Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves the widening of the Armoor-Jagtial-Mancherial Section of National Highway (NH)-63 on Hybrid Annuity Model (HAM) and the Jagtial-Karimnagar Section of National Highway (NH)–563 on Build-Operate-Transfer (Toll) (BOT (Toll)) to the 4-Lane Standard in Telangana with a Total Project Length of 190.76 km and cost of Rs.7597.16 crore
03 JUN 2026 3:26PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved the widening of the existing Armoor-Jagtial-Mancherial Section of National Highway (NH)-63 on Hybrid Annuity Model (HAM) and Jagtial-Karimnagar Section of National Highway (NH)-563 on Build-Operate-Transfer (Toll) [BOT (Toll)] to the 4-lane standard under three work packages with a combined total length of 190.76 km and combined total capital cost of Rs.7597.16 crore.
The project section of Armoor-Jagtial-Mancherial passes through Nizamabad, Jagtial, and Mancherial Districts of Telangana, facing severe congestion at present due to several built-up areas along the highway, such as, Anksapoor, Korutla, Jagtial, Dharmapuri, Lakshettipet and Mancherial. Similarly, the Jagtial- Karimnagar section passes through severely congested and heavily built-up places along the stretch, such as, Jagtial, Potharam, Gangadhara and Karimnagar.
The instant projects are proposed to have a 4-lane configuration with bypasses to built-up areas with open tolling, ensuring design speed of 100 km/hour and improved travel efficiency across the Districts of Nizamabad, Jagtial, Mancherial and Karimnagar in the State of Telangana. The project will also enhance regional mobility and promote socio-economic development.
The projects are in line with the PM GatiShakti principles and will connect five Economic Nodes, seven Social Nodes and ten Logistic Nodes. This will have a positive impact on the Logistic Performance Index (LPI) of the country.
Upon completion, travel time is expected to reduce by about 1 hour and 30 minutes between Armoor and Mancherial and by about 45 minutes between Jagtial and Karimnagar, while providing safe, fast, and uninterrupted connectivity for both passenger and freight traffic. Additionally, the project will result in substantial reductions in fuel consumption, carbon emissions, and vehicle operating costs (VOC).
Map of Corridor
Appendix - I: Project Details
Description
Armoor- Jagtial Section of NH-63
Jagtial Mancherial Section of NH-63
Jagtial- Karimnagar Section of NH-563
Length (km)
63.600
68.295
58.866
Brownfield length (Km)
17.95
2.05
24.14
Greenfield Length (Km)
45.65
66.10
34.96
Total Civil Cost (Rs Cr.)
1266.58
1477.17
1455.01
Land and other Pre-construction Cost (Rs Cr.)
504.26
436.93
394.53
Total Capital Cost (Rs Cr.)
2471.76
2730.72
2394.68
Mode
Hybrid Annuity Model (HAM)
Hybrid Annuity Model (HAM)
Build-Operate-Transfer (Toll) [BOT (Toll)]
Total Concession Period
17.5 years (2.5 years construction + 15 years O&M)
17.5 years (2.5 years construction + 15 years O&M)
20 years (including 2.5 years construction)
Economic / Social Nodes
Economic Nodes: 2 SEZ- Siddipet, Warangal Urban; Mega Food Parks- Nizamabad, Siddipet; Fishing Seafood Cluster- Rajanna Sircilla.
Social Nodes: Vemulawada, Kondagattu, Nagunur Fort, Dharmapuri, Kaleshwaram, Lower Mannair Dam, Quila Fort.
