Prime Minister's Office
List of Outcomes: Prime Minister’s Visit to the UAE
15 MAY 2026 3:46PM by PIB Delhi
S.No.
MoU/Agreement
Objectives
1.
MoU on Strategic Collaboration between Indian Strategic Petroleum Reserves Limited (ISPRL) and Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC)
(a) Potential ADNOC crude oil storage in India’s Strategic Petroleum Reserves upto 30 million barrels, including through its participation in facilities in Vishakhapatnam, Andhra Pradesh; and development of reserve facilities in Chandikol, Odisha.
(b) Potential storage of crude oil in Fujairah, UAE, to form part of the Indian strategic petroleum reserve;
(c) Potential collaboration in Liquid Natural Gas and Liquid Petroleum Gas storage facilities in India
2.
Strategic Collaboration Agreement between Indian Oil Limited (IOCL) Company and Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) on supplies of Liquified Petroleum gas (LPG)
Explore potential opportunities in the sale and purchase of LPG, including long term supply of LPG, and entry into a long-term LPG sale and purchase agreement between ADNOC Gas Limited and IOCL.
3.
Framework for the Strategic Defence Partnership
A Strategic Framework for Defence Industrial collaboration, innovation and advanced technology, training, exercises, education and doctrine, special operations and interoperability, maritime security, cyber defence, secure communications and information exchange.
4.
MoU between Cochin Shipyard Limited (CSL) and Drydocks World (DDW) on setting up Ship Repair Cluster at Vadinar
Cooperation for setting up a Ship Repair Cluster at Vadinar, including offshore fabrication, under the Maritime Development Fund Scheme launched by the Government of India.
5.
MoU between Cochin Shipyard Limited (CSL), Drydocks World (DDW) and Centre of Excellence in Maritime & Shipbuilding (CEMS) on Skill Development in Ship Repair
The tripartite agreement establishes a framework to mobilize, train and employ skilled maritime workforce. The MoU seeks to enhance capabilities of Indian maritime workforce and position India as a hub for skilled shipbuilding and ship repair professionals.
6.
Term Sheet for setting up 8 Exaflop Super Computing Cluster in partnership between CDAC, India and G-42, UAE
Pave the way for collaboration between CDAC and G-42 to set up super computing cluster as part of AI Mission India.
Announcement
7.
Investment from UAE to India
(i) Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) and National Infrastructure & Investment Fund (NIIF) of India to explore investments upto US$ 1 bn in India’s infrastructure sector.
(ii) Emirates NBD to invest US$ 3 billion in RBL BANK of India
(iii) International Holding Company to invest US$ 1 billion in Sammaan Capital of India.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
আউতকমশিংগী লিস্তঃ প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এ.ই. দা চৎখিবা খোংচৎ
15 MAY 2026 3:46PM by PIB Imphal
S.No.
এম..য়ু./য়ানবা
পান্দমশিং
1.
ইন্দিয়ন স্ত্রেতেজিক পেত্রোলিয়ম রিজর্ভর লিমিতেদ (আই.এস.পি.আর.এল.) অমসুং অবু ধাবি নেস্নেল ওইল কম্পেনি (এ.দি.এন.ও.সি.)গী মরক্তা স্ত্রেতেজিক কোলাবোরেসনগী মতাংদা এম.ও.য়ু.
1. অন্ধ্র প্রদেশকি বিশাখাপত্নমদা লৈবা ফেসিলিতিশিংদা শরুক য়াবগী খুৎথাংদা য়াওনা বেরেল মিলিয়ন ৩০ ফাওবগী ভারতকি স্ত্রেতেজিক পেত্রোলিয়ম রিজর্ভরশিংদা এ.দি.এন.ও.সি. অমসুং ওরিশাগী চান্দিকোলদা রিজর্ভরগী খুদোংচাবশিং শেমগৎপা।
2. ভারতকি স্ত্রেতেজিক্ পেত্রোলিয়ম্ রিজর্ভরগী শরুক অমা ওইনাবা য়ু.এ.ই.গী ফুজাইরাদা ক্রুদ ওইলগী পোটেনশিয়েল শ্তোরেজ;
3. ভারত্তা লিক্বিদ নেচরেল গ্যাস অমসুং লিক্বিদ পেত্রোলিয়ম গ্যাশ শ্তোরেজ ফেসিলিতিসিংদা পোতেন্সিএল কোলাবোরেসন।
2.
