Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, chaired a meeting regarding issues related to border areas in Tripura
Under the leadership of PM Shri Narendra Modi Ji, the Government of India is strengthening every border area, with border security as its highest priority
Border security is not an isolated duty but a territorial responsibility; a foolproof security grid to be developed, including the DMs, SPs, Patwaris, Sarpanches, modern technologies and the BSF
Not just fencing but total territorial defence, including local administration, smart technology and the BSF, will make for a fully secure and foolproof border grid
Camps to be organised to train people living along the border to tackle the threats of narcotics and arms; presence of Patwaris, local police and BSF personnel to be ensured in the camps
MHA's CCTV model to be implemented in Tripura first; every camera of the BSF to be upgraded and connected with the district administration
Frequent operations against drug and arms trafficking to be conducted; entire chain of contributors to drug trafficking to be dealt with a ruthless approach
Ensuring financial discipline in the border districts is also the responsibility of the States; Collectors and GST officials to be trained, and the CBDT to conduct a survey on fake currency
Sharp vigilance on financial transactions along the borders, big constructions, sale and purchase of properties; examination of land records of the last five years to be conducted
06 JUN 2026 8:17PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, chaired a meeting regarding issues related to border areas in Tripura. The meeting was held in Salbagan, Tripura. The meeting was attended by Hon’ble Chief Minister, Tripura the Chief Secretary, DGP and other senior officers along with the District Magistrates and Superintendents of Police of all 8 border districts of Tripura. The meeting focused on enhanced and comprehensive border management with greater coordination of the State Government machinery.
Union Home Minister Shri Amit Shah said that border security is not an isolated duty but a territorial responsibility. He stressed the need to develop a foolproof security grid, including the District Magistrates, Superintendents of Police, Patwaris, Sarpanches, modern technologies and the Border Security Force (BSF).
Under the leadership of PM Shri Narendra Modi Ji, the Government of India is strengthening every border area, with border security as its highest priority. Shri Shah emphasized that not just fencing, but total territorial defence — including the local administration, smart technology and the BSF — will make for a fully secure and foolproof border grid.
Union Home Minister directed that camps be organised to train people living along the border to tackle the threats of narcotics and arms. He instructed that the presence of Patwaris, local police and BSF personnel be ensured in these camps.
Union Home Minister Shah instructed that the Ministry of Home Affairs' CCTV model be implemented in Tripura first, and that every camera of the BSF be upgraded and connected with the district administration.
Shri Amit Shah said that frequent operations against drug and arms trafficking are to be conducted, and the entire chain of contributors to drug trafficking is to be dealt with a ruthless approach.
Union Home Minister said that ensuring financial discipline in the border districts is also the responsibility of the States. He directed that Collectors and GST officials be trained, and that the Central Board of Direct Taxes (CBDT) conduct a survey on fake currency.
Shri Shah called for sharp vigilance on financial transactions along the borders, construction of big buildings, and the sale and purchase of properties, and directed that an examination of the land records of the last five years be conducted.
