Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of President of the Republic of Cyprus, H.E. Mr. Nikos Christodoulides to India
22 MAY 2026 4:11PM by PIB Delhi
MoUs / Agreements :
S. No.
MoU / Agreement
1.
MoU on establishing a Joint Working Group on counter-terrorism
2.
MoU in the field of Diplomatic Training between the Sushma Swaraj Institute of Foreign Service of India and the Diplomatic Academy of Cyprus
3.
MoU between the Deputy Ministry of Research, Innovation and Digital Policy of Cyprus and the Ministry of Electronics and Information Technology of India on Innovation and Technology
4.
Technical Arrangement for the establishment of Official Coordination and Cooperation on Search and Rescue (SAR) Matters between the Larnaca Joint Rescue Coordination Center of Cyprus and the Ministry of Defence of India
5.
MoU between the Ministry of Education of India and the Ministry of Education, Sport and Youth, Government of Cyprus on Cooperation in the fields of Higher Education and Research
6.
MoU on Cultural Cooperation between the Ministry of Culture of India and the Deputy Ministry of Culture of Cyprus for the years 2026-2030
Announcements:
S.No.
Title
1.
Elevation of bilateral relationship to a Strategic Partnership
2.
Roadmap for Defence Cooperation between India and Cyprus for 2026-2031
3.
Establishment of a Cyber Security Dialogue between India and Cyprus
4.
Establishment of a Consular Dialogue between India and Cyprus
5.
Cyprus joining the Indo-Pacific Oceans Initiative under the Pillar "Trade, Connectivity and Maritime Transport”
6.
Gifting of Bharat Health Initiative for Sahyog Hita & Maitri (BHISM) Cube to Republic of Cyprus
7.
Celebration of the first ever India-Cyprus Space Day on 18 May 2026
8.
Announcement of intention of Cypriot side to open a Cyprus Trade Center in Mumbai

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফলাফলৰ সবিশেষঃ চাইপ্ৰাছ গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিক’ছ ক্ৰিষ্টোড’লিডেছৰ ভাৰত ভ্ৰমণ
22 MAY 2026 4:11PM by PIB Guwahati
বুজাবুজিৰ চুক্তিসমূহ/চুক্তিসমূহঃ
ক্ৰমিক নং
বুজাবুজিৰ চুক্তিসমূহ
১.
সন্ত্ৰাসবাদৰ বিৰুদ্ধে এক যুটীয়া কাৰ্যগোট গঠনৰ বাবে বুজাবুজি চুক্তি
২.
সুষমা স্বৰাজ ভাৰতীয় বৈদেশিক সেৱাৰ প্ৰতিষ্ঠান তথা চাইপ্ৰাছৰ কূটনৈতিক একাডেমীৰ মাজত কূটনৈতিক প্ৰশিক্ষণৰ ক্ষেত্ৰত বুজাবুজি চুক্তি
৩.
চাইপ্ৰাছৰ গৱেষণা, উদ্ভাৱন আৰু ডিজিটেল নীতিৰ উপ-মন্ত্ৰালয় আৰু ভাৰতৰ ইলেক্ট্ৰনিকছ আৰু তথ্য প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত উদ্ভাৱন তথা প্ৰযুক্তি সম্পৰ্কীয় বুজাবুজি চুক্তি
৪.
চাইপ্ৰাছৰ লাৰ্নাকা যুটীয়া উদ্ধাৰ সমন্বয় কেন্দ্ৰ আৰু ভাৰতৰ প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত অনুসন্ধান আৰু উদ্ধাৰ (এছ এ আৰ) সম্পৰ্কীয় বিষয়ত চৰকাৰী সমন্বয় আৰু সহযোগিতা স্থাপনৰ বাবে কাৰিকৰী ব্যৱস্থা
৫.
উচ্চ শিক্ষা আৰু গৱেষণাৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বাবে ভাৰতৰ শিক্ষা মন্ত্ৰালয় আৰু চাইপ্ৰাছ চৰকাৰৰ শিক্ষা, ক্ৰীড়া আৰু যুৱ মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
৬.
ভাৰতৰ সাংস্কৃতিক মন্ত্ৰালয় আৰু চাইপ্ৰাছৰ সংস্কৃতি উপ-মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত ২০২৬-২০৩০ সময়ছোৱাৰ বাবে সাংস্কৃতিক সহযোগিতাৰ বুজাবুজি চুক্তি
ঘোষণাসমূহঃ
ক্ৰমিক নং
শিৰোনাম
১.
দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কক কৌশলগত অংশীদাৰিত্বলৈ উন্নীত কৰা
২.
২০২৬-২০৩১ৰ বাবে ভাৰত আৰু চাইপ্ৰাছৰ মাজত প্ৰতিৰক্ষা সহযোগিতাৰ বাবে পৰিকল্পনা
৩.
ভাৰত আৰু চাইপ্ৰাছৰ মাজত চাইবাৰ সুৰক্ষা আলোচনাৰ প্ৰতিষ্ঠা
৪.
ভাৰত আৰু চাইপ্ৰাছৰ মাজত বাণিজ্যিক দূতাবাস সম্পৰ্কীয় আলোচনাৰ সূচনা
৫.
‘বাণিজ্য, সংযোগ আৰু সামুদ্ৰিক পৰিবহণ’ স্তম্ভৰ অধীনত ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় পদক্ষেপত চাইপ্ৰাছৰ যোগদান
৬.
চাইপ্ৰাছ গণৰাজ্যক সহযোগ হিটা আৰু মৈত্ৰীৰ বাবে ভাৰত স্বাস্থ্য পদক্ষেপ (ভি এইচ আই এছ এম) কিউব উপহাৰ
৭.
২০২৬ৰ ১৮ মে’ত প্ৰথমবাৰৰ বাবে ভাৰত-চাইপ্ৰাছ মহাকাশ দিৱস উদযাপন
৮.
মুম্বাইত চাইপ্ৰাছ বাণিজ্য কেন্দ্ৰ মুকলি কৰাৰ বাবে চাইপ্ৰিয়েট পক্ষৰ সদিচ্ছা ঘোষণা