Prime Minister's Office
Prime Minister lauds designation of Jai Prakash Narayan Bird Sanctuary as India's 100th Ramsar site
05 JUN 2026 11:58AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today expressed great happiness over India achieving a century of Ramsar sites, following the designation of the Jai Prakash Narayan Bird Sanctuary (Surha Tal) in Ballia, Uttar Pradesh, as the nation's 100th Ramsar site.
The Prime Minister noted that this wetland is exceptionally rich in avifaunal biodiversity, attracting numerous migratory and resident birds.
Shri Modi emphasized that this remarkable milestone clearly reflects India’s unwavering commitment to protecting its natural surroundings, particularly its vital wetlands.
The Prime Minister observed that over the years, efforts to conserve and rejuvenate wetlands have been significantly strengthened through greater community participation, science, innovation, and active awareness initiatives. He affirmed that these collective endeavours are instrumental in preserving biodiversity, securing ecological balance, and creating a greener future for coming generations.
The Prime Minister posted on X:
"A century as far as Ramsar sites are concerned!
Glad that the Jai Prakash Narayan Bird Sanctuary (Surha Tal) in Ballia, Uttar Pradesh has been designated as India’s 100th Ramsar site. This wetland is rich in avifaunal biodiversity, attracting several migratory and resident birds.
India’s unwavering commitment to protecting our natural surroundings and wetlands in particular is clearly reflected in this feat.
Over the years, efforts to conserve and rejuvenate wetlands have been strengthened through greater community participation, science, innovation and awareness initiatives. These endeavours are helping preserve biodiversity, secure ecological balance and create a greener future for coming generations."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জয় প্রকাশ নরায়ন বর্দ সেঙ্কচুরীবু ভারতকী ১০০শুবা রামসর সাইৎ ওইনা শকখঙলকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
05 JUN 2026 11:58AM by PIB Imphal
উত্তর প্রদেশকী বালিয়াদা লৈবা জয় প্রকাশ নরায়ন বর্দ সেঙ্কচুরী (সুরহা তাল) অসি লৈবাক অসিগী ১০০শুবা রামসর সাইৎ ওইনা শকখঙখ্রবা মতুংদা, ভারতনা রামসর সাইৎকী সেঞ্চুরী অমা মপুং ফারকপদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হায়রিবা ৱেৎলেন্দ অসি অচৌবা এভিফৌনেল বাইওদাইভর্সিতী অমনি, মসিনা মশিং য়াম্লবা মাইগ্রেতরী অমসুং রেসিদেন্ত উচেকশিং মফম অসিদা চাক তারি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মশক থোকপা মাইলস্তোন অসিনা ভারতকী মহৌশাগী অকোয়বগী ফিভম, মরুওইনা মাগী মরুওইবা ৱেৎলেন্দশিং ঙাক্নবা অচেৎপা ফিরেপ অদু ময়েক শেংনা উৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি চহী কয়া অসিদা কম্ম্যুনিতীনা শরুক য়াবা হেনগৎলকপা, সাইন্স, ইন্নোবেসন অমসুং এক্তিব এৱারনেস ইনিসিয়েতিবশিংগী খুত্থাংদা ৱেৎলেন্দশিং ঙাকশেনবা অমসুং রিজুভেনেৎ তৌনবা হোৎনরিবশিং অসি য়াম্না মপাঙ্গল কনখৎলে। মহাক্না হায়খি মদুদি বাইওদাইভর্সিতী ঙাক্তুনা থম্নবা, ইকোলোজিকেল বেলেন্স লৈহন্নবা অমসুং লাক্কদৌরিবা মীরোনগীদমক হেন্না ফবা তুংলমচৎ অমা শেমগৎপদা পুন্না হোৎনমিন্নবা অসি য়াম্না মরুওই।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা পোস্ত তৌখি:
“রামসর সাইৎশিংগী ওইনা সেঞ্চুরি অমা শুরে!
উত্তর প্রদেশকী বালিয়াদা লৈবা জয় প্রকাশ নরায়ন বর্দ সেঙ্কচুরী (সুরহা তাল) অসি ভারতকী ১০০শুবা রামসর সাইৎ ওইনা শকখঙলকপদা নুংঙাইবা ফাওই। হায়রিবা ৱেৎলেন্দ অসি এভিফৌনেল বাইওদাইভর্সিতী য়াম্না লৈ, মসিদা মাইগ্রেতরী অমসুং রেসিদেন্ত ওইবা উচেক কয়া অমা চাক তাই।
ঐখোয়গী মহৌশাগী অকোয়বগী ফিভম অমসুং অখন্ননা ৱেৎলেন্দশিংবু ঙাক শেন্নবা ভারতকী অচেৎপা ফিরেপ অসি মসিগী মাইপাকপা অসিনা ময়েক শেংনা উৎলি।
চহী কয়া অসিদা কম্ম্যুনিতীনা শরুক য়াবা হেনগৎলকপা, সাইন্স, ইন্নোবেসন অমসুং এক্তিব এৱারনেস ইনিসিয়েতিবশিংগী খুত্থাংদা ৱেৎলেন্দশিং ঙাকশেনবা অমসুং রিজুভেনেৎ তৌনবা হোৎনরিবশিং অসি য়াম্না মপাঙ্গল কনখৎলে। খোঙথাংশিং অসিনা বাইওদাইভর্সিতী ঙাক্তুনা থম্নবা, ইকোলোজিকেল বেলেন্স লৈহন্নবা অমসুং লাক্কদৌরিবা মীরোনগীদমক হেন্না ফবা তুংলমচৎ অমা শেমগৎপদা মতেং পাংলি।