Ministry of Railways
Jammu-Srinagar Vande Bharat Express Services Serve Around 45,000 Passengers in First 10 Days of its Run
Major Hit, Jammu Srinagar VB Services Carry 28,762 Passengers in its Maiden Week Itself
Pilgrims, Tourists, Locals and Traders Alike, these Services are Bringing Kashmir Closer to us from Anywhere in India, This Summer
Enjoy the Picturesque Route, Taking you to Paradise On Earth, Kashmir, at Very Affordable Cost vis a vis Air & Road Prices
So Why are you Missing Out? Catch the Train and Enjoy the Fun, Food & AC travel on this Route
12 MAY 2026 4:44PM by PIB Delhi
When Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the historic 272-km Udhampur-Srinagar-Baramulla Railway Link on 6th June 2025, it was a moment that transformed ambition into reality. On 30th April 2026, Union Railway Minister Shri Ashwini Vaishnaw flagged off the augmented, 20-coach Jammu Tawi-Srinagar Vande Bharat Express. Within just ten days of its regularisation date 2nd May, the 4 train services combined carried 44,727 passengers (up to 11th May) across both directions of travel, firmly establishing itself as the lifeline of Jammu and Kashmir. In the maiden week of its run itself, the train services hosted 28,762 passengers (up to 8th May).
The two pairs of Vande Bharat services operating on the corridor are Train No. 26401 (Jammu Tawi to Srinagar) and its return service Train No. 26402 (Srinagar to Jammu Tawi), which run six days a week except Tuesdays, and Train No. 26403 (Jammu Tawi to Srinagar) and its return Train No. 26404 (Srinagar to Jammu Tawi), which operate on all days except Wednesdays. Together, they ensure that the crucial Jammu–Kashmir corridor is served by 4 train services a day, at least five days a week. Each Tuesday and Wednesday, 2 train services also continuously serve the high-demand route, offering to-and-fro movement for locals, tourists, pilgrims, and traders alike.
A Week That Rewrote Expectations
Two pairs of Vande Bharat services now operate across the 266-km corridor, ensuring passengers at both ends have at least one, and on most days two, daily options. On days when both pairs ran, demand consistently pushed figures to near-capacity levels: 4,977 passengers on 3rd May, 4,955 on 8th May, 5,284 on 9th May, 5,657 on 10th May and 5,024 on 11th May. A train that earlier ran full with 8 coaches is now drawing near-capacity loads even with 20 coaches, underlining how significantly “high” travel demand on this corridor had outpaced the available supply.
On days when a single pair was operated, it touched 95.03 per cent on 5th May and 94.79 per cent on 6th May. Weekends have seen the sharpest surge in demand, with Saturday and Sunday alone accounting for nearly 11,000 passengers. On Sunday (10 May) itself, the occupancy was a whopping 98.21 per cent, a figure that points squarely to the tourism potential this corridor is already beginning to unlock.
From Pilgrims to Traders, a Train for Everyone
These numbers represent more than ridership statistics. Pilgrims, students, government officials, and traders between Jammu and Srinagar travel without a break in journey for the first time. Tourists who once found the Valley logistically challenging now ride through the engineering marvels of the Chenab and Anji bridges from the comfort of a Vande Bharat seat. Crucially, the train is engineered to operate in temperatures as low as minus 20 degrees Celsius, making it a dependable all-weather artery when snowfall and landslides render the National Highway impassable for days at a stretch.
A Journey That Is Easier on the Pocket Too
The Vande Bharat is also the most affordable option on the corridor. A Chair Car ticket, meals included, costs a fraction of what a budget airline charges for the same journey, while even the cheapest one-way flight comes in at a significantly higher price. A shared cab per seat costs more, and a private taxi several times more still, with no protection against highway disruptions. The Jammu-Srinagar Vande Bharat does not merely connect two cities; it takes you through one of the most picturesque rail routes in the world.
