Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Upgradation of the Khagaria-Purnea Section of NH-31 and NH-231 to the 4-Lane Standard (143. 529 kms) at a cost of Rs.3936.05 crore in Bihar on BOT (Toll) Mode
03 JUN 2026 3:24PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved upgradation of the Khagaria-Purnea Section of NH-31 and NH-231 to the 4-Lane Standard (143. 529 kms) in Bihar on BOT (Toll) Mode at a cost of Rs.3936.05 crore.
The proposed upgradation of the Khagaria-Purnea Section of NH-31 and NH-231in Bihar will address severe geometric deficiencies, sharp curves, and congestion in built-up areas across Khagaria, Bhagalpur, Katihar and Purnia district. An extended Greenfield Bypass of Purnea City of 6.729 Km length will be developed as part of instant project. The project will increase average travel speeds, reduce travel time to about two hours, and improve overall road safety, fuel efficiency, and vehicle operating costs, thereby enhancing regional mobility and socio-economic development.
The project provides seamless connectivity to key economic, social, and logistics nodes across Bihar. Additionally, the upgraded corridor will enhance multi-modal integration by connecting with 05 PM Gati-Shakti Economic Nodes (01 Textile Cluster, 02 Mega Food Park, 02 Fishing Seafood Park) and 11 Logistic Nodes (04 Major Railway Stations, 01 Airport, 04 NHs, 02 SHs), thereby facilitating faster movement of goods and passengers across the region.
Map of Corridor:
Appendix - I: Project Details
Feature
Details
Project Name
Upgradation of the Khagaria-Purnea Section of NH-31 and NH-231 to the 4-Lane Standard (143. 529 kms) in the State of Bihar on BOT (Toll) Mode
Corridor
Patna- Purnea
Length (km)
143.529
Total Civil Cost (Rs in Cr.)
2467.77
Land Acquisition Cost (Rs in Cr.)
290.16
Total Capital Cost (Rs in Cr.)
3936.05
Mode
BOT (Toll)
Bypasses
Greenfield Purnea Bypass of 6.729 Km length
Major Roads Connected
National Highways – NH-27, NH-13, NH-131A and NH-231
State Highways – SH-95 and SH-77
Economic / Social / Transport Nodes Connected
Airport: Purnea
Railway Stations: Khagaria, Bhagalpur, Katihar, Purnia
Economic Nodes: 01 Textile Cluster, 02 Mega Food Park, 02 Fishing Seafood Park
Major Cities / Towns Connected
Khagaria, Bhagalpur, Katihar, Purnia
Employment Generation Potential
32.59 lakhs person-days (direct) & 40.55 lakh person-days (indirect)

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী-মন্দলনা বি.ও.তি. (তোল) মোদতা বিহারদা লুপা করোর ৩৯৩৬.০৫গী শেনফম চংনা এন.ঐচ.-৩১ অমসুং এন.ঐচ.-২৩১গী খগরিয়া-পুর্নিয়া সেক্সন অসি ৪-লেন স্তেন্দর্দ (১৪৩.৫২৯ কিলোমিতর)দা অপগ্রেদ তৌনবা অয়াবা পীখ্রে
