Prime Minister's Office
Prime Minister holds bilateral talks with Prime Minister of Sweden
18 MAY 2026 12:10AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held bilateral consultations with Prime Minister H.E. Mr. Ulf Kristersson in Gothenburg, Sweden. Her Royal Highness Crown Princess Victoria of Sweden also participated in the meeting and conveyed warm wishes from Their Majesties The King Carl XVI Gustaf and The Queen Silvia. Prime Minister Modi conveyed his warm wishes on His Majesty The King's 80th birthday.
The leaders reviewed the full spectrum of India-Sweden relations and acknowledged the growing momentum in bilateral ties across the sectors of trade and investment, innovation, green transition, emerging technologies, defence and security, digitalisation, SMEs, space, research, education, culture and people-to-people exchanges. They reaffirmed their shared commitment to strengthening the ties which are based on shared democratic values and driven by innovation, sustainability and R&D linkages. They underlined the importance of maintaining regular high-level political engagements and institutional dialogues to guide the expanding partnership.
The two leaders agreed to elevate India-Sweden relationship to the level of Strategic Partnership. The Strategic Partnership will be guided by four pillars: Strategic Dialogue for Stability and Security; Next-Generation Economic Partnership; Emerging Technologies and Trusted Connectivity; and Shaping Tomorrow Together – People, Planet, Health and Resilience. To operationalise the Strategic Partnership, the two leaders adopted the India-Sweden Joint Action Plan 2026-2030, which provides a comprehensive roadmap for cooperation across political, economic, technological, security, climate and people-to-people domains.
The two leaders underscored that the recently concluded India-EU FTA has opened a new chapter in economic & commercial ties and agreed to continue efforts for its early implementation to facilitate deepening the trade, investment and technology linkages.
Prime Minister Modi appreciated Sweden’s continued engagement with India across strategic sectors including innovation, clean technologies, advanced manufacturing, sustainable mobility and digital transformation. Prime Minister Kristersson appreciated the strides being made by India in the field of digital transformation and Artificial Intelligence. He also noted the positive contribution of the Indian community to Sweden's economy and innovation ecosystem. Prime Minister Modi invited further Swedish participation in India’s growth story.
The leaders also exchanged views on key regional and global issues of mutual interest. They emphasized the urgency of reform of the UN and other multilateral organisations. Prime Minister Modi thanked Sweden for their strong support in the fight against terrorism. The two leaders further reaffirmed their commitment to promoting peace, stability, resilient supply chains and sustainable economic growth.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা স্বিদেনগী প্রধান মন্ত্রীগা লোইননা লৈবাক অনিগী মতাংদা ৱারী শানখ্রে