Logistic Nodes
Railway Stations: Nizamabad, Lingampet/ jagtial, peddapalli, Korutla, Mancherial,
Railway Stations:, Lingampet/ Jagtial, Poddur, Gangadhara, Karimnagar,
Employment Generation Potential
34.43 Lakhs Man-Days (direct) & 42.7 lakh Man-Days (indirect)
Annual Average Daily Traffic (AADT) in FY-2024-25

কেবিনেট কমিটি - বিত্তীয় পৰিক্ৰমা
তেলেংগানাত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ -৬৩ৰ আৰ্মুৰ-জগতিয়াল-মাঞ্চেৰিয়াল অংশটো হাইব্ৰিড এনুইটি মডেল (হাম) আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ (এনএইচ) ৫৬৩ৰ জগতিয়াল-কৰিমনগৰ অংশটো বিল্ড-অপাৰেট-ট্ৰেন্সফাৰ (ট'ল) (বিঅ'টি (ট'ল)) ৰ জৰিয়তে ফ’ৰলেনলৈ সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে কেবিনেটৰ অনুমোদন
মুঠ প্ৰকল্প দৈৰ্ঘ ১৯০.৭৬ কিলোমিটাৰ আৰু ব্যয় ৭৫৯৭.১৬ কোটি টকা
03 JUN 2026 3:26PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত অৰ্থনৈতিক পৰিক্ৰমাৰ কেবিনেট সমিতিয়ে হাইব্ৰিড এনুইটি মডেল (হাম)ৰ আধাৰত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৬৩ৰ আৰ্মুৰ-জগতীয়াল-মাঞ্চেৰীয়াল অংশ আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৫৬৩ৰ নিৰ্মাণ-কাৰ্যকৰন-পৰিৱৰ্তন (ট'ল) [বিঅ'টি (ট'ল)]ৰ জগতীয়াল-কৰিমনগৰ অংশৰ ফ’ৰলেনলৈ সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে অনুমোদন জনাইছে। এই ফ’ৰলেনৰ কামৰ বাবে মুঠ ১৯০.৭৬ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্য আৰু ৭৫৯৭.১৬ কোটি টকা ব্যয় হ'ব।
আৰ্মুৰ-জগতিয়াল-মাঞ্চেৰিয়ালৰ প্ৰকল্প খণ্ডটো তেলেংগানাৰ নিজামাবাদ, জগতিয়াল আৰু মাঞ্চেৰিয়াল জিলাৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গৈছে। বৰ্তমানে ৰাজপথৰ কাষত থকা কেইবাটাও নিৰ্মাণ অঞ্চল যেনে, অংকছাপুৰ, কোৰুতলা, জগতিয়াল, ধৰ্মপুৰী, লক্ষ্মীট্টিপেট আৰু মাঞ্চেৰিয়ালৰ বাবে তীব্ৰ যানজঁটৰ সন্মুখীন হৈছে। একেদৰে, জগতিয়াল-কৰিমনগৰৰ অংশটো জগতিয়াল, পোথাৰাম, গংগাধৰা আৰু কৰিমনগৰৰ দৰে অতিশয় জনবহুল আৰু নিৰ্মাণকৃত স্থানসমূহৰ মাজেৰে পাৰ হৈ যায়।
তৎকালীন প্ৰকল্পসমূহত ৪ লেনৰ কনফিগাৰেশ্যন থাকিব য'ত নিৰ্মাণ কৰা অঞ্চলসমূহলৈ মুক্ত টোলিঙৰ সৈতে বাইপাছ থাকিব, য'ত প্ৰতি ঘন্টাত ১০০ কিলোমিটাৰ গতি নিশ্চিত কৰা হ'ব আৰু তেলেংগানা ৰাজ্যৰ নিজামাবাদ, জগতিয়াল, মাঞ্চেৰিয়াল আৰু কৰিমনগৰ জিলাত যাতায়াতৰ দক্ষতা উন্নত কৰা হ'ব। এই প্ৰকল্পই আঞ্চলিক গতিশীলতা বৃদ্ধি কৰাৰ লগতে আৰ্থ-সামাজিক উন্নয়নত অৰিহণা যোগাব।
