Prime Minister's Office
Prime Minister shares highlights of his address in the 134th Episode of ‘Mann Ki Baat’
31 MAY 2026 1:14PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared highlights of his address in the 134th Episode of ‘Mann Ki Baat’.
In a series of X posts, Shri Modi said;
“It has been a very special interaction with Gurindervir Singh and Animesh Kujur, offering a glimpse of why the future of Indian athletics is very bright!
#MannKiBaat”
“India’s mangoes and mango diversity certainly deserve a special mention! Which one is your favourite?
#MannKiBaat”
“A great way to beat the summer heat is to swim. During #MannKiBaat, highlighted the efforts of Saji Ji from Keralam, who is training future swimmers!
#MannKiBaat”
“All across India, there are numerous clubs and societies making astronomy popular among the youth. I am proud of every such effort.
#MannKiBaat”
“A dolphin rescue ambulance in Uttar Pradesh is doing commendable work and giving an important message of caring for those we share our planet with.
#MannKiBaat”
“People like Akash Gupta Ji from Uttar Pradesh and Balakrishna Aiya Ji from Goa are at the forefront of water conservation, thus giving a vital message of sustainability.
#MannKiBaat”
“Recalled my meeting with Girija Amma from Tamil Nadu and highlighted her unparalleled passion towards nation-building. Also appreciated the Jaigopal Garodia Hindu Vidyalaya schools for their work in education.
#MannKiBaat”
“Ever since my visit to the Netherlands, there has been great curiosity about the Chola Copper Plates that were returned to India. Thus, talked about it during #MannKiBaat and also highlighted a recent discovery of three rare copper plates in Chhattisgarh.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
‘মন কি বাত’ কী ১৩৪শুবা তাঙ্কক্ত মহাক্না ফোঙদোকখিবা ৱারোলগী মরুওইবশিং প্রধান মন্ত্রীনা সিয়ার তৌখ্রে
31 MAY 2026 1:14PM by PIB Imphal
‘মন কি বাত’ কী ১৩৪শুবা তাঙ্কক্ত মহাক্না ফোঙদোকখিবা ৱারোলগী মরুওইবশিং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সিয়ার তৌখ্রে।
এক্সতা পোষ্টশিংগী পরিং অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“গুরিন্দরবির সিংহ অমসুং অনিমেস কুজুরগা ৱারি শানবা অসি অখন্নবা অমা ওইরে, করিগীদমক ভারতকী শান্নরোয়শিংগী তুংগী ফিবম ফরিবনো হায়বা খঙলে!
#MannKiBaat”
“ভারতকী হৈনৌশিং অমসুং হৈনৌ মখলশিং অখন্নবা মফম অমা কল্লে! অদোম্না করম্বা মখল পাম্বগে?
#MannKiBaat”
“কালেনগী মৈশা কোক্নবা খ্বাইদগী ফবা লম্বী অমদি ইরোইবনি। #MannKiBaat মনুংদা, হৌগৎলক্লিবা ইরোইবা পামজবা মীওইশিং ত্রেনিং পীরিবা কেরলামগী শাজি জিগী থবকশিং ফোঙদোকখ্রে!
#MannKiBaat”
“ভারত শীনবা থুংনা, নহারোলশিং এষ্ট্রোনোমি পামহনবা য়াম্লবা ক্লবশিং অমসুং খুন্নাইশিং লৈরি। অসিগুম্বা থবক খুদিংমক্কী ঐনা চাউথোকচরি।
#MannKiBaat”
“উত্তর প্রদেসতা দোলফিন কন্নবা এম্বুলেন্সনা থাগৎনিঙাই ওইবা থবক পাংথোক্লি অমসুং ঐখোয়গী গ্রহগা লৈমিন্নরবশিং ঙা-শেন্নবা মরুওইবা পাউজেল অমা পীরি।
#MannKiBaat”
“উত্তর প্রদেসকী অকাস গুপ্ত জি অমসুং গৱাগী বালাকৃষ্ণ আইয়া জিনা ঈশিং তুংশিনবগী থবকশিংদা মাঙজিল থারি, মসিনা তুংকোইনা চৎনবা য়াবা থবকশিংগী মরুওইবা পাউজেল অমা পীরি।
#MannKiBaat”
“তামিল নাদুগী গিরজা অম্মাগা উনখিবা অদু ঐনা নিংশিংলি অমসুং লৈবাক শেমগৎপগী থবক্ত লাম্বা লৈতবা মহাক্না পামজবা অদু ফোঙদোকখি। লাইরিক-লাইশুগী লমদা মখোয়গী থবক্কীদমক জাইগোপাল গোরোদিয়া হিন্দু বিদ্যলয়া স্কুলশিংসু থাগৎখি।
#MannKiBaat”
“ঐনা নেদরলেন্দসতা চৎলুবদগী, ভারত্ত অমুক হন্না পুরক্লবা চোলা কোপ্পর প্লেতশিংগী মরমদা য়াম্না পাম্নরে। মসিগী মরমদা #MannKiBaat খন্নখ্রে অমসুং হন্দক ছতিসগরদা অতাংবা কোপ্পর প্লেত অহুম ফংখিবা অদুসু ফোঙদোকখি”।