Prime Minister's Office
India-Myanmar Joint Statement during the Official Visit of the President of Myanmar to India
01 JUN 2026 7:16PM by PIB Delhi
At the invitation of H.E. Shri Narendra Modi, Prime Minister of India, H.E. U Min Aung Hlaing, President of the Republic of the Union of Myanmar paid his first Official Visit to India from 30 May to 3 June 2026.
The President was accompanied by the Union Ministers for President’s Office, Foreign Affairs, Finance & Revenue, Agriculture, Livestock & Irrigation, and Industry & MSME Business Development, and Governor of the Central Bank of Myanmar. A business delegation from diverse sectors including agriculture, pharmaceuticals, energy, banking, construction, IT, communications, trading and logistics, as well as members of the Myanmar-India Friendship Association, were part of the Myanmar delegation.
The Prime Minister of India and the President of Myanmar held talks on 1 June 2026, during which they reviewed bilateral, regional and global issues of mutual interest and charted the way forward for the relationship. The Prime Minister hosted a luncheon in honour of the visiting dignitary. Hon’ble President of India Smt. Droupadi Murmu received the President of Myanmar on the same day. Earlier, External Affairs Minister Dr. S. Jaishankar and National Security Adviser Shri Ajit Doval separately called on the President of Myanmar.
At the commencement of the visit, the President visited Bodh Gaya on 30 May 2026, where he offered prayers at Mahabodhi Temple, Mahabodhi Meditation Centre and Sujata Temple. These visits to deeply revered sites underscored the enduring spiritual and Buddhist ties, as well as the people-to-people links, between the two countries.
The President delivered a keynote speech at the India-Myanmar Business Conclave, jointly organised by the UMFCCI and CII, in New Delhi on 31 May 2026, where business heads from both sides discussed avenues for further strengthening and expanding bilateral trade and commercial opportunities. The President also toured the NTPC Energy Technology Research Alliance (NETRA) complex in Greater Noida to observe advanced R&D work, including in clean energy innovation, energy efficiency, renewable energy integration and grid resilience.
In his interaction with the President, the Prime Minister stated that Myanmar lies at the confluence of India’s Neighbourhood First, Act East and MAHASAGAR (Mutual and Holistic Advancement for Security and Growth Across Regions) policies. The discussions underscored the importance of strengthening bilateral cooperation, including trade and economic ties, defence and security, border management, development assistance and cultural exchanges. Both sides noted ongoing discussions on various bilateral Agreements and Memoranda of Understanding and looked forward to their early conclusion.
The Prime Minister underlined that enhanced connectivity would foster mutually beneficial economic linkages and shared prosperity in the region. In this regard, both sides shared the importance of working closely towards the completion of Kaladan Multi-Modal Transit Transport project and the India-Myanmar-Thailand trilateral highway.
The Prime Minister conveyed that the Mekong Ganga ICCR scholarships for Myanmar students would be enhanced from 36 to 100 from 2026 onwards.
Both sides agreed to facilitate and enhance bilateral trade including through the Rupee-Kyat settlement mechanism, and appreciated the steady growth in the volume of transactions recorded since its operationalisation in May 2024. Both sides also expressed support for closer trade and investment cooperation in the areas of mutual interest such as agro-processing, petroleum, energy, mining sectors, in accordance with their respective national laws and regulations.
The Prime Minister reaffirmed India’s support for the sovereignty and territorial integrity of the Republic of the Union of Myanmar. Both sides underscored the importance of preventing the misuse of sovereign territory for activities inimical to their security interests. The President reiterated Myanmar’s assurance that its territory would not be permitted to be used against India’s security interests. The Prime Minister affirmed that India, as a steadfast and trusted partner of Myanmar, remained committed to deepening security cooperation between the two countries.
The Prime Minister conveyed support for Myanmar-led efforts towards achieving peace, stability, national reconciliation and socio-economic development. He also offered continued assistance and cooperation, based on mutual respect and friendly relations between the two countries. The President appreciated India’s constructive support and cooperation.
