Prime Minister's Office
Prime Minister salutes armed forces on one year of Operation Sindoor
Prime Minister urges citizens to change social media display pictures as a mark of respect for armed forces
07 MAY 2026 10:23AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today saluted the courage, precision and resolve of the armed forces on the completion of one year of Operation Sindoor.
The Prime Minister said that the armed forces had given a fitting response to those who dared to attack innocent Indians at Pahalgam.
Shri Modi said that Operation Sindoor reflected India’s firm response against terrorism and its unwavering commitment to safeguarding national security.
The Prime Minister noted that the operation highlighted the professionalism, preparedness and coordinated strength of the armed forces. He further said that it showcased the growing jointness among the forces and underlined the strength that India’s quest for self-reliance in the defence sector has brought to national security.
Shri Modi reiterated that India remains steadfast in its resolve to defeat terrorism and destroy its enabling ecosystem.
Shri Modi said that during Operation Sindoor, the armed forces showcased their valour and gave a firm response to those who attacked the people of India. He said that every Indian is proud of the armed forces.
As a mark of respect to the armed forces and their success during Operation Sindoor, the Prime Minister urged citizens to change their display pictures on social media platforms, including X, Facebook, Instagram and WhatsApp, to the picture shared by him.
The Prime Minister posted on X;
“A year ago, our armed forces displayed unparalleled courage, precision and resolve during #OperationSindoor. They gave a fitting response to those who dared to attack innocent Indians at Pahalgam. The entire nation salutes our forces for their valour.
Operation Sindoor reflected India’s firm response against terrorism and an unwavering commitment to safeguarding national security. It also highlighted the professionalism, preparedness and coordinated strength of our armed forces. At the same time, it showcased the growing jointness among our forces and underlined the strength that India’s quest for self-reliance in the defence sector has brought to our national security.
Today, a year later, we remain as steadfast as ever in our resolve to defeat terrorism and destroy its enabling ecosystem.”
“A year ago, during #OperationSindoor, our armed forces showcased their valour and gave a firm response to those who attacked our people. Every Indian is proud of our armed forces. As a mark of respect to our forces and their success during #OperationSindoor, let us all change our display pictures on social media, including X, Facebook, Instagram and WhatsApp to the picture shared below.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୁରର ଏକ ବର୍ଷ ପୂର୍ତ୍ତି ଅବସରରେ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀକୁ ଅଭିବାଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ପ୍ରତି ସମ୍ମାନର ଚିହ୍ନ ସ୍ୱରୂପ ସୋସିଆଲ ମିଡିଆ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଚିତ୍ର ବଦଳାଇବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି
07 MAY 2026 10:23AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୁରର ଏକ ବର୍ଷ ପୂରଣ ଅବସରରେ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ସାହସ, ନିର୍ଭୁଲତା ଏବଂ ସଂକଳ୍ପକୁ ଅଭିବାଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ପହଲଗାମରେ ନିର୍ଦ୍ଦୋଷ ଭାରତୀୟଙ୍କ ଉପରେ ଆକ୍ରମଣ କରିବାର ସାହସ କରିଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିମାନଙ୍କୁ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ଉପଯୁକ୍ତ ଜବାବ ଦେଇଛି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୁର ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଭାରତର ଦୃଢ଼ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଏବଂ ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷା ପ୍ରତି ଏହାର ଅତୁଟ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ଅପରେସନ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ପେସାଦାରତା, ପ୍ରସ୍ତୁତି ଏବଂ ସମନ୍ୱିତ ଶକ୍ତି ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲା। