Prime Minister's Office
English rendering of PM’s remarks during delegation-level talks with PM Rob Jetten of Netherlands
16 MAY 2026 11:58PM by PIB Delhi
Excellency,
I sincerely thank you for the warm welcome extended to me and my delegation. I am delighted to visit the Netherlands after almost a decade. Over the past ten years, the India–Netherlands partnership has made remarkable progress.
Excellency,
We consider the Netherlands among India’s most important partners. The Netherlands is one of the top five investors in India. Our historical cultural and people-to-people ties are also very deep. Democratic values, market economy, and responsible behavior are part of our shared vision. Our cooperation in areas such as water, health, and education is improving the lives of our people. In view of this growing collaboration, during India’s G20 Presidency in 2023, we invited the Netherlands as a guest country. We are also very pleased that in February, the former Prime Minister of the Netherlands participated in the AI Impact Summit held in India.
Excellency,
India is the world’s youngest country and the fastest-growing major economy. You represent the new generation of leadership in the Netherlands and Europe. We must combine the expertise of the Netherlands with India’s speed and scale across all sectors. Cooperation in innovation, investment, sustainability, and defense must be taken to new heights. With this shared vision, today we are elevating India–Netherlands relations to the level of a strategic partnership. Once again, I extend my heartfelt thanks for your gracious welcome.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নেদরলেন্দসকী পি.এম. রোব জেত্তেনগা লোয়ননা পাংথোকখিবা দেলিগেসন থাক্কী ৱারী শানবদা থমখিবা পি.এম.গী ৱারোল
16 MAY 2026 11:58PM by PIB Imphal
এক্সিলেন্সী,
ঐহাক অমসুং ঐহাক্কী মীহুৎ কাংবুবু তরাম্না ওকপগীদমক্তা ঐহাক্না অদোমগী মফমদা থাগৎপা ফোংদোকচরি। চহি তরাগী খুজিং অমগী মতুংদা নেদরলেন্দসতা লাকপদা ঐহাক নুংঙাইবা ফাওই। হৌখিবা চহি তরাগী খুজিং অসিদা, ভারত-নেদরলেন্দস পার্তনরশিপ্না চাউনা খুমাং চাউশিল্লি।
এক্সিলেন্সী,
ঐখোয়না নেদরলেন্দসপু ভারতকী খ্বাইদগী মরুওইবা পার্তনর অমা ওইনা লৌই। নেদরলেন্স অসি ভারতকী খ্বাইদগী মকোক থোংবা ইনভেস্তর মঙাগী মনুংদা লৈ। ঐখোয়গী পুৱারী, চৎনবী অমসুং মীয়ামগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অসিসু য়াম্না চেৎশিল্লি। দিমোক্রেতিক ভেল্যুশিং, মার্কেত ইকোনোমী, অমসুং থৌদাং য়াবা মতৌ অসিনা ঐখোয়গী মান্নবা মীৎয়েং অসিগী মরুওইবা শরুক অমা ওইরি। ঈশিং, হেল্থকেয়র অমসুং এজুকেসনগুম্বা সেক্তরশিংদা ঐখোয়গী কোওপরেসন অসিনা ঐখোয়গী মীয়ামগী পুন্সি ফগৎহল্লি। অসিগুম্বা হেনগৎলক্লিবা কোওপরেসন অসি য়েংলগা, ঐখোয়না নেদরলেন্দসপু ২০২৩দা ভারতনা জি-২০ প্রসিদেন্সীগী মতমদা গেস্ত কন্ত্রী অমা ওইনা শরুক য়ানবা কৌখি। নেদরলেন্দসকী হান্নগী প্রধান মন্ত্রীনা হৌখিবা ফেব্রুৱারীদা ভারত্তা পাংথোকখিবা এ.আই. ইম্পেক্ত সম্মিৎতা শরুক য়াখিবা অসিদা ঐখোয়না নুংঙাইবা ফাওই।
এক্সিলেন্সী,
ভারত অসি মালেমগী খ্বাইদগী নহা ওইরিবা লৈবাক অমসুং মালেমগী খ্বাইদগী য়াংনা চাউখৎলক্লিবা মরুওইবা ইকোনোমীনি। নহাক্না নেদরলেন্দস অমসুং অনৌবা য়ুরোপিয়ন লুচিংবশিংগী মহুৎ শিন্মী ওইরি। সেক্তর খুদিংমক্তা নেদরলেন্দসকী এক্সপর্তিস অসি ভারতকী স্পীদ অমসুং স্কেলগা লোয়ননা ঐখোয়না পুনশিনবা তাই। ঐখোয়না ইন্নোবেসন, ইনভেস্তমেন্ত, সস্তেনেবিলিতী অমসুং ঙাকশেলগুম্বা হিরমশিংদা তেংবাং পীনবা অসি অনৌবা থাক্তা পুখৎনবা পান্দম থম্লি। অসিগুম্বা অপুনবা মীৎয়েং অসিগা লোয়ননা, ঐখোয়না ঙসি ভারত-নেদরলেন্দসকী মরীশিংবু স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী থাক্তা পুখৎলি। অমুক হন্না মীয়োক মীচান ফাবা মওংদা তরাম্না ওকপীবগীদমক হন্না-হন্না থাগৎপা ফোংদোকচরি।