03 JUN 2026 3:24PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেবিনেৎ কম্মিতি ওন ইকনোমিক এফিয়র্সনা ঙসি বি.ও.তি. (তোল) মোদতা বিহারদা লুপা করোর ৩৯৩৬.০৫গী শেনফম চংনা এন.ঐচ.-৩১ অমসুং এন.ঐচ.-২৩১গী খগরিয়া-পুর্নিয়া সেক্সন অসি ৪-লেন স্তেন্দর্দ (১৪৩.৫২৯ কিলোমিতর)দা অপগ্রেদ তৌনবা অয়াবা পীখ্রে।
বিহারগী এন.ঐচ.-৩১ অমসুং এন.ঐচ.-২৩১গী খগরিয়া-পুর্নিয়া সেক্সন অপগ্রেদ তৌনবা প্রপোজ তৌরিবা অসিনা খগরিয়া, ভগলপুর, কতিহার, পুর্নিয়া জিলাদা লৈরিবা শেমগৎ-শাগৎলবা মফমশিংদা জিওমেত্রিক দিফিসিএন্সীশিং, শার্প কবশিং অমসুং কঞ্জেসন কোকহল্লগনি। ৬.৭২৯ কিলোমিতর শাংবা পুর্নিয়া সহরগী এক্সতেন্দেদ গ্রীনফিল্দ বাইপাস অসি ইন্সতেন্ত প্রোজেক্তকী শরুক ওইনা শেমগৎকনি। প্রোজেক্ত অসিনা চৎপগী খোঙজেলগী চাংচৎ হেনগৎহনগনি, চৎথোক চৎশিনদা চংবা মতম পুং অনি হন্থহনগনি অমসুং অপুনবা রোদ সেফতী হেনগৎহনগনি, ফ্যুএল ইফিসিএন্সী লৈহনগনি অমসুং ভেহিকল ওপরেতিং কোস্ত হন্থহনগনি মসিনা রিজনেল মোবিলিতী অমসুং সোসিও-ইকনোমিক দিবেলপমেন্ত লৈহনগনি।
প্রোজেক্ত অসিনা বিহার শিনবা থুংনা মরু ওইবা ইকনোমিক, সোসিএল অমসুং লোজিস্তিক্স নোদশিংদা অপনবা লৈতনা কন্নেক্তিবিতী ফংহল্লি। মসিগী মথক্তা অপগ্রেদ তৌরবা কোরিদোরনা পি.এম. গতি-শক্তি ইকনোমিক নোদ ০৫ (তেক্সতাইল ক্লস্তর ০১, মেগা ফুদ পার্ক ০১, ফিশিং সীফুদ পার্ক ০২) অমসুং লোজিস্তিক নোদ ১১ (মরু ওইবা রেলৱে স্তেসন ০৪, এয়রপোর্ত ০১, এন,ঐচ. ০৪, এস.ঐচ. ০২)গা লোয়ননা কনেক্ত তৌদুনা মল্তি-মোদেল ইন্তিগ্রেসন হেনগৎহন্দুনা মসিনা লমদম শিনবা থুংনা গুদস অমসুং পেসেঞ্জরগী চৎথোক-চৎশিন অমদি পুথোক-পুশিনদা খোঙজেল য়াংশিনহল্লগনি।
কোরিদোরগী মেপ:
এপেন্দিক্স- I: প্রোজেক্তকী অকুপ্পা মরোল
ফীচরশিং
অকুপ্পা মরোল
প্রোজেক্ত মমিং
বি.ও.তি. (তোল) মোদতা বিহারদা লুপা করোর ৩৯৩৬.০৫গী শেনফম চংনা এন.ঐচ.-৩১ অমসুং এন.ঐচ.-২৩১গী খগরিয়া-পুর্নিয়া সেক্সন অসি ৪-লেন স্তেন্দর্দ (১৪৩.৫২৯ কিলোমিতর)দা অপগ্রেদ তৌবা
কোরিদোর
পত্না পুর্নিয়া
অশাংবা (কিলোমিতর)
১৪৩.৫২৯
অপুনবা সিভিল কোস্ত (লুপা করোরদা)
২৪৬৭.৭৭
লম লৌশিংনবগী শেনফম (লুপা করোরদা)
২৯০.১৬
অপুনবা কেপিতেল কোস্ত (লুপা করোরদা)
৩৯৩৬.০৫
মোদ
বি.ও.তি. (তোল)
বাইপাস
৬.৭২৯ কিলোমিতর শাংবা গ্রীনফিল্দ পুর্নিয়া বাইপাস
মরু ওইবা শম্নহল্লিবা লম্বী
নেস্নেল হায়ৱেজ – এন.ঐচ.-২৭, এন.ঐচ-১৩, এন.ঐচ-১৩১এ অমসুং এন.ঐচ-২৩১
স্তেত হায়ৱেজ – এস.ঐচ.-৯৫ অমসুং এস.ঐচ.-৭৭
শম্নহল্লিবা ইকনোমিক/সোসিএল/ত্রান্সপোর্ত নোদশিং
এয়রপোর্ত: পুর্নিয়া
রেলৱে স্তেসনশিং: খগরিয়া, ভগলপুর, কাতিহর, পুর্নিয়া
ইকনোমিক নোদশিং: ০১ তেক্সতাইল ক্লস্তর, ০২ মেগা ফুদ পার্ক, ও২ ফিশিং সীফুদ পার্ক
শম্নহল্লিবা মরু ওইবা শহরশিং/তাউনশিং
খগরিয়া, ভগলপুর, কাতিহার অমসুং পুর্নিয়া
থবক পীবা ঙম্বগী মতিং
৩২.৫৯ লাখস পর্সন-দেস (হকথেংননা) অমসুং ৪০.৫৫ লাখ পর্সন-দেস (নাকোইননা)