Prime Minister's Office
Prime Minister meets with Dutch CEOs
16 MAY 2026 10:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi along with Prime Minister of the Netherlands, H.E. Mr. Rob Jetten held discussions today with prominent CEOs of leading Dutch companies across various sectors such as energy, ports, health, agriculture trade, and technology, among others. The business leaders made presentations on three clusters : Semiconductors, Technology and innovation; Infrastructure, logistics and maritime; and Sustainability, Energy and Agriculture; outlining their strategies for India.
Ahead of the meeting, an agreement between ASML and Tata Electronics was signed in the presence of the two leaders. They welcomed the decision of Tata Electronics and ASML to partner together for India’s first front-end semiconductor FAB in Dholera, Gujarat.
Prime Minister Modi welcomed the deepening of business-to-business ties between India and the Netherlands, and appreciated the growing interest of Dutch companies in India’s economic vibrancy. Highlighting the recent reforms and initiatives, he emphasized efforts to improve the ease of doing business and to establish a stable, efficient, and predictable policy environment. Prime Minister Modi encouraged Dutch companies to explore opportunities in India, particularly in maritime, renewable energy, digital technologies, semiconductors, artificial intelligence, and healthcare sectors.
The two Prime Ministers called for early implementation of the India-EU FTA. The FTA reinforces India and the European Union as trusted and reliable partners, committed to open markets, inclusive growth and resilient supply chains.
​Industry leaders appreciated the Government of India’s reform agenda and shared their future plans for India. They expressed interest in exploring opportunities to enhance their presence in India. The following CEOs attended the meeting:
1. APM Terminals
Mr. Keith Svendsen – CEO
Sector: Ports, Logistics, and Supply Chain Infrastructure
2. ASML
Mr. Christophe Fouquet – President & CEO
Sector: Semiconductor
3. Damen Shipyards Group
Mr. Arnout Damen – CEO
Sector: Shipbuilding
4. Heineken
Mr. Dolf van den Brink – Chairman of the Executive Board & CEO
Sector: Brewing
5. KLM Royal Dutch Airlines
Ms. Marjan Rintel – President & CEO
Sector: Aviation
6. NXP Semiconductors
Mr. Maurice Geraets – CEO NXP Semiconductors Netherlands
Sector: Semiconductor
7. Philips
Mr. Roy Jakobs – CEO
Sector: Healthcare
8. Port of Rotterdam
Mr. Boudewijn Siemons – CEO
Sector: Logistics/Port Management
9. Power2X
Mr. Occo Roelofsen – CEO
Sector: Clean Energy and Energy Transition
10. Prosus
Mr. Fabricio Bloisi – CEO
Sector: Consumer Internet and Technology Investment sector
11. Randstad
Mr. Sander van ’t Noordende – CEO
Sector: Human Resources (HR) Services
12. Rijk Zwaan Zaadteelt en Zaadhandel
Mr. Martijn Eggink – Managing Director
Sector: Agribusiness
13. Royal HZPC Group
Mr. Hans Huistra – CEO
Sector: Agribusiness & Seed
14. Royal IHC
Mr. Derk te Bokkel – CEO
Sector: Shipbuilding
15. Royal Vopak
Mr. Dick Richelle – Chairman of the Executive Board & CEO
Sector: Energy infrastructure and Industrial Logistics
16. Van Oord
Mr. Govert van Oord - CEO
Sector: Infrastructure

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দৎচ সি.ই.ও.শিংগা উনখ্রে
