Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the loss of lives in China mining accident
23 MAY 2026 8:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today expressed deep sadness over the tragic loss of lives resulting from a mining accident in the Shanxi Province of China.
On behalf of the people of India, the Prime Minister extended his heartfelt condolences to President Xi Jinping and the people of China. Shri Modi prayed that the bereaved families find strength in this tragic hour, while also wishing for the early and safe recovery of all remaining missing persons.
The Prime Minister posted on X:
"Saddened by the loss of lives in a mining accident in Shanxi Province in China. On behalf of the people of India, my condolences to President Xi Jinping and the people of China. May the bereaved families find strength in this tragic hour. Praying for the early and safe recovery of all remaining missing persons."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
চাইনাদা খনি থিবদা খুদোংথিবা থোকপদগী মীওই কয়া লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
23 MAY 2026 8:28PM by PIB Imphal
চাইনাগী সান্সি প্রোভিন্সতা খনি থিবদা খুদোংথিবা অমা থোকপদগী মীওই কয়া লৈখিদবদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে।
ভারতকী মীয়ামগী মহুৎ শীল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা রাষ্ট্রপতি সি জিনপিং অমসুং চাইনাগী মীয়ামদা মহাক্না অৱাবা ফোঙদোকখ্রে। অৱাবা তানফম অসিদা মখোয়গী নুংশিরবা মীওইশিং লৈখিদ্রবা ইমুংশিংগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা থৌনখি অমসুং থিবা খঙদনা লৈরিবা মীওইশিং অথুবা মতমদা অমসুং অশোই-অঙাম থোক্তনা ফংবা ঙম্নবসু থৌনিখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“চাইনাগী সান্সি প্রোভিন্সতা খনি থিবদা খুদোংথিবা অমা থোকপদগী মীওই কয়া লৈখিদবদা অৱাবা ফাওহল্লে। ভারতকী মীয়ামগী মহুৎ শীল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা রাষ্ট্রপতি সি জিনপিং অমসুং চাইনাগী মীয়ামদা ঐনা অৱাবা শরুক য়াজরি। অৱাবা তানফম অসিদা মখোয়গী নুংশিরবা মীওইশিং লৈখিদ্রবা ইমুংশিং থৌনা লৈবা ওইরসনু। থিবা খঙদনা লৈরিবা মীওইশিং অথুবা মতমদা অমসুং অশোই-অঙাম থোক্তনা ফংবা ঙম্নবা থৌনিজরি”।