Ministry of Education
Prime Minister of India Shri Narendra Modi and President of the French Republic Emmanuel Macron to jointly inaugurate Bharat Innovates 2026 on June 14, 2026, in Nice, France
Indo–French Partnership to Advance Global Deep Tech, Innovation, and Start-up Ecosystems
12 JUN 2026 6:00PM by PIB Delhi
The Prime Minister of India Shri Narendra Modi, along with the President of the French Republic Emmanuel Macron, is scheduled to jointly inaugurate Bharat Innovates 2026 on 14th June 2026 at Palais des Expositions de Nice, France.
Being organized by the Government of India, Bharat Innovates 2026 is an initiative of the Union Ministry of Education. It will feature 120 Indian innovators, 15 odd Higher Education Institutions (HEIs) and over 500 investors, including leading corporates and venture capital firms, along with global CEOs and industry leaders. The event will cover 13 key sectors such as advanced computing, semiconductors, space technology, biotechnology, energy, healthcare, and manufacturing, highlighting India’s growing innovation and Deep Tech ecosystem.
Prime Minister Shri Narendra Modi is expected to be accompanied by the Union Minister for External Affairs, Dr S Jaishankar and Union Minister for Commerce and Industry, Shri Piyush Goyal. Principal Scientific Advisor to the Government of India, Shri Ajay Kumar Sood, who headed the Technical Oversight Committee to select the 120 start-ups from India for Bharat Innovates 2026, is also expected to be present.
The maiden edition of Bharat Innovates 2026 will showcase India’s deep tech innovators and start-ups to the global investors and industry in Nice. The event is expected to serve as a high-impact platform for advancing innovation-led partnerships between India and global stakeholders. Several key announcements and outcomes are expected during the event, including strengthened collaboration frameworks in Deep Tech, research and development, start-up scaling, and cross-border investment facilitation.
The Event will also highlight new avenues for institutional partnerships between Indian and French innovation ecosystems, with a focus on co-development, technology exchange, and acceleration of emerging technologies. Bharat Innovates is designed to connect participating innovators and institutions with investors, corporations, universities, research organisations, and government stakeholders for investments, technology validation, co-development opportunities, pilot projects, manufacturing partnerships, create pathways for technology transfers and absorption, market entry and international scaling of Indian innovations.
Bharat Innovates 2026 is expected to significantly deepen India’s engagement with global innovation networks and reinforce its position as a leading hub for technology-driven growth and entrepreneurship. It is being organised under the aegis of India-France Year of Innovation, which was inaugurated jointly by the Prime Minister of India and the President of France in February 2026 in Mumbai.
For more information on Bharat Innovates, visit: https://bharatinnovates.in/

