and makes it more flexible and dynamic.
11. MOU between Ministry of Tourism of India and Ministry of Sports, Culture and Tourism of Vietnam on Cooperation in the field of Tourism. This MoU promotes people-to-people linkages between the two countries.
12. MoU between ICCR and University of Social Sciences and Humanities on the establishment of the ICCR Chair of Indian Studies The MoU establishes an ICCR Chair in the University of Social Sciences and Humanities.
13. MoU between Gyan Bharatam, Ministry of Culture & University of Social Sciences and Humanities, Vietnam National University, Ho Chi Minh City (USSH, VNUHCM) on Digitization of Cham Manuscripts The MoU establishes institutional linkages between NMM, Indira Gandhi National Centre for Arts and USSH, VNUHCM for survey, documentation, conservation, digitisation and online dissemination of Cham manuscripts of Indian origin currently preserved in Vietnam.
Announcements
SI No. Title
1. Elevation of bilateral ties to Enhanced Comprehensive Strategic Partnership
2. New trade goal of USD 25 billion by 2030
3. Vietnam joining the Indo Pacific Oceans Initiative (IPOI)
4. Announcement of export of Indian grapes to Vietnam and Vietnamese Durian to India
5. Establishment of the Site Interpretation Centre at UNESCO World Heritage Site at My Son

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ানখিবা ৱাফমশিং: ভিয়েতনামগী রাষ্ট্রপতিগী ভারত খোঙচৎ
06 MAY 2026 3:44PM by PIB Imphal
এম.ও.য়ু/এগ্রিমেন্ত
সেরিএল নম্বর
মমিং
তেন্তক্না মশক তাকপা
1.
আই.আর.ই.এল(ইন্দিয়া) লিমিতেদ অমসুং ভিয়েতনামগী ইন্সতিতুৎ ফোর তেক্নোলোজি ওফ রেদিওএক্তিপ এন্দ রিয়ার ইলিমেন্তস(আই তি আর আর ই) গী মরক্ত মতেং পাংনবগী এম.ও.য়ু
রিয়ার আর্ত ইলিমেন্তশিং অমসুং অতোপ্পা অনৌবা তেক্নোলোজিশিংদা লৈবাক অনি মতেং পাংনবা পাকথোক-চাউথোক্নবা এম.ও.য়ু লৈরে
2.
২০২৬-৩০ গী ওইনা ভারতকী কলচর মিনিষ্ট্রি অমসুং ভিয়েতনামগী কলচর, স্পোর্তস অমসুং তুরিজম মিনিষ্ট্রিগী মরক্ত কলচরেল একচেঞ্জ প্রোগ্রাম পাংথোকপা
ভারত অমসুং ভিয়েতনামগী মরক্ত ১৯৭৬ দা কলচরেল এগ্রিমেন্ত অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। এগ্রিমেন্ত অসিগী মখাদা পাংথোক্কদবা অকক্নবা থবকশিং অমসুং একচেঞ্জশিং চহি মঙাগী ওইনা (২০২৬-২০৩০) কলচরেল একচেঞ্জ প্রোগ্রাম(সি ই পি) অমগী ফ্রেমৱার্ক অমগী মখাদা য়ানরে।
3.
পেমেন্ত সিষ্টেমশিং অমসুং দিজিতেল পেমেন্তশিংগী হিরমদা মতেং পাংন্নবা রিজার্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া (আর বি আই) অমসুং ষ্টেৎ বেঙ্ক ওফ ভিয়েতনাম(এস বি ভি) গী মরক্ত এম.ও.য়ু
শেন-থুমগী অনৌবা থবকশিং অমসুং দিজিতেল পেমেন্তশিংগী লমদা মতেং পাংন্নবা ঙাক্লৌ অমা শেম্নবা এম.ও.য়ু অসিনা পান্দম থম্লি
4.
মেদিকেলগী পোৎথোকশিংগী চৎন-কাংলোনশিংগী লমদা মতেং পাংন্নবা ভারতকী হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিষ্ট্রিগী সেন্ত্রেল দ্রগস ষ্টেন্দার্দ কন্ত্রোল ওর্গনাইজেসন (সি দি এস সি ও) অমসুং ভিয়েতনামগী হেল্থ মিনিষ্ট্রিগী দ্রগ এদমিনিষ্ট্রেসন ওফ ভিয়েতনাম (দি এ ভি) গী মরক্ত এম.ও.য়ু
ফার্মাস্যুতিকেলশিং, বাইওলোজিকেল প্রদকশিং, মেদিকেলগী খুৎলায়শিং অমসুং কোসমেতিক্সশিং য়াওনা মেদিকেলগী পোৎথোকশিংগী চৎন-কাংলোনশিংগী লমদা মতেং পাংন্নবা ঙাক্লৌ অমা শেম্নবা এম.ও.য়ুনা পান্দম থম্লি
5.
ব্রিহানমুম্বাই ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসন, মুম্বাই অমসুং হো চি মিন সিতি পিপলস কম্মিতিগী মরক্ত মতেং পাংন্নবা এম.ও.য়ু
সহরগী থবকশিং অমসুং শেন-থুম চাউখৎনবা অচৌবা সহর অনিগী মরক্ত লৌশিং শরুক য়ামিন্নবা ঙম্নবা ঙাক্লৌ অমা শেমগৎনবা এম.ও.য়ুনা পান্দম থম্লি
6.
