Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves the construction of new coastal Highway from Rameshwar to Paradeep (Part of Coastal Highway having total length of 163.180 Km in 2 Packages) on Hybrid Annuity Mode in Odisha
03 JUN 2026 3:10PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved the construction of new coastal Highway from Rameshwar to Paradeep on Hybrid Annuity Model (HAM) in Odisha under two packages with a combined total length of 160.18 km and combined total capital cost of Rs.8300.79 crore.
The project section of new coastal Highway from Rameshwar to Paradeep passes through Khurda, Puri, Kendrapada and Jagatsinghpur Districts of Odisha, existing road network of NH-16 is part of the Golden Quadrilateral and is already a 6-lane highway passing through major towns Khordha, Bhubaneswar, and Cuttack. The existing NH-316 connects Bhubaneswar–Puri and further extends towards Satapada and Konark. The existing road geometry along the Puri–Satapada and Puri–Konark stretches is poor, with nearly 40% ribbon development along the corridor and high levels of roadside local commuter traffic, making the corridor unsuitable for smooth and efficient long-distance vehicular movement.
The instant projects are proposed to have a 4-lane configuration from Rameshwar to konark (Package-1) and 2 lane with paved shoulder from Konark to Paradeep (Package-2), ensuring design speed of 100 km/hour and improved travel efficiency across the Districts of Khurda, Puri, Kendrapada and Jagatsinghpur in the State of Odisha. The project will also enhance regional mobility and promote socio-economic development.
The projects are in line with the PM GatiShakti principles and will connect 9 Economic Nodes and 5 Logistic Nodes. This will have a positive impact on the Logistic Performance Index (LPI) of the country.
Upon completion, travel time is expected to reduce by about 2 hour and 30 minutes between Rameshawar and Paradeep, while providing safe, fast, and uninterrupted connectivity for both passenger and freight traffic. Additionally, the project will result in substantial reductions in fuel consumption, carbon emissions, and vehicle operating costs (VOC).
Map of Corridor
Appendix - I: Project Details
Description
Rameshwar- Konark 4-Lane access-controlled Highway
Konark-Paradeep
2-lane with Paved Shoulder
Length (km)
79.40
80.78
Brownfield length (Km)
2.560
-
Greenfield Length (Km)
76.840
80.78
Total Civil Cost (Rs Cr.)
3129.06
1566.02
Land and other Pre-construction Cost (Rs Cr.)
751.62
668.13
Total Capital Cost (Rs Cr.)
5304.80
2995.99
Mode
Hybrid Annuity Model (HAM)
Hybrid Annuity Model (HAM)
Total Concession Period
17.5 years (2.5 years construction + 15 years O&M)
17.5 years (2.5 years construction + 15 years O&M)
Economic
2 SEZ- Bhubaneshwar, Khordha (Khandagiri); Mega Food Parks- Bhubaneshwar; Fishing Cluster-Paradeep, Konark, Jagatsinghpur, Puri, Kendrapada; Pharma Cluster- Cuttack.
Logistic Nodes
Puri Railway Station, Puri Airport, Astarang Port, Paradeep Port & MMLP -Jagatsinghpur.
Employment Generation Potential
53.61 Lakhs Man-Days (direct) & 67.01 lakh Man-Days (indirect)
Expected Annual Average Daily Traffic (AADT) during FY 2027-28
Pkg I : 10,437PCU (9,236 PCU Tollable)
Pkg II : 7,249PCU (6,369 PCU Tollable)