The meeting underscored that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the Government of India is firmly committed to ensuring the highest standards of security along the international borders while promoting close synergy between Central and State agencies for the holistic development and safety of border areas.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তর অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রি শ্রী অমীত সাহনা ত্রিপুরাদা ঙমখৈগী মফমশিংগা মরি লৈনবা ৱাফমশিংগী মতাংদা মীফম অমা পাংথোকখ্রে
পি.এম. শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লিচিংখাদা ভারত সরকারনা বোর্দর সেক্যুরিতীনা খ্বাইদগী লুবা ওইনা ঙমখৈগী মফম খুদিংমক মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি
বোর্দর সেক্যুরিতি অসি আইসোলেতেদ দ্যুতি নত্তে অদুবু তেরিতোরিএল রেসপোন্সিবিলিতি অমনি; দি.এম.শিং, এস.পি.শিং, পতৱারিশিং, সরপঞ্চশিং, মোদর্ন তেক্নোলোজিশিং অমসুং বি.এস.এফ.শিং য়াওনা শেমগৎকদবা ফুলপ্রুফ সেক্যুরিতি গ্রীদ অমনি
ফেন্সিং খক্তা নত্তনা লোকেল এদ্মিনিস্ত্রেসন, স্মার্ত তেক্নোলোজি অমসুং বি.এস.এফ. য়াওনা অপুনবা তেরিতোরি দিফেন্সনা মপুঙ ফানা সেক্যুর অমসুং ফুলপ্রুফ বোর্দর গ্রীদ অমা ওইহল্লগনি
ঙমখৈদা লৈবা মীওইশিংবু নার্কোতিক্স অমসুং খুৎলায়শিংগী চৈথেংশিং থেংননবা ত্রেনিং পিনবা ওর্গনাইজ তৌগদবা কেম্পশিং; কেম্পশিংদা পতৱারিশিং, লোকেল পুলিস অমসুং বি.এস.এফ.পর্সোনেলশিং য়াওগনি
অহানবা ওইনা ত্রিপুরাদা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা এম.ঐচ.এ.গী সি.সি.তি.ভি. মোদেল পাল্লগনি; বি.এস.এফ.কি কেমেরা খুদিংমক অপগ্রেদ তৌরগনি অমসুং জিলা এদ্মিনিস্ত্রেসনগা শম্নহল্লগনি
দ্রগ অমসুং আর্ম ত্রাফিকিংগী মায়োক্তা চাং নাইনা ওপরেসনশিং পাঙথোক্কদবনি; দ্রগ ত্রাফিকিংদা কন্ত্রিব্যুতরশিংগী চেন পুম্নমক মীনুংশি লৈত্রবা থৌওং অমগা লোয়ননা থেংনগদবনি
ঙমখৈগী জিলাশিংদা ফাইনান্সিএল দিসিপ্লিন শোয়দনা লৈহনবা হায়বসিসু রাজ্যশিংগী থৌদাংনি; কলেক্তরশিং অমসুং জি.এস.তি.গী ওফিসিএলশিং ত্রেনিং পিগদবনি, অমসুং সি.বি.দি.তি.না অরানবা শেনফমগী মতাংদা সর্ভে অমা পাঙথোক্কদবনি
ঙমখৈশিংদা শেল-থুমগী ত্রাঞ্জেক্সনশিং, অচৌবা কন্সত্রক্সনশিং, লন-থুমশিং লৈবা-য়োনবগী মতাংদা য়াম্না কুপ্না য়েংশিল্লগনি; পাঙথোক্কদৌরিবা হৌখিবা চহি মঙাগী লমগী রেকোর্দশিং য়েংশিল্লগনি
06 JUN 2026 8:17PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তর অমসুং কোওপরেসনগী মন্ত্রি শ্রী অমীত সাহনা ত্রিপুরাদা ঙমখৈগী মফমশিংগা মরি লৈনবা ৱাফমশিংগী মতাংদা মীফম অমা পাংথোকখ্রে। মীফম অদু ত্রিপুরাগী সালবগান্দা পাংথোকখি। মীফম অদুদা ইকায় খুম্নজরবা মুখ্য মন্ত্রি, ত্রিপুরাগী চিফ সেক্রেতরি, দি.জি.পি অমসুং অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসরশিংগা লোয়ননা ত্রিপুরাগী ঙমখৈগী জিলা ৮ পুম্নমক্কি দিস্ত্রিক্ত মেজিস্ত্রেৎ অমসুং সুপরিতেন্দেন্ত ওফ পুলিসনা শরুক য়াখি। মীফম অদুদা রাজ্য সরকারগী মেছিনরিগী হেন্না তাংবাং পীনবা হেনগৎহনবা অমদি কম্প্রিহেন্সিব বোর্দর মেনেজমেন্ততা মীৎয়েং থমখি।
কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তর শ্রী অমীত সাহনা ঙমখৈগী ঙাকশেল অসি আইসোলেতেদ দ্যুতি নত্তে অদুবু তেরিতোরিএল রেসপোন্সিবিলিতিনি হায়না ফোংদোকখ্রে। দিস্ত্রিক্ত মেজিস্ত্রেৎশিং, সুপরিতেন্দেন্ত ওফ পুলিস, পতৱারিশিং, সরপঞ্চশিং, মোদর্ন তেক্নোলোজিশিং অমসুং বোর্দর সেক্যুরিতি ফোর্স (বি.এস.এফ.) য়াওনা ফুলপ্রুফ সেক্যুরিতিগী গ্রীদ অমা শেমগৎপগী মথৌ তাবা অদুদা মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি।
পি.এম. শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লিচিংখাদা ভারত সরকারনা ঙমখৈগী মফম খুদিংমক খ্বাইদগী হান্না তৌদবা য়াদ্রবা ওইনা বোর্দর সেক্যুরিতীগা লোয়ননা মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। শ্রী সাহনা অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি ফেন্সিং খক্তা নত্তনা অপুনবা তেরিতোরি দিফেন্স – লোকেল এদ্মিনিস্ত্রেসন, স্মার্ত তেক্নোলোজি অমসুং বি.এস.এফ.- অসি মপুং ফানা শোই-ঙামদবা অমদি ফুলপ্রুফ বোর্দর গ্রীদ অমা ওইহল্লগনি।
কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তরনা ঙমখৈদা লৈরিবা মীওইশিংবু নার্কোতিক্স অমসুং আরমসকি চৈথেংশিং থেংননবা ত্রেনিং পিনবা কেম্পশিং শেমগৎনবা য়াথং পিখি। কেম্পশিং অসিদা পতৱারিশিং, লোকেল পুলিস অমসুং বি.এস.এফ. পর্সোনেলশিং লৈহন্নবা হায়খ্রে।
কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তর সাহনা হোম এফেয়রস মন্ত্রালয়গী সি.সি.তি.ভি.গী মোদেল অসি অহানবদা ত্রিপুরাদা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা, অমসুং বি.এস.এফ.কি কেমেরা খুদিংমক অপগ্রেদ তৌনবা অমসুং দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসনগা শম্নহন্নবা য়াথং পিখি।
শ্রী অমীত সাহনা হায়খি মদুদি দ্রগ অমসুং আর্ম ত্রাফিকিংগী মায়োক্তা চাং নাইনা ওপরেসনশিং পাঙথোক্কদবনি, অমসুং দ্রগ ত্রাফিকিংদা কন্ত্রিব্যুতরশিংগী চেন পুম্নমক অসি শাথিবা মওংদা থেংনগদবনি।
কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তরনা হায়খি ঙমখৈগী জিলাশিংদা শেল-থুমগী দিসিপ্লিন শোয়দনা লৈহনবা হায়বসিসু রাজ্যশিংগী থৌদাংনি। মহাক্না কলেক্তরশিং অমসুং জি.এস.তি.গী ওফিসিএলশিং ত্রেনিং পিনবা য়াথং পিখি, অমসুং সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ দাইরেক্ত তেক্সেস(সি.বি.দি.তি.)না অরানবা শেনফমগী মতাংদা সর্ভে অমা পাঙথোক্নবা য়াথং পিখি।
শ্রী সাহনা ঙমখৈশিংদা শেল-থুমগী লল্লোন-ইতিক্কী থবকশিং, অচৌবা বিল্দিংশিং শাবা, অমসুং লন-থুমশিং লৈবা-য়োনবা অসিগী মতাংদা য়াম্না কুপ্না য়েংশিন্নবা হায়খি অমসুং হৌখিবা চহি মঙাগী লমগী রেকোর্দশিং য়েংশিনবগী থবক অমা পাঙথোক্নবা য়াথং পিখি।
মীফম অদুদা অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি প্রধান মন্ত্রি শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লিচিংখাদা ভারত সরকারনা ঙমখৈগী মফমশিংগী অপুনবা মওংদা চাওখৎপা অমসুং সেফতিগীদমক কেন্দ্র অমসুং রাজ্যগী এজেন্সিশিংগী মরক্তা য়াম্না নক্নবা সিনর্জি প্রমোত তৌবগা লোয়ননা ইন্তর্নেস্নেল বোর্দরশিংদা সেক্যুরিতিগী খ্বাইদগী ৱাংবা থাক অদু শোয়দনা ফংহন্নবা খোংফম চেৎনা লেপ্লি।