Prime Minister's Office
English rendering of PM’s remarks during delegation-level talks with PM Rob Jetten of Netherlands
16 MAY 2026 11:58PM by PIB Delhi
Excellency,
I sincerely thank you for the warm welcome extended to me and my delegation. I am delighted to visit the Netherlands after almost a decade. Over the past ten years, the India–Netherlands partnership has made remarkable progress.
Excellency,
We consider the Netherlands among India’s most important partners. The Netherlands is one of the top five investors in India. Our historical cultural and people-to-people ties are also very deep. Democratic values, market economy, and responsible behavior are part of our shared vision. Our cooperation in areas such as water, health, and education is improving the lives of our people. In view of this growing collaboration, during India’s G20 Presidency in 2023, we invited the Netherlands as a guest country. We are also very pleased that in February, the former Prime Minister of the Netherlands participated in the AI Impact Summit held in India.
Excellency,
India is the world’s youngest country and the fastest-growing major economy. You represent the new generation of leadership in the Netherlands and Europe. We must combine the expertise of the Netherlands with India’s speed and scale across all sectors. Cooperation in innovation, investment, sustainability, and defense must be taken to new heights. With this shared vision, today we are elevating India–Netherlands relations to the level of a strategic partnership. Once again, I extend my heartfelt thanks for your gracious welcome.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
নেদাৰলেণ্ডৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰব জেটেনৰ সৈতে প্ৰতিনিধি পৰ্যায়ৰ বৈঠকত প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে আগবঢ়োৱা মন্তব্যৰ পূৰ্ণপাঠ
16 MAY 2026 11:58PM by PIB Guwahati
মহামহিম,
মোক আৰু মোৰ প্ৰতিনিধি দলটোক উষ্ম আদৰণি জনোৱাৰ বাবে আপোনালোকক বহুত বহুত ধন্যবাদ। প্ৰায় এটা দশকৰ পাছত নেদাৰলেণ্ড ভ্ৰমণ কৰিবলৈ পাই মই অতিশয় আনন্দিত হৈছো। বিগত দশকত ভাৰত-নেদাৰলেণ্ডৰ অংশীদাৰিত্বই উল্লেখযোগ্য অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে।
মহামহিম,
আমি নেদাৰলেণ্ডক ভাৰতৰ অন্যতম গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশীদাৰ হিচাপে গণ্য কৰোঁ। নেদাৰলেণ্ড ভাৰতৰ শীৰ্ষ পাঁচ বিনিয়োগকাৰীৰ ভিতৰত অন্যতম। আমাৰ ঐতিহাসিক, সাংস্কৃতিক আৰু মানুহৰ মাজত সম্পৰ্কও অতি গভীৰ । গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধ, বজাৰ অৰ্থনীতি আৰু দায়িত্বশীল আচৰণে আমাৰ ভাগ-বাটোৱাৰা কৰা দৃষ্টিভংগীৰ মূল স্তম্ভ। পানী, স্বাস্থ্য, শিক্ষাৰ দৰে খণ্ডত আমাৰ সহযোগিতাই আমাৰ জনসাধাৰণৰ জীৱন উন্নত কৰিছে। এই ক্ৰমবৰ্ধমান সহযোগিতাৰ স্বীকৃতি স্বৰূপে আমি নেদাৰলেণ্ডক, ২০২৩ চনত ভাৰতৰ জি-২০ অধ্যক্ষতাৰ সময়ত অতিথি দেশ হিচাপে অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনাইছিলো। বিগত ফেব্ৰুৱাৰী মাহত ভাৰতত অনুষ্ঠিত হোৱা এ আই ইমপেক্ট শীৰ্ষ সন্মিলনত নেদাৰলেণ্ডৰ প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে অংশগ্ৰহণ কৰাত আমিও অতিশয় আনন্দিত হৈছো।
মহামহিম,
ভাৰত বিশ্বৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া যুৱ জনসংখ্যাৰ ৰাষ্ট্ৰ আৰু বিশ্বজুৰি দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পোৱা এক প্ৰধান অৰ্থনীতি। আপুনি নেদাৰলেণ্ড আৰু ইউৰোপীয় নেতৃত্বৰ নতুন প্ৰজন্মক প্ৰতিনিধিত্ব কৰে। আমি প্ৰতিটো খণ্ডতে নেদাৰলেণ্ডৰ বিশেষজ্ঞতাক ভাৰতৰ গতি তথা পৰিসৰৰ সৈতে সংযুক্ত কৰিব লাগিব। আমি উদ্ভাৱন, বিনিয়োগ, বহনক্ষমতা আৰু প্ৰতিৰক্ষাৰ দৰে ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাক নতুন মাত্ৰালৈ উন্নীত কৰাৰ লক্ষ্য স্থিৰ কৰিছো। এই ভাগ-বাটোৱাৰা কৰা দৃষ্টিভংগীৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হৈ আমি আজি ভাৰত-নেদাৰলেণ্ডৰ সম্পৰ্কক কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ স্তৰলৈ উন্নীত কৰিছো। আকৌ এবাৰ আপোনালোকৰ আদৰণিৰ বাবে অশেষ ধন্যবাদ জনাইছোঁ।