From the rugged terrain of Jammu, across the gravity-defying Chenab and Anji bridges, through tunnels carved into the Himalayan rock, and into the sunlit valleys of Kashmir, every kilometre of this journey is an experience in itself. Indian Railways has priced this extraordinary ride below its own cost of operations, a deliberate choice to ensure that a journey of this quality remains within every passenger's reach. Paradise on Earth is no longer a privilege; it is a train ticket away. Do not miss the chance to travel this very special route.
Timed Perfectly for Kashmir's Golden Season
The Vande Bharat's extension coincides with the arrival of summer, the season when Kashmir truly earns its title of Paradise on Earth. As the valleys bloom, the Dal Lake shimmers, and the meadows of Pahalgam and Gulmarg beckon travellers from across the country, the timing of this service could not be more opportune. Tourists can now board at Jammu Tawi and arrive in Srinagar in under five hours, faster, cheaper, and more dependably than any alternative. The peak tourist months ahead are expected to push ridership well beyond the already impressive figures, and Indian Railways stands ready to meet that demand.
The Jammu Tawi-Srinagar Vande Bharat Express is carrying not just passengers but the promise of a more connected and prosperous Jammu and Kashmir.

ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପ୍ରଥମ ୧୦ ଦିନରେ ଜାମ୍ମୁ-ଶ୍ରୀନଗର ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ୍‌ରେ ଯାତ୍ରା କରିଛନ୍ତି ପ୍ରାୟ ୪୫,୦୦୦ ଯାତ୍ରୀ
ଜାମ୍ମୁ-ଶ୍ରୀନଗର ଭିବି ସେବା ପ୍ରଥମ ସପ୍ତାହରେ ୨୮,୭୬୨ ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ ସେବା ଯୋଗାଇଛି
ତୀର୍ଥଯାତ୍ରୀ, ପର୍ଯ୍ୟଟକ ଓ ସ୍ଥାନୀୟଙ୍କ ପାଇଁ ନୂଆ ସୁବିଧା; ଗ୍ରୀଷ୍ମରେ କାଶ୍ମୀରକୁ ଆଉ ନିକଟତର କରୁଛି ଏହି ସେବା
