Prime Minister's Office
Prime Minister salutes armed forces on one year of Operation Sindoor
Prime Minister urges citizens to change social media display pictures as a mark of respect for armed forces
07 MAY 2026 10:23AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today saluted the courage, precision and resolve of the armed forces on the completion of one year of Operation Sindoor.
The Prime Minister said that the armed forces had given a fitting response to those who dared to attack innocent Indians at Pahalgam.
Shri Modi said that Operation Sindoor reflected India’s firm response against terrorism and its unwavering commitment to safeguarding national security.
The Prime Minister noted that the operation highlighted the professionalism, preparedness and coordinated strength of the armed forces. He further said that it showcased the growing jointness among the forces and underlined the strength that India’s quest for self-reliance in the defence sector has brought to national security.
Shri Modi reiterated that India remains steadfast in its resolve to defeat terrorism and destroy its enabling ecosystem.
Shri Modi said that during Operation Sindoor, the armed forces showcased their valour and gave a firm response to those who attacked the people of India. He said that every Indian is proud of the armed forces.
As a mark of respect to the armed forces and their success during Operation Sindoor, the Prime Minister urged citizens to change their display pictures on social media platforms, including X, Facebook, Instagram and WhatsApp, to the picture shared by him.
The Prime Minister posted on X;
“A year ago, our armed forces displayed unparalleled courage, precision and resolve during #OperationSindoor. They gave a fitting response to those who dared to attack innocent Indians at Pahalgam. The entire nation salutes our forces for their valour.
Operation Sindoor reflected India’s firm response against terrorism and an unwavering commitment to safeguarding national security. It also highlighted the professionalism, preparedness and coordinated strength of our armed forces. At the same time, it showcased the growing jointness among our forces and underlined the strength that India’s quest for self-reliance in the defence sector has brought to our national security.
Today, a year later, we remain as steadfast as ever in our resolve to defeat terrorism and destroy its enabling ecosystem.”
“A year ago, during #OperationSindoor, our armed forces showcased their valour and gave a firm response to those who attacked our people. Every Indian is proud of our armed forces. As a mark of respect to our forces and their success during #OperationSindoor, let us all change our display pictures on social media, including X, Facebook, Instagram and WhatsApp to the picture shared below.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ওপরেসন সিন্দুর চহি অমা মপুংফারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা আর্মদ ফোর্সশিংদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