মানৱ সম্পদ উন্নয়ণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু ফ্ৰান্স গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ইমানুৱেল মেক্ৰ’ই যুটীয়াভাৱে ফ্ৰান্সৰ নিচত ২০২৬বৰ্ষৰ ১৪ জুনত ভাৰত উদ্ভাৱন ২০২৬ উদ্বোধন কৰিব
গোলকীয় উন্নত প্ৰযুক্তি, উদ্ভাৱন আৰু ষ্টাৰ্ট-আপ পৰিৱেশ তন্ত্ৰৰ অগ্ৰগতিৰ বাবে ভাৰত-ফ্ৰান্সৰ অংশীদাৰীত্ব
12 JUN 2026 6:00PM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ফ্ৰান্স গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ইমানুৱেল মেক্ৰ’ৰ সৈতে ফ্ৰান্সৰ পেলেইছ ডেচ এক্সপ’ জিচনচ ডি নিচত ১৪ জুন ২০২৬ ত ভাৰত উদ্ভাৱন ২০২৬ যুটীয়াভাৱে উদ্বোধন কৰাৰ কথা
ভাৰত চৰকাৰৰ দ্বাৰা আয়োজিত ভাৰত উদ্ভাৱন ২০২৬ হৈছে কেন্দ্ৰীয় শিক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ এক পদক্ষেপ। ইয়াত ১২০ গৰাকী ভাৰতীয় উদ্ভাৱক, ১৫ গৰাকী উচ্চ শিক্ষা প্ৰতিষ্ঠান (এইচ ই আই) আৰু ৫০০ গৰাকীৰো অধিক বিনিয়োগকাৰী, যাৰ ভিতৰত আছে আগশাৰীৰ কৰ্প’ৰেট আৰু ভেঞ্চাৰ কেপিটেল ফাৰ্ম, লগতে বিশ্বৰ চি ই অ’ আৰু উদ্যোগৰ নেতৃবৰ্গই অংশগ্ৰহণ কৰিব। এই অনুষ্ঠানত ভাৰতৰ বৰ্ধিত উদ্ভাৱন আৰু গভীৰ প্ৰযুক্তি পৰিৱেশতন্ত্ৰৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি উন্নত কম্পিউটাৰ, অৰ্ধপৰিবাহী, মহাকাশ প্ৰযুক্তি, জৈৱ প্ৰযুক্তি, শক্তি, স্বাস্থ্যসেৱা আৰু উৎপাদনৰ দৰে ১৩টা গুৰুত্বপূৰ্ণ খণ্ড সামৰি লোৱা হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ সৈতে কেন্দ্ৰীয় বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী ড০ এছ জয়শংকৰ আৰু কেন্দ্ৰীয় বাণিজ্য তথা উদ্যোগ মন্ত্ৰী শ্ৰী পীয়ুষ গোৱেলো উপস্থিত থাকিব বুলি আশা কৰা হৈছে। ভাৰত উদ্ভাৱন ২০২৬ ৰ বাবে ভাৰতৰ পৰা ১২০টা ষ্টাৰ্ট-আপ বাছনি কৰাৰ বাবে কাৰিকৰী পৰ্যবেক্ষণ সমিতিৰ নেতৃত্ব দিয়া ভাৰত চৰকাৰৰ মুখ্য বৈজ্ঞানিক উপদেষ্টা শ্ৰী অজয় কুমাৰ সুদো উপস্থিত থাকিব বুলি আশা কৰা হৈছে।
ভাৰত উদ্ভাৱন ২০২৬-ৰ প্ৰথম সংস্কৰণে নিচত বিশ্ব বিনিয়োগকাৰী আৰু উদ্যোগৰ আগত ভাৰতৰ গভীৰ প্ৰযুক্তি উদ্ভাৱক তথা ষ্টাৰ্ট-আপসমূহক প্ৰদৰ্শন কৰিব। এই অনুষ্ঠানটোৱে ভাৰত আৰু বিশ্বৰ অংশীদাৰসকলৰ মাজত উদ্ভাৱন-নেতৃত্বাধীন অংশীদাৰিত্বৰ অগ্ৰগতিৰ বাবে এক উচ্চ-প্ৰভাৱযুক্ত মঞ্চ হিচাপে কাম কৰিব বুলি আশা কৰা হৈছে। এই অনুষ্ঠানত কেইবাটাও গুৰুত্বপূৰ্ণ ঘোষণা আৰু ফলাফল আশা কৰা হৈছে, যাৰ ভিতৰত আছে উন্নত প্ৰযুক্তি, গৱেষণা তথা উন্নয়ন, ষ্টাৰ্ট-আপ স্কেলিং আৰু আন্তঃসীমান্ত বিনিয়োগৰ সুবিধাৰ ক্ষেত্ৰত শক্তিশালী সহযোগিতাৰ পৰিকাঠামো।
এই অনুষ্ঠানত সহ-বিকাশ, প্ৰযুক্তিৰ বিনিময় আৰু উদীয়মান প্ৰযুক্তিৰ ত্বৰণৰ ওপৰত গুৰুত্ব দি ভাৰত আৰু ফ্ৰান্সৰ উদ্ভাৱন পৰিৱেশতন্ত্ৰৰ মাজত প্ৰতিষ্ঠানিক অংশীদাৰিত্বৰ নতুন পথসমূহৰ ওপৰতো আলোকপাত কৰা হ’ব। ভাৰত উদ্ভাৱনক বিনিয়োগ, প্ৰযুক্তিৰ বৈধতা, সহ-উন্নয়নৰ সুযোগ, পাইলট প্ৰকল্প, উৎপাদন অংশীদাৰিত্ব, প্ৰযুক্তিৰ স্থানান্তৰৰ পথ সৃষ্টি, বজাৰত প্ৰৱেশ আৰু ভাৰতীয় উদ্ভাৱনৰ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰিসৰৰ বাবে বিনিয়োগকাৰী, নিগম, বিশ্ববিদ্যালয়, গৱেষণা সংস্থা তথা চৰকাৰী অংশীদাৰসকলৰ সৈতে অংশগ্ৰহণকাৰী উদ্ভাৱক আৰু প্ৰতিষ্ঠানসমূহক সংযোগ কৰিবলৈ ডিজাইন কৰা হৈছে।
ভাৰত উদ্ভাৱন ২০২৬-এ গোলকীয় উদ্ভাৱন নেটৱৰ্কৰ সৈতে ভাৰতৰ সম্পৰ্ক যথেষ্ট গভীৰ কৰিব আৰু প্ৰযুক্তি-চালিত বিকাশ তথা উদ্যোগশীলতাৰ বাবে এক আগশাৰীৰ কেন্দ্ৰ হিচাপে ইয়াৰ স্থিতি শক্তিশালী কৰিব বুলি আশা কৰা হৈছে। ভাৰত-ফ্ৰান্স উদ্ভাৱন বৰ্ষৰ পৃষ্ঠপোষকতাত এই সন্মিলনৰ আয়োজন কৰা হৈছে, যিটো মুম্বাইত ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু ফ্ৰান্সৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে যুটীয়াভাৱে উদ্বোধন কৰিছিল। ভাৰত উদ্ভাৱন সম্পৰ্কে অধিক তথ্যৰ বাবে চাওকঃ https://bharatinnovates.in/