ବିମାନ ଓ ସଡ଼କ ତୁଳନାରେ ଅଧିକ ସୁଲଭ ମୂଲ୍ୟରେ ଉପଭୋଗ କରନ୍ତୁ କାଶ୍ମୀରର ସ୍ୱର୍ଗୀୟ ସୌନ୍ଦର୍ଯ୍ୟ
ତେବେ ଆଉ କାହିଁକି ଅପେକ୍ଷା? ଟ୍ରେନ୍‌ରେ ଯାତ୍ରା କରନ୍ତୁ ଓ ଉପଭୋଗ କରନ୍ତୁ ମଜା, ସୁସ୍ୱାଦୁ ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ଏସି ସୁବିଧା
12 MAY 2026 4:44PM by PIB Bhubaneswar
ଯେତେବେଳେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୨୦୨୫ ଜୁନ୍‍ ୬ ତାରିଖ ରେ ଐତିହାସିକ ୨୭୨ କିଲୋମିଟର ଦୀର୍ଘ ଉଧମପୁର-ଶ୍ରୀନଗର-ବାରାମୁଲା ରେଳ ସଂଯୋଗକୁ ଉଦଘାଟନ କରିଥିଲେ, ସେତେବେଳେ ଏହା ଏକ ମୁହୂର୍ତ୍ତ ଥିଲା ଯାହା ମହତ୍ତ୍ୱାକାଂକ୍ଷାକୁ ବାସ୍ତବତାରେ ପରିଣତ କରିଥିଲା। ୨୦୨୬ ଏପ୍ରିଲ୍‍ ୩୦ ରେ, କେନ୍ଦ୍ର ରେଳ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ ବର୍ଦ୍ଧିତ, ୨୦-କୋଚ ବିଶିଷ୍ଟ ଜାମ୍ମୁ ତାୱି-ଶ୍ରୀନଗର ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଥିଲେ। ଏହାର ନିୟମିତକରଣ ତାରିଖ ମଇ ୨ ର ମାତ୍ର ଦଶ ଦିନ ମଧ୍ୟରେ, ୪ଟି ଟ୍ରେନ୍ ସେବା ମିଳିତ ଭାବରେ ୪୪,୭୨୭ ଜଣ ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ (ମଇ ୧୧ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ) ଯାତ୍ରାର ଉଭୟ ଦିଗରେ ପରିବହନ କରିଥିଲା, ଯାହା ନିଜକୁ ଜାମ୍ମୁ କାଶ୍ମୀରର ଜୀବନରେଖା ଭାବରେ ଦୃଢ ଭାବରେ ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ କରିଥିଲା । ଏହାର ଯାତ୍ରାର ପ୍ରଥମ ସପ୍ତାହରେ, ଟ୍ରେନ୍ ସେବା ୨୮,୭୬୨ ଜଣ ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ (ମଇ ୮ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ) ଆତିଥ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲା ।
କରିଡରରେ ଚାଲୁଥିବା ଦୁଇ ଯୋଡ଼ା ବନ୍ଦେ ଭାରତ ସେବା ହେଉଛି ଟ୍ରେନ୍ ନମ୍ବର ୨୬୪୦୧ (ଜାମ୍ମୁ ତାୱି ଠାରୁ ଶ୍ରୀନଗର) ଏବଂ ଏହାର ପ୍ରତ୍ୟାବର୍ତ୍ତନ ସେବା ଟ୍ରେନ୍ ନମ୍ବର ୨୬୪୦୨ (ଶ୍ରୀନଗରରୁ ଜାମ୍ମୁ ତାୱି), ଯାହା ମଙ୍ଗଳବାର ବ୍ୟତୀତ ସପ୍ତାହରେ ଛଅ ଦିନ ଚାଲିଥାଏ, ଏବଂ ଟ୍ରେନ୍ ନମ୍ବର ୨୬୪୦୩ (ଜାମ୍ମୁ ତାୱି ଠାରୁ ଶ୍ରୀନଗର) ଏବଂ ଏହାର ପ୍ରତ୍ୟାବର୍ତ୍ତନ ଟ୍ରେନ୍ ନମ୍ବର ୨୬୪୦୪ (ଶ୍ରୀନଗରରୁ ଜାମ୍ମୁ ତାୱି), ଯାହା ବୁଧବାର ବ୍ୟତୀତ ସମସ୍ତ ଦିନ ଚାଲିଥାଏ। ମିଳିତ ଭାବେ, ସେମାନେ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରନ୍ତି ଯେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀର କରିଡରକୁ ସପ୍ତାହରେ ଅତିକମରେ ପାଞ୍ଚ ଦିନ, ଦିନକୁ ୪ଟି ଟ୍ରେନ୍ ସେବା ଯୋଗାଇ ଦିଆଯିବ। ପ୍ରତ୍ୟେକ ମଙ୍ଗଳବାର ଏବଂ ବୁଧବାର, ୨ ଟି ଟ୍ରେନ୍ ସେବା ମଧ୍ୟ କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ଅଧିକ ଚାହିଦା ମାର୍ଗରେ ସେବା ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ, ଯାହା ସ୍ଥାନୀୟ, ପର୍ଯ୍ୟଟକ, ତୀର୍ଥଯାତ୍ରୀ ଏବଂ ବ୍ୟବସାୟୀଙ୍କ ପାଇଁ ସମାନ ଭାବରେ ଯାତାୟାତ ପ୍ରଦାନ କରେ ।
ଏକ ସପ୍ତାହ ଯାହା ଆଶାକୁ ପୁନର୍ବାର ଲେଖିଥିଲା
ଦୁଇ ଯୋଡ଼ା ବନ୍ଦେ ଭାରତ ସେବା ବର୍ତ୍ତମାନ ୨୬୬ କିଲୋମିଟର ଦୀର୍ଘ କରିଡରରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି, ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ପାଖରେ ଅତି କମରେ ଗୋଟିଏ ଏବଂ ଅଧିକାଂଶ ଦିନ ଦ୍ୱିତୀୟରେ ଦୈନିକ ବିକଳ୍ପ ସୁନିଶ୍ଚିତ ହୋଇଥାଏ। ଯେତେବେଳେ ଉଭୟ ଟ୍ରେନ ଦୌଡ଼ୁଥିଲେ, ଚାହିଦା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ସଂଖ୍ୟାକୁ ପାଖାପାଖି କ୍ଷମତା ସ୍ତରକୁ ନେଇଯାଇଥିଲା: ମଇ ୩ତାରିଖ ରେ ୪୯୭୭, ମଇ ୮ତାରିଖ ରେ ୪୯୫୫, ମଇ ୯ ତାରିଖ ରେ ୫୨୮୪,ମଇ ୧୦ତାରିଖ ରେ ୫୬୫୭ ଏବଂ ମଇ ୧୧ତାରିଖ ରେ ୫୦୨୪ ଜଣ ଯାତ୍ରୀ। ପୂର୍ବରୁ ୮ଟି କୋଚରେ ପୂର୍ଣ୍ଣ ଥିବା ଏକ ଟ୍ରେନ୍ ଏବେ ୨୦ଟି କୋଚରେ ମଧ୍ୟ ପାଖାପାଖି କ୍ଷମତା ବିଶିଷ୍ଟ ଲୋଡକୁ ଟାଣି ନେଉଛି, ଯାହା ଦର୍ଶାଉଛି ଯେ ଏହି କରିଡରରେ "ଅଧିକ" ଯାତ୍ରା ଚାହିଦା ଉପଲବ୍ଧ ଯୋଗାଣକୁ କେତେକ ମାତ୍ରାରେ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି।
ଯେତେବେଳେ ଗୋଟିଏ ଯୋଡ଼ି ଟ୍ରେନ ପରିଚାଳିତ ହେଉଥିଲା, ସେତେବେଳେ ଏହା ମଇ ୫ତାରିଖ ରେ ୯୫.୦୩ ପ୍ରତିଶତ ଏବଂ ମଇ ୬ତାରିଖ ରେ ୯୪.୭୯ ପ୍ରତିଶତ ଛୁଇଁଥିଲା। ସପ୍ତାହାନ୍ତରେ ଚାହିଦା ସର୍ବାଧିକ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି, କେବଳ ଶନିବାର ଏବଂ ରବିବାରରେ ପ୍ରାୟ ୧୧,୦୦୦ ଯାତ୍ରୀ ରହିଛନ୍ତି। ରବିବାର (ମଇ ୧୦ତାରିଖ) ରେ ହିଁ, ମୋଟ ଯାତ୍ରୀ ସଂଖ୍ୟା ୯୮.୨୧ ପ୍ରତିଶତ ଥିଲା, ଯାହା ଏହି କରିଡରର ପର୍ଯ୍ୟଟନ ସମ୍ଭାବନାକୁ ସୂଚାଇଥାଏ।
ତୀର୍ଥଯାତ୍ରୀଙ୍କଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ବ୍ୟବସାୟୀ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଗୋଟିଏ ଟ୍ରେନ୍