16 MAY 2026 10:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেদরলেন্দসকী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. মিস্তর রোব জেত্তেননা ঙসি ইনর্জী, পোর্তস, হকশেল, লৌউ-শিংউগী ললোন-ইতিক, অমসুং তেক্নোলোজীগুম্বা তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা লৈবা নেদরলেন্দসকী মকোক থোংবা কম্পনীশিংগী মকোক থোংবা সি.ই.ও.শিংগা ৱারী শানখ্রে। বিজিনেস লুচিংবশিংনা সেমিকন্দক্তরশিং, তেক্নোলোজী অমসুং ইন্নোবেসন; ইনফ্রাস্ত্রকচর, লোজিতিক্স অমসুং মেরিতাইম; অমসুং সস্তেনেবিলিতী, ইনর্জী অমসুং এগ্রিকলচর হায়বা ক্লস্তর অহুমদা মখোয়গী স্ত্রেতেজীশিং অদু শন্দোক্না তাকখি।
মীফম অদুগী মমাংদা লুচিংবা অনিনা শরুক য়াদুনা এ.এস.এম.এল. অমসুং তাতা ইলেক্ত্রোনিক্সকী মরক্তা এগ্রীমেন্ত অমা খুৎয়েক পীনখি। গুজরাতকী ধোলেরাদা ভারতকী অহানবা ফ্রন্ত-এন্দ সেমিকন্দক্তর এফ.এ.বি.গীদমক তাতা ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং এ.এস.এম.এল.না পুন্না থবক তৌমিন্নবগী ৱারেপ লৌখিববু মখোয়না তরাম্না ওকখি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ভারত অমসুং নেদরলেন্দসকী মরক্তা বিজিনেস-তু-বিজিনেস মরী হেন্না চেৎশিল্লকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি। অমসুং ভারতকী ইকোনোমিক ভাইব্রেন্সিদা নেদরলেন্দসকী কম্পনীশিংনা হেন্না হেন্না পুক্নিং চিংশিল্লকপদা থাগৎপা ফোংদোকখি। হন্দক্কী রিফোর্মশিং অমসুং ইনিসিয়েতিবশিং পল্লদুনা মহাক্না ইজ ওফ দুইং বিজিনেস ফগৎহন্নবা অমসুং স্তেবল, ইফিসিএন্ত অমসুং প্রিদিক্তেবল ওইবা পোলিসী এনভাইরনমেন্ত অমা শেমগৎনবা হোৎনরিবশিং অদুদা মরুওইবা পীখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা দৎচ কম্পনীশিংদা ভারত্তা, মরু ওইনা মেরিতাইম, রিন্যুএবল ইনর্জী, দিজিতেল তেক্নোলোজী, সেমিকন্দক্তর, আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স অমসুং হেল্থকেয়র সেক্তরশিংদা খুদোংচাবশিং ফংনবা পুক্নিং থৌগৎখি।
প্রধান মন্ত্রী অনিমক্না ইন্দিয়া-ই.য়ু. এফ.তি.এ.না ভারত অমসুং য়ুরোপিয়ন য়ুনিয়নবু থাজবা য়াবা অমসুং থাজবা য়াবা পার্তনরশিং ওইনা মপাঙ্গল কনখৎহল্লি। মখোয়না ওপন মার্কেতশিং, ইনক্লুসিব গ্রোথ অমসুং রেসিলিয়েন্ত সপ্লাই চেনশিংদা অচেৎপা ৱাফম থম্লি।
ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিংনা ভারত সরকারগী রিফোর্ম এজেন্দা অদু থাগৎখি অমসুং ভারতকীদমক মখোয়গী তুংগী থৌরাংশিং অদু শেয়র তৌখি। মখোয়না ভারত্তা মখোয়গী মতিং হেনগৎহন্নবগী খুদোংচাবশিং থিজিনবদা অপেনবা ফোংদোকখি। মীফম অদুদা মখাগী সি.ই.ও.শিংনা শরুক য়াখি:
১. এ.পি.এম. তর্মিনেল্স
শ্রী কিথ স্বেন্দসেন - সি.ই.ও.
সেক্তর: পোর্তস, লোজিস্তিক্স অমসুং সপ্লাই চেন ইনফ্রাস্ত্রকচর
২. এ.এস.এম.এল.
শ্রী খৃস্তোফি ফুক্বে - প্রসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও.
সেক্তর: সেমিকন্দক্তর
৩. দামেন শিপয়ার্দস গ্রুপ
শ্রী অর্নোত দামেন্না - সি.ই.ও.
সেক্তর: শিপ বিল্দিং
৪. হেনেকেন
শ্রী দোল্ফ ভেন দেন ব্রিংক - একজিক্যুতিব বোর্দকী প্রসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও.
সেক্তর: ব্রিৱিং
৫. কে.এল.এম. রোয়েল দৎচ এয়রলাইন্স
শ্রীমতী মারজান রিনতেল - প্রসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও.
সেক্তর: এভিএসন
৬. এন.এক্স.পি. সেমিকন্দক্তরশিং
শ্রী মোরিস গেরেৎস - সি.ই.ও. এন.এক্স.পি সেমিকন্দক্তরস নেদরলেন্দস
সেক্তর: সেমিকন্দক্তর
৭. ফিলিপ্স
শ্রী রোই জেকোবস - সি.ই.ও.
সেক্তর: হেল্থকেয়র
৮. রোত্তর্দেম পোর্ত
শ্রী বৌদেৱিজন সৈমোন্স - সি.ই.ও.
সেক্তর: লোজিস্তিক্স/পোর্ত মেনেজমেন্ত
৯. পাৱর২এক্স
শ্রী ওক্কো রোলোফসেন - সি.ই.ও.
সেক্তর: ক্লিন ইনর্জী অমসুং ইনর্জী ত্রাঞ্জিস
১০. প্রোসুস
শ্রী ফাব্রিসিও ব্লোইসি - সি.ই.ও.
সেক্তর: কঞ্জুমর ইন্তরনেত অমসুং তেক্নোলোজী ইনবেস্তমেন্ত সেক্তর
১১. রান্দস্তেদ
শ্রী সেন্দর ভান’ত নোরদেন্দী - সি.ই.ও.
সেক্তর: হ্যুমেন রিসোর্স (ঐচ.আর.) সর্ভিসশিং
১২. রিজক জ্ৱান জাদতিল্ত এন্দ জাধন্দেল
শ্রী মার্তিজন ইগগিংক - মেনেজিং দাইরেক্তর
সেক্তর: এগ্রি বিজিনেস
১৩. রোয়েল ঐচ.জে.পি.সি. গ্রুপ
শ্রী হেনস হুইস্ত্রা - সি.ই.ও.
সেক্তর: এগ্রি বিজিনেস অমসুং সিদ
১৪. রোয়েল আই.ঐচ.সি. শ্রী দের্ক তে বোকেল - সি.ই.ও.
সেক্তর: শিপ বিল্দিং
১৫. রোয়েল ভোপাক
শ্রী দিক রিচেল - একজিক্যুতিব বোর্দকী চেয়রমেন অমসুং সি.ই.ও.
সেক্তর: ইনর্জী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ইন্দস্ত্রিএল লোজিস্তিক্স
১৬. ভেন ওর্দ
শ্রী গোবর্ত ভান ওর্দ - সি.ই.ও.
সেক্তর: ইনফ্রাস্ত্রকচর