Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves the widening of the Armoor-Jagtial-Mancherial Section of National Highway (NH)-63 on Hybrid Annuity Model (HAM) and the Jagtial-Karimnagar Section of National Highway (NH)–563 on Build-Operate-Transfer (Toll) (BOT (Toll)) to the 4-Lane Standard in Telangana with a Total Project Length of 190.76 km and cost of Rs.7597.16 crore
03 JUN 2026 3:26PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved the widening of the existing Armoor-Jagtial-Mancherial Section of National Highway (NH)-63 on Hybrid Annuity Model (HAM) and Jagtial-Karimnagar Section of National Highway (NH)-563 on Build-Operate-Transfer (Toll) [BOT (Toll)] to the 4-lane standard under three work packages with a combined total length of 190.76 km and combined total capital cost of Rs.7597.16 crore.
The project section of Armoor-Jagtial-Mancherial passes through Nizamabad, Jagtial, and Mancherial Districts of Telangana, facing severe congestion at present due to several built-up areas along the highway, such as, Anksapoor, Korutla, Jagtial, Dharmapuri, Lakshettipet and Mancherial. Similarly, the Jagtial- Karimnagar section passes through severely congested and heavily built-up places along the stretch, such as, Jagtial, Potharam, Gangadhara and Karimnagar.
The instant projects are proposed to have a 4-lane configuration with bypasses to built-up areas with open tolling, ensuring design speed of 100 km/hour and improved travel efficiency across the Districts of Nizamabad, Jagtial, Mancherial and Karimnagar in the State of Telangana. The project will also enhance regional mobility and promote socio-economic development.
The projects are in line with the PM GatiShakti principles and will connect five Economic Nodes, seven Social Nodes and ten Logistic Nodes. This will have a positive impact on the Logistic Performance Index (LPI) of the country.
Upon completion, travel time is expected to reduce by about 1 hour and 30 minutes between Armoor and Mancherial and by about 45 minutes between Jagtial and Karimnagar, while providing safe, fast, and uninterrupted connectivity for both passenger and freight traffic. Additionally, the project will result in substantial reductions in fuel consumption, carbon emissions, and vehicle operating costs (VOC).
Map of Corridor
Appendix - I: Project Details
Description
Armoor- Jagtial Section of NH-63
Jagtial Mancherial Section of NH-63
Jagtial- Karimnagar Section of NH-563
Length (km)
63.600
68.295
58.866
Brownfield length (Km)
17.95
2.05
24.14
Greenfield Length (Km)
45.65
66.10
34.96
Total Civil Cost (Rs Cr.)
1266.58
1477.17
1455.01
Land and other Pre-construction Cost (Rs Cr.)
504.26
436.93
394.53
Total Capital Cost (Rs Cr.)
2471.76
2730.72
2394.68
Mode
Hybrid Annuity Model (HAM)
Hybrid Annuity Model (HAM)
Build-Operate-Transfer (Toll) [BOT (Toll)]
Total Concession Period
17.5 years (2.5 years construction + 15 years O&M)
17.5 years (2.5 years construction + 15 years O&M)
20 years (including 2.5 years construction)
Economic / Social Nodes
Economic Nodes: 2 SEZ- Siddipet, Warangal Urban; Mega Food Parks- Nizamabad, Siddipet; Fishing Seafood Cluster- Rajanna Sircilla.
Social Nodes: Vemulawada, Kondagattu, Nagunur Fort, Dharmapuri, Kaleshwaram, Lower Mannair Dam, Quila Fort.