আর্মদ ফোর্সশিং ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা সোসিএল মেদিয়া দিসপ্লে পিকচরশিং হোংনবা মীয়ামদা প্রধান মন্ত্রীনা তকশিনখ্রে
07 MAY 2026 10:23AM by PIB Imphal
ওপরেসন সিন্দুর চহি অমা মপুংফারকপদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা আর্মদ ফোর্সশিংগী থৌনা, খুৎ চুম্বা অমসুং অচেৎপা ৱাশক ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি পাহালগামদা চমচরবা ভারতমচাশিংদা খুৎ থাখিবা মীওইশিংদা আর্মদ ফোর্সশিংনা মতিক চাবা পাউখুম অমা পীখ্রে।
মহাক্না হায়খি মদুদি তেরোরিজমগী মায়োক্ত অকনবা থবক পায়খৎনবা ভারতকী পাউখুম অমসুং লৈবাক অসি অশোই-অঙাম থোক্তনবা লৈবাক অসিগী অচেৎপা ফিরেপগী মমি ওপরেসন সিন্দুরদা তারে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি শীনফম অসিগী হৈথোই-শিংথোইবা, শেম-শাবা অমসুং আর্মদ ফোর্সশিং পুন্না থবক তৌমিন্নবগী মপাঙ্গল ওপরেসন অসিদা উবা ফংলে। ফোর্সশিংগী মরক্ত পুন্না থবক তৌমিন্নবা হেনগৎলকপা মসিনা উৎলে অমসুং লৈবাক অসিগী সেকুরিতিগীদমক দিফেন্স সেক্তর মশা-মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা ভারতনা কন্না হোৎনরিবা অদু খঙলে।
প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না হায়খি মদুদি তেরোরিজম মাইথিবা পীনবা অমসুং মসিগা শাগোন্নরিবা থবকশিং মাঙহন্নবা ভারতকী অচেৎপা ফিরেপ লৈরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ওপরেসন সিন্দুর মনুংদা, আর্মদ ফোর্সশিংনা মখোয়গী থৌনা উৎখি অমসুং ভারতকী মীয়ামদা খুৎ থারকখিবা মীওইশিংদা অকনবা পাউখুম অমা পীখি। ভারতমচা খুদিংমক্না আর্মদ ফোর্সশিংগীদমক চাউথোকচরি।
আর্মদ ফোর্সশিং অমসুং ওপরেসন সিন্দুরদা মখোয়গী মাইপাকপা ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা, এক্স, ফেসবুক, ইন্সতাগ্রাম অমসুং ৱাতসএপ্প য়াওনা সোসিএল মেদিয়া প্লেতফোর্মশিংদা মহাক্না সিয়ার তৌরিবা ফোতো অসি মখোয়গী দিসপ্লে ফোতোশিং ওইনা হাপ্নবা মীয়ামদা প্রধান মন্ত্রীনা তকশিনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“চহি অমগী মমাংদা, #OperationSindoor মনুংদা ঐখোয়গী আর্মদ ফোর্সশিংনা লাম্বা লৈতবা থৌনা, খুৎ চুম্বা অমসুং অচেৎপা ৱাশক উৎখ্রে। মখোয়না পাহালগামদা চমচরবা ভারতমচাশিংদা খুৎ থাখিবা মীওইশিংদা মতিক চাবা পাউখুম অমা পীখ্রে। মখোয়গী থৌনাগীদমক ঐখোয়গী ফোর্সশিংদা লৈবাক হুপ্না ইকায়খুম্নবা উৎলি।
তেরোরিজমগী মায়োক্ত অকনবা থবক পায়খৎনবা ভারতকী পাউখুম অমসুং লৈবাক অসি অশোই-অঙাম থোক্তনবা লৈবাক অসিগী অচেৎপা ফিরেপগী মমি ওপরেসন সিন্দুরদা তারে। মসিদা শীনফম অসিগী হৈথোই-শিংথোইবা, শেম-শাবা অমসুং আর্মদ ফোর্সশিং পুন্না থবক তৌমিন্নবগী মপাঙ্গল উবা ফংলে। মসিগা লোয়ননা, ফোর্সশিংগী মরক্ত পুন্না থবক তৌমিন্নবা হেনগৎলকপা মসিনা উৎলে অমসুং লৈবাক অসিগী সেকুরিতিগীদমক দিফেন্স সেক্তর মশা-মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা ভারতনা কন্না হোৎনরিবা অদু খঙলে।
ঙসি, চহি অমগী মতুংদা, তেরোরিজম মাইথিবা পীনবা অমসুং মসিগা শাগোন্নরিবা থবকশিং মাঙহন্নবা ঐখোয়গী অচেৎপা ফিরেপ লৈরি”।
“চহি অমগী মমাংদা, #OperationSindoor মনুংদা, ঐখোয়গী আর্মদ ফোর্সশিংনা মখোয়গী থৌনা উৎখ্রে অমসুং ঐখোয়গী মীয়ামদা খুৎ থারকখিবা মীওইশিংদা অকনবা পাউখুম অমা পীখ্রে। ভারতমচা খুদিংমক্না আর্মদ ফোর্সশিংগীদমক চাউথোকচরি। আর্মদ ফোর্সশিং অমসুং #OperationSindoor মনুংদা মখোয়গী মাইপাকপা ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা, এক্স, ফেসবুক, ইন্সতাগ্রাম অমসুং ৱাতসএপ্প য়াওনা সোসিএল মেদিয়া প্লেতফোর্মশিংদা মখাদা সিয়ার তৌরিবা ফোতো অসি ঐখোয়গী দিসপ্লে ফোতো ওইনা হাপ্লসি”।