Prime Minister's Office
Prime Minister holds bilateral talks with Prime Minister of Norway
18 MAY 2026 8:21PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held today bilateral talks with the Prime Minister of Norway, H.E. Mr. Jonas Gahr Støre in Oslo. In a special gesture emblematic of the close ties between India and Norway, on his arrival at the Oslo Airport this morning, he was warmly received by Prime Minister Støre.
The leaders reviewed the full spectrum of India-Norway relations, covering trade and investments, follow up on the India-EFTA Trade and Economic Partnership Agreement (TEPA), climate action and energy transition, blue economy and ocean governance, research and higher education, Arctic and polar cooperation, space, and talent mobility. They agreed to elevate ties to a Green Strategic Partnership, underscoring their shared commitment to sustainability and green growth.
Both leaders agreed that there is huge potential for boosting economic and commercial partnership. Prime Minister welcomed greater investments by Norwegian enterprises in India. The two leaders underlined the aim of doubling the value of current trade between India and Norway by 2030 and encouraged business representatives to work towards dynamic tie-ups across sectors to meet the investment commitment of USD 100 billion under TEPA and creation of one million jobs in India.
The leaders tasked their teams to deepen cooperation in the blue economy, including marine ecosystem protection, shipbuilding, green shipping, tunneling and infrastructure, space, AI, robotics, cyber security, seafarer training, fisheries and aquaculture. They reaffirmed UNCLOS principles and welcomed Norway joining the Indo-Pacific Oceans Initiative. Prime Minister Modi invited Norway to participate in Bharat Innovates 2026 to be held in France in June 2026. He also suggested setting up a Start-up Innovation Hub and Green Innovation Hackathon between the two countries.
Underlining cooperation in environment and renewable energy, the leaders called for more collaboration in niche technologies such as carbon capture, utilization and storage (CCUS), offshore wind, and larger investments by Norway in clean energy projects in India.
The leaders agreed to strengthen polar research and logistics in the Arctic, reaffirming environmentally responsible practices. They emphasized joint work in research and innovation, including renewable energy, oceans, climate, health, critical minerals, emerging technologies and IT. In higher education, they agreed to explore joint degree programmes, mutual recognition of qualifications, and mobility of students and faculty.
They also discussed collaboration in multilateral fora and exchanged views on key regional and global issues of mutual interest. The Norwegian Prime Minister reiterated Norway’s support for India’s permanent membership in a reformed UN Security Council.
The leaders unequivocally condemned terrorism, including cross-border terrorism, and urged concerted global action to deal with the menace.
They noted potential in defence cooperation and defence industrial collaboration, agreed to explore third-country cooperation in digital public goods, and tasked ministries to establish a Joint Working Group on Digitalization to drive the digital transition.
Prime Minister Modi thanked Prime Minister Støre and the people of Norway for their warm hospitality. He invited Prime Minister Støre to visit India. Both leaders agreed to sustain the momentum of high-level exchanges.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নোরৱেগী প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা লৈবাক অনিগী ওইবা ৱারীশিং শাখ্রে