আই.সি.সি.আর চিয়ার ওফ ইন্দিয়ান ষ্টদিজ লিংখৎনবা আই.সি.সি.আর অমসুং য়ুনিভর্সিতি ওফ সাইন্স এন্দ ইজুকেসন- দা নাস য়ুনিভর্সিতিগী মরক্ত এম.ও.য়ু
এম.ও.য়ু অসিনা ভিয়েতনামদা দা নাং য়ুনিভর্সিতিদা আই.সি.সি.আর চিয়ার অমা লিংখৎলে
7.
নালান্দা য়ুনিভর্সিতি, রাজগির অমসুং হো চি মিন নেসনেল একাদেমি ওফ পোলিতিক্স (ঐচ সি এম এ), হানোইগী মরক্ত এম.ও.য়ু
এম.ও.য়ু অসিনা ভিয়েতনামদা ভারতনা কেপাসিতি শেমগৎপা অমসুং ত্রেনিং পীবগী থবকশিং ফগৎহনগনি
8.
দিজিতেল তেক্নোলোজিশিংগী লমদা মতেং পাংন্নবা ভারতকী ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি মিনিষ্ট্রি অমসুং ভিয়েতনামগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজিগী মরক্ত এম.ও.য়ু
এম.ও.য়ু অসিনা দিজিতেল তেক্নোলোজিশিং অমসুং আই.তিগী লমদা লৈবাক অনি মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লি
9.
এন.পি.সি.আই ইন্তরনেসনেল পেমেন্তস লিমিতেদ (এন আই পি এল) অমসুং ভিয়েতনামগী নেসনেল পেমেন্ত কোর্পোরেসন (এন এ পি এ এস) গী মরক্ত এম.ও.য়ু
লৈবাক অনিগী মরক্ত শেন থাদোক-থাজিন য়ানবা ঙমখৈ লান্না ক্বিউআর কোদ শীজিন্নবা য়ানবা এন.পি.সি.আই ইন্তরনেসনেল পেমেন্তস লিমিতেদ (এন আই পি এল) অমসুং ভিয়েতনামগী নেসনেল পেমেন্ত কোর্পোরেসন (এন এ পি এ এস) গী মরক্ত এম.ও.য়ু অসিনা মরী লৈনহল্লে
10.
পব্লিক সেক্তর ওদিৎকী লমদা ভারতকী ওফিস ওফ কন্ত্রোল্লর এন্দ ওদিৎ জেনেরেলঅমসুং ভিয়েতনামগী ষ্টেৎ ওদিৎ ওফিসকী মরক্ত এম.ও.য়ু
এম.ও.য়ু অসিনা ভারত অমসুং ভিয়েতনামগী ওদিৎ ইন্সতিতুৎ অনিগী মরক্ত ২০১০ দা লৈখিবা এম.ও.য়ু নৌথোকহল্লে অমসুং মসিনা থবকশিং হেন্না ফগৎহল্লে
11.
তুরিজমগী লমদা মতেং পাংন্নবা ভারতকী তুরিজম মিনিষ্ট্রি অমসুং ভিয়েতনামগী স্পোর্তস, কলচর অমসুং তুরিজম মিনিষ্ট্রিগী মরক্ত এম.ও.য়ু
এম.ও.য়ু অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্ত মীগা-মীগা লৈনবা মরীশিং ফগৎহল্লে
12.
ইন্দিয়ান ষ্টদিজগী আই.সি.সি.আর চিয়ার লিংখৎনবা আই.সি.সি.আর অমসুং সোসিএল সাইন্সেস এন্দ হুমেনিতিস য়ুনিভর্সিতিগী মরক্ত এম.ও.য়ু
এম.ও.য়ু অসিনা সোসিএল সাইন্সেস এন্দ হুমেনিতিস য়ুনিভর্সিতিদা আই.সি.সি.আর চিয়ার অমা লিংখৎলে
13.
চাম খুৎই লাইরিকশিং দিজিতেল ওন্থোক্নবা কলচর মিনিষ্ট্রিগী গ্যান ভারতম অমসুং সোসিএল সাইন্সেস এন্দ হুমেনিতিস য়ুনিভর্সিতি, হো চি মিন সিতিগী মরক্ত এম.ও.য়ু
হৌজিক ভিয়েতনামদা লৈরিবা ভারত্তগী পুখিবা চাম খুৎই লাইরিকশিং সর্ভে, দোকুমেন্তেসন, কঞ্জর্বেসন, দিজিতাইজেসন অমসুং ওনলাইন্দা ফংহন্নবা এন.এম.এম, ইন্দিরা গান্ধী নেসনেল সেন্তর ফোর আর্তস অমসুং য়ু.এস.এস.ঐচ, ভি.এন.য়ু.ঐচ.সি.এমগী মরক্ত এম.ও.য়ু অসিনা মরী লৈনহল্লে
লাউথোকখিবশিং
সেরিএল নম্বর
মমিং
1.
লৈবাক অনিগী মরীশিং কমপ্রেহেন্সিপ ষ্ট্রাতেজিক পার্তনরসিপকী থাক্ত পুখৎপা
2.
২০৩০ ফাওবদা অনৌবা ললোন-ইতিক্কী পান্দম য়ু.এস বিল্লিয়ন ২৫ য়ৌহন্নবা পান্দম
3.
ভিয়েতনামনা ইন্দো পেসিফিক ওসিন্স ইনিসিয়েতিপ (আই পি ও আই) শরুক য়াবা
4.
ভারতকী অঙ্গুর ভিয়েতনামদা থাদোকপা অমসুং ভিয়েতনামগী দুরিয়ান ভারত্ত থাদোক্নবা লাউথোকপা
5.
মে সনদা য়ুনেস্কো ৱার্ল্দ হেরিতেচ সাইত্ত সাইত ইন্তরপ্রেতেসন সেন্তর লিংখৎপা