Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Prime Minister of Finland on the margins of the 3rd India-Nordic Summit
19 MAY 2026 6:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with H.E. Mr. Petteri Orpo, Prime Minister of Finland on the sidelines of the 3rd India-Nordic Summit in Oslo on 19 May 2026.
With the elevation of the bilateral relations to a Strategic Partnership in Digitalization and Sustainability, both Leaders emphasized the importance of strengthening collaboration between industry, research institutions, and academia. They underscored the pivotal role of sustainability and digitalization in driving future economic growth and development. They took stock of ongoing cooperation in the areas of trade & investment, digitalisation, AI, 5G/6G, quantum technologies, space, sustainability, renewable energy, circular economy, innovation, education, mobility and people-to-people ties.
Both sides also welcomed the steady growth in bilateral trade in goods and services despite global challenges and reaffirmed their commitment to doubling existing bilateral trade by 2030. Additionally, they welcomed the increasing presence of their leading technology companies in each other’s markets through expanded operations and partnerships. The Finnish side also appreciated the significant contributions of Indian professionals to the growth and innovation of Finland’s technology sector. The leaders also announced India and Finland jointly hosting the World Circular Economic Forum in September 2026 in Gandhinagar, Gujarat, India.
India and Finland share warm, friendly and multi-faceted relations, rooted in shared democratic values. Finland is a valued partner for India in the European Union and the Nordic region. Both leaders expressed satisfaction with the progress of the India-EU Strategic Partnership and underlined the importance of early entry into force of India-EU Free Trade Agreement. They exchanged views on regional and global developments, and on greater cooperation in international organizations.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
৩শুবা ভারত-নোর্দিক সম্মিৎকী নাকলদা ফিনলেন্দগী প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা পাংথোকখিবা প্রধান মন্ত্রীগী মীফম
19 MAY 2026 6:42PM by PIB Imphal
মে ১৯, ২০২৬তা ওস্লোদা অহুমশুবা ভারত-নোর্দিক সম্মিৎকী নাকলদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফিনলেন্দগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. শ্রী পেত্তেরি ওর্পোগা লোয়ননা উন্নখ্রে।
লৈবাক অনিগী মরী অসি দিজিতেলাইজেসন অমসুং সস্তেনেবিলিতীদা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ অমা ওইরকপগা লোয়ননা লুচিংবা অনিমক্না ইন্দস্ত্রী, রিসর্চ ইন্সতিত্যুসনশিং অমসুং একাদেমিয়াগী মরক্তা তেংবাং পীনবা হেনগৎহনবগী মরুওইবা অদু ফোংদোক্নখি। তুংলমচৎকী শেন্মিৎলোনগী খুমাং চাউশিনবা অমসুং চাউখৎপা পুরকপদা সস্তেনেবিলিতী অমসুং দিজিতেলাইজেসনগী মরুওইবা থৌদাং অদু মখোয়না ফোংদোকখি। মখোয়না ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত, দিজিতেলাইজেসন, এ.আই., ৫জি/৬জি, ক্বান্তম তেক্নোলোজীশিং, স্পেস, সস্তেনেবিলিতী, রিন্যুএবল ইনর্জী, সর্ক্যুলর ইকোনোমী, ইন্নোবেসন, এজুকেসন, মোবিলিতী অমসুং মীয়ামগা মীয়ামগী মরক্তা লৈনরিবা মরীগী লমশিংদা হৌজিক চৎথরিবা কোওপরেসনগী মতাংদা খন্নখি।
মালেমগী ওইবা শীংনবশিং লৈজরবসু নাকল অনিগী ওইবা গুদস অমসুং সর্ভিসেসতা লেপ্তনা হেনগৎলকপা অসিদা নাকল অনিমক্না তরাম্না ওকখি অমসুং ২০৩০ ফাওবদা হৌজিক লৈরিবা নাকল অনিগী ওইবা ললোন-ইতিক শরুক অনি ওইহন্নবা মখোয়গী ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি। মসিগী মথক্তা, মখোয়না মখোয়গী মকোক থোংবা তেক্নোলোজী কম্পেনীশিংবু অমনা অমগী কৈথেলশিংদা মখোয়গী ওপরেসনশিং অমসুং পার্তনরশিপশিং পাকথোক চাউথোকহন্দুনা শরুক য়াবা হেনগৎলকপবু তরাম্না ওকখি। ফিনলেন্দগী নাকলনা ফিনলেন্দগী তেক্নোলোজী সেক্তরগী গ্রোথ অমসুং ইন্নোবেসনদা ভারতকী প্রোফেস্নেলশিংনা পীরিবা মরুওইবা কন্ত্রিব্যুসনশিংবুসু থাগৎপা ফোংদোকখি। লুচিংবশিংনা ভারত অমসুং ফিনলেন্দনা ২০২৬গী সেপ্তেম্বরদা গান্ধীনগর, গুজরাত্তা ৱার্ল্দ সর্ক্যুলর ইকোনোমিক ফোরম পুন্না শীনগনি হায়নসু লাউথোকখি।
ভারত অমসুং ফিনলেন্দনা মান্নবা দেমোক্রেসীগী ভেল্যুশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা নুংশিবা, মরুপ-মপাং ওইবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা মরীশিং লৈনরি। ফিনলেন্দ অসি য়ুরোপিয়ন য়ুনিয়ন অমসুং নোর্দিক লমদমদা ভারতকী মমল য়াম্লবা মপাং অমনি। লুচিংবা অনিমক্না ভারত-য়ু.ই. স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী খুমাং চাউশিল্লকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি অমসুং ভারত-ই.য়ু. ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্ত অথুবা মতমদা চৎনবা হৌবগী মরুওইবা অদু পনখি। মখোয়না রিজনেল অমসুং গ্লোবেল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্তর্নেস্নেল ওর্গনাইজেসনশিংদা হেন্না চেৎশিল্লবা কোওপরেসনগী মতাংদা ৱাখল্লোনশিং ফোংদোক্নখি।