Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Major Abhilasha Barak on being conferred the UN Military Gender Advocate of the Year Award
07 JUN 2026 2:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today congratulated Major Abhilasha Barak on being conferred the UN Military Gender Advocate of the Year Award. The Prime Minister noted that Major Barak is serving as an Engagement Team Commander and Gender Focal Point within the United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL).
Shri Modi observed that this honour is a recognition of her exemplary service and also of India’s longstanding contribution to United Nations peacekeeping efforts.
The Prime Minister stated that her achievement is also an inspiration to countless young Indians, especially the daughters of the nation, who aspire to serve the country and humanity.
The Prime Minister posted on X:
"Congratulations to Major Abhilasha Barak on being conferred the UN Military Gender Advocate of the Year Award. Major Barak is serving as an Engagement Team Commander and Gender Focal Point within the United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL). This honour is a recognition of her exemplary service and also of India’s longstanding contribution to United Nations peacekeeping efforts. Her achievement is also an inspiration to countless young Indians, especially our daughters, who aspire to serve the nation and humanity."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ু.এন মিলিতরি জেন্দর এদভোকেত ওফ দ ইয়ার এৱার্দ পীরকপদা প্রধান মন্ত্রীনা মেজর অভিলাসা বারাক থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
07 JUN 2026 2:06PM by PIB Imphal
য়ু.এন মিলিতরি জেন্দর এদভোকেত ওফ দ ইয়ার এৱার্দ পীরকপদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মেজর অভিলাসা বারাক থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি য়ুনাইতেদ নেসন্স ইন্তরিম ফোর্স ইন লেবানন (য়ুএনফিল) মনুংদা ইনগেঞ্জমেন্ত তিম কমান্দর অমসুং জেন্দর ফোকেল পোইন্ত অমা ওইনা মেজর বারাক থবক তৌখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মনা অসি মহাক্কী তমজনিঙাই ওইরবা থবক অমসুং য়ুনাইতেদ নেসন্স পিছকিপ্পিংগী থবকশিংদা ভারতনা মতম শাংনা মতেং পাংলকপগী ইকায়খুম্নবা অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী অমসুং মীওইবা খুন্নাইগী থবক তৌনবা ইথিল পীরিবা, মরুওইনা লৈবাকশিংগী নুপীমচাশিং য়াওনা মশিং থিঙমদ্রবা ভারতকী নহারোলশিংদা মহাক্কী মাইপাকপা অসিনা ইথিল অমা ওইরে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“য়ু.এন মিলিতরি জেন্দর এদভোকেত ওফ দ ইয়ার এৱার্দ পীরকপদা মেজর অভিলাসা বারাক থাগৎপা ফোঙদোকচরি। য়ুনাইতেদ নেসন্স ইন্তরিম ফোর্স ইন লেবানন (য়ুএনফিল) মনুংদা ইনগেঞ্জমেন্ত তিম কমান্দর অমসুং জেন্দর ফোকেল পোইন্ত অমা ওইনা মেজর বারাক থবক তৌখি। মনা অসি মহাক্কী তমজনিঙাই ওইরবা থবক অমসুং য়ুনাইতেদ নেসন্স পিছকিপ্পিংগী থবকশিংদা ভারতনা মতম শাংনা মতেং পাংলকপগী ইকায়খুম্নবা অমনি। লৈবাক অসিগী অমসুং মীওইবা খুন্নাইগী থবক তৌনবা ইথিল পীরিবা, মরুওইনা লৈবাকশিংগী নুপীমচাশিং য়াওনা মশিং থিঙমদ্রবা ভারতকী নহারোলশিংদা মহাক্কী মাইপাকপা অসিনা ইথিল অমা ওইরে”।