লিক্বিফাইদ পেত্রোলিয়ম গ্যাস (এল.পি.জি.) সপ্লাই তৌবগী মতাংদা ইন্দিয়ন ওইল লিমিতেদা (আই.ও.সি.এল.) কম্পেনি অমসুং অবু ধাবি নেস্নেল ওইল্ কম্পেনি (এ.দি.এন.ও.সি.)গী মরক্তা স্ত্রেতেজিক কোলাবোরেসন এগ্রীমেন্ত
এল্.পি.জি.গী লোং তর্ম সপ্লাই য়াওনা এল.পি.জি.গী য়োনবা অমসুং য়োনবা য়াবগী ওইথোকপা য়াবা খুদোংচাবশিং থিজিনবা অমসুং এ.দি.এন.ও.শি.গী গ্যাস লিমিতেদ অমসুং আই.ও.সি.এল.গী মরক্তা মতম শাংনা এল.পি.জি.
3.
স্ত্রেতেজিক দিফেন্স পার্তনরশিপকি ফ্রেমৱার্ক
দিফেন্সকিদমক স্ত্রেতেজিক ফ্রেমৱার্ক অমা ইনদস্তরিয়েল কোলাবোরেসন, ইনোবেসন অমসুং এদভান্স তেক্নোলোজি, ত্রেনিং, এক্সরসাইজ, এজুকেসন অমসুং দোকৎরিন, স্পিসিএল ওপরেসনশিং অমসুং ইন্তরওপরেবিলিতি, মেরিতাইম সেক্যুরিতি, সাইবর দিফেন্স, সেক্যুর কম্ম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোরমেসন একচেঞ্জ।
4.
কোচিন শিপয়ার্দ লিমিতেদ (সি.এস.এল.) অমসুং দ্রাইদোক্স ৱর্ল্দ (দি.দি.দব্ল্যু.)গী মরক্তা ৱাদিনারদা জহাজ রিপেয়ার ক্লস্তর লিংখৎনবা এম.ও.য়ু.
ভারত সরকারনা হৌদোকখিবা মেরিতাইম দিবলপমেন্ত ফন্দ স্কীমগী মখাদা ওফশোর ফেব্রিকেসন য়াওনা ৱাদিনারদা জহাজ রিপেয়ার ক্লস্তর অমা লিংখৎনবা তেংবাং পিনবা।
5.
কোচিন শিপয়ার্দ লিমিতেদ (সি.এস.এল..), দ্রাইদোক্স ৱার্ল্দ (দি.দি.দব্ল্যু.) অমসুং সেন্তর ওফ এক্সেলেন্স ইন মেরিতাইম এন্দ শিপবিল্দিং (সি.ই.এম.এস.)গী মরক্তা জহাজ রিপেয়রদা স্কীল দিবেলপমেন্তকি এম.ও.য়ু.
ত্রাইপার্তিক এগ্রীমেন্ত অসিনা স্কীল লৈরবা মেরিতাইম ৱারকফোরশ মোবিলাইজ তৌনবা, ত্রেন তৌনবা অমসুং থবক পিনবা ফ্রেমৱার্ক অমা শেম্লি। এম.ও.য়ু. অসিনা ভারতকি মেরিতাইম ৱার্কফোর্সকি তৌবা ঙম্বশিং হেনগৎহন্নবা অমসুং ভারতপু হৈথোই-শিংথোইরবা জহাজ শাবা অমসুং জহাজ শেমজিনবগী প্রোফেস্নেলশিংগী হব অমা ওইনা থম্নবা হোৎনরি।
6.
সি-দেক., ভারত অমসুং জি-৪২, য়ু.এ.ই.গী মরক্তা পার্ত্নরশিপ ওইনা এক্সাফ্লোপ সুপর কম্প্যুতিং ক্লস্তর ৮ লিংখৎনবা তর্ম শিৎ।
এ.আই.মিশন ইন্দিয়াগী শরুক অমা ওইনা সুপর কম্প্য়ুতিং ক্লস্তর লিংখৎনবা সি.-দেক অমসুং জি-৪২গী মরক্তা পুন্না থবক তৌমিন্নবগী লম্বি য়াৎপা।
লাওথোকপা
7.
য়ু.এ.ই.দগী ভারত্তা শেল থাদবা
(i) ভারতকি ইনফ্রাস্ত্রকচর সেক্তরদা য়ু.এস.দোলর বিলিয়ন ১ ফাওবগী ইনভেস্তমেন্তশিং থিজিন্নবা ভারতকি অবু ধাবি ইনভেস্তমেন্ত ওথোরিতি (এ.দি.আই.এ.) অমসুং নেস্নেল ইনফ্রাস্ত্রকচর এন্দ ইনভেস্তমেন্ত ফন্দ (এন.আই.এফ.)
(ii) ইমিরেতস এন.বি.দি.না ভারতকি আর.বি.এল.বেঙ্কতা য়ু.এস.দোলর বিলিয়ন ৩ থাদগনি।
(iii) ইন্তর্নেস্নেল হোলদিং কম্পেনিনা ভারতকি সম্মান কেপিতেলদা য়ু.এস. দোলর বিলিয়ন ১ ইনভেস্ত তৌগনি।