President's Secretariat
A GROUP OF ARTISANS AND WEAVERS FROM NORTH EASTERN STATES CALLS ON THE PRESIDENT
ARTISANS AND WEAVERS ARE THE SHINING EXAMPLE OF LIVING HERITAGE OF THE NATION: PRESIDENT DROUPADI MURMU
19 MAY 2026 5:18PM by PIB Delhi
A group of artisans and weavers from the North Eastern States called on the President of India, Smt Droupadi Murmu at Rashtrapati Bhavan today (May 19, 2026).
The artisans and weavers were who helped in crafting the invitation kit and showcasing the diverse artistic and cultural heritage of the North Eastern region of India during the ‘At Home’ Reception held on January 26, 2026. For example, artisans from Nagaland made baskets by using banana fiber and bamboo, weavers from Assam made stoles, artisans from Manipur made black pottery, and artisans from Sikkim made products by using natural fiber.
During the interaction, artisans and weavers shared their experience of working for the ‘At Home’ Reception at Rashtrapati Bhavan and expressed gratitude for providing them a platform to showcase their talents.
In her interaction with the artisans and weavers from Assam, Nagaland, Mizoram, Manipur, Tripura, Meghalaya, Arunachal Pradesh and Sikkim, she said that the North-East has an abundance of natural beauty. She emphasized the need to provide support for artisans and weavers so that their artistic knowledge reaches as many people as possible and they can become self-reliant. She commended the artisans and weavers for preserving and protecting the cultural heritage. She said that they are the shining example of the living heritage of the nation and urged them to pass on these invaluable traditions to the younger generation.
After the meeting, the artisans and weavers took a guided tour of Rashtrapati Bhavan, including Amrit Udyan.

রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংগী খুৎ-শা হৈবা মীওই অমসুং ফিশা লোন্সা তৌবা মীওইশিংগী কাঙলুপ অমগা রাস্ত্রপতিগা উন্নখ্রে
খুৎ-শা হৈবা অমসুং ফিশা লোন্সা তৌবা মীওইশিং অসি ঐখোয়গী লৈবাক্কী অহিংবা হেরিতেজকী ময়েক লারবা খুদম অমনি: রাস্ত্রপতি দ্রৌপদি মুর্মু
19 MAY 2026 5:18PM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিংগী খুৎ-শা হৈবা অমসুং ফিশা লোন্সা তৌবা মীওইশিংগী কাংলুপ অমনা ঙসি (মে ১৯, ২০২৬) রাস্ত্রপতি ভবনদা ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপদী মর্মুগা উনখ্রে।
২০২৬গী জনুৱারী ২৬তা পাংথোক্কদৌরিবা 'এত হোম' রিসেপ্সনগী পাউজেল চে শেমগৎপদা অমসুং ভারতকী অৱাং-নোংপোক লমদমগী তোঙান তোঙানবা আর্তিস্তিক অমসুং কলচরেল হেরিতেজ উৎপদা খুৎ-শা হৈবা অমসুং ফিশা লোন্সা তৌবা মীওইশিংনা মতেং পাংখি। খুদম ওইনা, নাগালেন্দগী আর্তিসানশিংনা লফুগী ফাইবর অমসুং বেম্বু শীজিন্নদুনা বস্কেতশিং শেম্মি, অসমগী মীওইশিংনা স্তোলশিং শেম্মি, মনিপুরগী খুৎ-শা হৈবশিংনা ব্লেক পোতেরী শেম্মি, অমসুং সিক্কিমগী খুৎ-শা হৈবশিংনা নেচরেল ফাইবর শীজিন্নদুনা পোৎথোকশিং শেম্মি।
ৱারী শানবগী মনুংদা, খুৎ-শা হৈবা অমসুং ফিশা লোন্সা তৌবা মীওইশিংনা রাস্ত্রপতি ভবনদা 'এত হোম' রিসেপ্সনগীদমক থবক তৌবগী মখোয়গী এক্সপরিয়েন্সশিং অদু শেয়র তৌখি অমসুং মখোয়গী হৈশিংবশিং উৎনবা প্লেৎফোর্ম অমা পীরকপগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
অসম, নাগালেন্দ, মিজোরম, মনিপুর, ত্রিপুরা, মেঘালয়, অরুনাচল প্রদেশ অমসুং সিক্কিমগী খুৎ-শা হৈবা অমসুং ফিশা লোন্সা তৌবা মীওইশিংগা ৱারী শানবদা মহাক্না হায়খি মদুদি অৱাং-নোংপোক লমদম অসি মহৌশাগী ফজবা কয়া লৈ। মহাক্না খুৎ-শা হৈবা অমসুং ফিশা লোন্সা তৌবা মীওইশিংদা মতেং পীনবগী তঙাইফদবা অদু পনখি। মসিনা মখোয়গী আর্তিস্তিক ওইবা লৌশিং অদু য়ারিবমখৈ মীওই কয়া অমদা য়ৌহল্লগনি অমসুং মখোয়না মরোমদোম লেপচনা হিংবা ঙম্লগনি। মহাক্না কলচরেল হেরিতেজ অসিবু ঙাক-শেন্দুনা থম্বগীদমক খুৎ-শা হৈবা অমসুং ফিশা লোন্সা তৌবা মীওইশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মখোয় অসি লৈবাক অসিগী হিংলিবা হেরিতেজগী মঙাল নাইবা খুদম্নি হায়না মহাক্না হায়খি অমসুং মখোয়বু অসিগুম্বা মমল য়াম্লবা চৎনবীশিং অসি নহা ওইরিবা মীরোলদা পীথনবা তকশিনখি।
মীফম অদুগী মতুংদা, অমৃত উদয়ন য়াওনা খুৎ-শা হৈবা অমসুং ফিশা লোন্সা তৌবা মীওইশিংনা রাস্ত্রপতি ভবনগী গাইদ তৌরবা তুর অমা চৎখি।