Prime Minister's Office
List of Outcomes: Prime Minister’s Visit to the UAE
15 MAY 2026 3:46PM by PIB Delhi
S.No.
MoU/Agreement
Objectives
1.
MoU on Strategic Collaboration between Indian Strategic Petroleum Reserves Limited (ISPRL) and Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC)
(a) Potential ADNOC crude oil storage in India’s Strategic Petroleum Reserves upto 30 million barrels, including through its participation in facilities in Vishakhapatnam, Andhra Pradesh; and development of reserve facilities in Chandikol, Odisha.
(b) Potential storage of crude oil in Fujairah, UAE, to form part of the Indian strategic petroleum reserve;
(c) Potential collaboration in Liquid Natural Gas and Liquid Petroleum Gas storage facilities in India
2.
Strategic Collaboration Agreement between Indian Oil Limited (IOCL) Company and Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) on supplies of Liquified Petroleum gas (LPG)
Explore potential opportunities in the sale and purchase of LPG, including long term supply of LPG, and entry into a long-term LPG sale and purchase agreement between ADNOC Gas Limited and IOCL.
3.
Framework for the Strategic Defence Partnership
A Strategic Framework for Defence Industrial collaboration, innovation and advanced technology, training, exercises, education and doctrine, special operations and interoperability, maritime security, cyber defence, secure communications and information exchange.
4.
MoU between Cochin Shipyard Limited (CSL) and Drydocks World (DDW) on setting up Ship Repair Cluster at Vadinar
Cooperation for setting up a Ship Repair Cluster at Vadinar, including offshore fabrication, under the Maritime Development Fund Scheme launched by the Government of India.
5.
MoU between Cochin Shipyard Limited (CSL), Drydocks World (DDW) and Centre of Excellence in Maritime & Shipbuilding (CEMS) on Skill Development in Ship Repair
The tripartite agreement establishes a framework to mobilize, train and employ skilled maritime workforce. The MoU seeks to enhance capabilities of Indian maritime workforce and position India as a hub for skilled shipbuilding and ship repair professionals.
6.
Term Sheet for setting up 8 Exaflop Super Computing Cluster in partnership between CDAC, India and G-42, UAE
Pave the way for collaboration between CDAC and G-42 to set up super computing cluster as part of AI Mission India.
Announcement
7.
Investment from UAE to India
(i) Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) and National Infrastructure & Investment Fund (NIIF) of India to explore investments upto US$ 1 bn in India’s infrastructure sector.
(ii) Emirates NBD to invest US$ 3 billion in RBL BANK of India
(iii) International Holding Company to invest US$ 1 billion in Sammaan Capital of India.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফলাফলৰ তালিকাঃ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ইউএই ভ্ৰমণ
15 MAY 2026 3:46PM by PIB Guwahati
ক্ৰমিক নং
বুজাবুজিৰ স্মাৰক পত্ৰ/চুক্তি
উদ্দেশ্যসমূহ
১.
ইণ্ডিয়ান ষ্ট্ৰেটেজিক পেট্ৰ'লিয়াম ৰিজাৰ্ভছ লিমিটেড (আইএছপিআৰএল) আৰু আবু ধাবি নেচনেল অইল কোম্পানী (এডিএনঅ'চি) ৰ মাজত কৌশলগত সহযোগিতাৰ বুজাবুজিৰ স্মাৰক পত্ৰ
(ক)অন্ধ্ৰ প্ৰদেশৰ বিশাখাপট্টনমত থকা সুবিধাসমূহত অংশগ্ৰহণৰ জৰিয়তে আৰু উৰিষ্যাৰ চাণ্ডিকোলত সংৰক্ষণৰ সুবিধাৰ উন্নয়নকে ধৰি ভাৰতৰ কৌশলগত পেট্ৰ’লিয়াম ভাণ্ডাৰসমূহত ৩ কোটি বেৰেললৈকে এ ডি এন অ’ চি-ৰ খাৰুৱা তেল মজুতকৰণ।
(খ) ভাৰতৰ কৌশলগত পেট্ৰ'লিয়াম ভাণ্ডাৰৰ অংশ হিচাপে ইউ এ ই-ৰ ফুজাইৰাত খাৰুৱা তেলৰ সম্ভাব্য মজুতকৰণ।
(গ) ভাৰতত তৰল প্ৰাকৃতিক গেছ আৰু তৰল পেট্ৰ'লিয়াম গেছ সংৰক্ষণ সুবিধাসমূহত সম্ভাব্য সহযোগিতা।
২.
ইণ্ডিয়ান অইল লিমিটেড (আই অ’ চি এল) আৰু আবু ধাবি নেচনেল অইল কোম্পানী (এ ডি এন অ’ চি) ৰ মাজত তৰলীকৃত পেট্ৰ’লিয়াম গেছ (এল পি জি) যোগানৰ বাবে কৌশলগত সহযোগিতা চুক্তি
এলপিজিৰ দীৰ্ঘম্যাদী যোগান তথা এডিএনঅ’চি গেছ লিমিটেড আৰু আইঅ’ চিএলৰ মাজত এলপিজি বিক্ৰী আৰু ক্ৰয়ৰ দীৰ্ঘম্যাদী চুক্তিত প্ৰৱেশকে ধৰি এলপিজিৰ বিক্ৰী আৰু ক্ৰয়ৰ সম্ভাব্য সুযোগসমূহৰ অন্বেষণ।
৩.
