Prime Minister's Office
Prime Minister receives Agricola Medal from the Food and Agriculture Organization (FAO) of the United Nations in Rome
20 MAY 2026 10:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi was today conferred with the prestigious Agricola Medal for 2026 by the Food and Agriculture Organization (FAO) of the United Nations, at the FAO Headquarters in Rome. The award was conferred in recognition of his exceptional leadership to address food security, sustainable agriculture and rural development in India and at the global level.
Prime Minister received the award from Dr. Qu Dongyu, Director General of FAO. He dedicated the honour to Indian farmers and the Indian agricultural scientific community, who tirelessly work to ensure food security and nutrition for Indians and for people around the World. He underlined that the recognition was a tribute to India’s commitment to human welfare, food security and sustainable development. Highlighting the centrality of agrarian life in India, Prime Minister emphasized that agriculture was a sacred bond between Mother Earth and the Indian people.
Prime Minister noted that India’s scientific and innovation-based approach to farming was fostering a sustainable, climate-resilient and future-ready ecosystem. In this endeavor, he expressed that practices such as ‘Per Drop More Crop’ and mission-based approach to micro-irrigation and precision farming were guiding its agricultural policies. Elaborating on tech-based farming solutions, he stated that Digital Public Infrastructure, AI-based advisory systems, drones, remote-sensing technologies and sensor-based machinery were helping Indian farmers to reap rich harvest and higher farm incomes. He stated that in the last 10 years, India had developed around 3,000 climate-resilient crop varieties. Prime Minister noted that India’s science-driven agriculture is strengthening global food security, in particular for countries in the Global South.
Prime Minister recalled that as a founding member of FAO, India was privileged to work with the organization to foster global food security, sustainable agriculture and a hunger-free world. He thanked FAO for working with India to promote healthy food choices through the celebration of the International Year of Millets.
Prime Minister Modi’s visit to FAO Headquarters was the first by an Indian Head of Government in the last 30 years.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা রোমদা য়ুনাইতেদ নেসন্সকী ফুদ এন্দ এগ্রিকলচর ওর্গানাইজেসন (FAO) না পীবা এগ্রিকোলা মেদল ফংখ্রে
20 MAY 2026 10:55PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু ঙসি রোমাগী FAO হেদক্বার্তর্সতা য়ুনাইতেদ নেসন্সকী ফুদ এন্দ এগ্রিকলচর ওর্গনাইজেসন (FAO) না ২০২৬কীদমক ইকাই খুম্নরবা এগ্রিকোলা মেদল পীখ্রে। ভারত অমসুং মালেমগী থাক্তা ফুদ সেক্যুরিতী, সস্তেনেবল এগ্রিকলচর অমসুং রুরেল দিবেলপমেন্তগী মতাংদা মহাক্কী থোইদোক-হেন্দোকপা লুচিংবা অমা ওইবগীদমক এৱার্দ অসি পীখি।
এৱার্দ অসি প্রধান মন্ত্রীনা FAOগী দাইরেক্তর জেনরেল, দা. ক্যু দোংয়ুদগী ফংখি। মহাক্না ভারতকী অমসুং মালেমগী মীয়ামগীদমক ফুদ সেক্যুরিতী অমসুং ন্যুত্রিসন ফংহন্নবা অৱাবা খঙদনা হোৎনরিবা ভারতকী লৌমীশিং অমসুং ভারতকী লৌউ-শিংউগী সাইন্তিফিক কম্ম্যুনিতীদা কত্থোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি শকখঙবীবা অসি মীওইবগী য়াইফ-থৌরাং, ফুদ সেক্যুরিতী অমসুং তুং-কোইনা চৎনগদবা চাউখৎ-থৌরাংগীদমক ভারতনা লৌরিবা থৌদাং অদুগী ইকাই খুম্নবা অমনি। ভারত্তা লৌউ-শিংউগী পুন্সিগী মরুওইবা অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা লৌউ-শিংউ অসি পৃথিবী ইমা অমসুং ভারতকী মীয়ামগী মরক্তা লৈরিবা শেংলবা মরি অমনি হায়না বাম্না মরুোইনা পনখি।
ভারতকী সাইন্তিফিক অমসুং ইন্নোবেসনদা য়ুম্ফম ওইবা ফার্মিংগী থৌওংনা তুং কোইনা চৎকদবা, ক্লাইমেৎ রেজিলিয়েন্ত অমসুং তুংলমচৎকীদমক শেম-শাবা ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎলি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসিগী মরুোইবা খোংথাং অসিদা, “পর দ্রোপ মোর ক্রোপ” অমসুং মাইক্রো-ইরিগেসন অমসুং প্রিসিজন ফার্মিংদা মিসনদা য়ুম্ফম ওইবা এপ্রোচ অসি লৌউ-শিংউগী পোলিসীশিংদা লমজিং-লমতাক্লি। তেক্নোলোজীদা য়ুম্ফম ওইবা ফার্মিং সোলুসনশিংগী মতাংদা মহাক্না হায়খি মদুদি দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর, AIদা য়ুম্ফম ওইবা এদভাইজরী সিস্তেমশিং, দ্রোনশিং, রিমোৎ সেন্সিং তেক্নোলোজীশিং অমসুং সেন্সরদা য়ুম্ফম ওইবা মেছিনরীশিং অসিনা ভারতকী লৌমীশিংবু মরাং কায়না মহৈ-মরোং ফংবা অমসুং লৌমীশিংগী ইনকম হেনগৎহনবদা মতেং পাংলি। মহাক্না হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি ১০দা, ভারতনা মহৈ-মরোংশিংগী ক্লাইমেত রেজিলিয়েন্ত ওইবা মহৈ-মরোং মখল ৩,০০০ রোম শেমগৎলে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারতকী সাইন্স দ্রিবন এগ্রিকলচরনা মালেমগী মরুওইনা গ্লোবেল সাউথকী লৈবাকশিংগী ফুদ সেক্যুরিতী মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।
FAOগী ফাউন্দর মেম্বর অমা ওইনা মালেমগী ওইনা ফুদ সেক্যুরিতী, সস্তেনেবল এগ্রিকলচর অমসুং অনাবা য়াওদবা মালেম অমা শেমগৎনবা FAOগা লোয়ননা থবক তৌমিন্নবগী খুদোংচাবা ভারতনা ফংলি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পনখি। মহাক্না ইন্তর্নেস্নেল য়্যর ওফ মিল্লেৎকী থৌরমগী খুত্থাংদা ভারতকা লোয়ননা হকচাং ফনা চানবা চিঞ্জাক পুথোকপদা মতেং পাংবগীদমক FAOবু থাগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী, মোদীগী FAO হেদক্বার্তরগী খোংচৎ অসি হৌখিবা চহি ৩০দা ভারত সরকারগী মকোক থোংবা মীওই অমনা চৎখিবা অহানবা খোঙচৎনি।