Prime Minister's Office
Prime Minister highlights remarkable momentum in India's digital infrastructure journey
PM Lauds AirTrunk’s proposed investment of around Rs. 3 lakh crore to develop 5 GW data centre capacity
05 JUN 2026 5:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today highlighted that India’s digital infrastructure journey is gathering remarkable momentum. The Prime Minister noted that AirTrunk has announced plans to invest around Rs. 3 lakh crore ($30 billion) in India and develop 5 GW of data centre capacity, observing that this is among the largest proposed investments in the country’s digital infrastructure ecosystem.
Shri Modi stated that such investments will significantly strengthen India’s position as a global hub for cloud computing and AI. The Prime Minister pointed out that these developments will simultaneously generate employment opportunities, support local supply chains, and accelerate innovation-led growth, affirming that the future of the world’s digital economy is increasingly being shaped in India.
The Prime Minister posted on X:
"India’s digital infrastructure journey is gathering remarkable momentum.
AirTrunk has announced plans to invest around Rs. 3 lakh crore ($30 billion) in India, and develop 5 GW of data centre capacity. This is among the largest proposed investments in the country’s digital infrastructure ecosystem.
Such investments will strengthen India’s position as a global hub for cloud computing and AI, while generating employment opportunities, supporting local supply chains and accelerating innovation-led growth.
It is clear that the future of the world’s digital economy is increasingly being shaped in India!"

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী দিজিতেল ইনফ্রাস্ত্রকচরগী খোঙচৎতা শীংথানীংঙাই ওইনা খোঙজেল য়াংশিল্লি ফোংদোকখ্রে
পি.এম.না গিগাৱাত ৫গী দেতা সেন্তর কেপাসিতী শেমগৎনবা লুপা করোর লাখ ৩ রোম ইনভেস্ত তৌনবা এয়রত্রঙ্কনা প্রপোজ তৌখিববু থাগৎখ্রে
05 JUN 2026 5:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি হায়খি মদুদি ভারতকী দিজিতেল ইনফ্রাস্ত্রকচরগী খোঙচৎ অসি শীংথানীংঙাই ওইনা খোঙজেল য়াংশিল্লি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি এয়রত্রঙ্কনা ভারত্তা চাউরাক্না লুপা করোর লাখ ৩ (দোল্লর বিল্লিয়ন ৩০) ইনভেস্ত তৌনবা লাউথোকখ্রে অমসুং দেতা সেন্তর কেপাসিতী গিগাৱাৎ ৫ শেমগৎনবা থৌরাং তৌরি, মসিনা লৈবাক অসিগী দিজিতেল ইনফ্রাস্ত্রকচর ইকোসিস্তেমদা প্রপোজ তৌখিবা খ্বাইদগী চাউবা ইনভেস্তমেন্তশিংগী মনুংদা অমনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি অসিগুম্বা ইনভেস্তমেন্তশিং অসিনা ক্লাউদ কম্প্যুতিং অমসুং এ.আই.গী গ্লোবেল হব অমা ওইনা ভারতকী থাক অদু মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি চাউখৎ-থৌরাংশিং অসিনা থবক পীবগী খুদোংচাবশিং শেমগৎকনি, লোকেল সপ্লাই চেনশিংদা মতেং পাংগনি অমসুং ইন্নোবেসনগী লমজিং মখাদা চাউখৎপগী খোঙজেল য়াহল্লগনি হায়না ফোংদোক্লদুনা মহাক্না মালেমগী দিজিতেল ইকোনোমীগী তুংলমচৎ অসি ভারত্তা হেন্না হেন্না শেমগৎলক্লি হায়খ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা পোস্ত তৌখি:
“ভারতকী দিজিতেল ইনফ্রাস্ত্রকচরগী খোঙচৎ অসি শীংথানীংঙাই ওইনা খোঙজেল য়াংখৎলক্লি। এয়রত্রঙ্কনা ভারত্তা চাউরাক্না লুপা করোর লাখ ৩ (দোল্লর বিল্লিয়ন ৩০) ইনভেস্ত তৌনবা অমসুং দেতা সেন্তর কেপাসিতীগী গিগাৱাৎ ৫ শেমগৎনবা থৌরাং তৌরি হায়না লাউথোকখ্রে। মসি লৈবাক অসিগী দিজিতেল ইনফ্রাস্ত্রকচর ইকোসিস্তেমদা খ্বাইদগী চাউবা প্রপোজ তৌরিবা ইনভেস্তমেন্তশিংগী মনুংদা অমনি।
অসিগুম্বা ইনভেস্তমেন্তশিংনা ভারতপু ক্লাউদ কম্প্যুতিং অমসুং এ.আই.গী গ্লোবেল হব অমা ওইনা মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি, অমরোমদা মসিনা থবক ফংহন্নবা খুদোংচাবশিং হেনগৎহল্লগনি, লোকেল সপ্লাই চেনশিং মতেং পাংলগনি অমসুং ইন্নোবেসননা লমজিংবা গ্রোথ হেনগৎহল্লগনি।
মালেমগী দিজিতেল ইকোনোমীগী তুংলমচৎ অসি ভারত্তা হেন্না হেন্না শেমগৎলি হায়বসি ময়েক শেংলে!”