Prime Minister's Office
Prime Minister highlights efforts over the last 12 years to make quality healthcare more affordable and accessible
PM shares a glimpse of the health sector's transformation and reaffirms the commitment to build a healthy India
14 JUN 2026 1:27PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today stated that over the last 12 years, India has worked to make quality healthcare more affordable and accessible. He noted that we feel proud when we are known as the nation with the world’s largest healthcare programme, Ayushman Bharat, which provides top-quality healthcare to the most vulnerable.
Shri Modi pointed out that other efforts like PM Bharatiya Jan Aushadhi Pariyojana have made medicines affordable. The Prime Minister highlighted that the prices of stents and knee implants have become affordable and this has helped many people.
PM Modi observed that, at the same time, medical education has become more accessible to people due to more institutions and seats being available. He emphasized that we will keep building on this ground covered so far in order to build a healthy India, sharing a glimpse of how the health sector has been transformed.
In a series of posts on X, the Prime Minister shared:
"Over the last 12 years, India has worked to make quality healthcare more affordable and accessible.
We feel proud when we are known as the nation with the world’s largest healthcare programme, Ayushman Bharat, which provides top-quality healthcare to the most vulnerable.
Other efforts like PM Bharatiya Jan Aushadhi Pariyojana have made medicines affordable. The prices of stents and knee implants have become affordable and this has helped many people.
At the same time, medical education has become more accessible to people due more institutions and seats being available.
We will keep building on this ground covered so far in order to build a healthy India.
#12YearsOfSwasthBharat “
“A glimpse of how the health sector has been transformed….
#12YearsOfSwasthBharat"

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଗୁଣାତ୍ମକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବାକୁ ଅଧିକ ସୁଲଭ ଏବଂ ଗ୍ରହଣୀୟ କରିବା ପାଇଁ ଗତ ୧୨ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ କରାଯାଇଥିବା ପ୍ରୟାସ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ପରିବର୍ତ୍ତନର ଏକ ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଏକ ସୁସ୍ଥ ଭାରତ ଗଠନ ପାଇଁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
14 JUN 2026 1:27PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଗତ ୧୨ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଭାରତ ଗୁଣାତ୍ମକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବାକୁ ଅଧିକ ସୁଲଭ ଏବଂ ଗ୍ରହଣୀୟ କରିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛି। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଆମେ ଗର୍ବିତ ଅନୁଭବ କରୁ ଯେତେବେଳେ ଆମ ଦେଶର ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୁଷ୍ମାନ ଭାରତ ଭାବେ ବେଶ୍‍ ଜଣାଶୁଣା ହୋଇଛି, ଯାହା ସବୁଠାରୁ ଦୁର୍ବଳ ଲୋକଙ୍କୁ ଉଚ୍ଚମାନର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦର୍ଶାଇଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତୀୟ ଜନଔଷଧି ପରିଯୋଜନା ଭଳି ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପ୍ରୟାସ ଦ୍ୱାରା ଔଷଧ ସୁଲଭ ହୋଇପାରିଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ଷ୍ଟେଣ୍ଟ ଏବଂ ଆଣ୍ଠୁ ପ୍ରତିରୋପଣର ମୂଲ୍ୟ ସୁଲଭ ହୋଇପାରିଛି ଏବଂ ଏହା ଅନେକ ଲୋକଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ, ଏଥି ସହିତ, ଅଧିକ ଶିକ୍ଷାନୁଷ୍ଠାନ ଏବଂ ଆସନ ଉପଲବ୍ଧ ହେବା କାରଣରୁ ଡାକ୍ତରୀ ଶିକ୍ଷା ଲୋକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଅଧିକ ସୁଲଭ ହୋଇପାରିଛି। ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ କିପରି ପରିବର୍ତ୍ତନ ହୋଇଛି ତାହାର ଏକ ଝଲକ ସେୟାର କରି ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ଏକ ସୁସ୍ଥ ଭାରତ ଗଠନ ପାଇଁ ଆମେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏହି ଭୂମିରେ ନିର୍ମାଣ ଜାରି ରଖିବୁ।
ଏକ୍ସ ରେ ଏକାଧିକ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି:
"ଗତ ୧୨ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ, ଭାରତ ଗୁଣାତ୍ମକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବାକୁ ଅଧିକ ସୁଲଭ ଏବଂ ଗ୍ରହଣୀୟ କରିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛି।
ଆମେ ଗର୍ବିତ ଅନୁଭବ କରୁ ଯେତେବେଳେ ଆମେ ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୁଷ୍ମାନ ଭାରତ ରାଷ୍ଟ୍ର ଭାବରେ ଜଣାଶୁଣା, ଯାହା ସବୁଠାରୁ ଦୁର୍ବଳ ଲୋକଙ୍କୁ ଉଚ୍ଚ ମାନର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ପ୍ରଦାନ କରେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତୀୟ ଜନଔଷଧି ପରିଯୋଜନା ଭଳି ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପ୍ରୟାସ ଦ୍ୱାରା ଔଷଧ ସୁଲଭ ହୋଇପାରିଛି। ଷ୍ଟେଣ୍ଟ ଏବଂ ଆଣ୍ଠୁ ପ୍ରତିରୋପଣର ମୂଲ୍ୟ ସୁଲଭ ହୋଇପାରିଛି ଏବଂ ଏହା ଅନେକ ଲୋକଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିଛି ।
ଏଥି ସହିତ, ଅଧିକ ଶିକ୍ଷାନୁଷ୍ଠାନ ଏବଂ ଆସନ ଉପଲବ୍ଧ ହେବା କାରଣରୁ ଡାକ୍ତରୀ ଶିକ୍ଷା ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଅଧିକ ସୁଲଭ ହୋଇପାରିଛି।
ଏକ ସୁସ୍ଥ ଭାରତ ଗଠନ ପାଇଁ ଆମେ ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏହି ଭୂମିରେ ନିର୍ମାଣ ଜାରି ରଖିବୁ।
#12YearsOfSwasthBharat “
"ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ କିପରି ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆସିଛି ତାହାର ଏକ ଝଲକ।
#12YearsOfSwasthBharat"