Ministry of Finance
DRI seizes 60,000 kg smuggled foreign origin areca nuts in North-East region; 5 held
22 MAY 2026 1:43PM by PIB Delhi
In two major operations yesterday and earlier in the week in the North East region, the Directorate of Revenue Intelligence (DRI)’s Guwahati Zonal Unit has seized a large quantity of around 60,000 kg smuggled foreign-origin areca nuts.
Acting on specific intelligence, DRI conducted operations in Mizoram and Assam leading to these seizures. Initial investigations revealed that foreign-origin dried areca nuts were smuggled into India from Myanmar through Myanmar-Mizoram border. In one of the operation, DRI was assisted by 38Bn of Assam Rifles. So far, 5 persons have been arrested in these operations.
Illegal influx of the areca nut from the neighbouring country is causing severe economic damage to domestic areca nut growers and undermining economic security in the border regions.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
DRI না অৱাং-নোংপোক লমদমদা অতোপ্পা লৈবাক্তগী কাঙলোন কায়না পুশিল্লকপা ক্বা মরূ কিলোগ্রাম ৬০,০০০ ফাগৎলে; মীওই ৫ ফারে
22 MAY 2026 1:43PM by PIB Imphal
দাইরেক্তোরেৎ ওফ রিভিন্যু ইন্তেলিজেন্স (DRI) গী গূৱাহাতী জোনেল য়ুনিৎনা অৱাং-নোংপোক লমদমদা ঙরাং অমশুং চয়োল অসিগী অহৌবদা চত্থখিবা অচৌবা ওপরেসন অনিদা কাঙ কায়না মপান লৈবাক্তগী পুশিল্লকপা ক্বা মরূ কিলোগ্রাম ৬০,০০০ রোম ফাগৎলে।
অকক্নবা ইনতেলিজেন্সকী মতুং ইন্না থবক চত্থরদুনা, DRI না মিজোরম অমসুং অসামদা ওপেরেসনশিং চত্থখি অমসুং মসিনা মরম ওইরদুনা পোৎলমশিং অসি ফাগৎপা ঙমখিবনি। অহানবা থিজিন-হুমজিনবদা মপান লৈবাক্কী ক্বা মরূশিং অসি ম্যান্মার মিজোরম ঙমখৈ ফাওরগা ম্যান্মারদগী ভারত্তা কাঙলোন কায়না পুশিল্লকপনি হায়বা খঙবা ঙমখি। ওপেরেসন অমদা, DRI না অসাম রাইফল্সকী 38Bn গী মতেং ফংখি। হৌজিক ফাওবদা, ওপেরেসনশিং অসিদা মীওই ৫ ফাজিনখ্রে।
য়ুম্লোন্নবা লৈবাক্তগী কাঙলোন কায়না মপান‌ লৈবাক্তগী ক্বা মরূ পুশিল্লকপা অসিনা লৈবাক অসিগী ক্বা মরূ থারিবা লৌমীশিংদা য়াম্না চাউনা শেন্মিৎলোন শোকহল্লি অমসুং ঙমখৈগী লমদমশিংগী শেন্মিৎলোনগী ঙাকশেলদা চৈথেং পী।