Logistic Nodes
Railway Stations: Nizamabad, Lingampet/ jagtial, peddapalli, Korutla, Mancherial,
Railway Stations:, Lingampet/ Jagtial, Poddur, Gangadhara, Karimnagar,
Employment Generation Potential
34.43 Lakhs Man-Days (direct) & 42.7 lakh Man-Days (indirect)
Annual Average Daily Traffic (AADT) in FY-2024-25

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রীমন্দলনা নেস্নেল হায়ৱে (এন.ঐচ.) -৬৩গী আরমোর-জগতিএল-মঞ্চেরিয়াল সেক্সন হাইব্রিদ এন্যুএতি মোদেল (ঐচ.এ.এম.) দা অমসুং নেস্নেল হায়ৱে (এন.ঐচ.) ৫৬৩গী জগতিএল-করিমনগর সেক্সন বিল্দ-ওপরেৎ-ত্রান্সফর (তোল) (বি.ও.তি. (তোল)) দা তেলঙ্গনাদা প্রোজেক্ত কিলোমিতর ১৯০.৭৬গী অপুনবা অশাংবা অমসুং লুপা করোর ৭৫৯৭.১৬গী শেনফমগা লোইননা লেন মরিগী থাক্তা পাকথোকহনবদা অয়াবা পীখ্রে
03 JUN 2026 3:26PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা ইকোনোমিক এফিয়র্সকী মন্ত্রীমন্দলগী কমিতীনা ঙসি নেস্নেল হায়ৱে (এন.ঐচ.) ৬৩গী হৌজিক লৈরিবা আরমোর-জগতিএল-মানচরেল সেক্সন অসি হাইব্রিদ এন্যুএতি মোদেল (ঐচ.এ.এম.) অমসুং নেস্নেল হায়ৱে (এন.ঐচ.) ৫৬৩গী জগতিএল-করিমনগর সেক্সনবু বিল্দ-ওপরেৎ-ত্রান্সফর (তোল) [বি.ও.তি. (তোল) ]গী মখাদা ৱার্ক পেকেজ অহুমগী মখাদা কিলোমিতর ১৯০.৭৬গী অপুনবা শাংবগী অপুনবা কেপিতেল কস্ত লুপা করোর ৭৫৯৭.১৬গী অপুনবা লেন্ স্তেন্দর্দকী মখাদা লেন মরিদা পাকথোকহন্নবা অয়াবা পীখ্রে।
আরমোর-জগতিয়াল-মাঞ্চেরিয়ালগী প্রোজেক্ত সেক্সন অসি তেলঙ্গনাগী নিজামবাদ, জগতিয়াল অমসুং মাঞ্চেরিয়াল দিস্ত্রিক্তশিংদগী লাপ্না চৎলি। হৌজিক্তি হাইৱে অসিগী মখোংদা লৈরিবা বিল্ত-অপ মফম কয়া, হায়বদি, অঙ্কসাপুর, কোরুতলা, জগতিয়াল, ধরমপুরী, লাক্ষেত্তীপেৎ অমসুং মাঞ্চেরিয়াল অসি কন্না কুপশিল্লি। মসিগা মান্ননা, জগতিয়াল- করিমনগর সেক্সন অসি জগতিয়াল, পোথরাম, গঙ্গাধরা অমসুং করিমনগর অসিনচিংবা মফম কয়াদা য়াম্না কনবা অমসুং য়ুম শাবা মফম কয়াদগী লাপ্না চৎলি।
হৌজিক্কী প্রোজেক্তশিং অসিদা তেলঙ্গনা রাজ্যগী নিজামাবাদ, জগতিয়াল, মঞ্চেরিয়াল অমসুং করিমনগর দিস্ত্রিক্তশিংদা দিজাইন স্পীদ কিলোমিটর ১০০/ঘন্টা ওইহন্নবা অমসুং ত্রাভেল ইফিসিএন্সী ফগৎহন্নবা ওপন তোলিংগা লোয়ননা বিল্ত-অপ এরিয়াশিংদা বাই-পেসশিংগা লোইননা লেন মরিগী কনফিগরেসন অমা লৈনবা প্রপোজ তৌরি। প্রোজেক্ত অসিনা রিজনেল মোবিলিতীসু হেনগৎহল্লগনি অমসুং সোসিও-ইকোনোমিক দিবেলপমেন্তসু প্রোমোট তৌগনি।
