Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting the rich legacy and progress of Sikkim towards a 'Viksit Sikkim 2047'
24 MAY 2026 11:31AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article authored by Union Minister Shri Jyotiraditya M. Scindia as Sikkim enters its 51st year of statehood.
The Prime Minister noted that the article highlights Khangchendzonga, lauding it as the protector of the land, memory, and consciousness of Sikkim.
The Prime Minister posted on X:
"As Sikkim enters it's 51st year of statehood, Union Minister Shri @JM_Scindia writes about Khangchendzonga, lauding it as the protector of the land, memory and consciousness of Sikkim.
He highlights that the five treasures of Khangchendzonga continue to illuminate the state's journey, paving the way for Viksit Sikkim 2047."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ‘বিকশিৎ সিক্কিম ২০৪৭’ অমগী মায়কৈদা সিক্কিমগী ওইরিবা ফজরবা পুৱারী অমসুং চাউখৎপগী খোঙচত্তা মিৎয়েং চঙবা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখ্রে
24 MAY 2026 11:31AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম.না সিক্কিমনা রাজ্য ওইরকপগী ৫১শুবা চহিদা চংশিল্লকপদা ভারতনা চাউথোকচবা পোক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা পনখি মদুদি আর্তিকল অসিনা খংচেংজোঙ্গাবু সিক্কিমগী লম, নিংশিংবা অমসুং ৱাখল্লোনগী ঙাক্লৌনি হায়না শকখঙলদুনা মরুওইবা পীরি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা পোস্ত তৌখি:
“সিক্কিমনা রাজ্য ওইরকপগী ৫১শুবা চহিদা চঙশিল্লকপদা, কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী @ JM_Scindia না খংচেংজোঙ্গাগী মতাংদা ইদুনা, সিক্কিমগী লম, নিংশিং অমসুং ৱাখল্লোনগী ঙাক্লৌনি হায়না থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
মহাক্না হায়খি মদুদি খংচেংজোঙ্গাগী লন মঙা অসিনা রাজ্য অসিগী খোঙচৎপু মখা তানা মঙাল পীদুনা ২০৪৭তা ভিক্সিৎ সিক্কিমগী লম্বী য়াৎলি।"