The Prime Minister expressed confidence that the meetings of the President with the Governor of Maharashtra and the Chief Minister, as well as his business engagements during his upcoming visit to Mumbai on 02 - 03 June 2026 would further strengthen existing bilateral cooperation and economic ties.
The official visit of President U Min Aung Hlaing reaffirmed the long-standing friendship and close partnership between Myanmar and India and the shared commitment of both countries to further strengthen cooperation for the mutual benefit of the two countries. Both sides agreed to continue close engagement at all levels.
President U Min Aung Hlaing expressed his sincere appreciation to Prime Minister Shri Narendra Modi for the warm hospitality extended to him and to the members of his delegation during their stay in India. The President also extended an invitation to the Prime Minister of India to visit Myanmar at mutually convenient dates.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମିଆଁମାର ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ଭାରତକୁ ସରକାରୀ ଗସ୍ତରେ ଭାରତ-ମିଆଁମାର ମିଳିତ ବିବୃତ୍ତି
01 JUN 2026 7:16PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନିମନ୍ତ୍ରଣରେ ମିଆଁମାର ଗଣରାଜ୍ୟର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ୟୁ ମିନ୍ ଅଙ୍ଗ ହ୍ଲାଇଙ୍ଗ ୩୦ ମଇରୁ ୩ ଜୁନ୍ ୨୦୨୬ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାରତକୁ ତାଙ୍କର ପ୍ରଥମ ସରକାରୀ ଗସ୍ତ କରିଥିଲେ ।
ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସହିତ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ, ବୈଦେଶିକ ବ୍ୟାପାର, ଅର୍ଥ ଏବଂ ରାଜସ୍ୱ, କୃଷି, ପଶୁସମ୍ପଦ ଏବଂ ଜଳସେଚନ, ଏବଂ ଶିଳ୍ପ ଏବଂ ଏମଏସଏମଇ ବ୍ୟବସାୟର ବିକାଶ ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ମିଆଁମାର କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ବ୍ୟାଙ୍କର ରାଜ୍ୟପାଳ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ । କୃଷି, ଔଷଧ,ଶକ୍ତି, ବ୍ୟାଙ୍କିଙ୍ଗ, ନିର୍ମାଣ, ଆଇଟି, ଯୋଗାଯୋଗ, ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ସମେତ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରର ଏକ ବ୍ୟବସାୟିକ ପ୍ରତିନିଧିମଣ୍ଡଳୀ ଏବଂ ମିଆଁଭାର-ଭାରତ ବନ୍ଧୁତା ସଂଘର ସଦସ୍ୟମାନେ ମିଆଁମାର ପ୍ରତିନିଧିମଣ୍ଡଳୀର ଅଂଶବିଶେଷ ଥିଲେ ।
