Prime Minister's Office
Prime Minister highlights remarkable momentum in India's digital infrastructure journey
PM Lauds AirTrunk’s proposed investment of around Rs. 3 lakh crore to develop 5 GW data centre capacity
05 JUN 2026 5:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today highlighted that India’s digital infrastructure journey is gathering remarkable momentum. The Prime Minister noted that AirTrunk has announced plans to invest around Rs. 3 lakh crore ($30 billion) in India and develop 5 GW of data centre capacity, observing that this is among the largest proposed investments in the country’s digital infrastructure ecosystem.
Shri Modi stated that such investments will significantly strengthen India’s position as a global hub for cloud computing and AI. The Prime Minister pointed out that these developments will simultaneously generate employment opportunities, support local supply chains, and accelerate innovation-led growth, affirming that the future of the world’s digital economy is increasingly being shaped in India.
The Prime Minister posted on X:
"India’s digital infrastructure journey is gathering remarkable momentum.
AirTrunk has announced plans to invest around Rs. 3 lakh crore ($30 billion) in India, and develop 5 GW of data centre capacity. This is among the largest proposed investments in the country’s digital infrastructure ecosystem.
Such investments will strengthen India’s position as a global hub for cloud computing and AI, while generating employment opportunities, supporting local supply chains and accelerating innovation-led growth.
It is clear that the future of the world’s digital economy is increasingly being shaped in India!"

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ଡିଜିଟାଲ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଯାତ୍ରାରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଅଗ୍ରଗତି ବିଷୟରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
୫ ଗିଗାୱାଟ୍ ଡାଟା ସେଣ୍ଟର କ୍ଷମତା ବିକାଶ ପାଇଁ ଏୟାରଟ୍ରଙ୍କର ପ୍ରାୟ ୩ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ପ୍ରସ୍ତାବିତ ନିବେଶକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
05 JUN 2026 5:10PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତର ଡିଜିଟାଲ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଯାତ୍ରା ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଗତି ହାସଲ କରୁଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଏୟାରଟ୍ରଙ୍କ ଭାରତରେ ପାଖାପାଖି ୩ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା (୩୦ ବିଲିୟନ ଡଲାର) ନିବେଶ କରିବା ଏବଂ ୫ ଗିଗାୱାଟ ଡାଟା ସେଣ୍ଟର କ୍ଷମତା ବିକଶିତ କରିବାର ଯୋଜନା ଘୋଷଣା କରିଛି, ଏହା ଦେଶର ଡିଜିଟାଲ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଇକୋସିଷ୍ଟମରେ ସର୍ବବୃହତ ପ୍ରସ୍ତାବିତ ନିବେଶ ମଧ୍ୟରୁ ଅନ୍ୟତମ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଏଭଳି ନିବେଶ କ୍ଲାଉଡ୍ କମ୍ପ୍ୟୁଟିଂ ଏବଂ ଏଆଇ ପାଇଁ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ କେନ୍ଦ୍ର ଭାବେ ଭାରତର ସ୍ଥିତିକୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ସୁଦୃଢ଼ କରିବ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦର୍ଶାଇଥିଲେ ଯେ ଏହି ବିକାଶଗୁଡ଼ିକ ଏକାସାଙ୍ଗରେ ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବ, ସ୍ଥାନୀୟ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳକୁ ସମର୍ଥନ କରିବ ଏବଂ ନବସୃଜନ ପରିଚାଳିତ ଅଭିବୃଦ୍ଧିକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବ ଏବଂ ବିଶ୍ୱର ଡିଜିଟାଲ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାର ଭବିଷ୍ୟତ ଭାରତରେ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଆକାର ନେଉଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
ଭାରତର ଡିଜିଟାଲ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଯାତ୍ରା ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଗତି ହାସଲ କରୁଛି।
ଏୟାରଟ୍ରଙ୍କ ଭାରତରେ ପାଖାପାଖି ୩ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା (୩୦ ବିଲିୟନ ଡଲାର) ନିବେଶ କରିବା ଏବଂ ୫ ଗିଗାୱାଟ ଡାଟା ସେଣ୍ଟର କ୍ଷମତା ବିକଶିତ କରିବାର ଯୋଜନା ଘୋଷଣା କରିଛି। ଦେଶର ଡିଜିଟାଲ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଇକୋସିଷ୍ଟମରେ ଏହା ସର୍ବବୃହତ ପ୍ରସ୍ତାବିତ ନିବେଶ ମଧ୍ୟରୁ ଅନ୍ୟତମ।
ଏହିପରି ନିବେଶ ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବା, ସ୍ଥାନୀୟ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳକୁ ସମର୍ଥନ କରିବା ଏବଂ ନବସୃଜନ ପରିଚାଳିତ ଅଭିବୃଦ୍ଧିକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ସହିତ କ୍ଲାଉଡ କମ୍ପ୍ୟୁଟିଂ ଏବଂ ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ ପାଇଁ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ହବ୍ ଭାବେ ଭାରତର ସ୍ଥିତିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବ।
ଏହା ସ୍ପଷ୍ଟ ଯେ ବିଶ୍ୱର ଡିଜିଟାଲ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାର ଭବିଷ୍ୟତ ଭାରତରେ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଆକାର ନେଉଛି!