Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of President of the Republic of Cyprus, H.E. Mr. Nikos Christodoulides to India
22 MAY 2026 4:11PM by PIB Delhi
MoUs / Agreements :
S. No.
MoU / Agreement
1.
MoU on establishing a Joint Working Group on counter-terrorism
2.
MoU in the field of Diplomatic Training between the Sushma Swaraj Institute of Foreign Service of India and the Diplomatic Academy of Cyprus
3.
MoU between the Deputy Ministry of Research, Innovation and Digital Policy of Cyprus and the Ministry of Electronics and Information Technology of India on Innovation and Technology
4.
Technical Arrangement for the establishment of Official Coordination and Cooperation on Search and Rescue (SAR) Matters between the Larnaca Joint Rescue Coordination Center of Cyprus and the Ministry of Defence of India
5.
MoU between the Ministry of Education of India and the Ministry of Education, Sport and Youth, Government of Cyprus on Cooperation in the fields of Higher Education and Research
6.
MoU on Cultural Cooperation between the Ministry of Culture of India and the Deputy Ministry of Culture of Cyprus for the years 2026-2030
Announcements:
S.No.
Title
1.
Elevation of bilateral relationship to a Strategic Partnership
2.
Roadmap for Defence Cooperation between India and Cyprus for 2026-2031
3.
Establishment of a Cyber Security Dialogue between India and Cyprus
4.
Establishment of a Consular Dialogue between India and Cyprus
5.
Cyprus joining the Indo-Pacific Oceans Initiative under the Pillar "Trade, Connectivity and Maritime Transport”
6.
Gifting of Bharat Health Initiative for Sahyog Hita & Maitri (BHISM) Cube to Republic of Cyprus
7.
Celebration of the first ever India-Cyprus Space Day on 18 May 2026
8.
Announcement of intention of Cypriot side to open a Cyprus Trade Center in Mumbai

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
আউৎকমশিংগী লিস্ত: সাইপ্রস রিপব্লিক্কী রাস্ত্রপতি, হিস এক্সেলেন্সী শ্রী নিকোস খ্রিস্তোদুলাইদসকী ভারতকী রাজ্য খোংচৎ
22 MAY 2026 4:11PM by PIB Imphal
এম.ও.য়ু. /এগ্রীমেন্ত:
সেরিয়ল নম্বর
এম.ও.য়ু. /এগ্রীমেন্ত
1.
তেরোরিজমগা মায়োক্ননবা জোইন্ত ৱার্কিং গ্রুপ অমা লিংখৎনবা এম.ও.য়ু.
2.
দিপ্লোমেতিক ত্রেনিংগী লমদা ভারতকী সুশ্মা স্বরাজ ইনস্তিত্যুত ওফ ফোরেন সর্বিস অমসুং সাইপ্রসকী দিপ্লোমেতিক একাদেমীগী মরক্তা এম.ও.য়ু
3.
সাইপ্রসকী রিসর্স, ইন্নোবেসন অমসুং দিজিতেল পোলিসীগী দেপ্যুতি মন্ত্রালয় অমসুং ভারতকী ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজীগী মন্ত্রালয়গী মরক্তা ইন্নোবেসন অমসুং তেক্নোলোজীদা এম.ও.য়ু.
4.
সাইপ্রসকী লর্নাকা জোইন্ত রেস্ক্যু কোওর্দিনেসন সেন্তর অমসুং ভারতকী ঙাকশেল মন্ত্রালয়গী মরক্তা সর্চ এন্দ রেস্ক্যু (এস.এ.আর.)গী মতাংদা ওফিসিয়েল কোওর্দিনেসন অমসুং কোওপরেসন লিংখৎনবা তেক্নিকেল এরেঞ্জমেন্ত
5.
ভারতকী এজুকেসন মন্ত্রালয় অমসুং সাইপ্রসকী এজুকেসন, স্পোর্তস অমসুং য়ুথ মন্ত্রালয়গী মরক্তা হায়র এজুকেসন অমসুং রিসর্সকী লমশিংদা তেংবাং পীননবা এম.ও.য়ু.
6.
ভারতকী কলচর মন্ত্রালয় অমসুং সাইপ্রসকী কলচর উপ-মন্ত্রালয়গী মরক্তা চহি 2026-2030গী কলচরেল কোওপরেসনগী মতাংদা এম.ও.য়ু.
লাউথোকপশিং:
সেরিয়ল নম্বর.
তাইতল
1.
বাইলেতরেল রিলেসনশিপপু স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ অমদা পুখৎপা
2.
2026-2031 ফাওবগী ভারত অমসুং সাইপ্রসকী মরক্তা দিফেন্স কোওপরেসনগী রোদমেপ
3.
ভারত অমসুং সাইপ্রসকী মরক্তা সাইবর সেক্যুরিতী দাইলোগ অমা লিংখৎপা
4.
ভারত অমসুং সাইপ্রসকী মরক্তা কন্সুলর দাইলোগ অমা লিংখৎপা
5.
সাইপ্রসনা পিল্লর “ত্রেদ, কনেক্তিবিতী অমসুং মেরিতাইম ত্রান্সপোর্ত”কী মখাদা ইন্দো-পেসিফিক ওসিন্স ইনিসিয়েতিবতা য়াওবা
6.
সাইপ্রস রিপব্লিকতা ভারত হেল্থ ইনিসিয়েতিবকী সহয়োগ হিতা অমসুং মৈত্রী (বি.ঐচ.আই.এস.এম.) ক্যুব খুদোল তৌবা
7.
2026কী মে 18দা অহানবা ভারত-সাইপ্রস স্পেস দেগী থৌরম পাংথোকপা
8.
মুম্বাইদা সাইপ্রস ত্রেদ সেন্তর অমা হাংদোক্নবা সাইপ্রসকী মায়কৈদগী মখোয়গী অপাম্বা-অনিংবা অদুবু লাউথোকপা