Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address at the launch of multiple development projects in Hyderabad
10 MAY 2026 5:51PM by PIB Delhi
Governor of Telangana Shri Shiv Pratap Shukla ji, Chief Minister Shri Revanth Reddy ji, my colleagues in the Union Cabinet G. Kishan Reddy, Bandi Sanjay Kumar, my fellow parliamentarian Konda Vishweshwar Reddy ji, ministers of the Telangana government, other public representatives, ladies and gentlemen!
The strength of Cyberabad is both national and global. It is a major center of Telangana’s and the country’s rapid development. Therefore, today from Cyberabad, many major projects are being launched to make Telangana a big manufacturing powerhouse of the nation. The projects whose foundation stones and inaugurations have taken place today will create thousands upon thousands of new jobs here, and Telangana’s connectivity will also be strengthened. I extend my heartfelt congratulations to the people of Telangana for these projects.
Friends,
Today India is running on the Reform Express. At the same time, today’s India is also building modern infrastructure. The construction of the Zaheerabad Industrial Area is part of this very goal. This industrial area is part of the national campaign of the Government of India to develop industrial corridors. It is going to become a kind of Industrial Smart City. Here there will be world-class infrastructure, excellent power supply, advanced ICT network-meaning every facility needed for industry will be available here for investors from around the world. Thousands of crores of rupees from the Government of India will be invested in building these facilities, and thousands of youth of Telangana and Hyderabad will get employment. The vehicles, machinery, food processing industries that will be set up here will also empower the workers and farmers of Telangana.
Friends,
In the past, when India was one of the world’s largest economies, our textile industry played a major role. Now we are strengthening that heritage once again. The PM MITRA Park in Warangal will accelerate the textile revolution in the country. The units set up in the PM MITRA Park will get full benefits of the central government’s schemes. They will also get support from the central government’s PLI scheme. This textile park will create a large number of jobs. Many opportunities will be created especially for our sisters and daughters.
Friends,
In the past 12 years, a very big priority of the Government of India has been modern connectivity. Be it roads, railways, airports-unprecedented investment is being made in every mode of connectivity. Nearly 1.75 lakh crore rupees have been invested only in national highways. Telangana too has greatly benefited from this. In the past 12 years, the national highway network in Telangana has doubled. The widening of the national highway connecting Telangana and Karnataka will bring great convenience. Travel time will be reduced and fares will also be saved.
Friends,
Before 2014, the railway budget for undivided Andhra Pradesh was less than one thousand crore rupees. Revanth ji, are you listening? At the time of united Andhra, the railway budget was less than one thousand crore rupees. Today I am not talking about united Andhra, today only Telangana’s railway budget itself is about five and a half thousand crore rupees. Currently, railway projects worth about 50 thousand crore rupees are underway here. Five Vande Bharat and six Amrit Bharat trains are also running in Telangana.
Friends,
Just a short while ago, some sections of the Kazipet–Vijayawada multi-tracking project were inaugurated. In addition, the Kazipet rail under the bypass line has also been dedicated to the nation. These facilities will make travel easier and speed up transportation.
Friends,
In the 21st century world, without energy, everything comes to a halt. Every person today feels the importance of energy security. Therefore, our central government is making unprecedented investments in India’s energy security. The inauguration of Indian Oil’s new terminal at Malkapur is a big step in this direction. This terminal will meet Telangana’s growing energy needs and strengthen the supply chain.
Friends,
In recent years, India has reached the top among countries in solar power. Unprecedented work has been done in ethanol blending in petrol. First we focused on 100% LPG coverage, now we are focusing on cheaper piped gas, promoting CNG-based systems. Because of such efforts, India is facing this huge global energy crisis strongly. But now the demand of the time is also that petrol, diesel, gas-such things should be used with great restraint. These energy products that we import from abroad-we must try to use only as much as needed. This will save foreign exchange and also reduce the adverse effects of the crisis of war.
Friends,
Today the youth of Telangana are dreaming new dreams. The farmers here want to move forward with new hopes. The industries here, the MSMEs here, the startups here-all want to play their role in building a developed Telangana. Because when Telangana develops, India develops. I assure every family of Telangana that the central government will continue to work at even greater speed to fulfill your dreams. Now our Revanth ji said that we will not talk politics, so I too will not. Therefore, in a non-political way I say to Revanth ji that in 10 years of governance, whatever the Government of India gave to Gujarat, I am ready to give to you. But let me tell you from my knowledge that as soon as I do that, what you are getting now will be halved. You will not reach where you want to go. Therefore, it is better to stay connected with me.
