Ministry of Road Transport & Highways
NHAI Encourages Women Focused Skill Development through ‘Project Saksham’
15 MAY 2026 3:09PM by PIB Delhi
Reinforcing its commitment to promote inclusive development, National Highway Authority of India (NHAI) in partnership with the Vertis Foundation is driving meaningful social impact through ‘Project Saksham’, an initiative focused on empowering rural women through structured skill development for sustainable livelihood opportunities. Beyond skilling, the initiative aims to create pathways for long-term financial independence and social empowerment.
Project Saksham operates through a network of 12 training centres across the country, providing access to underserved communities to industry-relevant skills and pathways into the formal workforce. To date, the initiative has trained over 6,000 youth, with more than 4,000 successfully placed across various sectors. Beneficiaries are earning average monthly incomes in the range of Rs.13,000 – 16,000 often surpassing entry-level wage benchmarks in several states. Notably, over 80% of the beneficiaries are women, underscoring the program’s strong emphasis on gender-led empowerment.
Aligned with NHAI’s broader vision of inclusive infrastructure development, Project Saksham is anchored in the belief that communities residing along the National Highways, in particular rural women, should directly benefit from the economic opportunities generated by infrastructure expansion. The initiative seeks to bridge this gap by enabling access to skills, employment and financial independence for communities that are connected, yet often excluded from the economic momentum surrounding infrastructure expansion.
Project Saksham is distinguished by its strong on-ground engagement model. Field teams work closely within rural communities, engaging with families to build trust, address socio-cultural barriers and encourage participation of women in skill development and employment opportunities, often for the first time. Participants are trained in a diverse range of vocational skills, including electrical work, plumbing, appliance repair, tailoring, general duty assistant nursing and multi-skill technician training. These programs are designed to equip beneficiaries with practical, market-aligned capabilities that enhance employability. For many participants, it represents a transformative journey, enabling them to achieve economic self-reliance and redefining aspirations for themselves and their communities.
This initiative underlines NHAI’s commitment to ensure that infrastructure development not only delivers enhanced connectivity but also provides opportunities for inclusive growth that will further contribute towards creating stronger, more resilient communities across the country.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
NHAI না 'প্রোজেক্ত সকশম'গী খুত্থাংদা নুপীদা মীৎয়েং থম্বা স্কিল দিবেলপমেন্তকী থবকশিংদা পুক্নিং থৌগৎলি
15 MAY 2026 3:09PM by PIB Imphal