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী-মন্দলনা ওরিশাদা হাইব্রিদ এন্যুতী মোদতা রামেশ্বরদগী পরাদীপ (পেকেজ ২দা পুন্না কিলোমিতর ১৬৩.১৮০ শাংবা কোস্তেল হায়ৱেগী শরুক) ফাওবগী অনৌবা কোস্তেল হায়ৱে শানবা অয়াবা পীখ্রে
03 JUN 2026 3:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেবিনেৎ কম্মিতি ওফ ইকনোমিক এফিয়র্সনা ঙসি পুনশিল্লবা অপুনবা কিলোমিতর ১৬০.১৮ শাংবা অমসুং লুপা লরোর ৮৩০০.৭৯গী পুনশিল্লবা অপুনবা কেপিতেলগী শেনফমগা লোয়ননা পেকেজ অনিগী মখাদা ওরিশাদা হাইব্রিদ এন্যুতী মোদেল (ঐচ.এ.এম.)দা রামেশ্বরদগী পরাদীপতা অনৌবা কোস্তেল হায়ৱে শানবা অয়াবা পীখ্রে।
এন.ঐচ.-৬কী হৌজিক লৈরিবা রোদ নেৎৱার্ক্কী ওরিশাগী খুরদা, পুরি, কেন্দ্রপরা অমসুং জগতশিংপুর জিলাগী খুত্থাংদা ফাওরিবা রামেশ্বরদগী পরাদীপক ফাওবগী অনৌবা কোস্তেল হাইৱেগী প্রোজেক্ত সেক্সন অসি অসি গোল্দন ক্বাদ্রিলেতরেলগী শরুকনি অমসুং মসি খোরধা, ভুবনেস্বর অমসুং কত্তক, মরু ওইবা তাউনশিং ফাওদুনা চৎলিবা লেন-৬কী হায়ৱেনি। হৌজিক লৈরিবা এন.ঐচ.-৩১৬না ভুবনেস্বর-পুরি শম্নহল্লি অমসুং মখা তানা সাতাপারা অমসুং কোনার্ক তম্না শন্দোক্লি। পুরি-সাতাপারা অমসুং পুরি-কোনার্ক্কী মশাংদা লৈরিবা হৌজিক্কী লম্বীগী জিওমিত্রী অসি য়াম্না ফত্তে, লোয়ননা কোরিদোর অসিগী ৪০%গী ময়া খক্তা রিবন দিবেলপমেন্ত তৌই অমসুং রোদসাইদ লোকেল কম্ম্যুতর ত্রাফিক্কী চাং ৱাংই, মসিনা কোরিদোর অসি লমশাং চৎপদা নুংঙাইবা অমসুং খুদোংচাবা ওইহন্দে।
ইন্সতেন্ত প্রোজেক্তশিং অসিনা রামেশ্বরদগী কোনার্ক (পেকেজ-১) ফাওবগী ৪-লেন কনফিগ্যুরেসন অমসুং কোনার্কতগী পরাদীপ (পেকেজ-২) ফাওবগী পেব শোল্দর ওইবা লেন ২ প্রোপোজ তৌরি, মসিনা ওরিশাগী রাজ্যদা লৈরিবা খুরদা, পুরি, কেন্দ্রপারা অমসুং জগতসিংপুরগী জিলাশিংদা খোঙজেল ১০০ কিমোমিতর/পুং ওইহন্নবা অমসুং ত্রেবেল ইফিসিএন্সী হেনগৎহন্নবা দিজাইন তৌরি। প্রোজেক্ত অসিনা রিজনেল মোবিলিতী হেনগৎহনগনু অমসুং সোসিও-ইকনোমিক দিবেলপমেন্ত থৌগৎকনি।
প্রোজেক্ত অসি পি,এম. গতিশক্তি প্রিন্সিপলশিংগী পরিং মখাদা পাইখৎপনি অমসুং মসিনা ইকনোমিক নোদ ৯ অমসুং লোজিস্তিক নোদ ৫ শম্নহনগনি। মসিনা লৈবাক অসিগী লোজিস্তিক পরফোরমেন্স ইন্দেক্স (এল.পি.আই.)দা পোজিতিব ইম্পেক্ত অমা পীগনি।
লোইশিনবগা চৎথোক চৎশিনগী মতম অসি রামেশ্বর অমসুং পরাদীপকী মরক্তা পুং ২গা মিনিৎ ৩০ হন্থহনগনি পানরি, মসিনা পেসেঞ্জর অমসুং ফ্রৈত ত্রাফিক অনিমক্তা শাফবা, খোঙজেল য়াংবা অমসুং অপনবা লৈতবা কন্নেক্তিবিতী পীরগনি। মসিগী মথক্তা প্রোজেক্ত অসিনা ফ্যুএল কঞ্জ্যুম্পসন, কারবন ইমিসন অমসুং ভেহিকল ওপরেতিং কোস্ত (ভি.ও.সি.) চাউনা হন্থহনগনি।
কোরিদোরগী মেপ
এপেন্দিক্স - I: প্রোজেক্তকী অকুপ্পা মরোলশিং
অকুপ্পা মরোল
রামেশ্বর-কোনার্ক ৪-লেন এক্সেস-কন্ত্রোল হায়ৱে
পেব শোল্দর ওইবা কোনার্ক-পরাদীপ ২-লেন
অশাংবা (কিলোমিতর)
৭৯.৪০
৮০.৭৮
ব্রাউনফিল্দগী অশাংবা (কিলোমিতর)
২.৫৬০
-
গ্রীনফিল্দগী অশাংবা (কিলোমিতর)
৭৬.৮৪০
৮০.৭৮
অপুনবা সিভিল কোস্ত (লুপা করোর)
৩১২৯.০৬
১৫৬৬.০২
লম অমসুং অতোপ্পা প্রি-কনস্ত্রক্সনগী শেনফম (লুপা করোর)
৭৫১.৬২
৬৬৮.১৩
অপুনবা কেপিতেল কোস্ত (লুপা করোর)
৫৩০৪.৮০
২৯৯৫.৯৯২
মোদ
হাইব্রিদ এন্যুতী মোদেল (ঐচ.এ.এম.)
হাইব্রিদ এন্যুতী মোদেল (ঐচ.এ.এম.)
অপুনবা কন্সেসনগী মতম
চহি ১৭.৫ (শাবগী চহি ২.৫ + ও এন্দ এম চহি ১৫)
চহি ১৭.৫ (শাবগী চহি ২.৫ + ও এন্দ এম চহি ১৫)
ইকনোমিক
২ এস.ই,জেৎ-ভুবনেশ্বর, খোরধা (খান্দাগিরি); মেগা ফুদ পার্কস – ভুবনেশ্বর; ফিশিং ক্লস্তর – পরাদীপ, কোনার্ক, জগতসিংপুর, পুরি, কেন্দ্রপরা; ফার্মা ক্লস্তর কত্তক
লোজিস্তিক নোদশিং
পুরি রেলৱেজ স্তেসন, পুরি এয়রপোর্ত, অস্তারাং পোর্ত, পরাদীপ পোর্ত অমসুং এম.এম.এল.পি. - জগতসিংপুর
থবক পীবা ঙম্বগী মতিং
৫৩.৬১ লাখস মেনস-দেস (হকথেংননা) & ৬৭.০১ লাখস মেনস-দেস (নাকোইননা)
এফ.ৱাই. ২০২৭-২৮ মনুংদা পানরিবা এন্যুএল এভরেজ দেলী ত্রাফিক (এ.এ.দি.তি.)
পেকেজ I : ১০,৪৩৭ পি.সি.য়ু. (৯,২৩৬ পি.সি.য়ু. তোল্লেবল)
পেকেজ II : ৭,২৪৯৮ পি.সি.য়ু. (৬,৩৬৯ পি.সি.য়ু. তোল্লেবল)