ଭାରତର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ମିଆଁମାର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ୧ ଜୁନ୍ ୨୦୨୬ରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ, ଏହି ସୟରେ ସେମାନେ ପାରସ୍ପରିକ ସ୍ୱାର୍ଥର ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ, ଆଞ୍ଚଳିକ ଏବଂ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ପ୍ରସଙ୍ଗଗୁଡ଼ିକର ସମୀକ୍ଷା କରିଥିଲେ ଏବଂ ସମ୍ପର୍କ ପାଇଁ ଆଗକୁ ବଢ଼ିବାର ପଥ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗସ୍ତରେ ଥିବା ଗଣମାନ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତିମାନଙ୍କ ସମ୍ମାନରେ ଏକ ମଧ୍ୟାହ୍ନ ଭୋଜନ ଆୟୋଜନ କରିଥିଲେ । ଭାରତର ମାନ୍ୟବର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀମତୀ ଦ୍ରୌପଦୀ ମୁର୍ମୁ ସେହିଦିନ ମିଆଁମାର ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କୁ ସ୍ୱାଗତ କରିଥିଲେ । ପୂର୍ବରୁ ବୈଦେଶିକ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ଏସ. ଜୟଶଙ୍କର ଏବଂ ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷା ପରାମର୍ଶଦାତା ଶ୍ରୀ ଅଜିତ ଡୋଭାଲ ପୃଥକ ଭାବରେ ମିଆଁମାର ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ କରିଥିଲେ ।
ଗସ୍ତ ଆରମ୍ଭରେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ୩୦ ମଇ ୨୦୨୬ରେ ବୋଧଗୟା ଗସ୍ତ କରିଥିଲେ, ଯେଉଁଠାରେ ସେ ମହାବୋଧି ମନ୍ଦିର,ମହାବୋଧି ଧ୍ୟାନକେନ୍ଦ୍ର ଏବଂ ସୁଜାତା ମନ୍ଦିରରେ ପ୍ରାର୍ଥନା କରିଥିଲେ । ଗଭୀର ଭାବରେ ପୂଜ୍ୟ ସ୍ଥାନ ଗୁଡ଼ିକର ଏହି ପରିଦର୍ଶନ ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ସ୍ଥାୟୀ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଏବଂ ବୌଦ୍ଧ ସମ୍ପର୍କ, ଏବଂ ଲୋକ-ଲୋକ ସମ୍ପର୍କକୁ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲା ।
ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ୩୧ ମଇ ୨୦୨୬ରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ୟୁଏମଏଫସିସିଆଇ ଏବଂ ସିଆଇଆଇ ଦ୍ୱାରା ମିଳିତ ଭାବରେ ଆୟୋଜିତ ଭାରତ-ମିଆଁମାର ବ୍ୟବସାୟ ସମ୍ମିଳନୀରେ ଏକ ମୁଖ୍ୟ ଭାଷଣ ଦେଇଥିଲେ, ଯେଉଁଠାରେ ଉଭୟପକ୍ଷର ବ୍ୟବସାୟ ମୁଖ୍ୟମାନେ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ବାଣିଜିଁକ ସୁଯୋଗକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ ଏବଂ ବିସ୍ତାର କରିବା ପାଇଁ ରାସ୍ତା ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ । ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ସ୍ୱଚ୍ଛଶକ୍ତି ନବସୃଜନ, ଶକ୍ତି ଦକ୍ଷତା, ନବୀକରଣ ଶକ୍ତି ସମନ୍ୱୟ, ଏବଂ ଗ୍ରୀଡ ସ୍ଥିରତା ସମେତ ଉନ୍ନତ ଗବେଷଣା ଏବଂ ବିକାଶ କାର୍ଯ୍ୟ ପର୍ଯ୍ୟବେକ୍ଷଣ କରିବା ପାଇଁ ଗ୍ରେଟର ନୋଏଡାରେ ଏନଟିପିସି ଶକ୍ତି ପ୍ରଯୁକ୍ତି ଗବେଷଣା ଆଲାଏନ୍ସ (ନେତ୍ର) କଂପ୍ଲେକ୍ସ ମଧ୍ୟ ଗସ୍ତ କରିଥିଲେ ।
ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସହ ତାଙ୍କର ଆଲୋଚନାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ,ମିଆଁମାର ଭାରତ ପଡ଼ୋଶୀ ପ୍ରଥମ, ଆକ୍ଟ ଇଷ୍ଟ ଏବଂ ମହାସାଗର (ମୁ୍ୟଚୁଆଲ ଆଣ୍ଡ ହୋଲିଷ୍ଟିକ୍ ଆଡଭାନ୍ସମେଣ୍ଟ ଫର ସିକୁ୍ୟରିଟି ଆଣ୍ଡ ଗ୍ରୋଥ୍ ଆକ୍ରସ ରିଜନ୍ସ) ନୀତି ଉପରେ ଆଧାରିତ । ଆଲୋଚନାରେ ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ସମ୍ପର୍କ, ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଏବଂ ସୁରକ୍ଷା, ସୀମା ପରିଚାଳନା, ବିକାଶ ସହାୟତା ଏବଂ ସାଂସ୍କୃତିକ ଆଦାନପ୍ରଦାନ ସମେତ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବାର ଗୁରୁତ୍ୱ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରାଯାଇଥିଲା । ଉଭୟ ପକ୍ଷ ବିଭିନ୍ନ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ଚୁକ୍ତିନାମା ଏବଂ ବୁଝାମଣାପତ୍ର ଉପରେ ଚାଲିଥିବା ଆଲୋଚନା ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଏହାର ଶୀଘ୍ର ନିଷ୍କର୍ସ ପାଇଁ ଅପେକ୍ଷା କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ବର୍ଦ୍ଧିତ ସଂଯୋଗୀକରଣ ପାରସ୍ପରିକ ଲାଭଦାୟକ ଆର୍ଥିକ ସମ୍ପର୍କ ଏବଂ ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସମାନ ସମୃଦ୍ଧିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବ । ଏହି ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ, ଉଭୟ ପକ୍ଷ କଳାଦାନ ମଲ୍ଟି ମୋଡାଲ ଟ୍ରାଞ୍ଜିଟ ପରିବହନ ପ୍ରକଳ୍ପ ଏବଂ ଭାରତ-ମିଆଁମାର-ଥାଇଲାଣ୍ଡ ତ୍ରିପାକ୍ଷିକ ରାଜପଥ ସମାପ୍ତ କରିବା ଦିଗରେ ଘନିଷ୍ଠ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାର ଗୁରୁତ୍ୱକୁ ବାଣ୍ଟିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜଣାଇ ଦେଇଥିଲେ ଯେ ମିଆଁମାର ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କ ପାଇଁ ମେକଙ୍ଗ ଗଙ୍ଗା ଆଇସିସିଆର ଛାତ୍ରବୃତ୍ତି ୨୦୨୬ ପରଠାରୁ ୩୬ରୁ ୧୦୦କୁ ବୃଦ୍ଧି କରାଯିବ ।
ଉଭୟ ପକ୍ଷ ରୁପି କ୍ୟାଟ୍ ସମାଧାନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ମାଧ୍ୟମରେ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ବାଣିଜ୍ୟକୁ ସୁଗମ ଏବଂ ବୃଦ୍ଧି କରିବାକୁ ସହମତ ହୋଇଥିଲେ ଏବଂ ମେ ୨୦୨୪ରେ ଏହାର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମତା ପରଠାରୁ ରେକର୍ଡ ହୋଇଥିବା କାରବାର ପରିମାଣରେ ସ୍ଥିର ଅଭିବୃଦ୍ଧିକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ । ଉଭୟ ପକ୍ଷ ସେମାନଙ୍କ ଜାତୀୟ ଆଇନ ଏବଂ ନିୟମାବଳୀ ଅନୁଯାୟୀ କୃଷି ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ, ପେଟ୍ରୋଲିୟମ, ଶକ୍ତି, ଖଣି କ୍ଷେତ୍ର ଭଳି ପାରସ୍ପରିକ ସ୍ୱାର୍ଥ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଘନିଷ୍ଠ ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ନିବେଶ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ସମର୍ଥନ ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମିଆଁମାର ଗଣରାଜ୍ୟର ସାର୍ବଭୌମତ୍ୱ ଏବଂ କ୍ଷେତ୍ରୀୟ ଅଖଣ୍ଡତା ପାଇଁ ଭାରତର ସମର୍ଥନକୁ ପୁନଃ ଦୋହରାଇଥିଲେ । ଉଭୟ ପକ୍ଷ ସେମାନଙ୍କର ସୁରକ୍ଷା ସ୍ୱାର୍ଥ ପ୍ରତି ବିରୋଧୀ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ପାଇଁ ସାର୍ବଭୌମ କ୍ଷେତ୍ରର ଅପବ୍ୟବହାରକୁ ରୋକିବାର ଗୁରୁତ୍ୱ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ । ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମିଆଁମାରର ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିକୁ ପୁନର୍ବାର ଦୋହରାଇଥିଲେ ଯେ ଏହାର କ୍ଷେତ୍ରକୁ ଭାରତର ସୁରକ୍ଷା ସ୍ୱାର୍ଥ ବିରୋଧରେ ବ୍ୟବହାର କରିବାକୁ ଅନୁମତି ଦିଆଯିବ ନାହିଁ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦୃଢ଼ ଭାବରେ କହିଥିଲେ ଯେ, ଭାରତ ମିଆଁମାରର ଏକ ଦୃଢ଼ ଏବଂ ବିଶ୍ୱସ୍ତ ଅଂଶୀଦାର ଭାବରେ, ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ସୁରକ୍ଷା ସହଯୋଗକୁ ଗଭୀର କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ, ଶାନ୍ତି, ସ୍ଥିରତା, ଜାତୀୟ ସମନ୍ୱୟ ଏବଂ ସାମାଜିକ ଆର୍ଥିକ ବିକାଶ ହାସଲ କରିବା ପାଇଁ ମିଆଁମାର ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ପ୍ରୟାସକୁ ସମର୍ଥନ ଜଣାଇଥିଲେ । ସେ ଦୁଇଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ପାରସ୍ପରିକ ସମ୍ମାନ ଏବଂ ବନ୍ଧୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସମ୍ପର୍କ ଉପରେ ଆଧାରିତ ନିରନ୍ତର ସହାୟତା ଏବଂ ସହଯୋଗ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ । ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭାରତର ଗଠନମୂଳକ ସମର୍ଥନ ଏବଂ ସହଯୋଗକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବିଶ୍ୱାସ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ଯେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ମହରାଷ୍ଟ୍ର ରାଜ୍ୟପାଳ ଏବଂ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହିତ ସାକ୍ଷାତ ଏବଂ ୦୨-୦୩ ଜୁନ ୨୦୨୬ରେ ତାଙ୍କ ଆଗାମୀ ମୁମ୍ବାଇ ଗସ୍ତ ସମୟରେ ତାଙ୍କର ବ୍ୟବସାୟିକ ଯୋଗଦାନ ବିଦ୍ୟମାନ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗ ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବ ।
ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ୟୁ ମିନ୍ ଅଙ୍ଗ୍ ହ୍ଲାଇଙ୍ଗଙ୍କ ସରକାରୀ ଗସ୍ତ ମିଆଁମାର ଏବଂ ଭାରତ ମଧ୍ୟରେ ଦୀଘକାଳୀନ ବନ୍ଧୁତା ଏବଂ ଘନିଷ୍ଠ ସହଭାଗିତା ଏବଂ ଉଭୟ ଦେଶର ପାରସ୍ପରିକ ଲାଭ ପାଇଁ ସହଯୋଗକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ ଉଭୟ ଦେଶର ସମାନ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପୁନଃସ୍ଥାପିତ କରିଛି । ଉଭୟ ପକ୍ଷ ସମସ୍ତ ସ୍ତରରେ ଘନିଷ୍ଠ ସମ୍ପର୍କ ଜାରି ରଖିବାକୁ ସହମତ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ୟୁ ମିନ୍ ଅଙ୍ଗ୍ ହ୍ଲାଇଙ୍ଗ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦିଙ୍କୁ ଏବଂ ତାଙ୍କ ପ୍ରତିନିଧିମଣ୍ଡଳର ସଦସ୍ୟମାନଙ୍କୁ ଭାରତରେ ରହଣି ସମୟରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିବା ଉତ୍ସାହପୂର୍ଣ୍ଣ ଆତିଥ୍ୟ ପାଇଁ ଆନ୍ତରିକ କୃତଜ୍ଞତା ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭାରତର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ପାରିସ୍ପରିକ ସୁବିଧାଜନକ ତାରିଖରେ ମିଆଁମାର ଗସ୍ତ କରିବାକୁ ନିମନ୍ତ୍ରଣ ମଧ୍ୟ କରିଛନ୍ତି ।