Friends,
We firmly believe that in democracy, having different types of governments in states is not a bad thing. But for the development of the country, the development of the states is equally important. Without the development of states, the development of the country is not possible. Therefore, at the center of all our plans is the development of states, rapid development, and with this spirit we all move forward together, and see before our eyes the dream of a developed India in 2047 fulfilled. This is my wish for everyone. Thank you very much!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of the PM's speech. The original speech was delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
হায়দ্রবাদতা তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং হৌদোকপদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবা ৱারোল
10 MAY 2026 5:51PM by PIB Imphal
তেলঙ্গানাগী রাজ্যপাল শ্রী সিব প্রতাপ সুক্লা, রাজ্যগী চীফ মিনিষ্টর শ্রী বেভান্থ রেদি, কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলগী ঐগী মরুপ কিসন রেদি, বুন্দি কুমার, সংসদকী ঐগী মরুপশিং কোন্দা বিশ্বেশ্বার রেদি, তেলঙ্গানা সরকারগী মিনিষ্টরশিং, অতোপ্পা মীয়ামগী মীহুৎশিং, ইবেম্মাশিং অমসুং ইবুংঙোশিং!
সাইবরবাদকী মরুওইবা অসি লৈবাক মনুং অমসুং মালেম অনিমক্কীনি। মসি তেলঙ্গানা অমসুং লৈবাক অসি য়াংনা চাউখৎনবগী মরুওইবা মফম অমনি। তেলঙ্গানা লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী চাউবা মেনুফেকচরিংগী মফম অমা ওইনবা ঙসি সাইবরবাদতা অচৌবা প্রোজেক কয়া হৌদোক্লে। ঙসি শঙ্গারিবা অমসুং উরেপ-উয়ুং তম্লিবা প্রোজেকশিংনা তেলঙ্গানাগী অনৌবা থবক কয়া ফংহনগনি অমসুং লম্বী-থোঙ ফগৎহনগনি। প্রোজেকশিং অসিগীদমক ঐনা তেলঙ্গানাগী মীয়ামদা হরাওবা ফোঙদোকচরি।
মরুপশিং,
ঙসি, ভারত রিফোর্ম এক্সপ্রেস তোংদুনা চৎলি। ঙসিগী ভারতনা অনৌবা মতমগী ইনফ্রাষ্টকচর শেমগৎলি। মসি জহিরাবাদ ইন্দষ্ট্রিয়েল এরিয়া শেমগৎপগী পান্দম অদুনি। মসি ইন্দষ্ট্রিয়েল এরিয়াশিং, ইন্দষ্ট্রিয়েল কোরিদোরশিং শেমগৎনবা ভারত সরকারগী লৈবাক শীনবা থুংনা পায়খৎলিবা খোঙজংগী শরুক্নি। মসি ইন্দষ্ট্রিয়েল স্মার্দ সিতিগী শরুক অমা ওইরগনি। মফম অসিদা মালেম থাক্কী ইনফ্রাষ্ট্রকচর, ঈশিং মরাংকাইনা ফংহনবা, অৱাংবা থাক্কী আই.তি.সি নেতৱার্ক লৈগনি, মালেম শীনবা থুংবগী ইনভেষ্টরশিংনা মখোয়গী উদ্যোগকী দরকার ওইবা খুদিংমক ফংগনি। হায়রিবা খুদোংচাবশিং অসি শেম-শাগৎপদা ভারত সরকারনা লুপা করোর লিশিং কয়া চাদিং তৌগনি অমসুং তেলঙ্গানা অমসুং হায়দ্রবাদতা নহারোল লিশিং কয়াদা থবক পীগনি। মফম অসিদা শাগৎকদৌরিবা গারিশিং, মেছিন্নরি অমসুং চীঞ্জাক শেম-শাবগী উদ্যোগশিংনা তেলঙ্গানাগী লৌমীশিং অমসুং শিন্মীশিংগী ফিবম ফগৎহনগনি।