কৌশলগত প্ৰতিৰক্ষা অংশীদাৰিত্বৰ পৰিকাঠামো
প্ৰতিৰক্ষা ঔদ্যোগিক সহযোগিতা, উদ্ভাৱন আৰু উন্নত প্ৰযুক্তি, প্ৰশিক্ষণ, অনুশীলন, শিক্ষা আৰু বিশ্বাস, বিশেষ অভিযান আৰু আন্তঃব্যৱহাৰ যোগ্যতা, সামুদ্ৰিক সুৰক্ষা, চাইবাৰ প্ৰতিৰক্ষা, সুৰক্ষিত যোগাযোগ আৰু তথ্য বিনিময়ৰ বাবে এক কৌশলগত পৰিকাঠামো।
৪.
কোচিন শ্বিপয়াৰ্ড লিমিটেড (চিএছএল) আৰু ড্ৰাইডকছ ৱৰ্ল্ড (ডিডিডব্লিউ) ৰ মাজত ভাদিনাৰত জাহাজ মেৰামতি ক্লাষ্টাৰ স্থাপনৰ বাবে বুজাবুজিৰ স্মাৰক পত্ৰ
ভাৰত চৰকাৰৰ দ্বাৰা আৰম্ভ কৰা সামুদ্ৰিক উন্নয়ন পুঁজি আঁচনিৰ অধীনত উপকূলীয় নিৰ্মাণকে ধৰি ভাদিনাৰত এখন জাহাজ মেৰামতি ক্লাষ্টাৰ স্থাপনৰ বাবে সহযোগিতা।
৫.
জাহাজ মেৰামতিৰ ক্ষেত্ৰত দক্ষতা বিকাশৰ বাবে কোচিন শ্বিপয়াৰ্ড লিমিটেড (চিএছএল), ড্ৰাইডকছ ৱৰ্ল্ড (ডিডিডব্লিউ) আৰু চেণ্টাৰ অৱ এক্সিলেন্স ইন মেৰিটাইম এণ্ড শ্বিপবিল্ডিং (চিইএমএছ)ৰ মাজত বুজাবুজিৰ স্মাৰক পত্ৰ
এই ত্ৰিপক্ষীয় চুক্তিয়ে দক্ষ সামুদ্ৰিক কৰ্মচাৰীক সক্ৰিয় কৰা, প্ৰশিক্ষণ দিয়া আৰু নিয়োগ কৰাৰ বাবে এক পৰিকাঠামো প্ৰতিষ্ঠা কৰিছে। এই বুজাবুজিৰ স্মাৰক পত্ৰই ভাৰতীয় সামুদ্ৰিক কৰ্মবাহিনীৰ সামৰ্থ্য বৃদ্ধি কৰিব আৰু ভাৰতক দক্ষ জাহাজ নিৰ্মাণ আৰু জাহাজ মেৰামতিৰ পেছাদাৰীসকলৰ কেন্দ্ৰ হিচাপে স্থাপন কৰিব।
৬.
ভাৰতৰ চি ডি এ চি আৰু ইউ এই-ৰ জি-৪২-ৰ মাজত অংশীদাৰিত্বত ৮ টা এক্সাফ্লপ ছুপাৰ কম্পিউটাৰ ক্লাষ্টাৰ স্থাপনৰ বাবে ম্যাদ পত্ৰ
এআই মিছন ইণ্ডিয়াৰ অংশ হিচাপে ছুপাৰ কম্পিউটিং ক্লাষ্টাৰ স্থাপনৰ বাবে চিডিএচি আৰু জি-৪২ৰ মাজত সহযোগিতাৰ পথ প্ৰশস্ত কৰা।
ঘোষণা
৭.
ইউ এ ই-ৰ পৰা ভাৰতলৈ বিনিয়োগ
1. আবু ধাবি বিনিয়োগ কৰ্তৃপক্ষ (এডিআইএ) আৰু ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰীয় আন্তঃগাঁথনি আৰু বিনিয়োগ পুঁজি (এনআইআইএফ)-এ ভাৰতৰ আন্তঃগাঁথনি খণ্ডত ১ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ পৰ্যন্ত বিনিয়োগৰ অন্বেষণ কৰিব।
2. এমিৰেটছ নিউ ডেভেলপমেণ্ট বেংকে (ইএনবিডি)-এ আৰ বি এল বেংক অৱ ইণ্ডিয়াত ৩ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ বিনিয়োগ কৰিব
3. ইণ্টাৰনেচনেল হোল্ডিং কোম্পানীয়ে সম্মান কেপিটেল অৱ ইণ্ডিয়াত ১ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ বিনিয়োগ কৰিব।