ଏହି ସଂଖ୍ୟା ଆରୋହୀଙ୍କ ପରିସଂଖ୍ୟାନ ଠାରୁ ଅଧିକ ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱ କରେ । ତୀର୍ଥଯାତ୍ରୀ, ଛାତ୍ର, ସରକାରୀ ଅଧିକାରୀ ଏବଂ ବ୍ୟବସାୟୀମାନେ ଜାମ୍ମୁ ଏବଂ ଶ୍ରୀନଗର ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ବିରତି ବିନା ଯାତ୍ରା କରନ୍ତି । ଯେଉଁ ପର୍ଯ୍ୟଟକମାନେ ଏକଦା ଏହି ଉପତ୍ୟକାକୁ ପରିଚାଳନା ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଆହ୍ୱାନପୂର୍ଣ୍ଣ ମନେ କରୁଥିଲେ, ସେମାନେ ଏବେ ଚେନାବ ଏବଂ ଅଞ୍ଜି ସେତୁର ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ ଚମତ୍କାର ଦେଇ ବନ୍ଦେ ଭାରତରେ ଆରାମରେ ଯାତ୍ରା କରୁଛନ୍ତି। ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କଥା ହେଉଛି, ଟ୍ରେନଟି ମାଇନସ୍ ୨୦ ଡିଗ୍ରୀ ସେଲସିୟସ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସର୍ବନିମ୍ନ ତାପମାତ୍ରାରେ ଚଳାଇବା ପାଇଁ ନିର୍ମାଣ କରାଯାଇଛି, ଯାହା ତୁଷାରପାତ ଏବଂ ଭୂସ୍ଖଳନ ସମୟରେ ଏହାକୁ ଏକ ନିର୍ଭରଯୋଗ୍ୟ ସବୁଦିନିଆ ପାଣିପାଗ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ପରିଣତ କରିଥାଏ, ଯାହା ଜାତୀୟ ରାଜପଥକୁ ଅନେକ ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଦୁର୍ଗମ କରିଥାଏ।
ପକେଟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ସହଜ ଯାତ୍ରା
ବନ୍ଦେ ଭାରତ ମଧ୍ୟ ଏହି କରିଡରରେ ସବୁଠାରୁ ଶସ୍ତା ବିକଳ୍ପ। ଏକ ଚେୟାର କାର୍ ଟିକେଟରେ ଖାଦ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ, ସେହି ସମାନ ଯାତ୍ରା ପାଇଁ ଏକ ବଜେଟ୍ ଏୟାରଲାଇନ୍ ଦରର ଏକ ଅଂଶ ଖର୍ଚ୍ଚ କରେ, ଯେତେବେଳେ କି ସବୁଠାରୁ ଶସ୍ତା ୱାନ-ୱେ ବିମାନ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଯଥେଷ୍ଟ ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟ ଦେବାକୁ ପଡିଥାଏ । ପ୍ରତି ସିଟ୍ ପାଇଁ ଏକ ସେୟାର ଟ୍ୟାକ୍ସିରେ ଅଧିକ ଖର୍ଚ୍ଚ ହୁଏ, ଏବଂ ଏକ ଘରୋଇ ଟ୍ୟାକ୍ସିରେ ଅନେକ ଗୁଣ ଅଧିକ ଦେବାକୁ ପଡିଥାଏ, ରାଜପଥରେ ବ୍ୟାଘାତରୁ କୌଣସି ସୁରକ୍ଷା ମିଳେ ନାହିଁ । ଜାମ୍ମୁ-ଶ୍ରୀନଗର ବନ୍ଦେ ଭାରତ କେବଳ ଦୁଇଟି ସହରକୁ ସଂଯୋଗ କରେ ନାହିଁ; ଏହା ଆପଣଙ୍କୁ ବିଶ୍ୱର ସବୁଠାରୁ ସୁନ୍ଦର ରେଳ ମାର୍ଗ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ଦେଇ ନେଇଯାଏ ।