মরুপশিং,
মমাংঙৈদা, ভারতনা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমি ওইরিঙৈদা, ঐখোয়গী তেক্সতাইল ইন্দষ্ট্রিনা অচৌবা থৌদাং অমা লৌখি। হৌজিক ঐখোয়না ঐখোয়গী অফবা পুৱারিশিং অমুক হন্না ফগৎহল্লে। ৱারাঙ্গালগী পি.এম মিত্রা পার্কনা লৈবাক অসিগী তেক্সতাইলগী অওনবা পুরকপদা য়াংখৎহনগনি। পি.এম মিত্রা পার্কতা য়ুনিতশিংসু কেন্দ্র সরকারগী স্কিমশিংগী কান্নবশিং মপুংফানা ফংগনি। মখোয়সু কেন্দ্র সরকারগী পি.এল.আই স্কিমগী কান্নবা ফংগনি। অতোপ্পা ৱাহৈশিংদা, তেক্সতাইল পার্কনা মশিং য়াম্লবা থবক পীগনি। মরুওইনা, ঐখোয়গী ইচলশিং অমসুং ইচানুপীশিং খুদোংচাবা কয়া ফংলগনি।
মরুপশিং,
হৌখিবা চহি ১২ দা অনৌবা মতমগী লম্বী-থোঙদসু ভারত সরকারনা মরুওইনা লৌরে। মসি লম্বীশিং, রেলৱেজশিং, এয়রপোর্তশিং ওইবা য়াই, মখলগী খুদিংমক্কী লম্বী-থোঙদা মমাঙদা অমুক্ত ওইখিদ্রিবা মওংদা শেন থাদরে। নেসনেল হায়ৱেশিং খক্তদা লুপা করোর লাখ ২.৫ রোম থাদরে। মসিগী কান্নবা তেলঙ্গানাসু ফংলে। হৌখিবা চহি ১২ দা, তেলঙ্গানাদা নেসনেল হায়ৱে নেতৱার্ক শরুক অনি হেনগৎলে। তেলঙ্গানা অমসুং কর্নাতকা শম্নবা নেসনেল হায়ৱে পাকথোকহনবা অসিনা য়াম্না খুদোংচারগনি। মসিনা চৎথোক-চৎশিনগী মতম হন্থরগনি অমসুং ভারা কল্লগনি।
মরুপশিং,
২০১৪ গী মমাঙদা, অপুনবা অন্ধ্র প্রদেসকী রেলৱেজ বজেত লুপা করোর ১,০০০ য়ৌখিদে। রেভান্তা তারি, চুম্বরা? অপুনবা অন্ধ্র প্রদেসকী মতমদা, রেলৱেজ বজেত লুপা করোর ১,০০০ য়ৌখিদে। ঐনা হায়রিবা অসি অপুনবা অন্ধ্র প্রদেস খক্তগী নত্তে, ঙসিদি তেলঙ্গানাগী রেলৱে বজেত লুপা করোর ৫,৫০০ রোম্নি। হৌজিক লুপা করোর ৫০,০০০ রোমগী রেলৱেজ প্রোজেকশিং থবক পায়খৎলি। তেলঙ্গানাদা বন্দে ভারত মঙা অমসুং অমৃত ভারত ত্রেন তরুক চেল্লি।
মরুপশিং,
হন্দক কাজিপেত-বিজয়াৱাদা মল্তি-ত্রেক্কিং প্রোজেক্কী সেক্সন খর শঙ্গাখ্রে। মসিগী মথক্ত, কাজিপেত রেল অন্দর বাইপাস লাইনসু মীয়ামদা কৎথোকখ্রে। থবকশিং অসিনা চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইহনগনি অমসুং পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিন হেন্না য়াংখৎহনগনি।
মরুপশিং,
