Prime Minister's Office
Prime Minister welcomes understanding between the United States and Iran on ending conflict in West Asia
15 JUN 2026 1:21PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has welcomed the understanding reached between the United States and Iran on ending the conflict in West Asia.
The Prime Minister noted that the conflict has caused serious economic disruption across the world and led to loss of life in many countries.
The Prime Minister expressed hope that the implementation of this understanding will help restore peace and stability in the region and ensure the freedom of navigation and commerce.
Shri Modi also said that India looks forward to deliberations on the remaining issues reaching a sustainable final agreement.
In a post on X, Shri Modi said;
“I welcome the understanding reached between the United States and Iran on ending the conflict in West Asia, which has caused serious economic disruption across the world and led to loss of life in many countries.
India hopes that the implementation of this understanding will help restore peace and stability in the region and ensure the freedom of navigation and commerce.
We look forward to deliberations on the remaining issues reaching a sustainable final agreement.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ৱেস্ত এশিয়াদা লানফম লোয়শিন্নবা অমেরিকা অমসুং ইরানগী মরক্তা য়ানবা পুরকপা অসিবু প্রধান মন্ত্রিনা তরাম্না ওকখ্রে
15 JUN 2026 1:21PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রি, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৱেস্ত এশিয়াদা লানফম লোয়শিন্নবা অমেরিকা অমসুং ইরানগী মরক্তা য়ানবা পুরকখিবা অদুবু তরাম্না ওকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রিনা থোইদোক্না ফোংদোকখি মদুদি লানফম অসিনা মালেম শিনবা থুংনা শেন্মিৎলোনগী অচৌবা অৱাৎপা অমা থোকহল্লে অমসুং লৈবাক কয়াদা মীওই কয়া মাংহন তাকহনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রিনা মসিগী লৌশিং অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা লমদম অসিদা শান্তি অমসুং তংদু লৈতাবা অমুক হন্না পুরকপদা মতেং পাংগনি অমসুং নেভিগেসন অমসুং কম্মরশকি নীংতমবা্ শোয়দনা ফংহনগনি হায়না থাজবা ফোঙদোকখি।
শ্রী মোদীনা মসিমশু হায়খি মদুদি ভারতনা তুং কোয়না চৎকদবা অরোয়বা য়ানচে অমা পুরক্নবা লেমহৌরিবা হিরমশিংগী মতাংদা খন্ন-নৈনবাৃদা ঙাইদুনা লৈরি।
X কী পোস্ত অমদা শ্রী মোদীনা হায়খি;
মহাক্না হায়খি, “মালেম শিনবা থুংনা শেন্মিৎলোনগী অচৌবা অৱাবা অমা থোকহনখিবা অমসুং লৈবাক কয়াদা মীওই কয়া শিহনখিবা ৱেস্ত এশিয়াদা লানফম অসি লোয়শিনবগী মতাংদা অমেরিকা অমসুং ইরানগী মরক্তা য়ানবা পুরকখিবা অদু ঐহাক্না তরাম্না ওকচরি।
মসিগী লৌশিং অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা লমদম অসিদা শান্তি অমসুং তংদু লৈতাবা অমুক হন্না পুরকপদা মতেং ওইরগনি অমসুং নেভিগেসন অমসুং কমর্সকি নীংতম্বা শোয়দনা ফংহনগনি হায়না ভারতনা থাজবা থম্লি।
তুং কোয়না চৎকদবা অরোয়বা য়ানচে অমা পুরক্নবা লেমহৌরিবা ৱাফমশিংগী মতাংদা খন্ন-নৈননবা ঐখোয়না থাজবা থম্লি।”