এই প্ৰকল্পসমূহে প্ৰধানমন্ত্ৰী গতিশক্তিৰ নীতিৰ সৈতে খাপ খাইছে আৰু পাঁচটা অৰ্থনৈতিক ন'ড, সাতটা সামাজিক ন'ড আৰু দহটা লজিষ্টিক ন'ড সংযোগ কৰিব। ইয়াৰ ফলত দেশৰ লজিষ্টিক পাৰফৰমেন্স ইনডেক্স (এলপিআই)ত ইতিবাচক প্ৰভাৱ পৰিব।
এই পথছোৱা সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পিছত আৰমুৰ আৰু মাঞ্চেৰিয়ালৰ মাজত যাত্ৰাৰ সময় প্ৰায় ডেৰঘণ্টা আৰু জগতিয়াল আৰু কৰিমনগৰৰ মাজত যাত্ৰাৰ সময় প্ৰায় ৪৫ মিনিট হ্ৰাস হোৱাৰ লগতে যাত্ৰী আৰু মালবাহী যান-বাহনৰ বাবে সুৰক্ষিত, দ্ৰুত আৰু নিৰবচ্ছিন্ন যোগাযোগ ব্যৱস্থা প্ৰদান কৰিব। তদুপৰি, এই প্ৰকল্পৰ ফলত ইন্ধনৰ খৰচ, কাৰ্বন নিৰ্গমন আৰু বাহনৰ পৰিচালনা ব্যয় যথেষ্ট হ্ৰাস পাব।
কৰিডৰৰ মেপ
পৰিশিষ্ট - I: প্ৰকল্পৰ সবিশেষ
বিৱৰণ
ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৬৩ ৰ আৰ্মুৰ-জগতিয়াল শাখা
ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৬৩ ৰ জগতিয়াল-মাঞ্চেৰিয়াল শাখা
ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৫৬৩ ৰ জগতিয়াল-কৰিম নগৰ শাখা
দৈৰ্ঘ্য (কিলোমিটাৰ)
৬৩.৬০০
৬৮.২৯৫
৫৮.৮৬৬
ব্ৰাউনফিল্ড দৈৰ্ঘ্য (কিলোমিটাৰ)
১৭.৯৫
২.০৫
২৪.১৪
গ্ৰীণফিল্ড দৈৰ্ঘ্য (কিলোমিটাৰ)
৪৫.৬৫
৬৬.১০
৩৪.৯৬
মুঠ নিৰ্মাণ কাৰ্যৰ ব্যয় (কোটি টকা হিচাপত)
১২৬৬.৫৮
১৪৭৭.১৭
১৪৫৫.০১
ভূমি আৰু অন্যান্য নিৰ্মাণ-পূৰ্ব ব্যয় (কোটি টকা হিচাপত)
৫০৪.২৬
৪৩৬.৯৩
৩৯৪.৫৩
মুঠ মূলধনী ব্যয় (কোটি টকা হিচাপত)
২৪৭১.৭৬
২৭৩০.৭২
২৩OT.৬৮
শৈলী/পদ্ধতি (Mode)
হাইব্ৰিড এনুইটি মডেল
হাইব্ৰিড এনুইটি মডেল
নিৰ্মাণ-পৰিচালনা-হস্তান্তৰ (টোল)
মুঠ ৰেহাইৰ ম্যাদ
১৭.৫ বছৰ (২.৫ বছৰ নিৰ্মাণ কাৰ্য + ১৫ বছৰ পৰিচালনা আৰু সুৰক্ষা)
১৭.৫ বছৰ (২.৫ বছৰ নিৰ্মাণ কাৰ্য + ১৫ বছৰ পৰিচালনা আৰু সুৰক্ষা)
২০ বছৰ (২.৫ বছৰৰ নিৰ্মাণ কাৰ্য অন্তৰ্ভুক্ত কৰি)
অৰ্থনৈতিক / সামাজিক কেন্দ্ৰবিন্দুসমূহ
-
অৰ্থনৈতিক কেন্দ্ৰবিন্দু: ২টা এছইজেদ- চিদ্দিপেট, ৱাৰংগল অৰ্বান; মেগা ফুড পাৰ্ক- নিজামাবাদ, চিদ্দিপেট; মীন-সামুদ্ৰিক খাদ্য ক্লাষ্টাৰ- ৰাজন্না চিৰচিল্লা।
সামাজিক কেন্দ্ৰবিন্দু: ভেমুলাৱাড়া, কোণ্ডাগাট্টু, নাগুনুৰ দুৰ্গ, ধৰ্মপুৰী, কালেশ্বৰম, ল’ৱাৰ মান্নাইৰ বান্ধ, কুইলা দুৰ্গ।
-
লজিষ্টিক কেন্দ্ৰবিন্দুসমূহ
ৰে’ল ষ্টেচনসমূহ: নিজামাবাদ, লিংগামপেট/জগতিয়াল, পেদ্দাপল্লী, কোৰুটলা, মাঞ্চেৰিয়াল।
ৰে’ল ষ্টেচনসমূহ: লিংগামপেট/ জগিত্যাল, পোদ্দুৰ, গংগাধৰা, কৰিম নগৰ।
-
কৰ্মসংস্থাপন সৃষ্টিৰ সম্ভাৱনীয়তা
-
৩৪.৪৩ লাখ মানৱ-দিন (প্ৰত্যক্ষ) আৰু ৪২.৭ লাখ মানৱ-দিন (পৰোক্ষ)
-
বিত্তীয় বৰ্ষ-২০২৪-২৫ ত বাৰ্ষিক গড় দৈনিক যান-বাহন চলাচল