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହା ସେନା ମଧ୍ୟରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ଏକତାକୁ ଦର୍ଶାଉଛି ଏବଂ ପ୍ରତିରକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତା ପାଇଁ ଭାରତର ପ୍ରୟାସ ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷାକୁ ଆଣିଥିବା ଶକ୍ତିକୁ ରେଖାଙ୍କିତ କରିଛି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦୋହରାଇଥିଲେ ଯେ ଆତଙ୍କବାଦକୁ ପରାସ୍ତ କରିବା ଏବଂ ଏହାର ସକ୍ଷମ ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ଧ୍ୱଂସ କରିବା ଲାଗି ଭାରତ ନିଜର ସଂକଳ୍ପରେ ଅଟଳ ରହିଛି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୁର ସମୟରେ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ନିଜର ବୀରତ୍ୱ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଯେଉଁମାନେ ଭାରତର ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ଉପରେ ଆକ୍ରମଣ କରିଥିଲେ ସେମାନଙ୍କୁ ଦୃଢ଼ ଜବାବ ଦେଇଥିଲେ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ପାଇଁ ଗର୍ବିତ।
ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୁର ସମୟରେ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ସଫଳତା ପ୍ରତି ସମ୍ମାନର ଚିହ୍ନ ସ୍ୱରୂପ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଏକ୍ସ, ଫେସବୁକ୍, ଇନଷ୍ଟାଗ୍ରାମ ଏବଂ ହ୍ୱାଟ୍ସଆପ୍ ସମେତ ସୋସିଆଲ ମିଡିଆ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ସେମାନଙ୍କ ଡିସପ୍ଲେ ଫଟୋକୁ ତାଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସେୟାର କରାଯାଇଥିବା ଫଟୋରେ ବଦଳାଇବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି;
"ଏକ ବର୍ଷ ପୂର୍ବେ, ଆମର ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୁର ସମୟରେ ଅତୁଳନୀୟ ସାହସ, ନିର୍ଭୁଲତା ଏବଂ ସଂକଳ୍ପ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ। ପହଲଗାମରେ ନିର୍ଦ୍ଦୋଷ ଭାରତୀୟଙ୍କୁ ଆକ୍ରମଣ କରିବାର ସାହସ କରିଥିବା ଲୋକମାନଙ୍କୁ ସେମାନେ ଉପଯୁକ୍ତ ଜବାବ ଦେଇଥିଲେ। ସମଗ୍ର ଦେଶ ଆମ ସେନାକୁ ସେମାନଙ୍କ ବୀରତ୍ୱ ପାଇଁ ଅଭିବାଦନ ଜଣାଉଛି।
ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୁର ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଭାରତର ଦୃଢ଼ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଏବଂ ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷାକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବା ପାଇଁ ଏକ ଅତୁଟ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରିଥିଲା। ଏହା ଆମ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ବୃତ୍ତିଗତ ଦକ୍ଷତା, ପ୍ରସ୍ତୁତି ଏବଂ ସମନ୍ୱିତ ଶକ୍ତି ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲା। ଏଥି ସହିତ, ଏହା ଆମ ସେନା ମଧ୍ୟରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ମିଳିତତାକୁ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରିଛି ଏବଂ ପ୍ରତିରକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତା ପାଇଁ ଭାରତର ପ୍ରୟାସ ଆମ ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷାକୁ ଆଣିଥିବା ଶକ୍ତିକୁ ରେଖାଙ୍କିତ କରିଛି।
ଆଜି, ଏକ ବର୍ଷ ପରେ, ଆମେ ଆତଙ୍କବାଦକୁ ପରାସ୍ତ କରିବା ଏବଂ ଏହାର ସକ୍ଷମ ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ନଷ୍ଟ କରିବା ପାଇଁ ଆମର ସଂକଳ୍ପରେ ପୂର୍ବ ପରି ସ୍ଥିର ରହିଛୁ ।’’
"ଏକ ବର୍ଷ ପୂର୍ବେ, ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୁର ସମୟରେ, ଆମର ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ସେମାନଙ୍କର ବୀରତ୍ୱ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଯେଉଁମାନେ ଆମ ଲୋକଙ୍କ ଉପରେ ଆକ୍ରମଣ କରିଥିଲେ ସେମାନଙ୍କୁ ଦୃଢ଼ ଜବାବ ଦେଇଥିଲେ। ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟ ଆମ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ପାଇଁ ଗର୍ବିତ। ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୁର ସମୟରେ ଆମର ବାହିନୀ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କର ସଫଳତା ପ୍ରତି ସମ୍ମାନର ଚିହ୍ନ ଭାବରେ, ଆସନ୍ତୁ ଆମେ ସମସ୍ତେ ଏକ୍ସ, ଫେସବୁକ୍, ଇନଷ୍ଟାଗ୍ରାମ ଏବଂ ହ୍ୱାଟ୍ସଆପ୍ ସମେତ ସୋସିଆଲ ମିଡିଆରେ ଆମର ଡିସପ୍ଲେ ଫଟୋଗୁଡ଼ିକୁ ନିମ୍ନରେ ସେୟାର କରାଯାଇଥିବା ଚିତ୍ରରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିବା ।’’