Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting the rich legacy and progress of Sikkim towards a 'Viksit Sikkim 2047'
24 MAY 2026 11:31AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article authored by Union Minister Shri Jyotiraditya M. Scindia as Sikkim enters its 51st year of statehood.
The Prime Minister noted that the article highlights Khangchendzonga, lauding it as the protector of the land, memory, and consciousness of Sikkim.
The Prime Minister posted on X:
"As Sikkim enters it's 51st year of statehood, Union Minister Shri @JM_Scindia writes about Khangchendzonga, lauding it as the protector of the land, memory and consciousness of Sikkim.
He highlights that the five treasures of Khangchendzonga continue to illuminate the state's journey, paving the way for Viksit Sikkim 2047."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ବିକଶିତ ସିକିମ୍ ୨୦୪୭' ଦିଗରେ ସିକିମର ସମୃଦ୍ଧ ପରମ୍ପରା ଏବଂ ପ୍ରଗତି ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରୁଥିବା ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି
24 MAY 2026 11:31AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜ୍ୟୋତିରାଦିତ୍ୟ ଏମ୍. ସିନ୍ଧିଆଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯେହେତୁ ସିକିମ ଏହାର ରାଜ୍ୟ ପାହ୍ୟାର ୫୧ତମ ବର୍ଷରେ ପ୍ରବେଶ କରିଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ନିବନ୍ଧରେ ସିକ୍କିମର ଭୂମି, ସ୍ମୃତି ଏବଂ ଚେତନାର ରକ୍ଷକ ଭାବେ ପ୍ରଶଂସା କରି 'ଖଙ୍ଗଚେନ୍‍ଣ୍ଡଜୋଙ୍ଗା ’ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରାଯାଇଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
"ସିକିମ ରାଜ୍ୟ ପାହ୍ୟାର ୫୧ତମ ବର୍ଷରେ ପ୍ରବେଶ କରୁଥିବା ବେଳେ, କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜ୍ୟୋତିରାଦିତ୍ୟ ଏମ୍. ସିନ୍ଧିଆ, ସିକିମର ଭୂମି, ସ୍ମୃତି ଏବଂ ଚେତନାର ରକ୍ଷକ ଭାବେ ଏହାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରି, ଖଙ୍ଗଚେନ୍‍ଣ୍ଡଜୋଙ୍ଗା ବିଷୟରେ ଲେଖିଛନ୍ତି।
ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଖଙ୍ଗଚେନ୍‍ଣ୍ଡଜୋଙ୍ଗା ର ପାଞ୍ଚଟି ଭଣ୍ଡାର ରାଜ୍ୟର ଯାତ୍ରାକୁ ଆଲୋକିତ କରିବା ଜାରି ରଖିଛି, ଯାହା ବିକଶିତ ସିକିମ୍ ୨୦୪୭ ପାଇଁ ପଥ ପରିଷ୍କାର କରିଛି ।’’