18 MAY 2026 8:21PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি নোরৱেগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই শ্রী জোনাস গার স্তোরগা লোয়ননা লৈবাক অনিগী ওইবা ৱারী শানখ্রে। ভারত অমসুং নোরৱেগী মরক্তা লৈনরিবা অচেৎপা মরীগী খুদম অমা ওইনা ঙসি অয়ুক ওস্লো এয়রপোর্ত্তা য়ৌরকপদা প্রধান মন্ত্রী স্তোরনা মহাকপু তরাম্না ওকখি।
লুচিংবশিংনা ভারত-নোরৱেগী মরীশিংগী মপুং ফাবা স্পেক্ত্রম, ললোন-ইতিক অমসুং ইনভেস্তমেন্ত, ভারত-ই.এফ.তি.এ. ত্রেদ অমসুং ইকোনোমিক পার্তনরশিপ এগ্রীমেন্ত (তি.ই.পি.এ.), ক্লাইমেৎ এক্সন অমসুং ইনর্জী ত্রান্সিসন, ব্লু ইকোনোমী অমসুং ওসিন গভর্নান্স, রিসর্চ অমসুং হায়র এজুকেসন, আর্কতিক অমসুং পোলর কোওপরেসন, স্পেস অমসুং তেলেন্ত মোবিলিতী য়াওনা য়েংশিনখি। মখোয়না সস্তেনেবিলিতী অমসুং গ্রীন গ্রোথকীদমক মখোয়গী মান্নবা ফিরেপ অদু পল্লদুনা গ্রীন স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ অমদা মরী হেনগৎহন্নবা য়ানখি।
লুচিংবা অনিনা ইকোনোমিক অমসুং কম্মর্সিএল পার্তনরশিপ হেনগৎহন্নবগী অচৌবা পোতেন্সিএল লৈ হায়না য়ানখি। প্রধান মন্ত্রীনা ভারত্তা নোরৱেগী এন্তরপ্রাইজশিংনা ইনভেস্তমেন্ত হেন্না তৌবা অসিদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি। লুচিংবা অনিনা ২০৩০ ফাওবদা ভারত অমসুং নোরৱেগী মরক্তা হৌজিক লৈরিবা ললোন-ইতিক্কী মমল শরুক অনি ওইহন্নবা পান্দম থম্লিবা অদু পনখি। অমসুং তি.ই.পি.এ.গী মখাদা দোল্লর বিল্লিয়ন ১০০গী ইনভেস্তমেন্তগী অচেৎপা ফিরেপ অমসুং ভারত্তা থবক মিলিয়ন অমা শেমগৎনবা সেক্তরশিংগী মরক্তা দাইনামিক তাই-অপকী মায়কৈদা থবক তৌনবা বিজিনেস মীহুৎশিংবু পুক্নিং থৌগৎখি।
লুচিংবশিংনা মখোয়গী তীমশিংদা মেরিন ইকোসিস্তেম ঙাক-শেনবা, শিপ বিল্দিং, গ্রীন শিপ্পিং, তনেলশিং অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর, স্পেস, এ.আই., রোবোতিক্স, সাইবর সেক্যুরিতী, সিফেয়র ত্রেনিং, ফিসরিজ অমসুং এক্বাকলচর য়াওনা ব্লু ইকোনোমীদা তেংবাং পীনবা হেনগৎহন্নবা মখোয়গী তীমশিংদা থবক পীখি। মখোয়না য়ু.এন.সি.এল.ও.এস.কী প্রিন্সিপলশিং অমুক হন্না ফোংদোকখি অমসুং নোরৱেজনা ইন্দো-পেসিফিক ওসিন ইনিসিএতিবতা য়াওরকপবু তরাম্না ওকখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা নোরৱেবু ২০২৬গী জুন থাদা ফ্রান্সতা পাংথোক্কদৌরিবা ভারত ইন্নোভেৎ ২০২৬তা শরুক য়ানবা কৌখ্রে। মহাক্না লৈবাক অনিগী মরক্তা স্তার্ত-অপ ইন্নোবেসন হব অমসুং গ্রীন ইন্নোবেসন হেক্কাথোন অমা লিংখৎনবা ৱাফম থমখি।
অকোয়বগী ফিভম অমসুং রিন্যুএবল ইনর্জীদা মতেং পীনবগী মতাংদা লুচিংবশিংনা কার্বন কেপচর, য়ুতিলাইজেসন অমসুং স্তোরেজ (সি.সি.য়ু.এস.), ওফশোর ৱিন্দ অমসুং ভারত্তা ক্লিন ইনর্জী প্রোজেক্তশিংদা নোরৱেজনা ইনভেস্তমেন্ত হেন্না তৌবা অসিনচিংবা নিচ তেক্নোলোজীশিংদা মতেং পীননবা হায়খি।
লুচিংবশিংনা অকোয়বগী ফিভমদা মরী লৈনবা থৌওংশিং অমুক হন্না ফোংদোক্লদুনা আর্কতিক্তা পোলর রিসর্চ অমসুং লোজিস্তিক্স মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা য়ানখি। রিন্যুএবল ইনর্জী, মহাসাগর, ক্লাইমেৎ, হকশেল, ক্রিতিকেল মিনরেলশিং, অনৌবা তেক্নোলোজীশিং অমসুং আই.তি. য়াওনা রিসর্চ অমসুং ইন্নোবেসনদা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা ৱাফম থমখি। অৱাংবা থাক্কী মহৈ-মশিং তম্বদা, মখোয়না জোইন্ত দিগ্রী প্রোগ্রামশিং, ক্বালিফিকেসনশিংগী ম্যুচুএল রিকোগনিসন, অমসুং মহৈরোইশিং অমসুং ফেকল্তীগী মোবিলিতী নৈননবা য়ানখি।
মখোয়না মল্তিলেতরেল ফোরমশিংদা তেংবাং পীনবগী মতাংদসু খন্নখি অমসুং ম্যুচুএল ইন্তরেস্তকী মরুওইবা রিজনেল অমসুং গ্লোবেল ইসুশিংদা ৱাখল্লোনশিং ফোংদোক্নখি। নোরৱেগী প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এন. সেক্যুরিতী কাউন্সিলগী শেমদোক্লবা কাংলুপ অমদা ভারতনা পর্মিনেন্ত মেম্বর ওইরকপদা নোরৱেগী মতেং পাংনবা অমুক হন্না ফোংদোকখি।
লুচিংবশিংনা ঙমখৈ লান্না চত্থবা তেরোরিজম য়াওনা তেরোরিজমবু অকনবা মওংদা য়ানিংদবা ফোংদোকখি অমসুং মসিগী খুদোংথীবশিং অসি থেংননবা মালেমগী ওইনা পুন্না থবক পায়খৎনবা তকশিনখি।
মখোয়না দিফেন্স কোওপরেসন অমসুং দিফেন্স ইন্দস্ত্রীএল কোলাবোরেসনগী ওইথোকপা য়াবশিং অদু পনখি। দিজিতেল পব্লিক গুদসতা অহুমশুবা লৈবাকশিংগী কোওপরেসন এক্সপ্লোর তৌনবা য়ানখি। অমসুং দিজিতেল ত্রান্সিসন চৎনহন্নবা দিজিতেলাইজেসনগী জোইন্ত ৱার্কিং গ্রুপ অমা লিংখৎনবা মন্ত্রালয়শিংদা থৌদাংশিং পীখি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী স্তোর অমসুং নোরৱেগী মীয়ামদা মখোয়গী মীয়োক মীচান ফাবা মতৌগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রী স্তোরবু ভারত্তা লাক্নবা কৌখি। লুচিংবা অনিমক্না অৱাংবা থাক্কী এক্সচেঞ্জশিং লেপ্তনা চৎথনবা য়ানখি।