18 MAY 2026 12:10AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রধান মন্ত্রী হিস এক্সিলেন্সী উল্ফ ক্রিস্তর্সনগা লোইননা স্বিদেনগী গোথেনবর্গতা লৈবাক অনিগী মতাংদা ৱারী শানখ্রে। স্বিদেনগী হর রোয়েল হাইনেস ক্রাউন প্রিন্সেস ভিক্তোরিয়াসু মীফম অদুদা শরুক য়াখি অমসুং দিয়র মজেস্তি দি কিং কার্ল XVI গুস্তাফ অমসুং দি ক্বিন সিল্ভিয়ানা য়াইফ পাউজেল পীখি।
লুচিংশিংনা ভারত-স্বিদেনগী মরীগী মপুং ফাবা হীরমশিং নৈনখি অমসুং লল্লোন ইতীক, ইনভেস্তমেন্ত, ইন্নোভেসন, গ্রীন ত্রাঞ্জিসন, হৌগৎলক্লিবা তেক্নোলোলজী, দিফেন্স অমসুং সেক্যুরিতী, দিজিতেলাইজেসন, এস এম ই, স্পেস, রিসর্চ, এজুকেসন, কলচর, অমসুং মীয়ামগী মরীদা লৈনরিবা লৈবাক অনিগী মরীদা চাউখৎলক্লিবা থাকশিং খঙমিন্নখি। মখোয়না মান্নবা গনতন্ত্রগী মগুন অমসুং ইন্নোভেসন, তুং কোইনা চৎপা অমসুং আর এন্ড দি লিঙ্কেজনা পুরকপা মরী অসিবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎনবা ৱারেপশিং হন্না ফোংদোক্নখি। মখোয়না অৱাংবা থাক্কী রাজনিতীগী ওইবা ৱারী ৱাতাই অমসুং ইন্সতিত্যুসনেল দাইলোগশিং চত্থদুনা মরী অসিবু হেন্না পাকথোক চাউথোক্নবগী মরুওইবশিং পন্নখি।
লুচিংবা অনিনা ভারত স্বিদেন মরী অসিবু স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপতা থাংগৎনবা য়ানখি। স্ত্রেতেজিক পার্তনর্শিপ অসি য়ুম্বী মরিনা পুরক্কনিঃ তুং কোইনা চৎপা অমসুং সেক্যুরিতীগীদমক স্ত্রেতেজিক দাইলোগ; নেক্স জেনরেসন একনোমিক পার্তনরশিপ; ইমর্জিং তেক্নোলোজী অমসুং ত্রস্তেদ কন্নেক্তিবিতী; অমসুং শেপিং তুমোরো তুগেদর – পিপল, প্লানেত, হেল্থ অমসুং রেজিলিএন্স। স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ অসিবু থবক ওইনা ওন্থোক্নবগীদমক লুচিংবা অনিনা ভারত-স্বিদেন জোইন্ত এক্সন প্লান ২০২৬-৩০ লৌখৎখি, মসিনা পোলিতিকেল, একনোমিক, তেক্নোলোজিকেল, সেক্যুরিতী, ক্লাইমেত, অমসুং মীয়ামগী মরক্তা লৈনরিবা মরীশিংদা মরী পীননবা লম্বী অমা য়াৎকনি।
লুচিংবা অনিনা হন্দক্তা পাঙথোকখিবা ভারত-ইয়ু এফ তি এনা শেলথুম অমসুং কম্মর্সিএলগী মরীশিংদা অনৌবা পন্দুপ অমা হাংদোকখ্রে হায়না য়ানখি অমসুং লল্লোন ইতীক, ইনভেস্তমেন্ত অমসুং তেক্নোলোজীগী মরী অমা শেম্নবা অঙনবা মতমদা হৌদোকমিন্ননবা য়ানখি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা স্বিদেননা মখা তানা ভারতকা লোইননা হেরম কয়াদা ইন্নোভেসন, ক্লিন তেক্নোলোজী, এদভান্স মেন্যুফেকচরিং, সস্তেনেবল মোবিলিতী অমসুং দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসন্দা লৈনরিবা তেংবাং পীনরিবা অসিবু শিংথাখি। প্রধান মন্ত্রী ক্রিস্তর্সন্না দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসন অমসুং আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্সকী লমদা ভারতনা লৌখৎলিবা থৌরাংশিংদা অপেনবা ফোঙদোকখি। স্বিদেন্দা লৈবা ভারত মচাশিংনা শেন্মিৎলোন্দা তম্লিবা শরুকশিংবুসু মহাক্না খঙখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ভারতকী চাউখৎ লমজেলদা স্বিদেন্না শরুক য়ারনবগীদমক ফোংদোকখি।
লুচিংবশিংনা লমদম অসিগী ওইবা অমসুং মালেমগী ওইবা মান্নবা থবকশিংগী মতাংদা মোত ফোংদোক্নখি। মখোয়না য়ু এন অমসুং অতোপ্পা মলতিলেতরেল ওর্গনাইজেসনশিংদা রিফোর্ম পুরকপগী তঙাইফদবসু ফোংদোক্নখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা স্বিদেনবু তেরিরোজমগী মাইয়োক্তা লান্থেংনরিবা অসিদা চাউনা শৌগৎপীবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। লুচিংবা অনিনা মখা তানা শান্তি, তুংদু লৈতাবা সপ্লাই চেন কনখৎহনবা অমসুং তুং কোইনা চৎপা য়াবা শেলথুম চাউখৎহনবগী থবকশিং ফগৎহন্নবগীদমক ৱারেপ লৌখি।