প্রোজেক্তশিং অসি পি.এম. গতিশক্তিগী প্রিন্সিপলশিংগী মতুং ইন্না ওইরি অমসুং ইকোনোমিক নোদ মঙা, সোসিএল নোদ তরেৎ অমসুং লোজিস্তিক নোদ ১০ শম্নহল্লগনি। মসিনা লৈবাক অসিগী লোজিস্তিক পর্ফোমেন্স ইন্দেক্স (এল.পি.আই.) দা অফবা শাফু অমা পীগনি।
লোইরবা মতুংদা, আরমোর অমসুং মঞ্চেরিয়ালগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন তৌবগী মতম চাউরাক্না পুং 1 অমসুং মিনিত 30 হন্থরগনি অমসুং জগতিয়াল অমসুং করিমনগরগী মরক্তা চাউরাক্না মিনিত 45 হন্থরগনি হায়না পানরি। মসিদা পেসেঞ্জর অমসুং ফ্রেত ত্রাফিক অনিমক্কীদমক সেফ, ফাস্ত অমসুং কন্তরপসিব কনেক্তিবিতী ফংহল্লগনি। মসিগী মথক্তা, প্রোজেক্ত অসিনা পোৎলম শিজিন্নবা, কার্বোন থাদোকপা অমসুং ভেহিকল ওপরেতিং কোস্ত (VOC) মশিং য়াম্না হন্থহনগনি।
শম্লপ্পা মরোল
NH-63 গী অর্মুর – জগতিএল সেক্সন
NH-63 গী জগতিয়াল মঞ্চেরিএল সেক্সন
NH-563 গী জগতিয়াল – করিম্নাগর সেক্সন
অশাংবা (km)
63.600
68.295
58.866
ব্রাউনফীল্দ্গী অশাংবা (Km)
17.95
2.05
24.14
গ্রীনফীল্দগী অশাংবা (Km)
45.65
66.10
34.96
অপুনবা সিভিল কোস্ত (Rs Cr.)
1266.58
1477.17
1455.01
লম অমসুং অতৈ শাবা হৌদ্রিঙৈগী অচঙবা (Rs Cr.)
504.26
436.93
394.53
অপুনবা কেপিতেল কোস্ত (Rs Cr.)
2471.76
2730.72
2394.68
মোদ
হায়ব্রিদ এন্যুইতী মোদ (HAM)
হায়ব্রিদ এন্যুইতী মোদেল (HAM)
বিল্দ-ওপরেত-ত্রান্সফর (Toll) [BOT (Toll)]
অপুনবা কন্সেসনগী মতম
চহি 17.5 (চহি 2.5 শাগদবা + চহি 15 O&M)
চহি 17.5 (চহি 2.5 শাগদবা + চহি 15 O&M)
চহি 20 (শাবগী চহি 2.5)
শেন্মিৎলোন / সোসিএল নোদ
শেন্মিৎলোনগী নোদ: 2 SEZ- সিদিপেত, রাংগল অর্বান; মেগা ফুদ পার্ক- নিজামাবাদ, সিদ্দিপেত; ফিশিং সিফুদ ক্লস্তর -রাজন্না সির্সিলা
সোসিএল নোদ: ভেমুলাৱালা, কোন্দাগত্তু, নাগুনুর ফোর্ত, ধর্মপুরি, কালেশ্বরম, লৱর মনাইয়র দাম, কিলা ফোর্ত
লোজিস্তিক্স নোদ
রেলৱে স্তেসন: নিজামাবাদ, লিঙ্গাম্পেত/ জগতিয়াল, পেদাপলি, কোরুতাল, মঞ্চেরিএল,
রেলৱে স্তেসন:, লিঙ্গাম্পেত/ / জগতিয়াল, পোদুর, গঙ্গাধর, করিম্নাগর ,
থবক পীবগী শক্তি
মেন দে নুমিত লাখ 34.43 (দাইরেক্ত) & মেন দে লাখ 42.7 (ইন্দাইরেক্ত)
FY-2024-25 গী এনুএল এভরেজ দেলী ত্রাফিক (AADT)