Prime Minister's Office
Restitution of Chola Copper Plates
16 MAY 2026 10:00PM by PIB Delhi
In the presence of Prime Minister Shri Narendra Modi and the Prime Minister of the Netherlands, H.E. Mr. Rob Jetten, the Leiden University Library today restituted the 11th century Chola Copper Plates to the Government of India.
Chola Copper Plates, a set of 21 large plates and 3 small plates, are royal charters issued by Chola Kings during the 11th century CE. These charters formalise gifting of Anaimangalam village to a Buddha vihara called Chulamanivarma-vihara in Nagapattinam, Tamil Nadu. The Plates contain texts written in Tamil and Sanskrit.
The restitution of these Chola copper plates assumes significance since they are not merely artefacts of the past, but an invaluable story of India’s heritage and civilization. The home-coming of these plates has a deep emotional appeal for the people of India.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
চোলা মতমগী কোরিগী প্লেৎশিং অমুক হন্না হঞ্জিল্লকপা
16 MAY 2026 10:00PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং নেদরলেন্দসকী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. শ্রী রোব জেত্তেন, লাইদেন য়ুনিভর্সিতী লাইব্রেরীনা ঙসি ভারত সরকারদা ১১শুবা চহি চাগী চোলা মতমগী কোরিগী পুখুমশিং অমুক হন্না পীথোরকখ্রে।
চোলা মতমগী কোরিগী পুখুমশিং, অচৌবা পুখুম ২১ অমসুং অপীকপা পুখুম ৩গী সেৎ অমা, অসি ১১শুবা চহি চাগী মতমদা চোলা নিংথৌশিংনা ইসু তৌখিবা নিংথৌগী চার্তরশিংনি। চার্তরশিং অসিনা অনাইমঙ্গলম খুঙ্গং অসি তামিল নাদুগী নাগাপত্তিনমদা লৈবা চুলামানিভার্মা-বিহারা কৌবা বুদ্ধ ভিহারাদা পীবগী থৌওং চৎনহল্লি। প্লেৎশিং অসিদা তামিল অমসুং সংস্কৃততা ইবা ময়েকশিং য়াওরি।
চোলাগী কোরিগী প্লেৎশিং অসি অমুক হন্না হঞ্জিল্লকপা অসি য়াম্না মরু ওই, মরমদি মখোয় অসি মমাংগী মতমগী পোৎলমশিং খক্তা নত্তে, অদুবু মখোয় অসি ভারতকী হেরিতেজ অমসুং সিভিলাইজেসনগী মমল য়াম্লবা ৱারীনি। প্লেৎশিং অসি য়ুমদা হল্লকপা অসিনা ভারতকী মীয়ামদা য়াম্না নুংঙাইবা পোকহল্লি।