ইনক্লুসিব দিবেলপমেন্ত প্রমোৎ তৌনবা ৱারেপতা মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা নেস্নেল হায়ৱে ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (এন.ঐচ.এ.আই.) না ভর্তিস ফাউন্দেসনগা খুৎশম্নদুনা তুং কোইনা হিংনবগী লম্বী ওইবা য়াবা স্কিল দিবেলপমেন্তকী খুথাংদা খুঙ্গংগী নুপীশিংবু শক্তি পীনবা পান্দম থম্লিবা "প্রোজেক্ত সক্সম"গী খুত্থাঙদা শাফু কনবা খুন্নাইগী ওইবা ইম্পেক্ত অমা পুখৎলক্লি। স্কিলিংগী মথক্তা, খোংথাং অসিনা তুং কোইনা চৎপা য়াবা শেল-থুমগী মনিং তমবা অমসুং খুন্নাইদা শক্তি পীনবগী লম্বী শেমগৎনবা পান্দম থম্লি।
প্রোজেক্ত সক্সম অসি লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা ত্রেনিং সেন্তর ১২গী নেতৱার্ক অমগী খুত্থাংদা থবক তৌরি। মসিনা ইন্দস্ত্রীগা মরী লৈনবা স্কিলশিং অমসুং ফোর্মেল ৱার্কফোর্সতা চঙবগী লম্বীশিং ফংহন্দনা কান্নবা ফংবা ৱাৎলবা কম্ম্যুনিতীশিংদা খুদোংচাবা পীরি। ঙসি ফাওবদা, ইনিসিএতিব অসিনা নহারোল 6,000 হেনবদা ত্রেনিং পীখ্রে। মখোয় 4,000 হেনবনা তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা মায় পাক্না থবক ফংহনখ্রে। বেনিফিসরীশিংনা থাগী ওইনা লুপা ১৩,০০০ দগী ১৬,০০০ ফাওবগী চাংদা চাংচত্তা ইনকম ফংলি। মসিনা রাজ্য কয়াদা এন্ত্রি লেভেলগী বেঞ্চমার্কশিংদগী হেনগৎলি। মরুওইনা, বেনিফিসিয়রীশিংগী ৮০% হেনবনা নুপীশিংনি, মসিনা প্রোগ্রাম অসিনা জেন্দর-লিদ এম্পাৱরমেন্তদা অকনবা মীৎয়েং থম্লিবা অদু উৎলি।
এন.ঐচ.এ.আই.গী ইনক্লুসিব ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্তকী হেন্না চাউবা মিৎয়েংগা লোয়ননা, প্রোজেক্ত সক্সম অসি নেস্নেল হায়ৱেজদা লৈবা কম্ম্যুনিতীশিং, মরু ওইনা খুঙ্গংগী নুপীশিংনা ইনফ্রাস্ত্রকচর পাকথোক চাউথোকহনবনা পীরিবা শেন্মিৎলোনগী খুদোংচাবশিং অসিদগী হকথেংননা কান্নবা ফংগদবনি হায়বা থাজবদা য়ুম্ফম ওইরি। থৌরাং অসিনা ইনফ্রাস্ত্রকচর পাকথোক চাউথোকহনবদা য়াওরিবা শেন্মিৎলোনগী ইম্পিতম অসিদগী তোয়না লৌথোক্তুনা কন্নেক্ত তৌরবা কম্ম্যুনিতীশিংদা স্কিল, থবক ফংহনবা অমসুং শেল থুমগী ওইবা মশা মশাগী ওইথোকপা ফংহন্দুনা মসিগী অৱাবা অসি কোকহন্নবা হোৎনরি।
প্রোজেক্ত সক্সম অসি মসিগী মপাঙ্গল কনবা গ্রাউন্দ এঙ্গেজমেন্ত মোদেলনা মশক তাক্লি। ফিল্দ তীমশিংনা খুঙ্গংগী কম্ম্যুনিতীশিংদা নক্না থবক তৌরি। মখোয়না ইমুং মনুংগা লোয়ননা থাজবা লৈহন্নবা, সোসিও-কলচরেলগী ওইবা অৱা-অনাশিং কোকহন্নবা অমসুং নুপীশিংবু স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং থবক ফংহনবগী খুদোংচাবশিংদা শরুক য়ানবা পুক্নিং থৌগৎনবা হোৎনরি। শরুক য়ারিবশিং অসি ইলেক্ত্রিসিয়ন ৱার্ক, প্লম্বিং, এপ্লাইএন্স রিপেয়রিং, সেলরিং, জেনরেল দ্যুতী এসিস্তেন্ত নর্সিং অমসুং মল্তি-স্কিল তেক্নিসিয়ন ত্রেনিং য়াওনা তোঙান-তোঙানবা ভোকেসনেল স্কিলশিংদা ত্রেনিং পীরি। প্রোগ্রামশিং অসি বেনিফিসরীশিংদা থবক শুবা য়াবা হেনগৎহনগদবা, কৈথেলগা মান্নবা কেপাসিতীশিং পীনবা শেমগৎপনি। শরুক য়ারিবা কয়াগী ওইনা, মসিনা ত্রান্সফোর্মেতিব ওইবা খোঙচৎ অমা উৎলি, মসিনা মখোয়বু শেন্মিৎলোনগী ওইবা মশা-মরোমদোম লেপচবা ঙমহল্লি অমসুং মখোয় মশামক অমসুং মখোয়গী কম্যুনিতীশিংগীদমক্তা মখোয়গী এস্পিরেসনশিং অমুক হন্না মশক তাক্লি।
মসিগী খোংথাং অসিনা ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্তনা হেন্না ফবা কনেক্তিবিতী ফংহনবতা নত্তনা লৈবাক শিনবা থুংনা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎপা, হেন্না রেসিলিয়েন্ত ওইবা কম্ম্যুনিতীশিং শেমগৎপদা মখা তানা মতেং পাংগদবা ইনক্লুসিব গ্রোথকী খুদোংচাবশিংসু ফংহন্নবা এন.ঐচ.এ.আই.গী অচেৎপা ফিরেপ অদু উৎলি।