ଜାମ୍ମୁର ଦୁର୍ଗମ ଭୂଭାଗରୁ, ମାଧ୍ୟାକର୍ଷଣ-ବିରୋଧୀ ଚେନାବ ଏବଂ ଅଞ୍ଜି ସେତୁ ଦେଇ, ହିମାଳୟ ପଥରରେ ଖୋଦିତ ସୁଡ଼ଙ୍ଗ ଦେଇ, ଏବଂ କାଶ୍ମୀରର ସୂର୍ଯ୍ୟାଲୋକିତ ଉପତ୍ୟକା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଏହି ଯାତ୍ରାର ପ୍ରତ୍ୟେକ କିଲୋମିଟର ନିଜ ଭିତରେ ଏକ ଅନୁଭୂତି। ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ଏହି ଅସାଧାରଣ ଯାତ୍ରାର ମୂଲ୍ୟ ନିଜ ପରିଚାଳନା ଖର୍ଚ୍ଚଠାରୁ କମ୍ ରଖିଛି, ଯାହା ପ୍ରତ୍ୟେକ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ନିକଟରେ ଏହି ଗୁଣବତ୍ତା ସମ୍ପନ୍ନ ଯାତ୍ରା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ସୁଚିନ୍ତିତ ପସନ୍ଦ। ପୃଥିବୀରେ ସ୍ବର୍ଗ ଆଉ ଏକ ବିଶେଷାଧିକାର ନୁହେଁ; ଏହା ଏକ ଟ୍ରେନ୍ ଟିକେଟ୍ ଠାରୁ କେଇ ହାତ ଦୂରରେ । ଏହି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ମାର୍ଗରେ ଯାତ୍ରା କରିବାର ସୁଯୋଗକୁ ହାତଛଡ଼ା କରନ୍ତୁ ନାହିଁ।
କାଶ୍ମୀରର ସୁବର୍ଣ୍ଣ ଋତୁ ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ ସମୟ
ବନ୍ଦେ ଭାରତର ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ଗ୍ରୀଷ୍ମର ଆଗମନ ସହିତ ମେଳ ଖାଉଛି, ସେହି ଋତୁ ଯେତେବେଳେ କାଶ୍ମୀର ପ୍ରକୃତରେ ପୃଥିବୀରେ ଏହାର ସ୍ୱର୍ଗ ଉପାଧି ଅର୍ଜନ କରେ । ଉପତ୍ୟକାଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରସ୍ଫୁଟିତ ହେବା ସହିତ, ଡାଲ୍ ହ୍ରଦ ଝଲସି ଉଠୁଛି, ଏବଂ ପହଲଗାମ ଏବଂ ଗୁଲମାର୍ଗର ତୃଣଭୂମି ସାରା ଦେଶରୁ ପର୍ଯ୍ୟଟକମାନଙ୍କୁ ଆହ୍ୱାନ କରୁଛି, ଏହି ସେବା ପାଇଁ ଏହାଠାରୁ ଅଧିକ ଉପଯୁକ୍ତ ସମୟ ହୋଇପାରିବ ନାହିଁ । ପର୍ଯ୍ୟଟକମାନେ ବର୍ତ୍ତମାନ ଜାମ୍ମୁ ତାୱିରେ ଚଢିପାରିବେ ଏବଂ ପାଞ୍ଚ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଶ୍ରୀନଗରରେ ପହଞ୍ଚିପାରିବେ, ଦ୍ରୁତ, ଶସ୍ତା ଏବଂ ଯେକୌଣସି ବିକଳ୍ପ ଅପେକ୍ଷା ଅଧିକ ନିର୍ଭରଯୋଗ୍ୟ । ଆଗାମୀ ମାସଗୁଡ଼ିକରେ ପର୍ଯ୍ୟଟକଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବା ଦ୍ୱାରା ଯାତ୍ରୀ ସଂଖ୍ୟା ପୂର୍ବାପେକ୍ଷା ଅଧିକ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି ଏବଂ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ସେହି ଚାହିଦା ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ରହିଛି।
ଜାମ୍ମୁ ତାୱି-ଶ୍ରୀନଗର ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ୍ କେବଳ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ନେଇ ନୁହେଁ ବରଂ ଏକ ଅଧିକ ସଂଯୁକ୍ତ ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରର ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ବହନ କରୁଛି।