২১শুবা চহিচাগী মালেম অসিদা ইনর্জি য়াওদ্রবদি থবক খুদিংমক লেপকনি। মালেমগী মীওই খুদিংমক্না ইনর্জি সেকুরিতিগী মরুওইবা খঙলে। মরম অদুনা, কেন্দ্র সরকারনা ভারতকী ইনর্জি সেকুরিতিদা মমাঙদা অমুক্ত ওইখিদ্রিবা মওংদা শেন থাদরে। মালকাপুরদা ইন্দিয়ান ওইলগী অনৌবা তর্মিনেল শঙ্গাবা অসি মাইকৈ অসিদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাং অমনি। তর্মিনেল অসিনা তেলঙ্গানাগী দরকার ওইবা ইনর্জ ফংহনগনি, সপ্লাই চেন মপাঙ্গল কনখৎহনগনি।
মরুপশিং,
হৌখিবা চহিশিংদা, সোলার পৱারগী লমদা ভারতনা মালেমগী লৈবাকশিংগী মকোক্ত লৈরে। পেত্রোলদা ইথানোল য়ানশিনবগী অনৌবা থবক পায়খৎলে। মমাঙদা ঐখোয়না চাদা ১০০ এল.পি.জি ফংহন্নবা মীৎয়েং চঙখি, হৌজিক পাইপশিংদা মমল হোংবা গ্যাস ফংহন্নবা ঐখোয়না মীৎয়েং চঙলি, সি.এন.জিদা য়ুম্ফম ওইবা থবকশিং য়োকখৎলি। অসিগুম্বা থবকশিংনা মরম ওইদুনা ভারতনা মালেমগী অচৌবা ইনর্জিগী অৱাবা মায়োক্নবা ঙম্লে। ঙসি মপান লৈবাক্তগী পুশিল্লকপা পেত্রোল, দিজল অমসুং গ্যাস হৈশিংনা শীজিন্নগদবনি। মসিনা ফোরেন একচেঞ্জ কনবা ঙমগনি অমসুং লালগী অৱাবশিং মায়োক্নবা ঙমগনি।
মরুপশিং,
ঙসি, তেলঙ্গানাগী নহারোলশিং অনৌবা মঙলানশিং মঙলি। মফম অসিগী লৌমীশিং অনৌবা থাজবশিংগা লোয়ননা মাঙলোমদা চঙশিনবা পাম্লি। মফম অসিগী উদ্যোগশিং, এম.এস.এম.ইশিং, ষ্টার্দঅপশিংনা বিকসিত তেলঙ্গানা অমা শেমগৎপদা মখোয়গী থৌদাং লৌবা পাম্লি। করিগুম্বা তেলঙ্গানা চাউখৎলবদি, ভারত চাউখৎকনি। অদোমগী মঙলানশিং মঙফাওনবা ঙম্নবা কেন্দ্র সরকারনা মখা তানা থবক পায়খৎকনি হায়না তেলঙ্গানাগী মীওই খুদিংমক্ত ঐনা থাজবা পীরি। হৌজিক ঐখোয়গী রেভান্থ জিনা হায়খি মদুদি ঐখোয়না রাজনিতিগী ৱারি শারোই, ঐসু রাজনিতিগী ৱা ঙাংলোই। মরম অদুনা, রাজনিতিগী নত্তবা লম্বী অমদা ঐনা রেভান্থ জিদা হায়রি মদুদি চহি ১০ গী লৈবাক ঙাকপদা, ভারত সরকারনা গুজরাত্ত পীরিবা খুদিংমক, অদোমদা পীনবা ঐনা থৌরাং তৌরে। অদোম্না পাম্লিবা মফম অদুদা চৎপদা অদোম য়ৌবা ঙম্লোই। মরম অদুনা ঐগা লোয়ননা থবক তৌমিন্নবনা হেন্না ফগনি।
মরুপশিং,
ঐখোয়না গনতন্ত্রদা অচেৎপা থাজবা থম্লি, রাজ্যশিংদা তোঙান তোঙানবা সরকারশিং লৈবা অসি ফত্তবা থবক অমা নত্তে। অদুবু লৈবাক অসি চাউখৎনবগীদমক, রাজ্যশিং চাউখৎহনবা য়াম্না মরুওই। রাজ্যশিং চাউখত্তনা, চাউখৎপা লৈবাক অমা শেমগৎপা ওইথোক্লোই। মরম অদুনা, থৌরাংশিংগী মরুওইবদি রাজ্যশিং চাউখৎহনবনি, য়াংনা চাউখৎহনবা অমসুং মসিগী ৱাখল্লোনগা লোয়ননা ঐখোয় খুদিংমক পুন্না চাউখৎমিন্নবনি, অমসুং ঐখোয়গী মীৎমাঙদা ২০৪৭ দা বিকসিত ভারত অমা উবা ফংগনি। মসি মীওই খুদিংমক্ত পীবা ঐগী য়াইফ পাউজেলনি। অদোম ঙমখৈ লৈতনা থাগৎচরি।
দিসক্লেমর : মসি প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোলদগী চাউরাকপা হন্দোকপনি। অশেংবা ৱারোল হিন্দীদা পীখি।